Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Konut kredisi hakkında yardım

fenn

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Faizleri daha düşürmezler gibi geliyor bana ama hükümetin işi belli olmaz. Yeniden yapılandırma da faiz oranı düşük olsa bile toplam maliyet noktasında iyi hesap yapmak gerekiyor çünkü bazen hiç fark etmiyor hatta daha pahalıya geldiği durumlar bile oluyordu diye hatırlıyorum. Bende ev olayına girdim, kolay gelsin cidden :(
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Sevgili pati ahalisi birisi 20 ay diğeri 55 ay nur topu gibi 2 tane kızım var. Malumunuz üzere aylık 3500 tl civarı 3 yıl kalmış kredim var ( yarısını eşim , yarısını ben ödüyorum. Tapu ikimizin üzerine , o bana , ben ona kefil olduk).107,000 tl anapara, 17,000 tl faiz var. Kızlarımın annesine düşkünlüğünden dolayı anneye 2 yıl ücretsiz annelik izni düşündük. Geçen gün küçük kızımı annesi işe giderken ağlamasına ikimizde dayanamadık, bardağı taşıran son damla o oldu ve başlarım evine arabasına diyerek bu noktaya geldik.

Bana sadece 2 yıl lazım. Eşimin bu 36*1750 kredisini donduracak bir sistem var mı? 2 yıl sonra sorun değil 1750*48 ay ödeyeyim. Benim kredim devam etse de olur. Bankacı ve bu konuda bilgili, tecrübeli kişiler olduğundan bi danışayım dedim. Şu soruna bi el atıverin nasıl yapar ederiz. Bu arada banka Türkiye Finans

Kendimce çözümlerim ( evdeki hesap çarşıya uymaz hesabı tırım tırımım)
1. Türkiye finans konut kredisi 1,15 olduğundan istemiyorum. Halkbank 100k altı 36-120 ay 0,89 veriyor, 100k -1000k arası 36-120 ay 0,97 veriyor. Buraya taşıyıp 10 yıla böldürüp geçeyim diyorum. Bankalarla görüşmedim ve Türkiye Finans bi cinslik yapar mı bilmiyorum. Yarın gidip bi soracağım.

2. Arabayı satayım ve krediye dokunmadan aynen devam edeyim diyorum. Araba parası tahminimce 20 ay eşimin kredisini ödüyor ve kalan 4 ay içinse ihtiyaç kredisi falan filan kullanırım diyorum. Araba satmakta istemiyorum bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

cacodemon said:

İşin güzel tarafı, şu an 1.05'den kredi kullanıp daha sonra faiz oranları düşerse yapılandırma isteyebiliyorsun. Tabi karşılığında bir miktar masraf ödüyorsun.

Buna kalan anaparanın %2'si ceza uygulanıyor, ayrıca genelde "o kampanya yeni krediler için geçerli, size uygulayamıyoruz" diyip geçiyorlar, BDDK'ya şikayet et, olumlu sonuç gelsin falan filan uğraşıyorsun bir sürü. Krediyi başka bankaya taşıyayım desen herhalde müşteri kazanmak için ok derler ama bu sefer tapuda ipotek devriyle uğraşması kılı tüyü var. O kadar güzel ve sorunsuz bir geçiş olmuyor yani sonuç olarak, her türlü zorluğu çıkarıyorlar.

Edit: Topik antikmiş la, re-up konusundan alakasız kalmışım baya, pardon :p
Sosyal ağlarda paylaş

Araba büyük konfor, fakat bir o kadar da masraf. Özellikle çocuk vs varsa ve gönül ferahlığıyla kullanabileceğin toplu taşıma alternatifin yoksa maalesef ciddi ihtiyaç.

Aracın yıllık masrafı (bakım, sigorta, kasko, yakıt, değer kaybı, vs) toplamda taksiye ve toplu taşımaya vereceğin tutardan fazlaysa ve konfordan ödün vermeyi göze alabiliyorsan, satıp krediyi buradan gelecek nakit ile desteklemek en ekonomik seçenek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bulunduğum yerde metro vs yok ve otobüsler iğrenç ötesi. Saati saatine tutmuyor hiç. Bu sebeple arabayı satmak hiç istemiyorum ama malesef araba gidebilir. Bankaya yarın gitmeyi planlıyorum. Gerçi Türkiye Finans bankasından çokta olumlu bi seçenek beklemiyorum. Araştırdığımda kredi vadesi 36 ve daha azsa %1 ceza kesiyorlarmış. Bu kulvarda ilerlerim sanki.

Bi iş arkadaşım ev alırken 4-5-6 yıl önce maaşı 1400 tl civarıyken kredisi 1500 tl idi. Şimdi maaşı 3000-3300 arası, ocakta ise 3250-3600 arasında diye tahmin ediyorum. Nereden nereye. Bende bi 10 yıl çekebilirsem düşündüğüm kanallardan 1500 civarı ediyor ve maaşımın yarısı bile değil. 2-3 sene sonra 1/3 ü 4-5-6 sene sonra 1/4 ü falan olabilir. Hele kapatmazsam peşin parayla son 8-9-10 yıllarda komik rakamlara düşecek.
Sosyal ağlarda paylaş

abi o kredileri zaten getirisi 2 kat olarak kitliyor adam sana..yani senin maas 10 sene sonra 6k olup 3k kredi odediginde zaten coktan bankanin sana misli misli kacirdigini odemis oluyorsun..

hani alternatif arabayi sat motor al arabayi sat tuplu hacimurat al filan desem de kulliyen zarar sana arabayi 30 a satip 10 a 40 yasindaki araba icin neredeyse tum haftasonlarini sanayilerde gecirmek durumunda da kalabilirsin..

hos simdi baktim da 10 un altinda bir suru uno var..hyundai accent..corsa..106 205..olabilir yani..
Sosyal ağlarda paylaş

10 sene sonra bu para maaşımın 1/4'ü bile etmez diyerek çok borçlanmamak lazım. Kariyer ve ücret gelişimin her sene beklediğin gibi olmayabilir. Benim de kariyerim 8 yıllık, ilk maaşım ile şu anki arasında 5 kattan fazla fark var fakat stabile bağlandı gibi biraz, enflasyon kadar artması muhtemel bundan sonra transfer yapmadıkça. Bunun işsizliği var, daha fazla masraf kalemi yaratacak hayat konuları var (Sağlık, çocuk, aile yardımı vs) Realist yaklaşmak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...