BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Benimde başıma geldi Ağustos sonunda. Ama ben hemen fark ettim çünkü telefona mesaj geldi. Gelir gelmez harcama bana ait değil diye bildirim yaptım ama yetmiyor tai sadece kartı iptal ediyorlar. Birde harcama itiraz formu doldurdum faksladım (iş bankası). 2 harcama yapılmış, 1i olumlu sonuçladı, diğeri için hala karşı bankadan cevap bekleniyor. Mesaj olayı önemli cidden. Kredi kartıyla internetten alış veriş yapılınca mesaj geliyor telefona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Bu arada http://i0.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/005/393/i-know-that-feel.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 kredi kartım hep - de hiç böyle dertlerim yok afsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Dworgian said: orc_lord said: . İkisininde kartlarını kaybetmeme rağmen çalarak internetten işlem yapmayı başardılar. Bu ne demek acaba? orc_lord said: internette 3D Secure ile kullanmama rağmen ele geçirdiklerini söyleyebilirim. 3d secure ile kullanıyor olman, 3d secure a yönlendiren sitenin arada kart numaranı almayacağı anlamına gelmiyor tabii. geçmiş olsun ayrıca Yani cüzdanan düşürüp kaybetmedim. 3D Secure'ın ne anlamı var o zaman :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 telefondan onaylıyorsun, 3d secure a gitmek için de kart numaranı aracı siteye giriyorsun zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 konuyu açan arkadaşa ne oldu ben onu merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 WaNTeD said: telefondan onaylıyorsun, 3d secure a gitmek için de kart numaranı aracı siteye giriyorsun zaten Evet ama kredi kartının son üç hanesi gibi alanları 3D Secure'da açılan güvenli klavye yardımıyla giriyorsun. Bide SMS ile gelen doğrulama kodunu girmeden provizyon vermiyor. Hani bu süreçte kart numarasını alırlar onu anlarım ama genede bankanın 3D Secure olmadan provizyon vermesi saçma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 orc_lord said: Yani cüzdanan düşürüp kaybetmedim. 3D Secure'ın ne anlamı var o zaman :) Site 3d secure ile işlem yapıyor olabilir. Ama bence 3d secure un kendi başına anlamı yok çünkü herhalde araya biri kendi process ini sokup gelen datayı çekebilir bu işte iyiyse (herhal diyorum yani kesin bilgim yok) Sanal kart denen bir güzellik varken halen gerçek kart numarasını internette kullananları anlayamıyorum kusura bakma :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 orc_lord said: Evet ama kredi kartının son üç hanesi gibi alanları 3D Secure'da açılan güvenli klavye yardımıyla giriyorsun. Bide SMS ile gelen doğrulama kodunu girmeden provizyon vermiyor. Hani bu süreçte kart numarasını alırlar onu anlarım ama genede bankanın 3D Secure olmadan provizyon vermesi saçma.. Abi bak Sen --> Site --> 3d secure sistemi --> onay Sen girdiğin bilgiyi "site" ye giriosun. Site kendi üzerinden 3d sistemini trigger edio vs. Sonuçta senin girdiğin siteyi hackledilerse, site kötü amaçlı kullanılıyorsa adminince, bilgisayarında trojan keylogger vs varsa, 3d sistemine suç atamazsın. Oraya gelmeden giden gitmiş olur çünkü bilgi olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 bi de su bmk daha mi guvenli ? bmk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Eğer Paypal yoksa sadece kredi kartı girerim internete onda da bilinen yerlere, sinema, uçak bileti vb için. Yoksa hayatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 ben bmk kullanmıyorum. sanal kredi kartı hayat kurtarır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 tabi sanal guzeldir iyidir hostur da ..benim daha kredi kartim yok..ne sanali.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Dworgian said: orc_lord said: Evet ama kredi kartının son üç hanesi gibi alanları 3D Secure'da açılan güvenli klavye yardımıyla giriyorsun. Bide SMS ile gelen doğrulama kodunu girmeden provizyon vermiyor. Hani bu süreçte kart numarasını alırlar onu anlarım ama genede bankanın 3D Secure olmadan provizyon vermesi saçma.. Abi bak Sen --> Site --> 3d secure sistemi --> onay Sen girdiğin bilgiyi "site" ye giriosun. Site kendi üzerinden 3d sistemini trigger edio vs. Sonuçta senin girdiğin siteyi hackledilerse, site kötü amaçlı kullanılıyorsa adminince, bilgisayarında trojan keylogger vs varsa, 3d sistemine suç atamazsın. Oraya gelmeden giden gitmiş olur çünkü bilgi olarak. Yazdığın iki mesaja da buradan cevap atayım kolaylık olsun :) Öncelikle bazı bankaların sanal kartlarından ne yazık ki ücret alınıyor. Mesela Wings'te yıllık ücret istiyorlar. Sanal kartta limit ayarlama olayını sevmiyorum, internetten alışveriş yaparken bankayı açıp sanal kart için limit açmak sonrasında da onu aktarma gibi işlemlerle uğraşmak gerekiyor. Bende zaten senin yazdığın süreçten farklı bir şekilde işliyor demedim ki. Siteden ödeme yaparken bankanın sistemine aktarıldığı zaman en basitinden SMS ile gelen doğrulama kodunu girmeden banka provizyonu vermiyor. Burada benim suç attığım zaten 3D Secure sistemi değil bankaların kendi sistemleri çünkü bahsetmiş olduğun gibi ilk aşamada girilen kart bilgilerini kötü niyetli kişiler 3D Secure olmadan kullanarak bankadan provizyon almaya çalışıyorlar. İş Bankası ve YKB bu şekilde birkaç işlemi onaylamış sadece işlem bilginiz dahilinde değilse bizi arayın diye SMS atmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 uk said: Muhtemelen Cumartesi günü 2 kredi kartım çalındı veya kaybettim. 2 gündür kullanmadığım için daha dün farkettim. Hemen kartın iptali için başvurdum vs. Bugün öğrendim ki kartın limiti doldurulmuş. Bulanlar/çalanlar limitler dolacak şekilde yabancı kaynaklı bir internet sitesi üzerinden harcamışlar. Bir karttan tam 28 adet 99 TL lik harcama yapılmış ard arda. Toplamda giden para 4000 TL civarı. Banka pek olumlu konuşmadı. Yarın birebir görüşeceğim. Fakat muhtemel gelişmeler ne olmalı? Bunun bir tespiti ya da geri dönüşü mümkün müdür? Bankaların böyle saçma ve şüpheli harcamalar sonrası bir bloklama vs yapması gerekmez miydi? En azından haberdar etmesi?? Bu arada kartlar Garanti Bonus ve Denizbank Bonus. ne oldu son durum yazda ona göre başımıza gelirse fikrimiz olsun pls.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 orc_lord said: Yazdığın iki mesaja da buradan cevap atayım kolaylık olsun :) Öncelikle bazı bankaların sanal kartlarından ne yazık ki ücret alınıyor. Mesela Wings'te yıllık ücret istiyorlar. Sanal kartta limit ayarlama olayını sevmiyorum, internetten alışveriş yaparken bankayı açıp sanal kart için limit açmak sonrasında da onu aktarma gibi işlemlerle uğraşmak gerekiyor. Bende zaten senin yazdığın süreçten farklı bir şekilde işliyor demedim ki. Siteden ödeme yaparken bankanın sistemine aktarıldığı zaman en basitinden SMS ile gelen doğrulama kodunu girmeden banka provizyonu vermiyor. Burada benim suç attığım zaten 3D Secure sistemi değil bankaların kendi sistemleri çünkü bahsetmiş olduğun gibi ilk aşamada girilen kart bilgilerini kötü niyetli kişiler 3D Secure olmadan kullanarak bankadan provizyon almaya çalışıyorlar. İş Bankası ve YKB bu şekilde birkaç işlemi onaylamış sadece işlem bilginiz dahilinde değilse bizi arayın diye SMS atmıştı. Sanal karta aidat mı? Ne tuhafmış =/ Onun dışında, "benim tüm kartlarım 3d secure harici işlem yapılamaz olsun" diyebilmelisin bence de o konuda katılıyorum sana. Ama abi üşenmeyin ya. aktarıverin limit :) alışıyor insan bir süre sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 600 TL girince bende başladım sanal kart kullanmaya. Gerçi ödemedim o borcu ama olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 3d secure olayı çok saçma geliyor bana. 3d secure aslında kullanıcıyı korumaktan çok siteyi sahte kart kullanılmasından koruyor. böylece gerçekten kart sahibinin alışveriş yaptığını onaylamış oluyorlar. bir çok site sormuyor zaten, soranların da bazıları opsiyonel soruyor (3d secure ile işlem yapmak istermisiniz?) istesen nolcak, istemesen nolcak.. standart olarak zorunlu tutulmalı bence, o zaman bi işe yarar anca 3d secure. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Finansbanktan yıllardır sanal kart kullanıyorum. diğer kartlarımın tamamı internet ve telefonla alışverişe kapalı. canım ne zaman alışveriş çekse giriyorum finasbaka karta limit yükleyip kullanıyorum. kullanmayacaksam limiti 0 da duruyor :D böylece her yerde paso kullanabiliyorum. yılda 1 defa da iptal edip yeni sanal kart alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 sms gelmesi kullanıcıyı koruyor aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 konuyu açan arkadaşa ne oldu acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2014 uk said: Sanırım karttan harcama yapanlar bunların farkında 99 TL lik harcamalara bölmüşler. Abi benim asıl şaşırdığım konu nasıl böylesine şüpheli harcamalar sonrası bilgi verilmez. alıntılayalım da gelsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 benim kart olayı yalan oldu banka ile yazışmalar falan derken geri alamadım. internet üzerinden alışverişlerde küçük miktar deyip geçmeyin, adamlar parçalara bölüp kapatıyorlar zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 mahkemede yapabileceğin bişey varsa dene bence şansını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2014 uk said: benim kart olayı yalan oldu banka ile yazışmalar falan derken geri alamadım. internet üzerinden alışverişlerde küçük miktar deyip geçmeyin, adamlar parçalara bölüp kapatıyorlar zaten nasıl ya? Şurada; https://www.bddk.org.tr/websitesi/turkce/Mevzuat/Banka_Kartlari_Kredi_Kartlari_Kanunu/1538banka_kartlari_ve_kredi_kartlari_hakkinda_yonetmelik.pdf Kartın haksız kullanımı ve sigortalanması gibi bir başlık var, Oradaki madde 23 seni ilgilendiren. Ama tabii "haber verdiği andan önceki 24 saatte yapılan harcamanın 150 tl si" mi bankayı kurtaran? Hani sen 2 gün sonra fark edip haber verdin de, adamlar ilk 24 saat içinde mi alışveriş yaptı fln? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar