Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kayıp/çalıntı kredi kartı sonrası sorunlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Muhtemelen Cumartesi günü 2 kredi kartım çalındı veya kaybettim.

2 gündür kullanmadığım için daha dün farkettim. Hemen kartın iptali için başvurdum vs.

Bugün öğrendim ki kartın limiti doldurulmuş. Bulanlar/çalanlar limitler dolacak şekilde yabancı kaynaklı bir internet sitesi üzerinden harcamışlar.

Bir karttan tam 28 adet 99 TL lik harcama yapılmış ard arda. Toplamda giden para 4000 TL civarı.

Banka pek olumlu konuşmadı. Yarın birebir görüşeceğim.

Fakat muhtemel gelişmeler ne olmalı? Bunun bir tespiti ya da geri dönüşü mümkün müdür?
Bankaların böyle saçma ve şüpheli harcamalar sonrası bir bloklama vs yapması gerekmez miydi? En azından haberdar etmesi??

Bu arada kartlar Garanti Bonus ve Denizbank Bonus.
Mesaj tarihi:
Geçen akbank aradı beni çalınıtıya karşı yeni kanunda artık 24 saate kadar farkına varıp bildirmene rağmen sen ürün başına 150 tl ödüyorsun tavan miktar ne olursa olsun.

eğer 24 saati geçerse tamamen sen ödüyorsun.

buna karşı sigorta yapalım yüzde 1 ile kafanız rahat etsin dedi kız
Mesaj tarihi:
Sanırım karttan harcama yapanlar bunların farkında 99 TL lik harcamalara bölmüşler.

Abi benim asıl şaşırdığım konu nasıl böylesine şüpheli harcamalar sonrası bilgi verilmez.
Mesaj tarihi:
mesaj niye gelmemiş ki. benimde başıma böyle bir şey gelmişti gece 3 gibi telefona mesaj geldi 4 kere 399 çekilmiş para. ekstreye baktım facebook üstünden harcanmış.. us tarafında birisi harcamış. araştıracağız dediler.

ertesi gün gittim direk kapattım kartı.. dilekçe verdim merkeze

ekstreye yansıtmadılar. yırtmıştım o şekilde.

eğer sanal olarak para döngüye giriyorsa alırsın paranı. eğer biri gidip atmden paranı çekerse alamazsın.
Mesaj tarihi:
Gereken bir çok şey yazılmış.

1)Çalan kişi veya kişiler cahil değilmiş. Bilinçli bir şekilde yapılmış. Gidip TR den de alışveriş yapabilirdi. Direk yurt dışından alışveriş yapılmış.

2)Parana muhtemelen bir şey olmaz. 3D Secure ile alışveriş yapmadıkları için banka dilekçesi ile paranı kurtarabilirsin. 3D secure olsaydı cashback yapamazdın.

3)İşi ilerletip, kovalamak istersen eğer şöyle bir yol izlenebilir ama emin değilim.

Bankaya yaptığın çalıntı dilekçesi ile resmi bir çıktı alırsın. İngilizce bir kopyasını k.kartından alışveriş yapılan siteye gönderirsin. (ör: amazon.com) Bu metin ile belki çalıntı kart ile yapılan alışverişin hangi adrese kargolandığını sana söylerler. Bu kargo adresi üzerinden savcılığa suç duyurusu yapabilirsin. Sonuçta yurtdışından yapılmış olsa bile TR sınırları içerisinde bir adrese kargosu istenmiş olmalı. Dijital bir satın alma olduysa IP adresini belki paylaşabilirler ama çok düşük ihtimal.

Ayrıca hangi banka bu? Örneğin ben garanti kullanıyorum ve yurtdışı kaynaklı bir siteden ilk defa alışveriş yapıyorsam eğer; k.kartından alışveriş yapıldığı anda provizyon aşamasındayken saat kaç olursa olsun bankadan telefon geliyor. Bu işlem size mi ait diye sorup onay alıyorlar. Bir keresinde telefonu açmamıştım ve kartı sorgusuz sualsiz bloke etmişlerdi. Arayıp açtırdım.

Örneğin amazondan daha önce bir alışveriş yaptıysam eğer aramıyorlar ama gidip daha önce hiç alışveriş yapmadığım bir yurt dışı kaynaklı site kullanırsam (ör: dealextreme.com) anında arıyorlar.
  • 6 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
İş Bankası ve Yapı Kredi bana açıkçası çok güven vermiyor. İkisininde kartlarını kaybetmeme rağmen çalarak internetten işlem yapmayı başardılar. Birini yurt dışında Home Depot'ta kullandığımdan diğerini de internette 3D Secure ile kullanmama rağmen ele geçirdiklerini söyleyebilirim. Allah'tan ikisi de SMS atıp bilgilendirdi aynı gün görüp bilgim dahilinde olmadığını bildirdim, takip eden günlerde iadesini gerçekleştirdiler. İşte kartları iptal edip bide yenisini gönderdiler. Mesela Akbank bu konuda daha iyi geliyor, yurt dışında marketten yüklü alışveriş yaptığımda daha kasadayken arayıp teyit alıyordu. Şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı da çıkarmadı. Garanti deseniz o da IT'de iyi sayılır
Mesaj tarihi:
orc_lord said:

. İkisininde kartlarını kaybetmeme rağmen çalarak internetten işlem yapmayı başardılar.

Bu ne demek acaba?

orc_lord said:

internette 3D Secure ile kullanmama rağmen ele geçirdiklerini söyleyebilirim.

3d secure ile kullanıyor olman, 3d secure a yönlendiren sitenin arada kart numaranı almayacağı anlamına gelmiyor tabii.

geçmiş olsun ayrıca
  • Yeni Oluştur...