deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2014 Topic aşağı düşmesin :P http://www.scottsbasslessons.com/sbl-academy-open Şunu linkliyim. Kayıtları açmış, 7 mayısa kadar yıllık 90 dolar premium membership. Beleş derslerini takip ediyorum ben; emek veriyor adam ve bayağı olumlu eleştiriler alıyor talkbass gibi sitelerde de. Bu tarz online dersler alma niyeti olan varsa tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2014 Topic tanıtımı olsun hem :P @Luxor; C (do) D (re) E (mi) F (fa) G (sol) A (la) B (si) C (do) Her ikisini de öğren ama kafan karışıyorsa harfleri öğren. Eline alacağın tüm kaynaklar yabancı olacak muhtemelen. Onun haricinde; G (sol)---------- D (re)----------- A (la)----------- E (mi)----------- Şeklinde standart akord ve bazı incelikleri var notaları kolay bulabilesin diye. Her telin 5. freti bir alttaki telle aynı notada (E5 = A gibi). 12. fret'te tel bir oktav inceliyor. Bir de mesela E1'deki F notasına bastın diyelim; sağa doğru iki perde gidip, iki perde de aşağı indiğinde yine 1 oktav ince F notasına gelirsin. Son olarak sadece nota pozisyonu ezberleyeceğine scale'leri öğren, hem kulağın gelişir hem de eğer scale'leri çalarken bastığın notaları da sesli olarak söylersen aklına yerleşirler. Ab/G# major G|------------------| D|------------3-5-6-| A|-----3-4-6--------| E|-4-6--------------| Ab/G# minor G|-----------------| D|-------------4-6-| A|-------4-6-7-----| E|-4-6-7-----------| A major G|-----------------| D|-----------4-6-7-| A|-----4-5-7-------| E|-5-7-------------| A minor G|-----------------| D|-------------5-7-| A|-------5-7-8-----| E|-5-7-8-----------| A#/Bb major G|-----------------| D|-----------5-6-8-| A|-----5-6-8-------| E|-6-8-------------| A#/Bb minor G|-------------1-3-| D|-------1-3-4-----| A|-1-3-4-----------| E|-----------------| B/Cb major G|-----------1-3-4-| D|-----1-2-4-------| A|-2-4-------------| E|-----------------| B/Cb major G|-------------2-4-| D|-------2-4-5-----| A|-2-4-5-----------| E|-----------------| C major G|-----------2-4-5-| D|-----2-3-5-------| A|-3-5-------------| E|-----------------| C minor G|-------------3-5-| D|-------3-5-6-----| A|-3-5-6-----------| E|-----------------| C#/Db major G|-----------3-5-6-| D|-----3-4-6-------| A|-4-6-------------| E|-----------------| C#/Db minor G|-------------4-6-| D|-------4-6-7-----| A|-4-6-7-----------| E|-----------------| D major G|-----------4-6-7-| D|-----4-5-7-------| A|-5-7-------------| E|-----------------| D minor G|-------------5-7-| D|-------5-7-8-----| A|-5-7-8-----------| E|-----------------| D#/Eb major G|-----------5-7-8-| D|-----5-6-8-------| A|-6-8-------------| E|-----------------| D#/Eb minor G|-------------6-8-| D|-------6-8-9-----| A|-6-8-9-----------| E|-----------------| E Major G|-----------6-8-9-| D|-----6-7-9-------| A|-7-9-------------| E|-----------------| E minor G|-----------------| D|-------------0-2-| A|-------0-2-4-----| E|-0-2-4-----------| E#/F major G|-----------------| D|-----------0-2-3-| A|-----0-1-3-------| E|-1-3-------------| E#/F minor G|-----------------| D|-------------1-3-| A|-------1-3-4-----| E|-1-3-4-----------| F#/Gb major G|-----------------| D|-----------1-3-4-| A|-----1-2-4-------| E|-2-4-------------| F#/Gb minor G|-----------------| D|-------------2-4-| A|-------2-4-5-----| E|-2-4-5-----------| G major G|-----------------| D|-----------2-4-5-| A|-----2-3-5-------| E|-3-5-------------| G minor G|-----------------| D|-------------3-5-| A|-------3-5-6-----| E|-3-5-6-----------| Tabbed By : Zero is great man. Tuning: Standard: Low to high: EADG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2014 emeğine sağlık. şu an boş telde vuruşlar ve parmak egzersizleri çalışıyorum, hayat biraz düzene girsin özel ders almaya başlarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobost Mesaj tarihi: Haziran 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2014 tırnak konusunun doğrusu nedir peki? klasik gitarcı uzun tırnağıyla çalınmıyo mesela ama 0 tırnak varken de istediğim sesi alamıyorum gitarda mesela. onun literatürde net bi açıklaması var mı yoksa nasıl rahat hissediyosan öyle çal mı deniyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2014 Tırnakla değil de parmağın etli kısmıyla çalınıyor bas gitar. Tırnakla çalınca ses bana penaya yakın geliyor, biraz daha metalik oluyor. O doygun bas sesi permak ucunun açı yapmaya başlayan yeriyle çekince geliyor. http://www.youtube.com/watch?v=eNAYIfITgpw#t=473 Video gerçi alternate picking'le rake tekniğini falan karşılaştırıyor da 7.30'da sağ eli fokuslamış ve bayağı yavaş ve görülebilir bir şekilde çalıyor adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 bu adamın ilk gitarını benim sattığım da kayıtlara geçsin. aşırı düşük fiyatla satmasaydım bugün bunları bilemezdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Yanında verdiğin cep amfisi sayesinde kulaklarım gelişti hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 tel seçimi hakkında tavsiyen olur mu? 95 - 70 -60 - 40 takılı benim gitarda, bana biraz ince gibi geldi. şu an herhangi bir müziğe yönelmek gibi bir olayım yok. öğrenme seviyesindeyim henüz, ama daha kalın tel ile çalışmak daha mı yararlı olur, daha mı doyurucu tonlar alırım acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Abi o kadar ince ayrıntıya girme daha hiç. Ben gitarla gelen generic telleri kullanıyorum hala. Manyetikten, telden, gitardan, amfiden gelen tondan önce senin parmaklarından gelen ton var. Her şeyden önce tuşeni geliştir. Pena vs. kullanmadığımızdan büyük oranda tuşene bakıyor gitarın tonu. Youtube'de aynı ekipmanla çalan farklı insanları dinle, anlayacaksın ne dediğimi. Telin kopar, aşınır bir şey olursa değiştirirsin. O zaman daddario alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Tamamdır çok sağol, bilmediğimden soruyorum tabi. İnsan merak ediyor ne nedir ne değildir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Şöyle bir olay var, internette yazılanları okuyunca sanki ne bileyim sadece tel değiştirince inanılmaz bir ton farkı oluyormuş gibi anlatıyor insanlar. Fark oluyor tabii ama öyle bir anda tüm sound değişmiyor. Ben o bakımdan bazı yorumların çok abartıldığını gördüm. Şu elixir'in daddario'nun falan kaplamalı telleri var, herkes ton farkı oluyor, çok farkediyor; kaplamalı telin sesi şöyle kötü falan anlatmış. Ben denemedim ya da dinlemedim gerçi ama adamların yaptıkları deneyler var, kulağın ayırt edebileceği bir fark olmadığını gösteriyor sonuçlar. Muhtemelen sen de böyle yorumlara takılıyorsundur diye düşünüyorum, ben de hala merak ediyorum bazı şeyleri ama şu aşamada senin için en önemli şey teknik ve müzik bilgisi. İyi ton için en iyi yatırım çok iyi bir hoca olur bence. Ben fiziksel imkansızlıklar (eğitmen yok yaşadığım şehirde sdf) yüzünden ders alamıyorum, 1 günde kat edeceğim mesafeyi 1 haftada kat ediyorum o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 Tel olayina ben aciklik getireyim. 40 yerine 45 veyahut 50lik tel kullanirsan, daha dolu sound alirsin netekim calim acisindan teller daha kalinlastigi icin daha zor olur calim. Acelite vs yapmak istediginde rahatlik saglamaz pek. Ben 40'lik kullaniyorum yillardir, calarken rahatlik benim icin daha ön planda oldugu icin 40 tel kullaniyorum, daha citir citir, hacimi tonlarken extra biraz daha bass vererek kurtariyorum acigi vs. Tel secimi konusuna gelirsek. Tel degisince acaip fark oluyor, evet. O farki evde 20 wattlik amfi ile anlamaya imkan yok tabi, ama surekli caliyosaniz, buyuk sistemlerde vs. direk farkediyo. Birincisi telin uzerine ve araliklarinda biriken, ter, parmaklardan asinan deri, pislik vs gibi herturlu sey telin salinimini(sustain) dusurdugu icin hacim ve ton kaybi oluyor. Si ve mi tellerinde bazi perdelerinde sagirlik basliyo(ses atiyorum re olarak duyulsada ton boguldugu icin net bi sekilde duyulmuyo). Ikincisi tonun netligi, parlakligi ve hacmi direk öluyo. Eger surekli sagda solda sahnede falan caliyosaniz, tavsiyem elixir almanizdan yana. Daddarionun, warwickin falan sarili tellerini de denedim netekim iclerinde en iyisi elixir. Fiyati cok pahali olsa enazindan 3-4 ay boyunca tonunu rahatlikla koruyo ve kolay kolay asinmiyo. Evde calismak icin falan daddario'nun nickel tellerini kullanabilirsiniz. Baktiniz teller öldu, 2 ay sonra tencerede bulasik deterjani ile kaynatip yeniden hayat verebilirsiniz bi sureligine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 Tel temizleyiciler falan işe yarıyor mu peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 yariyo netekim kaynatma kadar etkili degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 abi netekim yazmasan daha mi iyi olcak acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Açıklamalar için teşekkürler, oldukça aydınlatıcı oldu. Generic 95-40 yerine, 105-45 round wound, nickel, ernie ball taktım. Tonlar gayet farketti, Korax ın dediği gibi daha dolu tonlar aldım. Tellerin yeni olmasının da mutlaka katkısı olmuştur tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2014 Amfin ne ki? Ya da çalma şeklinde bir değişim oldu mu? Ben hala öyle inanılmaz bir fark olmayacağını düşünüyorum çünkü. Gerçi gitardaki teller de ne kadar eski ve kötüydü onu da bilmiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2014 Yas kac bu arada,azmini taktir ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2014 Ben 27 yaşındayım beni soruyorsan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2014 Ben yine slap cehennemine döndüm. Bu sefer ilk kez sistemli çalışacağım bakalım. Bir haftada ne kadar gelişme kaydedeceğimi çok merak ediyorum. Sağ kolum bağımsızlığını ilan etse yeter aslında. Sağı düşünürken sol saçmalıyor sdf http://www.youtube.com/watch?v=XqbxybR6Q6Y Şu serideki egzersizlerle çalışmaya başlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 aquila said: abi netekim yazmasan daha mi iyi olcak acaba? ins cnm ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Les Claypool nefretlik bir adam :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Bu arada sağ kol işini hallettim slap'te. 1 hafta boyunca gitarlı gitarsız egzersiz yaptım aklıma geldikçe. Gerçi hala olması gerektiği gibi değil ama eskiden ses çıkmadığını göz önünde bulundurursam çağ atladım diyebilirim. Önüme çıkan sonraki engel ghost note'lar oldu. Tam da Killing in the Name çalışırken karşılaşınca oturup adam gibi onlara da çalıştım. http://www.youtube.com/watch?v=_GoQDWVuCes Şundaki ve part II'sindeki egzersizleri yaptım. Üstüne de işte killing in the name çaldım sürekli. Eskisinden çok daha iyi durumdayım o konuda da. Bu arada bi yandan da şunu çalışıyorum: http://www.youtube.com/watch?v=Q1F_88UksxA Hammer-on ve pull-of için tavsiye ederim yeni başlayanlara :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 İşim gücüm yokmuş gibi arkadaşın kullanmadığı bir ibanez elektro gitarı vardı, onu da ödünç aldım. Amacım elektro öğrenmekten ziyade (gerçi hemen smoke on the water çaldım içimde ukte kalmış dfjkd) aleti tanıyıp basla daha iyi uyum sağlayabilmek, gamları falan öğrenip ilişkilendirmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 deadwoll said: Amacım elektro öğrenmekten ziyade aleti tanıyıp basla daha iyi uyum sağlayabilmek Sehir efsanesi. "Bas gitar calabilmek icin, elektroyla baslamak lazim" diye bisey yok. Ikisinin calim ve teknik olarak hic bir baglantisi yok, tel dizilimi farkli vs. Gamlari ögrenmek icin elektro caliyim diyosan o ayri bisey, netekim bas gitar icin sana kolaylik saglamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar