Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektrik gitar için ses kartı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
böyle 400 lirayı geçmeyecek şekilde, dijital hissi vermeyecek bir ses kartı bakınıyorum. 48 khz ile 96 khz arasında hissedebileceğim düzeyde fark olur mu? tavsiyeleriniz var mıdır?

şu modeli almayı düşünüyorum;
line 6 pod studio gx

bi de scarlett 2i2 var kullanıyor bir arkadaş memnunmuş baya

bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi?
Mesaj tarihi:
Preamp dediğim amfi simülasyonu değil yalnız. Mic preamp dediğim.

Amfi simülasyonu için başka programlar da var. POD'unkinin örnekleri Youtube'da vardır muhtemelen, oradan dinleyip fikir edinebilirsin.
Mesaj tarihi:
ses kartında geliyor AD DA sorun değil onlar.

preamp dediğim mikrofonlar için, mic seviyesini line a çevirir. mikrofonla amfili gitar kaydedeceksen işe yarar.

amfi simülasyonu dediğin pod'un yaptığı.

Scarlet daha yeni bir kart ondan önerdim.
Mesaj tarihi:
ha anladım, benim kullanım amacım direk gitarı bağlamak üzerine.. mikrofona falan girişmeyi düşünmüyorum. o yüzden eğer arada pek fark yoksa line 6 pod gx'i düşünüyorum. ama yok arada fark var, 100 lira daha ver derseniz scarlett'i düşünürüm.
Mesaj tarihi:
Ben yeni preamplerden yanayım açıkçası ama dediğim gibi POD fx ler içine yatarsa f/p oranı yüksek.

İçine sinerse POD ve işakışına uyacaksa al tabi ki.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
96 48 bir fark yaratmaz senin için.

Pod Farm'a gelince, başka ürünler var, evet. Line6 ürünleri dışında sadece Guitar Rig kullandım ben ama. Amplitude var bir de ama sadece demosuna bakıp, sevmeyip, geçmiştim Amp 2 zamanında.

Pod Farm epey iyi. Ben genelde Pod'un processorlarını kullanıyorum zaten ki Pod Farm'da ona çok yakın tonlar verebiliyor.

Aslında bunların hepsi iyi tonlar verir. Line6 daha çok güvendiğim bir marka ama, bir de alt paragraftaki ton olayı var.

Ton anlatmak zor bu arada, beceremem =) Line6 tonları daha metalsi ama, alıp da blues çalmaya pek gelmiyor (tabii benim ESP-EMG ikilisinden oluşan gitarlar nedeniyle de olabilir bu =) ) Çok ince ayar yapabiliyorsun tam olarak istediğin tonu alana kadar. Kendine özgü tonları var ayrıca. Bu Mesa tonu, Bu Orange tonu (transistorlu amfide Orange ve Laney kullanıyorum bu arada) bu da Line6 tonu deniyor yani. Guitar Rig tonu diye bir şey duymadım ama. Line 6 ürünleri pro gruplar tarafından da kullanılıyor. Pod al derim ben, yanında bedava Pod Farm geliyor işte.

Analog-Dijital olayına değineyim ama. Analog değil abi bunlar. Analog ton en iyisidir diye bir şey de yok. Analog amfi ve Pod farklı şeyler, tonları da farklı. Bunu kabul ederek almanı öneririm. Yok ben analog benzeri ses istiyorum ama ses kartı üzerinden bu yöntemle diyorsan unut onu. Aldığın ses ile mutlu olamazsın sonra.

Ses kartı tavsiyesinde bulunamam bu arada, 3-4 yıldır ne pazara baktım, ne yeni ürünlere. Ben takip etmeyi bıraktığımda E-MU 0404 bahsettiğimiz sınıfın lideriydi yani, gerisini anlayın. Line6'lerin ses kartları tek kanal gitar için yeterli, bunu biliyorum. Başka kartlarla alacağın ek performans (kendisi ne de olsa alt seviye bir kart, öyle sınıfına göre süper bir kart da değil) tek kanal ile gitar takıp monitorden ses alırkan real-time bir fark yaratmaz senin için. Kayıt gibi şeylere girince, mikrofon konularına girince onların farkı çıkıyor. Yani gitar takıp çalacağım diyorsan kart tamamen yeterli, amacı da o zaten.

Tek Pod al deme nedenim 300TL civarına alınmaz denilmez ve PodFarm yanında hediye. Ben 300TL'ye daha iyi bir şey alıp yanına korsan Guitar Rig takarım dersen de olur tabii ama PodFarm tonlarının niye daha iyi olduğunu yazdım. Ton-ton kıyaslandığında değil, Line6 tonu olduğu için daha iyi. Korsan kullanmak dert ama kendisini, 100TL bir şey ama, sonra da onu alırım dersen.
Mesaj tarihi:
yorumlar için teşekkür ederim :)

ya direk analog tabii ki beklemiyorum, benim dijitalden bahsettiğim, analog iyi bir şekilde convert edilmediği için yüksek ve alçak dalga boylarında saçma sesler çıkması, ya da frekans aralıklarının geniş olmasından kaynaklanan dalga boyu değişimini hissetmem. açıklayabildim mi bilmiyorum da anladığım kadarıyla bu ses kartlarında zaten o olay yaşanmıyor. amaçları o zaten :)

geri kalan kısım da zaten o dijital ses verisinin gecikmesiz ve kaliteli bir şekilde işlenip aktarılması, onu da zaten programlar yapıyor.

podfarm yazılımını çok övüyorlar gerçekten, bu pod studio gx yanında gelen yazılımda 2 çeşit falan amfi ve pedal varmış. 50'şer dolar civarında satılıyormuş ekstra seçenekler.

bu işlerle uğraşan bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla da çok başarılı yazılımlar varmış kaliteli sonuçlar alınan. (reaper diye bir yazılım varmış mesela hem bedava hem bazı paralı yazılımlara göre bile daha iyi sonuç alabildiğini söylüyor)

forumlarda gördüğüm kadarıyla scarlett 2i2 çok iyi bir kartmış. belki ilerde ihtiyacım olabilir diye 2 girişinin olması da iyi.
100 lira daha verilebilir gibi duruyor f/p açısından. preamp'i de ödüllü falanmış.

ama GERGE'nin dediğinden anladığım kadarıyla line 6 pod gx her türlü yetecek bana, zaten profesyonel takılmıyorum, kendi çapımda amatör takılıyorum. muhtemelen aralarındaki farkı bile anlamam.

100 lira daha verilir gibi duruyor scarlett'e fazla övmüşler çünkü. emin de olamıyorum ileride iki input gerekir mi vocal de yapar mıyım ya da bi cihaz daha bağlar mıyım diye.

teşekkürler tekrar yorumlar için :)
  • Yeni Oluştur...