Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yavru kedi

masa

Öne çıkan mesajlar

Damızlık kedi filan yok. Ev arkadaşımın kedisi. Geçen kedi kaybolduğunda patiye konu açmıştım, birkaç kişi kedilerin yavruları için özelden mesaj atmıştı.
2 yavrunun yuvası hazırdı zaten son kalanı satması gerekince, ben de patiye konu açtım zengin patiler alsın, petshopa filan gitmesin diye. Yasaksa konu kitlensin tabi.

yoksulluk sınırı 3000 tl olmuş gelmiş bidi bidi ticaret yapıyorsunuz diye konuşuyor
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

kediyi parayla satarsan o kedi metaya dönüşür.
piyasada mübadele değeri olur.
sonuç olarak da al-sat işlemi sonucunda ticaret yapmış olursun.
bu basit bir tespit, rahatsız olmaya, konuyu açlık sınırına bağlamaya gerek yok.

senin yazilari okuyunca gözümden kan geliyor. keske patide user ban falan olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi insanlar yanlış şeyler yapmazlar diye bi kural yok.
neden bu alınganlık anlamadım.

eğer yavru kedilerin var, bakamayacak durumdaysan, birine vermek istersin ve alan insan iyi bir şey yaptığı için ondan para istemek ayıptır.

ha hem kediyi verip hem para istiyorsan o kediyi satıyorsundur demektir. yani birincil amaç kediyi sokakta bırakmamak değil para kazanmaktır.

evcil hayvanların alınıp satılmasına karşıyım, o yüzden bu kadar eleştiride bulunuyorum, kişisel algılanmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

kediyi parayla satarsan o kedi metaya dönüşür.
piyasada mübadele değeri olur.
sonuç olarak da al-sat işlemi sonucunda ticaret yapmış olursun.
bu basit bir tespit, rahatsız olmaya, konuyu açlık sınırına bağlamaya gerek yok.

(tu)

Biyik said:

iyi insanlar yanlış şeyler yapmazlar diye bi kural yok.
neden bu alınganlık anlamadım.

eğer yavru kedilerin var, bakamayacak durumdaysan, birine vermek istersin ve alan insan iyi bir şey yaptığı için ondan para istemek ayıptır.

ha hem kediyi verip hem para istiyorsan o kediyi satıyorsundur demektir. yani birincil amaç kediyi sokakta bırakmamak değil para kazanmaktır.

evcil hayvanların alınıp satılmasına karşıyım, o yüzden bu kadar eleştiride bulunuyorum, kişisel algılanmasın.

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...