MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Aşağıdaki yazı ek$iden alınmıştır.. Heralde bende içimdekileri anlatmak istesem aynen boyle anlatmak isterdim, ama anlatabilir miydim anlatamaz mıydım bilemiyorum.. Yazı cuk diye oturdu bir yerlerime.. Yüzde yüzü olmak üzere savunuyorum yazıyı.. ------------- evde oturmuş championship manager 2de scoutlarımı dünyanın dört bir yanına salmaya hazırlanıyordum. görsen şaşarsın, ne kadar oynamışsam, o zamanlar ada futbolunda umut vadeden bir yetenek olan david unsworth jubilesini yapmış, 45 yaşına gelmiş benim wycombe wanderers kadromda kendisine scout olarak yer bulmuş. çocuğu ben yetiştirmişim zaten, emredişim harbi havalı: deyvit, oğlum bak, şimdi güney afrikaya gidiyorsun, sana 2 bilemedin 3 hafta zaman, bana oranın genç yeteneklerinden bir karışık yapıp bildiriyorsun... e halen burdasın deyvit, rica ediyorum... davidi gönderip kendime kulübün yeni yapılan kafeteryasından tost almaya hazırlanıyordum ki telefon çaldı. arayan amcamdı. üniversitede çalışıyordu amcam ve dedi ki: oğlum burda internet var, istediğin bir şeyler varsa internetten buldurayım. amca sen ne diyorsun? ne dediğini biliyor musun? o zaman evlerde internet hayal gibi, internet diye bir şeyin varlığından haberdarız ama dergilerde falan görüyoruz sadece. keşfedilmemiş mucize... zaten disketle oyun taşımaktan bıkmışız, enteresan programlar adına bilgisarımıza koyabildiklerimiz saçma sapan, şimdi adı bile hatırlanmayan hi-jack, harward graphics, dbase iv gibi ucubeler, hatta bannner diye bir program var ki, türkiyede 13 kişide var, ben de 13. kişiyim, seçilmiş olan yani, neyse, internet demek yeni süper programlar, oyunlar, bilgiler, araştırmalar, mesela merak ettiğimiz ama bir türlü okuyamadığımız çizgi romanlar, bedava kitaplar vesaire vesaire... dedim: amca kımıldama, ben geliyorum hemen. bir kaç disket yüklendim, nasıl gittim bilmiyorum, kesin uçarak gitmişimdir. bilgi-işlemci abilerin yanına götürdü beni, koca koca makineler arasında, alice harikalar diyarında gibiyim ama biraz daha sakallı, bıyıklıyım ona göre. abilere internete bakabilir miyiz? diye sordum. açtılar bir makine, adam sürekli bir yerlere giriyor, pub/program/amiga/util pc/demo... lan dedim noluyoruz.. adamların önünde böyle bir arşiv var, oturmuş çay içiyorlar, saçmalık. amigayı görünce, dur dedim abiye, bir şeyler çekebilir miyiz?. kabul etti, derhal girdik. bir kaç kaç amiga oyunu çektim, eve koştum. sonradan öğrendim ki adamın bana internet diye gösterdiği gopherdı. sonraki hayatımda hiç gopher görmedim fakat o noktada hayatım değişti işte. ha, oyunlar çalışmadı tabii ama o zaman heyecandan düşünememiştim. o günden sonra internete taktım ben kafayı, bir modem aldım, gizli gizli telefon hattı bağladım. indirdim, indirdim, indirdim... nasasına da girdim internetin, playboyuna da, ircsine de girdim, ftpde dosya da paylaştım, newslerde soru cevapladım, #yalandolan kanalında op oldum, başka bir websitesinin editörü, bir yerlere üye oldum, enternetten hediyeler kazandım vesaire, vesaire... ha, allah için, hiç spam yapmadım bunu da belirtmek isterim. şimdi bunları niye anlattım? anlatırken aslen farkettim ki, hepsi ayrı başlık altında yazılabilir ve bu yazı çok çok uzun olabilir oysa asıl varmak istediğim yerden kopuyorum. şimdi gidip babama beni sorsan, bu adam ne yaptı yıllarca desen, kompüterin başında oturdu, gece oturdu, gündüz oturdu, tık, tık, tık, başka bir şey yok... şimdi de yine bilgisayarlı bir işte çalışıyor,. temiz bir çocuktur, sessizdir biraz... gibi şeyler söyler. öyle miyim gerçekten? elektrik tesisatından anlamam, musluk değiştirmem, araba yolda kalsa kaputu açmam, sinamekinin biri miyim ben? ve sadece ben değilim bu, internet kullanıcı olan, uzun zamandır bu kompüter meretinin civarında bulunan, çevremdeki herkese bakıyorum, benden çok da farklı değiller. tesisattan anlamak, araba tamir etmek, kalebodur döşemek başka bir dünyanın artı değerleri artık. şimdi internet gerçekten bir başka dünya, tastamam bir başka hayat. artı değerler şimdi web sitesi hazırlamak, script yazmak, admin olmak, mesela googledan ulaşılabilmek, hazırladığın web sitesine verilen linklerin çokluğu, flash bilmek, divx biriktirmek, programların yeni sürümlerini çoktan indirmiş olmak, beta testerlık felaket olacak bir virüsten önceden haberdar olmak, internetten evlenmek, gak guk... herkes yavaş yavaş internetçi oluyor. sevgililer internetten bulunuyor, buluşuyor. haberler internetten okunuyor, programlar internetten izleniyor, oyunlar internetten oynanıyor, ödevler internetten araştırılıyor, hayatındaki diğer her şeyden çok interneti görüyorsun. 45 yaşındaki amcam, internetten alış-veriş yapıyor veya onunla vakit geçiriyor, 7 yaşındaki yeğenim internetten seni çoooook seviyorum amca diye bağırıyor. internet yüzünden sevgililer ayrılıyor, aileler dağılıyor, cinayetler işleniyor... babama, dedeme, otur şu adamı biraz izle, bak bakalım ne yapıyor deseler, akşama kadar kompüterin başında oturdu der, enternetle alakası olmayan biri için bu çok garip du
schaker777 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 ya birsey diycem bunu kopyalarken veya yazarken usenmedin mi hic ben okumaya usendim acikcasi[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game.. Saint Joseph'li ultimacılar
AthleT Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 yani..[signature][hline]Uyanda Gel Tuana Yüreğim Kan Ağlıor.Sana Söz Yine Baharlar Gelecek Sana Söz Işık Sönmeyecek.Ölüm Yok ki Tuana Uyan Şimdi Yaşanacak !!!
Logan Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 okumaya değer bir yazı bence, üşenmeyin okumaya. adamın hayatı internet olmuş ve çok da güzel yazıya dökmüş yaşadıklarını..
Bone Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 her zaman hayatı sorgulayanlar olacaktır. köyde her gün çiftçilikle uğraşmayı sorgular şehirde her gün işe gidip gelmeyi, sevgilisiyle buluşmayı, her gün bir başka kızla dolaşmayı sorgular bir başkası da interneti sorgular. insanoğlu böyledir, sürekli hayatını sorgular. anormal bi durum değil yani bu arkadaşın durumu. said: internetten körü körüne rahatsız gibiyim ben. benim anılarım bile internetten. bildiklerim, öğrendiklerim, söylediklerim. konuşabildiğim bir şeyler varsa, hep çoğu internet yüzünden. valla internete çok takılmama rağmen, sonuçta bir geçmişim var, sevindiklerim, üzüldüklerim, yaşadıklarım, düşündüklerim.. çocukluk, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite.. müzikler, tv, aile, arkadaşlar, hayvanlar. çoğunu hatırlıyorum, bazen aklıma geliyor, mutlu oluyorum, sinirleniyorum. sonuçta herkesin geçmişinde, az da olsa, anısı vardır hatırladığı. Belki geçmişine bir set çektiği için "benim anılarım yok, bir tek internetteki anılar var" gibisinden birşey diyor. Arkadaşlarını bir metodla tanırsın. Hiç bir zaman havadan gelmez arkadaşların. Kimi okul kantininde tüm gününü geçirir kimi diskolara gider kimi sürekli telefonla konuşur, arkadaşının arkadaşıyla tanışır.. Bazıları da internet üzerinden tanıyor, bunun ayıplanacak bir yanı yok. "Aaah, birçok arkadaşım internetten tanıştığım kişilermiş, vah vah vah" deneminin anlamı yok bence. Sürekli diskolarda takılıp farklı insanlarla tanışmak yerine internete takılıp daha çok insanla konuşmanın ve tanışmanın nesi ayıp ki...
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 tabii adamın yaşadıklarının benle alakası yok :D yani internetin hayatı ne yaptığı konusunda, internet ile ilgili görüşleri konusunda %100 katılıyorum.. Kişisel hiç bir şey malım değildir :D[signature][hline]vurun tuşlara vurunda birinci yapın prawler'ı, vurun tuşlara vurun...AAL'05
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Teknolojiyle alakalı olumsuz ütopyaların ilk adımlarını yaşıyoruz arkadaşlar. Bu yazıyı yazan kişi de bunu ifade etmek istemiş. Güçleniyoruz, güçlendikçe köreliyoruz. Belki birçok şeye internetle derman buluyoruz ama ona bağlandıkca ondan kurtulamıyoruz. Teknoloji karşısın da borçlu ülkenin borcu veren ülkeye olan zorunlu bağımlılığı benzer bir bağımlılık yaşıyoruz. (Örnek biraz karışık oldu umarım demek istediğimi anlarsınız)[signature][hline]PFMTBİH - "Paticik Forumları'nda Mobil Teknolojiler Bölümü İstiyoruz" Hareketi. Lütfen eleştirilerinizi ve önerilerinizi linki tıklayarak ulaşacağınız konu başlığında dile getiriniz.
Messor Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 çok güzel yazıymış..bi an nette geçirdiğim zamanlara acıdım.Ultima multima.. zaten ileride herşey full internet olunca dışarıda gezmek tarzı şeyler farklı olanlar olmaya başlıyacak.. döngü yani..[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead We are our Past failing to come back All of us visionaires.. ..with a rope around our neck...
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 o kdar olcağına inanmıyorum ben. Sadece bağımlılıktan kurtulmak, dışardaki hayatı daha fazla önemsemek lazım.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final final moment you say the words that I can't say...
Slat Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 yazının anafikri "don't be a nerd, get a life" olmuş kısaca.. Çok da güzel yazmış eleman..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
arcane Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 internet tanrıdır ehe[signature][hline]Word Up!
Mandoo Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2005 bi baştaki bir kaç paragraf ile sondaki bir kaç paragrafı okudum...hmm iyi yazmış...[signature][hline]Gazete Kapağı:BUSH'UN KÖPEĞİ ÖLDÜ! Tayyip Erdoğan gazeteyi okuyunca:YİHHUUUU!
Öne çıkan mesajlar