Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ASKERLİĞİ ERTELETMEM LAZIM


DoruK

Öne çıkan mesajlar

Abi hiç mi araştırmayı falan düşünmüyorsun?

Her üniversite için farklı. Bazı üniversiteler 90 ALES 70 Yabancı Dil istiyor. Bazısı hiç istemiyor. Hani nereye başvurucaksın ona bir karar ver sonra yardır.

Anladığım kadarı ile yumurta deliğine geldi. ALES ve Yabancı Dil için belgen olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple ALES ve ÜDS isteyemen yüksek lisans programları araştır.

Edit: Üniversitelere kayıt olma gibi yüksek lisans kayıt dönemi var(genelde üniversite kayıttan 1 hafta sonra).

Dediğim gibi üniversitenin yönetmeliğine göre değişiyor. Bazısı hiç istemiyor. Bazısı diploma notun + mülakat + ALES + Yabancı Dil istiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha öyle bir yazmış ki op
ikinci mesajında biri benim elimden tutsun ve okula kaydettirsin dicek zannettim.

tode güzel açıklamış farklı farklı birsürü yüksek lisans opsiyonu var
ben ahmet yesevi de yapıyorum mesela tessiz yüksek, tek istedikleri ales'ti zamanında, şimdi onu bile istemiyor olabilirler. bir araşitır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KidLazer said:

master yapıyosan 29una kadar alamıyolar ancak masterda da belli bi süre başarısız olusan okuldan şutlanma durumun var doktoraya erişirsen de 35miydi neydi yaş sınırı ondna sonra zaten emekli olursun sdf


Bu yanlış bilgi. Yüksek lisans en fazla 3 sene tecil ediyor. Sonra kayıt sildirip yine yüksek lisansa girmek gerekiyor. Tabii yükseği bitirip doktoraya başvururum derseniz o ayrı sdflşikjk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@deadwoll + @kidlazer

abi 5 senedir yüksek lisans yapan adam tanıyorum. üniversitelerinde hepsinde atılma kalktı. 3 seneden sonra harç(cari hizmet bedeli diye geçiyor) yatırıyorsun diye biliyorum.

Dediğiniz 3 yıldan sonra ilişiğinin kesilmesi durumu 50d'liler için geçerli diye biliyorum.

Anadolu Üni Yönetmelik

Tezli yüksek lisans programını azami üç yıl içinde başarı ile tamamlayamayanlar, 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma ile tez hazırlama hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder.



Edit: Yani 29'a kadar yatabiliyorsun tabi parasını yatırırsan :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...