stormeagle Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Kaçıncı konu bilmiyorum ama elimizde ki malzemeler şunlar; 1)Ben: 27 yaşında henüz askerlik yapmamış özel şirket çalışanı 2)Kız arkadaş: 25 yaşında İng öğretmeni 3)USA da yaşayan, Türk asıllı evli 10 yıllık USA vatandaşı olan abla * Şimdi invite yöntemi ile büyük abla kız kardeşini yanına çağırır ve kardeşi orada 3 yıl serbest meslek yaparak vatandaşlığını alabilir mi ? (İngiltere için böyle en azından 3 yıl serbest meslek yapman lazım) USA nın şartları farklı olabilir tabi. Yani burada avantaj olan öz ablasının USA vatandaşı olması.Bu bir kolaylık sağlar mı ? * Küçük kardeş bir şekilde vatandaşlığı aldıktan sonra benimle evlendiği takdirde USA vatandaşlığından bende yararlana bilir miyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Amerikan Vatandaşlığı AMERIKAN VATANDAŞLIĞI Amerikan vatandaşlığı dört şekilde kazanılır: ABD'de doğmuşsanız, ebeveynleriniz ABD vatandaşıysa, vatandaşlığa geçmişseniz veya ebeveynleriniz vatandaşlığa geçmişse. ABD vatandaşı olmak için başka ülkelerin vatandaşlığından çıkmanız gerekmektedir ama ülkeniz vatandaşlığınızdan vazgeçmenizi kabul etmeyerek çifte vatandaşlık kazanmanıza izin verebilir. ABD göç yasaları karmaşıktır ve insanlar pek çok şekilde kendileri farkına varmadan vatandaşlık almaya hak kazanabilir. Son 50 yıl içinde ülkenin dışında doğan bir çocuğun vatandaş olup olmadığını belirleyen kurallar pek çok kere değişmiştir. Temel kural, ebeveynlerinizden birinin ABD vatandaşı olması ve ABD'de belirli bir süre yaşmış olmasıdır. Eğer ABD vatandaşı olabileceğinizi düşünüyorsanız konsolosluktan doğduğunuz zaman geçerli olan yasanın ayrıntılarını öğrenebilirsiniz. Eğer 1952 ve 1986 arasında doğmuşsanız ve ebeveynlerinizden yalnızca biri ABD vatandaşıysa ülkede (en az beşi 14 yaşından sonra olmak üzere) en az on yıl yaşamış olması gereklidir. 15 Kasım 1986'dan günümüze on yıl ikamet kuralı en az iki yılı 14 yaşından sonra olmak üzere beş yıla inmiştir. Ebeveynler ABD vatandaşlığına geçince çocukları da yeşil kartları varsa ve ebeveynleri vatandaşlığa geçtiği tarihte 18 yaşın altındaysa otomatikman aynı hakkı kazanır. ABD vatandaşı olunduğunu kanıtlayan belgeler eyalet valiliğinden alınacak doğum sertifikası, ABD pasaportu, vatandaşlık sertifikası veya konsoloslukça verilen doğum kaydını gösteren sertifikadır. Amerika sınırları içinde doğan her çocuk ebeveynlerinin ülkesinin yasası ne derse desin otomatikman ABD vatandaşıdır. Yabancı diplomatların ABD'de doğan çocukları bu kuralın istisnalarıdır: onların yabancı ülke topraklarında doğduğu varsayılır. VATANDAŞLIĞIA GEÇMEK ABD vatandaşlığına geçmek için en az 18 yaşında olmanız ve en az beş yıldır yeşil kart sahibi olmanız gereklidir. Ayrıca iyi ahlaklı bir kişi olmalı (“kötü” ahlakın içine suç işlemekten vergileri ödememeye kadar pek çok şey girebilir), İngilizce bilmeli ve Amerikan siyaseti ve tarihi hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Beş yıllık bekleme süresinin en az yarısını Amerika'da geçirmelisiniz. Eğer bir yıl veya daha uzun süreliğine ülkeden çıkarsanız Amerika'da o zamana kadar geçirdiğiniz süre sıfırlanır ve beklemeye baştan başlarsınız. Vatandaşlığa geçmek için yapılan işlemler çok basittir. INS'ye N-400 formunu doldurarak başvurusunuz. Başvurunuz işleme konduktan sonra (bu bir iki ay ile bir yıl arası sürebilir) tarih ve siyaset bilginiz ve İngilizce bilginizin ölçüleceği bir mülakata çağrılırsınız. Size ABD'nin bağımsızlığını kazandığı tarih, bayrağın üzerindeki yıldızlar ve çizgilerin anlamı, hem başkan hem de başkan yardımcısı görev başındayken ölürse ne olacağı, eyaletinizin valisinin kim olduğu, milli marşın adı ve kimin yazdığı gibi sorular sorulacaktır. Bu sorular vatandaş olmak isteyen insanların yaptıkları şeyi önemsemelerini sağlamak için tasarlanmıştır. Sizi milliyetçi yapmaya çalışmazlar, daha çok yeni ülkeniz hakkında bir şeyler öğrenme zahmetine girerek onu ciddiye almanız beklenmektedir. Sürecin son aşaması ABD'ye bağlı kalacağınıza yemin ettiğiniz ve başka vatandaşlıkları terk ettiğiniz yemin törenidir. YASA DIŞI BELGELER Eskiden sahte bir yeşil kart yapmak için yalnızca bir daktilo, biraz yapıştırıcı, ucuz bir pres makinesi ve polaroid fotoğraf makinesi yeterliydi. Ancak günümüzde son teknolojik gelişmeler sahtekarlığı önlemede başarılı olmaktadır. ABD'de olduğu tahmin edilen beş milyon kaçak göçmenin çoğu sahte yeşil kart taşır - ama bütün bunlar artık değişmektedir. 1998'de INS taklit edilemez olduğu düşünülen bir yeşil kart geliştirmek için tam 38 milyon Dolar harcamıştır. 42 başkanın da mikroskopla görülebilen portreleri, Özgürlük Anıtı'nın hologramı ve başka pek çok ileri teknoloji ürünü hokus pokusun yer aldığı yeni kart en kurnaz sahteciyi bile zorlar. Hâlâ 5.000 ila 15.000 Dolar arası parayı gözden çıkarırsanız sahte bir yeşil kart edinebilirsiniz ama devlet kaçak göç konusunda giderek daha çok hassaslaşmaktadır ve sahte belgelerle yakalanırsanız mutlaka sınır dışı edilir, bir daha da ülkeye giremezsiniz. Ayrıca yeşil kart çekilişinde şansınızı artırabileceğini iddia eden sahte “göç danışmanlarına” da dikkat etmelisiniz. Hiçbir başvurularının reddedilmediğini ya da devletle özel bağlantıları olduğunu iddia edeceklerdir. Çekilişe katılmak ücretsiz ve basittir, şansınızı artırmak için ise kimsenin yapabileceği bir şey yoktur. ÖZET İstediğiniz vizeyi almayı başardığınız zaman onun sınırları içinde kalarak yaşamaya ve çalışmaya dikkat etmelisiniz. Sitemi yanıltmaya çalışarak adınızı karalamanın anlamı yoktur. INS'de sizin adınıza bir dosya açıldığı vakit sizin içinde bulunduğunuz durumu ne kadar iyi bildiklerine ve kuralları çiğnerseniz sizi ne kadar kolaylıkla bulacaklarına şaşarsınız. Çok sayıda insanın kalıcı oturma hakkı almadan veya “nihai hedef” vatandaşlığa başvurmadan Amerika'da yıllarca yaşadığını aklınızdan çıkarmayın. İlk başvurunuz reddedilirse en iyisi bir avukat tutmaktır. Bu konuda yaygın iki görüş vardır. Bazıları bunun size hiç faydasının dokunmayacağını, sistemin pahalı yardıma ihtiyaç duymadan kolaylıkla kullanılabileceğini söyler. Öte yandan 1.000 ila 3.000 Dolara varlığını bilmediğiniz kapılar önünüzde açılabilir ve aylarca beklemekten kurtulursunuz. Avukatlara dikkat edin ve sizin durumunuzla ilgilenecek niteliklere sahip olduklarından emin olun: ABD konsolosluğundan danışabileceğiniz avukatların bir listesini alabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Bu da başka yerden http://www.zamanamerika.com/index.php/tr/2011-07-25-15-56-33/item/1229-amerikan-vatandaslg-icin-basvuru-sartlar-suerecin-asamalar-ve-snav-muafiyet-imkanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=l1dnqKGuezo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 her şekilde işin içine green card giriyorsa zor iş arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 ingilterede var mı oyle bır olay ablam ingiliz vatandaşı veriyim mailimi bari atsın invite Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 İngiltere için değişmediyse eğer 3 yıl serbest meslek yapman yetiyor. Çevirmenlik, mimarlık vs bir şey. Ablan vatandaşı ise daha kolay da olabilir. USA vatandaşlığı çok sıkıntı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 araştırmıştım daha önce hiç öyle invite tarzında birşey görmemiştim ya alla alla bakarım yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Vardır onun bir olayı ya, ailesi kaybetmiş bir kardeş düşün ve büyük ablası yurt dışında yaşıyor. Yanına alamayacak mı onu ? Kimsesiz öksüz mü büyüsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 gidip anamı babamı bıçaklıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 olmazsa gelir seni de bıçaklarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 sürmene var evde çok keskin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 asdasfdga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 ahhhahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Bu sene ekim gibi açılır başvurular yine. Konsolosluğun sitesinde görürsün. Başvuru sonrası mayıs gibi sonucun açıklanır. Çıktıysa arkana bakmadan gidersin ohmaygad ve sivit cizıs diye diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Askerliği yapmadan gidemezsin. Paşa paşa yapıcan o askerliği......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 alakasız olabilir ancak yine de söyleyeyim belki faydası olur arkadaşımın kız arkadaşı şu devlet burslu (geri ödemeli) yurtdışı eğitimini kazandı. ya geri ödüyosun (yamulmuyosam 75k dalırs) ya da eğitim sürenin iki katı kadar kazandığın tr'deki üniversitede asistanlık yapıyosun. herneyse kız kazanınca çocuk askerden geldi hemen nikahı bastılar ve masaçusese gittiler. karı koca oldukları için elemanın da oturma izni oldu ve aynı zamanda çalışma izni de var. şimdi orada kalıp eğitim bittikten sonra 75k dalırsı tr'ye geri ödemeyi planlıyolar. demek istediğim kız arkadaşın devlet destekli bu eğitimi dandikten bi ünide kazanabilir evlenip gidersiniz eğitim bitince de çalışır vatandaşlık alırsınız ne güzel özetledim yılların emeğini 30 saniyede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Vatandaslik cok kasiyor abi, ben 3 seneyi askin suredir abd'de calisma izni ile calisiyorum daha green card bile vermediler. Bakalim insallah 1-1.5 sene icinde vereceklermis canlari isterse o da sdfasdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 kizi birak ablasini al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 KidLazer said: alakasız olabilir ancak yine de söyleyeyim belki faydası olur arkadaşımın kız arkadaşı şu devlet burslu (geri ödemeli) yurtdışı eğitimini kazandı. ya geri ödüyosun (yamulmuyosam 75k dalırs) ya da eğitim sürenin iki katı kadar kazandığın tr'deki üniversitede asistanlık yapıyosun. herneyse kız kazanınca çocuk askerden geldi hemen nikahı bastılar ve masaçusese gittiler. karı koca oldukları için elemanın da oturma izni oldu ve aynı zamanda çalışma izni de var. şimdi orada kalıp eğitim bittikten sonra 75k dalırsı tr'ye geri ödemeyi planlıyolar. demek istediğim kız arkadaşın devlet destekli bu eğitimi dandikten bi ünide kazanabilir evlenip gidersiniz eğitim bitince de çalışır vatandaşlık alırsınız ne güzel özetledim yılların emeğini 30 saniyede hayatımı mı değiştirdin görücez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Bug bulmuşlar resmen sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 hem çalışıp hem oturup aile olup hem de 75k ödemek kasar sanki. baya iyi iş bulmaları lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 1 senede ödemeleri gerekmiyor benim bildiğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 ahmedinejad said: hem çalışıp hem oturup aile olup hem de 75k ödemek kasar sanki. baya iyi iş bulmaları lazım. ben arkadaşımla WAT yapmıştım 2010 benim arkadaş 2011de tekrar gitti ve sırf subwayde çok saat almadan da bi restoranda bulaşıkçılık yaparak 10k para kazandı. 5k ile geri döndü geri kalanıyla pc telefon + gezi vs'ye harcamıştı. yani dandik işlerden iyi para kaldırabiliyosun eğer yerin güzelse o yüzden ben çok olacağını sanmıyorum benim bahsettiğim arkadaş da geçen 'burda para kazanmak kolay kendime araba almayı planlıyorum işe onla gidicem' demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2014 tek başına kazanırsın da karı koca aile oluyorsun. masraflar ona katlanır direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar