Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Buraya patlayıp boşalim dedim.

nazik_iskenceci

Öne çıkan mesajlar

Katibim said:

Neticede inanmak nasıl ki bir tercih meselesi ise inanmamak ta bir tercihtir... İslam dini olsun Hristiyanlar yada diğer dinlere mensup insanlar olsun kimse kimseye bişeyleri empoze etmiyor.. İsteyen başörtülü de gezebilir isteyen tasmalı ... Bu kişinin kendi tercihidir ve sen insanları tercihlerinden ötürü yargılayamazsın

genel de pek laf etmem, tartışmalara ben de girmem çoğu kişi gibi de, farklı anlatayım aga, anla.

din ve milliyetçilik... eğer ki sen bu ikisinden de arınmışsan abicim, aydınlanmışsındır. basit net. (gerçi bir de, tüm kafamızın içinden kadın düşüncelerini alın, ne kadar üstün varlıklar olurduk, inanamazsınız.)

fakat dört dinden ayrı olarak bir yaratıcının olup olmadığına inanma kısmında ise, bizim tercihlerimiz ön plana gelir. adam bana aga ben bir yaratıcının varlığına, doğanın en üstün olduğuna inanıyorum, evrenin kendisi bir tanrı, herşey tesadüfi, işersin isa figürü çıkarmışçasına gerçekleşti gibi şeylerle gelirse saygı duyarım.

"aga işte muhammed, isa gelmiş, kuşlar kafalara taş atmış, adam suyun üstünde durmuş, suyu şarap yapmış oğlum, INANIR MISIN HEPSI DE KITAPTA YAZIYOR O MAY GAAAAAAAAD..."

ama yani, beklemeyin agalar şu kafayla gelip saygı arıyorsanız. saygı, dürüstlük gibi şeyler hak değildir. kazanılır. bana baştan böyle birşey söyleyen kişiye, dinle alakam olmadığını hemen söylediğim gibi, bir daha da böyle bir salaklık karşımda beklemediğimi de genelde hafif bir dille belirtirim. ha zekası yeter, mesajı alır; eyv. yok aga, devam ederse, geçerim daşağımı. yapıştırırım gerizekalı yaftasını. kaçamaz kişi. her benle aynı ortamda, ağzından çıkacak her cahilce şey, kendisine doğrultulmuş silah olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Katibim said:

böyle kendini bilmez saygısız insanların inançlarına karşı fütursuzca saldıran insanlar da giriyor ya bu foruma ....

İlk cümleye katılmakla beraber, yazdıklarımın inançlara saldırı olarak bulunmasını akıl dışı buluyorum. İnanç için söylenmiş tek bir kötü söz yok yazdıklarımda. Aksine inancını kullanarak insanları hor gören, aşağılayan, dışlayan, hatta üzerine maddi, manevi ve fiziksel zarar veren insanların çelişkileri üzerinedir o yazı. Küçük bir forumda çöpte bulduğun, hiçbir amaca hizmet etmeyen şeyler üzerine tehtidler savurarak ahlak bekçiliğinin farklı bir versiyonunu gerçekleştirdiğini düşünüyorsan ve bununla gururlanıp güçlendiğini varsayıyorsan yanılıyorsun. Din güzel, insanlar kötü diyeyim isterse, bana ve benim gibilere yaşatılan rahatsızlığın binde birine, bu herkesin altında dalgasını geçtiği yazının sebep olacağını zannediyorsan şaşarım. Adalet ve eşitlikse derdin senin 7/24 herkese bu postu yapıştırman gerekiyor, kendin de dahil olmak üzere. Adil muamele görmüş olsam zaten bu yazıyı yazmam. Benim derdim inançla ya da inananla değil. İnancını bana zorla kabul ettirmeye çalışanla, beni kendisi gibi olmadığım için hor görenle, aşağılayanla, farklı gözle bakanla, yerli yersiz, maddi manevi zarar verenle. Bunu yapan zaten suçlu saydığın maddelere göre. Kimseye karışmıyor, neye inandığını biliyorsan zaten ne diye rencide olasın? Yazdıklarınla benim yanımdasın, karşımda değil. Ailen felan demişsin de, 40 yaşında mısın sanki sen? Vallahi öyleysen de dilin ancak senin tabirinle çoluk çocuğa mı çıkıyor? Böyle mi kulak çekiyorsun? Zevk alıyor musun bari abi? Abiliğin böyleyse, ricaların tehtidlerden oluşuyorsa, yazıklar olsun sana, ne diyeyim. İlk işin yarın mesela açgözlü bir şişman tarafından ekmeği yendikten sonra obezlere laf sokan bir topik açmış kişiye aynı maddeleri döşemek olsun. Halkın farklı özelliklere sahip bir kesimini eleştirdiği gerekçesiyle çocuğu suçlamaya çalışarak kendini daha büyük ve güçlü hissedebilmek için bu fırsatı değerlendirebilirsin. İşte bu kadar ciddiyiz burda. Ellerinden öperim.
Sosyal ağlarda paylaş

(GİRİŞ) Bunlar da bonus @Katip:

"Ha biz müslümanlar olarak rahatmıyız hayır değiliz ? Taaaaa lut kavminden beridir dinsiz insanlarla mücadele ediyoruz... Ha sonuç ne mi oluyor ? Sürekli onlar kaybediyor hem bu dünyada hemde ahirette ..."

"şunuda belirtmek isterim ki müslümanlar olarak bizim sahip olduğumuz manevi değerlere sataşırsanız onlara hakaret ederseniz de göreceğiniz duyacağınız tek şey enteresan küfürlerdir..."

"(GELİŞME)" Mesela şekil birde hiçbir dayanağı olmadan sarfedilmiş inanmayan insanlara "loser" diye hakaret edip ahirette cehennemde cayır cayır yanacaklarını iddia eden bir cümle. Madem tarafsız ve saygılısın, bu nedir? Senle aynı düşüncede olmayan insan yanmak zorunda mı? Bana durduk yere bunu söylemiş oluyorsun bir kere. Tek suçum senin gibi inanmayı reddetmek olduğu için (ki belki başka türlü inanıyorum, bunun mevlanası var, yunus emre'si var, sufiliği var şusu var busu var, sana mı soracağım bana neler olacağını, ya da senin kendi inanmayı seçtiğin başka birşeye mi? Ayrıca Allah serbest bırakır kullarını, isteyen inanmakta ya da inanmamakta özgürdür. Sen nasıl ikinci paragrafında bana sataşan olursa küfrederim diye açıkça söylüyorsun. Bir de ilgincinden olurmuş. Ben kimseye bişi etmeden, sen gibi düşünen biri bana binlerce kat fazlasıyla sataşırsa ne yapacağım? Ben sinirlenemeyecek miyim? Allah'la kul arasındadır inanç. Belki ben senden daha müslümanım Allah katında ne biliyorsun? Beni tanıyor musun? Yaşadıklarımı biliyor musun? Nasıl biri olduğum konusunda bir fikrin var mı? Hiçbir büyük dinde anlam birliğine varılmamış tam olarak, hala orda burda tekkeler, cemaatler, hocalar farklı kollardan farklı şeyler söyleyip uyguluyorlar. Sen gelmiş burda Allah'ın benim hakkında ne düşüneceğini tahmin etmeye çalışıyorsun. Aklın alıyor mu? Üstüne uzman muzman da değilsin. Burda geçmişiz başına klavyenin yazıyoruz. Ne sen sensin sen kadar, ne ben benim ben kadar. Senin yaptığın gibi Allahmışçasına başkası hakkında hükme varmak şirk koşmaktır. Sen insansan ben de insanım.

(SONUÇ) En kısa sürede düzelmemi dilemişsin. Her ne kadar dalga geçerek yazmış olsan da bunu. Teşekkür ederim. Düzelteceğim kesinlikle bu hataları. Hatadır çünkü bu kadar tepki almak. Hele de boş yere. Haklı olduğunu düşündüğüm konular var. Haksız olduğunu düşündüğüm konular da var. Bir daha dinle ilgili birşey yazarsam benden eşşeği yok. Vallahi de billahi de yok. Çok samimiyim. Bunlar son sözlerim konuyla ilgili, konuyla ilgili başka da söyleyeceğim birşey yok. Bundan ayrı eklemek istediğim, inanmayan insanlar ya da aşırı dindar birileri tarafından eziyete maruz kalmış olanlar şeytana tapmıyor. Sana garanti de veririm bir araştırma yapılsa bu insanlar inançlıyım diye geçinenlerden daha iyi ve insancıl, kimseye zararları yok. Onlara kendi inancın dışında, ortak dilde, insanca bir çift laf etsen, zaten duracak, anlaşacaksınız. Bu şekilde yukardaki tavırlarla hem karşı tarafın düşüncelerine bir kanıt olursun hem de ne onları utandırabilir ne de vazgeçirebilirsin davranışlarından. Sen bakma ben zannettim ki kendi kendime konuşuyorum çöplükte. İçin şişer de baskılardan patlarsın bir an kuytu bir köşede. Ama öyle değilmiş. Ailem de dindardır benim. Bir an babam, ninem okusa bunları ne düşünürdü diye gark ettim. Üzülürlerdi. Üzmem kimseyi artık, dikkat ederim konuşmalarıma. Nasıl senin için daha iyi bir doğru varsa bana göre benim için de var demek ki daha iyi bir doğru. Bu yüzden böyle rahatsız hissettim. Nokta.
Sosyal ağlarda paylaş

abi o kadar uzun ve boş konuşmuşsunki farkındaysan yazdığın postları insanlar okumaya tenezzül bile etmiyorlar

Benim lafımdan yaptığın alıntı bile başka ap ayrı ... bu konuyla ilgisi olmayan şeyler

İyi en azından bazı şeyleri anlamışsın ancak hala beni eleştirdiğin noktalar aslında kendi içinden çıkamadığın ve hezeyanlarını yaşadığın noktaların da ta kendisidir

Çok uzun yazmışsın cidden vakit harcayıp ta cevap yazılacak bir konu değil ama lafın havada kalmasın diye cevap verdim

Hadi selametle...
Sosyal ağlarda paylaş

Katibim said:

abi o kadar uzun ve boş konuşmuşsunki farkındaysan yazdığın postları insanlar okumaya tenezzül bile etmiyorlar

Benim lafımdan yaptığın alıntı bile başka ap ayrı ... bu konuyla ilgisi olmayan şeyler

İyi en azından bazı şeyleri anlamışsın ancak hala beni eleştirdiğin noktalar aslında kendi içinden çıkamadığın ve hezeyanlarını yaşadığın noktaların da ta kendisidir

Çok uzun yazmışsın cidden vakit harcayıp ta cevap yazılacak bir konu değil ama lafın havada kalmasın diye cevap verdim

Hadi selametle...

tehditsiz olunca senin post da pek tirt oldu. onceki daha iyiydi boyle madde madde kanunlar falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...