Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

US versus EU

Yalicapkini

Öne çıkan mesajlar

said:
Baggio, 27 Aralık 2004 18:58 tarihinde demiş ki:
Ben "150 ping gordugumde RvR etmiyordum genelde" diyorum, sen hala gercekcilikten bahsediyosun. Kac mmorpg oynamisligin var EU serverlarinda ayiptir sormasi? ADSL'ler 256'ya yukseltilip kapasitenin icine edilene kadar 75-85 ping aliyordum ben Daoc Excalibur'dan, simdilerde 110 civarinda gidiyor.

Tahmin ile tecrubeyi ayirt etmeden ahkam kesmeyelim lutfen.

[edit/not: kablo kullanicisiyim.]

Senden cok mmorpg oynadigima bahse girerim, tanimadigin adamlar hakkinda yorum yapma 1 daha. Bende excaliburda oynuyordum, birakana kadar degil 110 ping 310 ping bile gormedim. Simdide amerikada wow oynuyorum, lutfen sen oynamadigin oyun hakkinda da yorum yapma.

Tahmin ile tecrübeyi birbirine karistirma. lol[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

yüzde yüz değil ben star wars galaxiesde eclipsede infinityden daha iyi ping alıyordum infinity avrupaydı eclipse us serverı idi belki oradaki olay farklıdır ama sanmıyorum senin eu da benim usden aldım pingin 2 katı ping alcanı maksimum arada 50 60 ping oynar o da bence o kadar onemli değil bu oyunda... şimdi anlatıyorsunuz burada biriniz daoc oynamış biriniz 3 yıldır mmo oynuyormuş da şimdi ben de wow u us serverında oynuyorum sonuçta di mi biraz fikrimiz tecrübemiz var yani serverdan aldımız ping konusundaki oynadımız sunucu olan warsong zaten en kalabalık sunuculardan biri yani ona rağmen pingin 400 üzerine çıktığını sadece bir kere gördüm hatta bazen 170 180 lere kadar çıkıyor genelde 300 civarı oynuyorum çok da rahatsız etmiyor beni şahsen bu ping pve gayet rahat yapılıyor pvp de de çok büyük zorluk yaşamam herhalde arkadaşlar çatır çatır pvp de adam kesiyor ben daha giremedim pvpye çünkü karakter daha level 12... neyse uzun lafın kısası tamam sizin bilginiz var eu diyorsun daha iyi ping olarak ben de ok diyorum ama ortada dağlar kadar fark olmayacaktır hatta bazı durumlarda usden daha iyi ping almak bile söz konusu olabilir diye düşünüyorum... ayrıca ping olayını saymazsak bence ortam olarak da us serverları gayet güzel...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -

[Bu mesaj fortinbras tarafından 27 Aralık 2004 23:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bi dakka, tüm bu tartışma şimdi Baggio'nun DAoC'ta 200 ping kötü demesinden dolayı mı?

inanmıyorum size... hanginiz daha uzağa işediniz göremedim ben pek...

WoW'da 500'e kadar hiçbir şekilde fark göremezsiniz. Budur. Eger US'te 400 ping alıyosanız, bu EU'da oynamak için bi sebep değil.

Ama başından beri söylediğim gibi, TR'deyseniz, sizin yeriniz EU. 40 takla atıp başka yollara sapmanın anlamı yok..[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CriZz, 27 Aralık 2004 23:42 tarihinde demiş ki:
Bende excaliburda oynuyordum, birakana kadar degil 110 ping 310 ping bile gormedim.
28.8 dialup kullaniyor veya uyduruyor olman gerekiyor acikcasi :)

- Ben kendi pinglerimle alakali bir karsilastirma yaptim, bu kendi tartinda kac kilo verdigine bakmak gibi birsey. 500'lerden 100'lere indigimde performans cok daha artti. Ping onemli degil demek pek mantikli/gercekci olmuyor tanimadigim ve uzuuun yillardir benden cok daha fazla online oyun oynamis bir insan icin.

- 'En iyi alacaginiz ping 300dur' diye birsey atmissin ortaya, ben de diyorum ki normal zamanda 70-80 aliyorum, TT sagolsun asiri yukleme oluyor bazen, o zaman da 120'lere cikiyor. Nesine itiraz ediyosun anlamadim ki bunun? Yanlis iste dedigin sey.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Iki kisinin cektigi, tombala degildir.

[Bu mesaj Baggio tarafından 28 Aralık 2004 00:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

neden her yerde tartışma ihtiyacı hissedersiniz ki, eu çıksın, us ve eu da oynamış insanlar karşılaştırma yapar, eğer bence ler ile konuşacaksanız daha belli olmayan şeyler üzerine bir birinizi kızdırmaya yada üzmeye değmez. Sonuçta herkes fikir söylüyor bir kişi biraz agresif bir mesaj ile fikrini belirtmiş diye konu hemen nasıl sapıyor yahu.... :)
gerek yok...
us gayte güzel, ben çok memnunum pvp mi de yapıyorum questleride farmingi de ve problem yaşamadım daha, 2 lag haftası hariç. genelde 300 ping ile oynuyorum.[signature][hline]try not.
do.
or do not.
there is no try.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baggio, 27 Aralık 2004 22:43 tarihinde demiş ki:
said:
herhavzindibayni, 27 Aralık 2004 22:35 tarihinde demiş ki:
ha sen herkezde 128 adsl 64 cable falan varken
gidip parayi basip 256 adsl ile oynuyordu isen .
Mesajlarimi adam gibi tamamen okumadan mesaj atinca boyle sakatliklar olabiliyor tabi. Kablo kullanicisi oldugumu yazdim, ve 4096 falan degil 128 kullaniyorum.

ps: 64kb kablo diye birsey de neredeyse hic olmadi, butun 64'ler 128'de calisiyordu hemen hemen kablonet ciktigindan beri, bilgin olsun. Sozlesmelerde 64 yaziyordu sadece.

örnek diye birşey öğretmemişler sanirim sana sanayide , ustanla tekrar konuş öğretsin , senin ne kullandığın germez örnek verdim adsl olur cable olur

ps: 64kb kabloyu ben 1999 yilinda aldim , sen o zamanlat muhtemelen gene sanayideydin . 64kb cable oldu , belki senin firmanda veya şehrinde olmamiş olabilir ama antalyada gayette güzel 64kb kable oldu , kablo netin müdür babanmi ayrica nerden salliyosun ? , ben antalyada ilk kablo net kullanicisiyim git antalya kablo net müdürlüğünü ara sor ilk üyeniz kim diye lol
1mb ile dl yaptigimida bilirim.

ayrica hala tahmin mahmin diye bidi bidi yapma
ne tahmini sana 2 aydir opynuyoruz diyoruz sen hala tahmin diyorsun ne kadar gevşek bir arkadaşimizsin , anlamamakta inat ediyorsun

sen wow a başla görecez neler çektiğini hep beraber
bir kişide gelip şuraya wow us de oynuyorum hiç sorun yok süper oyun blizzard rulaz diyemez , oyun halen beta
ha güzel şeyler var sonuçta emek var , mesela gryphonla gezerken oyunun hastasi olabiliyorsun , ama 10 dakka sonra o gryphondan düşüp ölüp cesedin kaybolup healerda reslenmek zorundada kalabiliyorsun , oyun BUG DOLU bu kadar basit
eu dada olacak , ping sorun olmuyor diyorum anlatamiyorum
buyur anlama takil eu da benden öte allahina yakin ol
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baggio, 27 Aralık 2004 14:57 tarihinde demiş ki:
Daoc'da US-EU serverlari arasinda patchlerin gecikmesi olayi vardi mesela, burada o da yok

Bu konuda bana bilgi aldığın yeri gösterebilir misin? Benim gördüğüm US'te wow çıkarken EU betada US te haftalardır oynadığımız bir patch yeni çıkıyordu. Daoc kadar sorun olmasını beklemiyorum bu konuda, nasılsa eu serverlarınıda Blizzard yönetiyor. Ama gene Daoc'taki gibi bütün patchlerin Blizzard Europe tarafından diğer dillere çevrileceğini düşününce...

Birde WoW ve Daoc arasında kesinlikle ping konusunda büyük bir oynanabilirlik farkı var. Misal 300-400 arasında pingle kaçan herhangi birisini kovalarken 'back style' yapmak neredeyse imkansız. Halbuki 600+ ping varken lvl 12 rogue'um ile benden ve arkamdakilerden son sürat kaçan 24+ priest'e arka arkaya backstab atabiliyordum :)[signature][hline]Barlennan
Bladesong. Gilded Spear. Prydwen
Sosyal ağlarda paylaş

server göçtü gene (US Warsong) 200-250 ping le oynuyorum 3-4 saattir ama lootlag oluyordu , yellden dedi millet server az sonra göçecek diye ve 15 dakika sonra bomladi , ne zaman geri geleceği meçhul
ben hayatimda ilk defa bu oyunda görüyorum 'scheduled server crash' diye bir olgu

[Bu mesaj herhavzindibayni tarafından 28 Aralık 2004 07:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Arka arkaya energy yetmiyor ki abi :P
US beta testte ortalama 200-300 ping görüyordum.
Kore beta testte 800 ortalama ile oynuyorum şu an. Arada o kadar fark yok. Sadece Hp en 1 vuruşluk kaldığında kaçmaya çalışırsan ölüyorsun :)

Geçen bir topicte EU betayı pingleyebileceğimiz ip verilmişti. 180-110 araso ping aldım farklı zamanlarda denediğimde. Yani taş çatlasa ping olayı 100ms falan oynar.

EU nun tek avantajı saat 20:00 de "ulan hadi aksiyon yapayım" dediğinizde bir çok player bulabilmeniz olacaktır.
US de de sanırım şu an için öyle ama millet tam anlamıyla lvl kastıktan sonra sadece sabah saatlerinde(Tr ye göre) Adam akıllı bir topluluk bulursunuz. Neyse ben çok konuştum uyuyum bari :)[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
2ainteractive, 27 Aralık 2004 16:34 tarihinde demiş ki:
us teki karakterin eu ya aktarılması blizzard ın yapacagı en son seydir heralde. sen 2 ay once baslamıssın lvl 60 ı kasıp eu ya gececeksin. ben demezmiyim bu adam bizden daha fazla kastı 2 3 ay once basladı falan. mantıksızca bence.account lar aktırılabilir ama charları aktarırlarsa onların .

karakter transferine izin verilse bile eu serverları açılır açılmaz buna izin verileceğini sanmıyorum ama açıldıktan 1 yada 2 ay sonra izin verilebilir neden verilmesin ? hem bu işten para kazanılabilir.!
unutmayalımki bir çok mmorpg de bunun örneklerini görüyoruz.

dipnot: kullandığımız kelimelere , cümlelere dikkat edelim mümkünse mesajımızı attıktan sonra 2 kez okuyalım acaba ben başkalarını incitecek kıracak yada rahatsız edecek birşey yazdımmı diye..! ? (isim vermedim çünki kimseyi rencide etmek istemiyorum)[signature][hline] Where are you tonight?
Wild flower in starlit heaven
Still enchanted in flight
Obsessions lament to freedom.......

Sosyal ağlarda paylaş

said:
herhavzindibayni, 28 Aralık 2004 04:08 tarihinde demiş ki:
örnek diye birşey öğretmemişler sanirim sana sanayide , ustanla tekrar konuş öğretsin
Seviyeni dusureceksen (veya ortaya cikartacaksan mi diyeyim?) bundan sonra cevap vermekle kendimi yormayacagimi bilesin oncelikle.

'Millette 64 varken sen 256 ile oynuyorduysan..' diye postlarimi okumadan, kafandan bir laf atmissin ortaya, ben de kimseden ustun bir internetim olmadigini soyluyorum. Hatta gunumuz sartlarinda zayif bir internetim var, o zamanlar da normaldi. Kivirmaya gerek yok, postlarimi okumamissin iste, 'aa hemen laf sokayim' diye adrenalin salgilamissin, simdi de hatani kabul etmemek icin takla atmaya kalkiyorsun. Sabit fikirli, fazla gururlu/kibirli, ne kadar anlatsam bir adim ilerletemeyecegim tip insanlarla it dalasina girip vaktimi ziyan etmekten hoslanmiyorum.

ps: Kablo'nun betaimsi halinden daha yeni cikip 64'lerin gercekten 64'de calistigi kisa donemde ADSL yok gibi birseydi, halka acik degildi TT bunyesinde test ediliyor idiyse bile. Ben senin kadar yuce bir kisilik miyim ki daha ADSL public degilken birinci uye olayim da kullanayim? :)[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tranquility, 28 Aralık 2004 07:19 tarihinde demiş ki:
said:
Baggio, 27 Aralık 2004 14:57 tarihinde demiş ki:
Daoc'da US-EU serverlari arasinda patchlerin gecikmesi olayi vardi mesela, burada o da yok

Bu konuda bana bilgi aldığın yeri gösterebilir misin? Benim gördüğüm US'te wow çıkarken EU betada US te haftalardır oynadığımız bir patch yeni çıkıyordu.
Daha once aciklanmisti bu, gidip arayip bulup url vermeye vaktim/halim/niyetim yok ama :) Kore open betasinda da US serverlarinda daha yeni cikmis patch indirtmislerdi bize, EU closed betadaki bir gecikmeyi illa retailde de yapacaklar diye birsey yok.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Daggerfall, 28 Aralık 2004 09:50 tarihinde demiş ki:
dipnot: kullandığımız kelimelere , cümlelere dikkat edelim mümkünse mesajımızı attıktan sonra 2 kez okuyalım acaba ben başkalarını incitecek kıracak yada rahatsız edecek birşey yazdımmı diye..! ? (isim vermedim çünki kimseyi rencide etmek istemiyorum)

Ağzına sağlık. Quote edeyim biraz daha dikkat çeksin.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baggio, 28 Aralık 2004 11:55 tarihinde demiş ki:
ps: Kablo'nun betaimsi halinden daha yeni cikip 64'lerin gercekten 64'de calistigi kisa donemde ADSL yok gibi birseydi, halka acik degildi TT bunyesinde test ediliyor idiyse bile. Ben senin kadar yuce bir kisilik miyim ki daha ADSL public degilken birinci uye olayim da kullanayim? :)

1999 senesinde ne yaptiği söylermisin lütfen
1 senedir internet cafe işletiyormuydun ?
kablo net istanbulda test edilirken ben haftada bir antalyada henüz hizmeti olmayan kablo net'e gidip adamlarla görüşüyordum , bana kafandan laf uydurdun diyorsun cidden neyi uydumdum ben ? neyi yanliş söyledimde kiviriyorum ?
ben sana gördüğüm/bildiğim /yaşadiğim şeyleri söylemişim
sen sadece ahkam kesmişsin , nerden biliyorsun mesela 64 cable in hiç olmadiğini ? kablo net te müdür falanmisin ? istatistik mi tutuyorsun , üfürmüşsün direk nasil olsa kimse bilmez . lol , hayir üfürmemişsindirde sonuçta yanliş .
neyse topik nerden nereye kaydi
bana ne kablo netten adsl den hepsi birbirinden beter

son bişey söyleyim oda konu ile alakali olsun :
eu da oynamanin us de oynamaya (bağlanti ile alakadar) tek farki bazen abilityleri 0.5 saniye erken vurabilmek
bazen 1 saniye erken tiklayip kaçabilmek falan olacaktir
diğer bütün oyunlarin aksina wow da 300 ping le pvp çok çok rahat yapilabiliyor , sonuçta uo gibi l2 gibi minisaliyelik combolarin belirlediği bir pvp yok ortada
yukardada söylediğim gibi bağlantiyi sallayin çevrenize göre seçin oyniyacağiniz yeri
Sosyal ağlarda paylaş

bişiy daha eklemezsem içimde kalir şimdi ayiplandiğimi hissettim
şimdi sayın baggio arkadaşim birde yönetici olacaksin
mesajlara bakiyorum ilk mesajindan itibaren bütün mesajlarin
itici/tahrik edici/rencide edici böyle yaziya iki süs koyup şekil yaptiğini falan saniyorsan yaniliyorsun
benim yazilarim ne kadar kabaysa ve yerinde değilse
seninkilerde bir o kadar hatta bazi yerlerde x2 olmuş
hal böyle olunca insan evladi duramiyor durduğu yerde
cevap yazma gereği görüyor , yoksa normal bir mesaj olsa
konuşulan konuyla ilgili konu buraya hiç gelmez
ama işte her forumda çikiyor bu şekilde bir kaç insan(bende birisiyim muhtemelen)
neyse pardon kisa keseyim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 28 Aralık 2004 14:18 tarihinde demiş ki:
L2 gibi milisaniyelik komboların yeri yok demişsinde.. SWG gibi bir ability sıralama sistemi yokki burada. Ne farkı oluyor L2'den?

demek istiyorumki
mesela mortal blow vurmak üzre olan bir dagger userin abiltiy yi çikarmasi 2 saniye falan sürer senin pingin 90 ise bunu fark eder ve shield stun vurursun
yada uo da poison atan birine magic arrow atarsin süper pingle
ama wowda böyle değil pek fazla bi counter olayi yok
bodos gidiyor genelde ability ler
herkez sirasiyla vuruyor ability sini (pvp yok , teknik yok demek istemiyorum) stun vuran birisine bi counterin yok yer stunu stundan cikmayi beklersin mesela yada sheep yada fear vesaire

ps. gene birileri sallama girişiminde bulunmadan (pvp hakkinda nasil yorum yaptigimla ilgili mesela ) ben not düşeyimde
l2 de 60 TH , 52 DA ile , şuanda warsongda 59 human rogue ile oyynuyorum , çok fazla pvp yaptim , yapiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda katılmıyorum sana.

WoW'un bir nebze counter-ability içermemesi konusunda kısmen haklısın ama diğer oyunlardan farklı olarak karakterinin yüzünün düşmana dönük olması, ve saldırı çeşidine göre onun sana sırtı yada yüzünün dönük olmasına önem verilmiş. Bu, bu kadar olmasada EQ2'de de var ama WoW'daki kadar rastlamadım. PvM konusunda 1000 pingle bile inanın hiçbirşey farketmiyor neredeyse. Ama PvP yaparken yanınızda zıplayan hoplayan, çevrenizde dönen, bir uzaklaşıp bir yakınlaşan bir düşmanla çarpıştığınızda aptallaşıyorsunuz.

Ayrıca rouge'daki kick, yada düşmanın sırtını yakaladığında backstab gibi şeyleri kullanabilir olmayıda atlamayalım.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...