karaktersiz Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 arkadaslar topigi okudumda kimin kedisi en güncel sorun yasayan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 ya siz nasıl veterinerlere götürüyosunuz?yakın zamanda 5 kedi kısırlaştırdım, ameliyattan çıktıklarında nasıl bıraktılarsam öylelerdi.sadece 2 gün baticon sürmekten başka hiç bişey de yapmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 evet namessar'ın dediği gibi benimkisi her ne kadar bizi endişelendirse de onun jelibon'unun ameliyat sonrası çamur'a göre çok daha ağır geçmiş. bizimkinde huni bile yok. veterinerimiz ancak ihtiyaç olduğunu düşünürsek takarız, sağlam bir dikiş atıyoruz, açması kolay değil dedi. dikişini yalayıp yalamadığını gözlememizi söyledi. bizimki karnını ve vücudunun geri kalanını yalıyor ancak dikişini yalamıyor. rahatız yani o konuda. huniden kediyi çok streslendirdiği için özellikle kaçınıyormuşuz. dün öğlen eve getirdiğimde gayet iyiydi. bizim yanımızda yattı, gezindi. çok az haşlanmış tavuk yedi. akşamüstü yediklerini kustu ve sonrasında çok halsizleşti. karanlık kuytu yerlere gidip çok dalgın biçimde yattı. uyandığı zamanlarda da donuk donuk baktı hep. 2 kez çığlık atarak uyandı. sabahı bu durumda ettik. sabah 6 cıvarı yanıma geldi. ondan sonra yine açıldı, ilk getirdiğim zamanki gibi yanımızda gezinmeye başladı. yine biraz tavuk yedi. şimdi de uyuyor yanımda sakin sakin. ancak bir de tuvalet sorunumuz var. kumuna gidiyor, 1-2 damla çiş yapıyor, sonra da 3-5 dakika kumun üzerinde bekliyor tuvalet yapma pozisyonunda. sonunda vazgeçiyor çıkıyor. kan yok idrarında o yüzden şimdilik idrar yolu iltihabından şüphelenmiyoruz. veterinerimiz zaten idrar yolu iltihabının çok beklenen bir şey olmadığını söyledi. ameliyattan önce yedikleri için tuvalete gitmemişti. kabızlık olabileceğini söylüyor. karnında yara olduğu için çıkarmak için de zorlayamıyor sanırım. şimdilik gözlemeye devam edicez. @archangel, geçmiş olsun. umarım yolunda gider herşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 zipzip said: ya siz nasıl veterinerlere götürüyosunuz?yakın zamanda 5 kedi kısırlaştırdım, ameliyattan çıktıklarında nasıl bıraktılarsam öylelerdi.sadece 2 gün baticon sürmekten başka hiç bişey de yapmadım. erkek kedi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 yok dişi hepsi. sizinkiler erkek mi?yine okumadan mı cevap verdim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 hepsi kaliko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 13 ocak ta ameliyat oldu, bu resim 15 subattan, ameliyattan 1 ay sonra. kirmizi daire kesik alani. bu tum dikisler alindiktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 oha mideyi komple aldılar herhalde.benim kedinin fotoğrafını koyuyorum, yanına elimi de koyuyorum boyutunu tam göstermek için.1ayı geçti ameliyat olalı. http://i.imgur.com/25VRIOy.jpg ayrıca yukarda da yazdığım gibi 5 kedi kısırlaştırdım, hepsi 3 saat içinde ameliyat oldu ve aldığımda uyanıktılar, sonrasında kusma falan oldu anca hiç halsizlik olmadı.hatta 2 tanesini bıraksam yine çiftleşicek kadar enerjikti.veterinerlerinizi bi gözden geçirin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Tüm hayvan kısırlaştıranlar da beyinlerini bi gözden geçirsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 her başlıkta bi tane sizden olcak dimi illa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Her daim ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Sizin gibi kendini hayvansever zannedenler oldukça biz de varolucaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 tam bir gerçek hayvansever Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 zipzip said: veterinerlerinizi bi gözden geçirin bence. benim veteriner itu veterinerlik fakultesinde dogum/jinekoloji uzmani ve ayni zamanda ogretim gorevlisi iken istifa ederek acmis bu klinigi. esi de ic hastaliklari uzmani veteriner gene. bu resimdeki turden ameliyatlara karsi cikiyor ikisi de. rahim ve yumurtaliklar komple cikarilacak, yani tam ameliyat yapilmali, aksi sagliginda gelecekte sorun yaratir demisti. yandan kesik ameliyatlara da karsilar. nedenini anlattilar uzun uzun ama cok kafam basmadi acikcasi. bu arada yurt disinda bir ameliyat ornegi: Not: mideniz kaldirmiyorsa lutfen bakmayiniz, spoilerliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 yildirimokur said: Sizin gibi kendini hayvansever zannedenler oldukça biz de varolucaz. yukarida uzun uzun anlattik neden kisirlastirmak zorunda oldugumuzu. hizlandirilmis bir ozeti icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Namessar said: benim veteriner itu veterinerlik fakultesinde dogum/jinekoloji uzmani ve ayni zamanda ogretim gorevlisi iken istifa ederek acmis bu klinigi. esi de ic hastaliklari uzmani veteriner gene. bu resimdeki turden ameliyatlara karsi cikiyor ikisi de. rahim ve yumurtaliklar komple cikarilacak, yani tam ameliyat yapilmali, aksi sagliginda gelecekte sorun yaratir demisti. komple alıyolar zaten.yalnız senin fotoğrafı göstericem ben bi benim veterinerlere.ameliyatla ilgili de konuşucam.ben sadece ameliyat sonrasını bu kadar ağır geçirmelerini takıldım sizin kedilerinizin. çok yıllar önce bu sebepten bi kedimi kaybettiğim için çok takıyorum şu meselelere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Namessar said: yukarida uzun uzun anlattik neden kisirlastirmak zorunda oldugumuzu. hizlandirilmis bir ozeti icin şunu anlamıcak olmak çok zor değil.çoğu kişi biliyor ne kadar kedi baktığımı evde hala inatla laf sokma çabası. sadece geçen yaz bi batımda 8 kedi doğdu toplamda 19 kedi oldu.ilk iki ay 300 400 lira veterinere bayıldım.gözleri iltihaplanan, burnu akan.sonrasında da 2 kediyi kaybettim, kendi ellerimle gömdüm hayvanları.bu sadece tek doğumda olan.ama gel gör ki kendimizi hayvan sever sanıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 yildirimokur said: Tüm hayvan kısırlaştıranlar da beyinlerini bi gözden geçirsinler. keske olsen ya net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 bu arada bu da ayilma videosu. bu jelibonu eve getirdikten 20 dk sonra falan. bu arada kedimi normal zamanda miyavlarken bile goren olmadi, birakin bu sesleri cikarmayi :P dunyada bulabileceginiz en sakin kedilerden birisidir. bu videodaki durum gecenin ilerleyen saatlerinde kisa aralikli bir rutine baglamisti: once bagiriyor, sonra huniye saldiriyor, ardindan kalkip yurumeye calisiyor, bir seylere kafayi gozu vurup devriliyor, 5dk uyuklayip sonra bagirarak tekrar loop u baslatiyordu. sabaha kadar surdu, surekli basinda kaldim. bu arada narkoz yuzunden bagiriyor, kendinde degil, cani yandigi icin bagirmiyor. narkoz bazi kedilerde bu etkiyi yapiyor malesef. http://www.youtube.com/watch?v=3eGSQRfERB4&feature=youtu.be bu da video dan 12 saat sonrasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 bizim veteriner barınaktan gelme. bildiğim kadarıyla hala bir gönüllü ekibin kısırlaştırmalarını yapıyor. çok sayıda operasyon yapmış, epey tecrübeli. yandan delikle yapılan ameliyatın detaylarını anlattı bize. yandan yapılan ameliyatların şimdilerde eskiye oranla çok daha başarılı olduğunu söyledi ama yine de kendisi tercih etmiyor. sebebi namessar'ın da söylediği gibi temizleyememe riskinin alttan yapılan ameliyata göre hala daha yüksek olması. öyle ameliyatlar başarılı olmaz demiyor kesinlikle. yandan yapılan ameliyatlarda ameliyat sonrasının çok daha kolay olduğunu da söyledi. zaten hamur'un da çamur'un da ameliyatları çok iyi geçti. ameliyat ettiği gün vermiyor zaten bizim veteriner hayvanları. 1 gece mutlaka yatırıyor. ilk 24 saatin kendi gözetiminde geçmesini istiyor. narkozdan çıkma süreci komple klinikte geçiriliyor. huni takmıyoruz dediğinde açıkçası biraz endişe etmiştim ama hiç sorun olmadı. dikiş açılırsa falan dedim, daha hiç açabilen kedi olmadı dedi. estetik dikiş olduğu için bir dikiş aldırma olayı da olmayacak. bu halsizlik, iştahsızlık, sinirlilik gibi durumlar alttan yapılan ameliyatlarda ilk birkaç gün içinde olağan olaylarmış. ama canından parça gibi gördüğün kedini donuk bakışlarla, acınacak durumda görünce insan dayanamıyor. acaba bir terslik mi var demekten kendimi alamıyorum. şu an düne göre çok çok daha iyi durumda. hamur'dan da iyi haberler geldi. ama endişem geçmiş değil. sapasağlam olduğunu görsem içim rahatlıycak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Sufi said: @archangel, geçmiş olsun. umarım yolunda gider herşey. teşekkürler. bi süre daha geçince fakülteye götürücem sanırım test için. hamurla çamurdan da en kısa sürede güzel bir video daha gelir umarım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Mart 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2014 Kedi kısırlaştırma operasyonlarında dişi kedinin erkeğe göre daha riskli ve uzun iyileşme süresi olur. Ancak iyileştikten sonra durum tam tersine döner. İlerleyen zamanlarda kısırlaştırmadan dolayı erkeğin belli sağlık problemleri yaşaması dişiye göre daha fazladır ihtimaldir. Kısırlaştırmadan sonra kedilerde biraz asabiyet artışı olur dikkatli olun :) Yatağa işeme s.çma, arada bir isyankar ulumalar vb. 1 ay kadar sürebilir bu asabiyet. Yattığınız yerlerin kapılarını bir müddet kapalı tutun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mart 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2014 farketmez, iyileşsin de nereyi batırırsa batırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2014 Biz de o tur sorunlar cikmadi. Ama bana kediden cok sanki bir kopek gibi cok duskundu. Duskunlugu azaldi normal bir kedi gibi oldu. Hem ameliyat hem de artik on aylik olmasina beraber bagliuorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar