Krasuss Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Ülkemizde 29 mart 2006 yılında gerçekleşecek olan tam güneş Tutulması 4 dakika sürecekmiş. Bu tutulma Brezilya'nın Doğu kıyısında Güneş'in doğuşu ile başlayacak ve Atlas okyanusu boyunca ilerleyecektir. Gana'dan Afrika kıtasına çıkan tutulma gölgesi Nijerya ve Libya boyunca Sahra çölünü geçerek Akdeniz'e ulaşacaktır. Antalya kıyısından yurdumuza girecek olan tutulma gölgesi saatte yaklaşık 3250 km hızla Ordu ilimize kadar uzanan 165 km genişlikteki bir hat üzerinde yoluna devam edecektir. Buradan Karadeniz'e geçecek olan tutulma Gürcistan'da yeniden karaya çıkarak Hazar Denizi'nin kuzeyi ve Kazakistan'dan geçerek günbatımında Moğolistan'da sona erecektir. Akdeniz ve orta Anadolu Tutulma düzlemi haritası Orta Anadolu ve Karadeniz Tutulma düzlemi haritası Soru:Sizce tutulmadan sonra yeni bir deprem bizi bekliyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Tutulmayla deprem ne alaka :) Bu arada sağolasın kardes :) güzel haritalar fln.Anladığım kadarıyla astrolojiyi çok sefiosun :) Güzel valla ne diimm...[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Hüznün olduğu yerde bulut,neşenin olduğu yerde ışıltı,duygunun olduğu yerde insanlık vardır Öhöm Öhöm ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krasuss Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: Horrible, 27 Aralık 2004 16:28 tarihinde demiş ki: Tutulmayla deprem ne alaka :) Bu arada sağolasın kardes :) güzel haritalar fln.Anladığım kadarıyla astrolojiyi çok sefiosun :) Güzel valla ne diimm... Teşekkur ederim astronomiyi seviyorum astrolojiyle alakam olmaz birde! 11 agustos 1999 tam tutulması gerçekleştikten sonra 17 agustos 1999 felaketi gerçekleşmişti. Bilmiyorum sadece merak bende size soruyorum jeoloji benim alanım değil! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Balonunu patlamaya geldim hehe * Dıkşın Dıkşın * * Bolonu patlar *[signature][hline] MAIL|MSN|KIMDIR?|RESIMLERI|RADIO ETE Mayhem kimdir, nedir, ne değildir? God Hates Us All.. Fear Of The Dark!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krasuss Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 21. yüzyılın ilk tam Güneş tutulması olan 29 Mart 2006'daki tutulmanın, 20. yüzyılın son Güneş tutulması olan 11 Ağustos 1999'dan daha uzun süreceğinin açıklanması, 17 Ağustos 1999'da yaşanan korkunç deprem faciası nedeniyle, ülkemizde endişe ve panik yarattı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Astronomi Bölümü'ne, yanıtlanması için en çok gönderilen soruların başında da, "Bu tutulmanın ardından 17 Ağustos 1999 depremine benzer büyük bir deprem olma olasılığı var mı?" geliyor. Astronom Tamer Ataç'ın web sitesinden verdiği yanıtta, bu endişenin çok da yersiz olmadığını kanıtlayan bilgiler yer alıyor. İhtimal, yüzde 45 Tamer Ataç'ın, Güneş tutulması - deprem ilişkisi ile ilgili yanıtı şöyle: "Ülkemizin ne kadar karmaşık bir deprem kuşağında olduğunu, herhangi bir tarihte büyük deprem üretme olasılığı çok yüksek fay hatlarıyla kuşatıldığını bilmeyenimiz kalmadı. Geçmişte yayımlanan bilimsel yayınlar içinde Güneş tutulmalarıyla depremler arasında kesin bir ilişkinin varlığını gösteren bir yayına rastlamadık. Bununla yetinmeyip 1973 - 2002 yılları arasında bütün Dünya'da meydana gelen büyük depremlerin Güneş tutulmalarıyla ilişkisinin istatistik dökümünü yaptık. Bu döküme göre 1973 - 2002 yılları süresince 66 Güneş tutulması gerçekleşmiş. Aynı dönemde Dünya'da meydana gelen büyük depremlere baktığımızda Güneş tutulmalarının yüzde 55'inde tutulmanın 6 gün öncesi ve 6 gün sonrasını kapsayan günlerde büyük deprem olmadığı görüldü. Tutulmaların yüzde 45'inde ise büyük deprem olduğu görüldü." Nerelerde izlenebilecek? Kandilli Rasathanesi, 29 Mart 2006'da gerçekleşecek tam Güneş tutulması ile ilgili şu bilgileri verdi: Saat 13.54'den itibaren Türkiye'den de izlenilmeye başlanacak tam tutulma, önce, Akdeniz kıyısındaki Kaş ve Antalya çevresinde görülecek. Ardından sırasıyla Karaman, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Tokat ve Amasya'yla çevrelerinden izlendikten sonra son olarak Ordu ve Giresun'da görülecek. Genişliği yaklaşık 165 km.'ye ulaşacak tam tutulma hattı, Dünya üzerinde kalabalık yerleşim bölgelerini kat edeceğinden, milyonlarca kişi tutulmayı izleyecek. Tam tutulma süresi yer yer 4 dakikaya kadar çıkacak. Türkiye'nin Akdeniz kıyılarından izlenecek Güneş tutulması nedeniyle turizmcilerin 2006 için bu konuya yatırım yapacakları da ifade ediliyor. Kaynak:Milliyet/yaşam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: Krasuss, 27 Aralık 2004 16:30 tarihinde demiş ki: said: Horrible, 27 Aralık 2004 16:28 tarihinde demiş ki: Tutulmayla deprem ne alaka :) Bu arada sağolasın kardes :) güzel haritalar fln.Anladığım kadarıyla astrolojiyi çok sefiosun :) Güzel valla ne diimm... Teşekkur ederim astronomiyi seviyorum astrolojiyle alakam olmaz birde! 11 agustos 1999 tam tutulması gerçekleştikten sonra 17 agustos 1999 felaketi gerçekleşmişti. Bilmiyorum sadece merak bende size soruyorum jeoloji benim alanım değil! Ya kusura bakma kafa başka yerde :) astronomi diceme astroloji demişim :) Sınavlar fln streesteyim tabii :P Bu arada ben 99 depreminin güneş tutulmasıyla alakası olduğunun sanmıorujm...[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Hüznün olduğu yerde bulut,neşenin olduğu yerde ışıltı,duygunun olduğu yerde insanlık vardır Öhöm Öhöm ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: Krasuss, 27 Aralık 2004 16:30 tarihinde demiş ki: Teşekkur ederim astronomiyi seviyorum astrolojiyle alakam olmaz birde! 11 agustos 1999 tam tutulması gerçekleştikten sonra 17 agustos 1999 felaketi gerçekleşmişti. Bilmiyorum sadece merak bende size soruyorum jeoloji benim alanım değil! Peki, jeoloji senin alanın değilse astronomi senin alanınsa 2006 güneş tutulmasından sonra deprem olma ihtimaliyle panik olmak insanların 1666'da panik olmasıyla eş değer cehalettedir. Bilginize sayın Astronom.Ayrıca her 2 cümleden birini ünlem işareti ile bitirmenizden, her ne kadar psikoloji alanım olmasa da, hafif bir sinir hastalığı sezinliyorum.[signature][hline]Why don't you just... chill out ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 sanal hiperaktiflerden sanırım :-)[signature][hline]Hoşuna mı gitti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 güneş tutulması ne zaman gercekleşiyor? yani dünya ve güneşin birbirine en yakın oldugu dönem gibi birşey var mı mesela? öle birşey varsa belki cekim gücünün artması ve yeraltındaki kayaların daha rahat hareket edilmesi gibi birşeyden kaynaklanıyor olabilir. iyi salladım ama kabul edin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krasuss Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: CEDAY, 27 Aralık 2004 18:24 tarihinde demiş ki: güneş tutulması ne zaman gercekleşiyor? yani dünya ve güneşin birbirine en yakın oldugu dönem gibi birşey var mı mesela? öle birşey varsa belki cekim gücünün artması ve yeraltındaki kayaların daha rahat hareket edilmesi gibi birşeyden kaynaklanıyor olabilir. iyi salladım ama kabul edin :p Evet haklısın iyi salladın! güneş tutulması topic in başlıgındada belirtildiği gib 29 mart 2006 tarihnde 13:54 ten itibaren izlenmeye başlanabilecek. özellikle Antalyada havanın açık olması bekleniyor.. size tavsiyen direk öküzlerin baktıgı gib mel mel güneşe bakmayın lazım olur ileride size ziyan etmeyin gözlerinizi[signature][hline](_Astromaniac_) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: Krasuss, 27 Aralık 2004 19:39 tarihinde demiş ki: 29 mart 2006 tarihnde 13:54 ten itibaren izlenmeye başlanabilecek. özellikle Antalyada havanın açık olması bekleniyor.. Çüş.[signature][hline]Why don't you just... chill out ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krasuss Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: Alexi_Septimus, 27 Aralık 2004 19:40 tarihinde demiş ki: said: Krasuss, 27 Aralık 2004 19:39 tarihinde demiş ki: 29 mart 2006 tarihnde 13:54 ten itibaren izlenmeye başlanabilecek. özellikle Antalyada havanın açık olması bekleniyor.. Öyle antalyada mevsimin özelliğinden kaynaklanıyor öyle diyorlar wallahi bende Tübitak'ın yalancısıyım Çüş. [signature][hline](_Astromaniac_) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 5 gün önce olsaymış bari de hava atardım "gecenin çocuuyum ulen" diye. ps: doğumgünüm oluyor da kendileri.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 heey gürcistanda olicam o tarihde neresinden geçiyor gürcistanın? tiflisden geçiyorsa ii olur bi ayarlayında oradan geçsin..[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 bundan önceki çok güzeldi..izlemiştik..her dergi gazete vs vs dağıtmıştı sebil gibi... güneşi ilk kez o kadar ince görmüştüm(istanbul'da tam olmamıştı) ayrıca yazlığımızın olduğu;anne ve babamın çocukluğunun geçtiği Cide de o ara meşhr olmuştu o sayede..en güzel izlenebilen karadeniz sahillerindendi kendisi..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) Üstüne Şehir Örten Şehir www.heavymetaltr.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar