Korax Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Editor said: Bana inanma tabi zorla güven vermiyoruz... ki ben demedim "napcan kendi vpn nini benimkini al" filan gibi bişi. Sadece her şey için tek 5$lik şeyi kullanmak yanlıştır dedim. Böyle bi argumanla geliyosan, tam olarak sebeplerini de yazda enazindan elle tutulur bi yani olsun, yapici ol mesela tutorial'i begendiysen. Ne icin yanlis? Guvenlik konusunda neler eksik, neden bu sekilde bi kurulum faydali degil? Bunlari da yazki faydalaniyosa millet tam faydalansin. Yoksa ustu kapali olarak "cvpn kullanin basiniz agrimasin" demekle ayni hesaba geliyo yaptigin sey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Yaziyim tabi ayıpsın... Yazmaya üşendiğim için yazmadım teker teker ama özet geçebilirim. 1.si Güvenlik dedim evet firma sana olduğu gibi unix tabanını modifiyesiz veriyor sen kurulum yapıosun hedehüdü tamam ama güncellemeler olsun. Kurulan her hizmetin kendi ayrı security ayarları var. Hadi bunuda geçtim kurduğun en ufak programin kendi default açıkları oluşuyor bu win dede böyle unix tede aynı şey. Hadi bunların hepsini geçtim unix dediğim gibi default geldiği için config ler iyi yapılmalı. 2.si 5$ lik paketteki yeterlilik bu sisteme kurdunuz diyelim hadi securityleride yaptınız. Updateleride yapıyorsunuz varsayalım. 2-3 kişi yoğun kullanımda bu sistem yetmemeye başlayacaktır. Hadi 2-3 kişi belki 10 kişi kullanırsınız tmm sorun değil ama gelip üstüne site kurup o site publish edilip o siteye hergün 1000 kişiden fazla hit alıcaksa yalan o :) hele anlık 100 kişi online olucaksa o sitede hepten yalan. 100 kişi anlık o sitede online olsa tüm sistemin göçer. Cpu*mem*bw Diye bir bağ var mantık var. 3.sü ise 5$ a aldığınız ürün öyle kalmıyor malsefer her şeye her kullanıma saatlik para alıyor bu firma baştan da söyledim Arguman Güzel ama Sorun güvenlik ile örnek verilen firma olmamış dedim Ben Gerge laf ta atmadım sadece uyardım insanları, '5 dolara herşeyimi çözdüm' havası çok yanlış bir düşünce... Ozaman tüm diğer firmaları kapatıp VPS lerle halledelim işlerimizi :) Ha zaten gerge belirtmiş kişisel kullanım için kendiniz için olur storage ve site kurarsınız mail serverda olur hani vpn de yanında cabası... Ama beklentileri fazla tutmamak gerek. ayrıca tekrar belirtiyorum... Bana kalırsa bunu alıp tek VPN kurmak uygulanabilir yöntem ama sitemiş mailmiş filan ... tek ip tek location.... ıhh internal tüm dataların izlenebilir olması ıhh:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Mart 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2014 gerge digitalocean zaten otomatik wp kurmuyor mu? bu kadar uğraşılmasına gerek var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 23, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2014 Sadece Wordpress yok cunku burada sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2014 Şu anda lazım değil bu, bi de torrentin illegal olması canımı sıkıyor. Dandik bi PPTP VPN almıştım Gezi Parkı zamanında ücretsizdi 1 yıllık (VPNmaster diye bir şey) onu kullanıyorum. Eğer sansür daha da azarsa gidip Amazon EC2den free micro instance açıp kuracam bi VPN. Dellendirtmesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 24, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2014 Sırf VPN için kullanacaksan gereksiz zaten. Posta sunucusu. Owncloud, WP filan da yükleyeceksen tavsite ederim ben bir. O zaman ucuza geliyor çok. Bir de iOS 7.1 ile 7.0.4'ün VPN bugı düzeltimiş. Artık OpenVPN always-on modunda çalışabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2014 tatava yapma referrala bas geç :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Abi ben ciddi ciddi bunu alip bi vpn kurup 5-10 kisiye dagitmayi dusunuyorum suan. Lan saka maka facebook'ta giderse anamla babamla konusamicam dsgsdhg En ucuz plani alip uzerine vpn server kursak, kac kisiyi kaldirirki acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 1000GB transfer diyor. Mail sunucu kurmadigin surece takilma olmaz zaten. 1TB kac kisiye yetecekse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 valla isteyen varsa open vpn verebilirim vpsime kurdugumdan ama 1tb bw var dl için yalan olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Abi yettigi yere kadar ya, alip giriyorum suan buna. DL falan icin degilde, aile fertlerine falan vericem direk. Kötu ihtimali dusunursek bide, bu herifler basta kalip secim telasi gecince tek tek hoplatmaya baslarlar bunlara karsi olanlari bi de o var. Edit: Ayri hesaplari acip sömuren bi hesap varsa catank diye kapatabiliyomuyuz peki, istatistik falan varmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 ücretsizde yok openvpn al para verceksen çok güzel kontrol paneli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 server lisansı alcan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Vardir abi ama o kadarini bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Ya forumda epeyi bakındım ama bulamadım, geçen gün sanki birisi Digital Ocean'a hem kişisel hemde iş blog'unu kurduğunu yazmıştı. Sizlere bir sorum var: şimdi web barındırma, mail ve vpn gibi hizmetlere ek olarak torrent için kullanmak sağlıklı olur mu? Ben dün CentOS'a Transmission kurdum. Seedbox gibin uzaktan atıp sonra FTP'den dosyalarımı çekiyor bir yandan da Ratio yükseltiyorum. Tek çekincem blog'u barındırdığım bu VPS'de torrent'i de kullanmam gizlilik açısından sıkıntı yaratır mı? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Torrent kullandigini fark edersen hesabini kapatabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Ya bir sürü kişi torrent için kullanmaya başlamış, internette hep tutorial'lar gördüm. Ekşi'de de bazıları nasıl kurulum yapılabileceğine dair link vermiş. Yasal olan torrent için kullanılabilir diyor Terms of Service'de. Öyle her gün torrent indiren biriside sayılmam işte birkaç haftada bir dizi ve film indirip kapatırım. Ara ara kullanırsam o kadar sorun yaratmazlar diye düşündüm ama 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XX Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Korax said: Abi yettigi yere kadar ya, alip giriyorum suan buna. DL falan icin degilde, aile fertlerine falan vericem direk. Kötu ihtimali dusunursek bide, bu herifler basta kalip secim telasi gecince tek tek hoplatmaya baslarlar bunlara karsi olanlari bi de o var. Edit: Ayri hesaplari acip sömuren bi hesap varsa catank diye kapatabiliyomuyuz peki, istatistik falan varmi? Neden cVPN değil ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar