Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Adwords

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Kullanan var mı? Tecrübelerinzi paylaşır mısınız?

Birkaç farklı senaryoda denemek istiyorum. Biri çok az aramanın olduğu spesifik bir zımbırtının satışında, diğeri de arama sayısının ve rekabetin çok olduğu bir satış senaryosunda. Sizce verim alır mıyız? Mesela benim gözüm sarı arama sonuçlarını direkt yoksayıyor, tıklanma oranları nasıl? Kazık yer miyiz?
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer çok az arama varsa zaten reklam veremiyorsun diye biliyorum. Bir kelimede reklam vermek için belli bir aranma hacmi olması gerekiyor. Yeterli aranma hacmi olmazsa zaten reklam veremezsin.

Kazık yeme olayıda şu şekilde. Kelimelerde "en yüksek veren en önde olur" felsefesi ile ilerliyor google. Birisi 10TL verdiyse o kelime başına sen 10,01 vermen lazım ki 1. sırada çıkabilesin.

Ben böyle biliyorum 1 yıldır falan kullanmadım gerçi ama pek birşey değişmemiştir herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
evet arkadaşlar

ne koyuyorsun, ne alıyorsunuz
aracı kullanıyor musunuz
bidding olayı nereden ne şekilde takip ediliyor

bilgi paylaşımı yapalım lütfen

iyi forumlar

bir e-ticaret marka müdürüyle konuştum 20 bin tl ile 50 bin tl ciro dönüşü yakaladıklarını söyledi, aklım çıktı, benzeri hikayeler mevcut mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Oha bu başlığı tamamen unutmuştum ben ahahhahaha.

ADwords bilmeyenin bulaşmaması gereken bi uygulama. Sonra Amazon AWS'de olduğu gibi 'ABİ KREDİ KARTI BORCUM 423942 TL OLMUŞ LAN???' diye dolaşırsınız. sdfghgfds

Bildiğin zor. Zor olması çok iyi. Aynen böyle devam eder umarım zor olmaya.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Bizim şirket sertifikalı ads ajansı.

Rakamlar sektörden sektöre değişiyor. Fakat genel bilgi olarak
100 TL altı ürünler eğer çakma, dolandırma gibi şeyler değilse Google'da 1e3 ciro yapabiliyor. Facebook'ta ise 1e6 lara çıkabiliyor bu oran.

min. 10bin TL aylık altında çalışmıyoruz ama.
Sosyal ağlarda paylaş

biz an itibariyle 7 bin google, 3 bin facebook ağırlıklı gidiyoruz. 2 ay data toplayım paylaşmaya başlarım. sektör kozmetik.

facebook trafiği şu an inanılmaz kaliteli. deli gibi ürün bakıyorlar. bounce rate 30%'un altında.

google trafiğinde inanılmaz bounce var. remarketing fena değil.
Sosyal ağlarda paylaş

adwords'ün olayı ürün/içerik ile ilgili kullanıcıların karşısına çıkmak olduğundan bounce rate'iniz çok yüksek ise kampanya kurgunuzu tekrar gözden geçirin derim.

ecom siteleri için conv. rate bounce rate'den daha önemli tabii ki bu arada. facebook'un bu konuda google'ın yanına yaklaşması mümkün değil.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim tasarımımız hem portal hem ecommerce.

çok ciddi içerik var zaten scope çok dar. içerikten direkt olarak satışa yönlendiriyor.

satışa dönmeyen trafikte bizim için bir noktada gain. portal tarafı çok community driven çünkü. orada oluşturduğun kesimin sosyal medya paylaşımlarından inanılmaz trafik geliyor satışa dönme potansiyeli olan.

günün sonunda satışa dönmediyse işe yaramadı diyemiyoruz yani. zaten yeni bir marka olduğu için marka değerini arttırmak herşeyden önde geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tcpip said:

Bizim şirket sertifikalı ads ajansı.

Rakamlar sektörden sektöre değişiyor. Fakat genel bilgi olarak
100 TL altı ürünler eğer çakma, dolandırma gibi şeyler değilse Google'da 1e3 ciro yapabiliyor. Facebook'ta ise 1e6 lara çıkabiliyor bu oran.

min. 10bin TL aylık altında çalışmıyoruz ama.

10 bil tl üzeri kurumsal müşterilere ne kadar komisyon uyguluyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
"roket adam" said:

Oha bu başlığı tamamen unutmuştum ben ahahhahaha.

ADwords bilmeyenin bulaşmaması gereken bi uygulama. Sonra Amazon AWS'de olduğu gibi 'ABİ KREDİ KARTI BORCUM 423942 TL OLMUŞ LAN???' diye dolaşırsınız. sdfghgfds

Bildiğin zor. Zor olması çok iyi. Aynen böyle devam eder umarım zor olmaya.

Selam benim medya ajansım var ağırlıklı inşaat firmaları çalışıyorum. Google sertifikalı ajans programını Google Partners olarak değiştirdi. Tekfen binasında bazı ajanslarına özel pazarlama ve satış stratejilerine yönelik sunumlar yapılıyor. Bazı zamanlarda yüksek bütçeli çalıştığı ajanslara 25 öde 100 TL kazan kuponu dışında özel kuponlar sunabiliyor.
Mesela şuanda 50 TL öde 150 TL kazan tarzı bir kupon var yılbaşına kadar geçerli.
Otomatik ödeme olarak hesabı ayarlamayıp Manuel ödeme/faturalandırma ayarlarsan sandığın kadar fazla kredi kartı faturası çıkmayacaktır.
Tcpip'nin bahsettiği gibi sektöre göre anahtar kelimelerin tahakkuk bedelleri değişebiliyor.
Arama Ağı haricinde re-marketing ve görüntülü reklam ağını kullanmanı tavsiye ederim.
Eğer satış odaklı bir çalımaysa re-marketing ideal bir çalışma olacaktır.
Otelcilik sektöründe 2.000 lira gibi bir rakam ile 8000 Euro ciro yapan müşterilerim olduğunu bilirim.
Eğer ilgini çekerse bana özel mesaj atabilirsin.
Sertifikalı partner ajans olmanın sağladığı avantajları sen kendin yakalayıp ortaya koyman gerekiyor. Kısacası sana sağladığı bilgi ve itibar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...