Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arkadaştan Canon d400 Alacağım

paradoksalkedi

Öne çıkan mesajlar

400 lira civarına bırakıyor. çanta, sd kart, 50mm lens, makine ve üzerindeki 18-55 lensi veririm dedi. şimdi amatör olarak başlamak istiyorum. Bu fiyata uygun mudur? 50mm lensin markasını sormadım onlar önemliymiş galiba, alırken dikkat edeceğim neler var? Gerçi güveniyorum ama yine de öğreneyim. Artı fiyatı nasıl sizce 2. el için, yeni aldı bayağı az kullandı diye biliyorum. Yatıyormuş öyle boş boş. İyi midir makine başlangıç için?

Bir de internetten böyle yavaştan tutorial gibi şeyler var mı bana öğretebilecek? Kendimi geliştirebileceğim bi kaynak önerebileceğiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
canon d400 değil 400D.Önce adı konusunda bir mutabakata varmak lazım.Anlaşılan makineyi hiç araştırmamışsın.Konuyu d400 diye açmışsın üzerinden aylar geçmiş gene d400 diyorsun.

Bundan ziyade fotoğraf çekmeye yeni başlayacaksan yarı profesyonel kompak bir makine alıp bol bol yanında taşıman daha yararına olur.Sabit 50mm 1.8 ile gezmektense geniş bir aralıkta tüm açılara hakim olursun kompak makinede.Daha sonra profesyonel bir makineye geçtiğinde istediğini yaparsın.İstersen yıllarca 50mm 1.8 kullan.Ne yaptığını/yapabileceğini bildikten sonra bu daha yararlı olur.Boyutlarından dolayı pek çok zaman 400Dyi yanına almak bile istemeyeceksin buda bambaşka bir terane.

Canon G11'lere bak.Boyuttları ideal.Raw çekebiliyo.Enstantane diyafram ayarı yapabiliyosun.Profesyonel makineden farkı; lensinin değiştirilememesi, sensorun daha küçük olması, makine gövdesinin küçük olması.Fakat şöylede bir durum var 400Dnin kasası hammadesi fırat plastikten çıkma merdiven altı oyuncak atölyesinde dökülmüş gibi bir hissiyat veriyor bana.Makine hem normal dslrlara göre hafif hemde ufak.Ufak ama yanına almayı düşünürken 2 kere düşündürecek kadar da büyük.Sırf bu sebeplerden dolayı bile makineden soğursun bir süre sonra.

Önerdiğim kompak makine sınıfının en üstü.Almayı düşündüğün dslr sınıfının en altı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...