bingildak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 off ya sabah sabah... aynaya bakarken elimi lavabonun içine koydum, ağırlığımı da falan vermedim haaa, çötönk diye göçtü lavabo. herhangi bir kırılma söz konusu değil lavabonun kendisinde veya mermerde, sadece lavaboyu mermere sabitleyen yapıştırıcı artık kaç yıl olmuşsa toz haline gelmiş. kime sağlam bir şekilde bunu tamir ettirebilirim? sucu mu cağırmak gerek? göçen lavaboya kim bakar asdasd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 200tl ye yaparım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Guz3l bir silikonla kendin bile yaparsin ama silikon + tabanca cagirdigin tamirciyle ayni hesaba gelir adam gibi tamirci cagir tesisatci halletmesi lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 silikonda tabancası da var, sıcak uyguladığın silikon di mi diğeri değil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Cam silikonu degil epoksili silikon olcak yapistiricili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 gece yatmadan yap sabaha kadar sağlamlaşır iyice kullanmazsın birde inşaat için yapıştırıcılar var silikon gibi kokuda yapmıyor fiyatı biraz daha pahalı uğra bir yapı markete yardımcı olurlar orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Aynen git bir nalbura 2 dk da alirsin tekneyi yapistirdiktan sonra altina destek koy suyu acma kuruyana kadar 4-5 saatte eskisinden iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 o dediğin silikondan veya tabancasından yok ya. gittim aldım geldim yaptım'a kadar bir ustaya vereyim parası neyse yapsın. en azından sorun çıkarsa başına ekşiyeceğim biri olur. kimi çağırmak gerek bu işe? hangi usta anlar? su tesisatı bağlantıları var diye su tesisatından anlayan bir usta gibi düşündüm de baya basit bağlantılar, ustalık bir şey yok sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Hayır hayır, silikon tabancası ile sıkılan beyaz/şeffaf silikon. Eski silikonu iyice temizleyeceksin, spatula iş görür. Islak veya nemli olmayacak. Sonrasında tabanca ile silikonu sıkıp, düşen parçayı tutturacaksın ama olay burada bitiyor, o şekilde tutman/tutturman lazım birkaç saat. Tecrübesizsen çağır bir tesisatçı. Edit: öeh içeri gitmiştim, başkası da yazmış zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 abi yok mu mahallede nalbur filan, genelde onların servisi olur gelsin yapsın 50 tl filan alır gelmeye 10 20 de malzeme diye sallar herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 yok ya ne halt edecem diye düşünüyorum, kapıcıya sorayım bakayım anlar mı eder mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 olm şakamı yapıyosun lan altı üstü lavabo çağırsana tesisatçıyı yapsın iki dakkada herifler fabrikalara sistem döşüyolar senin kıçıkırık lavabonumu yapamıcaklar neyinden anlamıyon adsjfh yaz google a yaşadıgın yer + tesisatçı diye çıkar milyör tane adam zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 2014 yılında google'ın aklıma gelmemiş olması asdasdads doğru diyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Abi ne silikonu? Dinleme bu nerdleri. Lavabo mermere akemiyle yapisir. Silikonla falan pic etme sakin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 önce zımpara ile yapışacak bölgeleri dümdüz yapıyorsun 2 yüzeyde cillop gibi olunca kuru olmasına dikkat ediyorsun sonra silikon ile bolce sürüp yapıştırıyorsun. üstüne lavaboyu koyduktan sonra bastırıyorsun kalan silikonu biz bez yardımıyla taşan kısımlardan çevresine doğru yayıyorsun sonra 1 gün bekliyorsun kurusun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 2 ay önce lavabo kırıldı. çok fazla işlem yaptımda seni alakadar eden kısmı buydu 10 numarada oldu valla kendin yaparsın. çağırıcağın tesisatçıyı izlerken sikeyim keşke kendim yapsaydım dersin benden söylemesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Wolas said: önce zımpara ile yapışacak bölgeleri dümdüz yapıyorsun 2 yüzeyde cillop gibi olunca kuru olmasına dikkat ediyorsun sonra silikon ile bolce sürüp yapıştırıyorsun. üstüne lavaboyu koyduktan sonra bastırıyorsun kalan silikonu biz bez yardımıyla taşan kısımlardan çevresine doğru yayıyorsun sonra 1 gün bekliyorsun kurusun diye. seninki çanak lavabo, adamınki klasik. çanak lavaboyu istersen çift taraflı bantla yapıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 ne alakası var, hilton tipi benimki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 1sn klasik dediğin duvara monte pure lavabo diyorsan tamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Bence bingildak foto koysun lavosunu gorup ona gore yorum yapalim, mesele önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 bu çanak lavabo bu da klasik lavabo: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 kendin yapıştırırsan akşamına yine düşer o. git yaptır birine asfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 2. Resim olmali adam elimi dayadim dustu diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 2. si abi, benim kendim uğraşacak vaktim yok ya, tutmaması vs. de cabası. evde kiracıyım, başıma iş almayım boşu boşuna. adam çağırıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2014 AKEMİ NEDİR?,AKEMİ NASIL KULLANILIR?,MERMER NASIL YAPIŞTIRILIR?,TAŞ NASIL YAPIŞTIRILIR? Halk arasında akemi de denilen yapıştırıcı aslında çift karışımlı mermer&taş yapıştırıcısıdır. Büyük olan kutu, yapıştırıcı küçük ise sertleştiricidir. Sertleştiriciyi tavsiye edilen oranda kullanmak gerekir. Sertleştiriciyi fazla kullanmak yapışma kuvvetini arttırmaz, hızını artırır. Her türlü mermer, taş, granit, karo ve fayans gibi malzemelerin yapıştırılmasında, delik ve çatlakların onarımında, kopan parçaların tamirinde kullanılır. Macunumsu bir yapıdadır, akmaz, rengi değişmez, kırılmaz, üzeri boyanabilir.Evde genellikle kırılan mermer lavabolarda ve evyelerde kullanılır. Mermer tezgah süpürgeliği yapıştırmada da sık sık kullanılır. Çok kuvvetli bir yapıştırıcıdır. Fakat uzun süre suya dayanıklılığı yoktur. Bu yüzden suya maruz kalacak yerlerde yapıştırma yapılacaksa izolasyon için üzerine silikon sürülebilir. Farklı markalar tarafından üretilse de kullanılışı aynıdır. Nasıl Kullanılır? Yapıştırılacak malzemeler kuru, tozsuz, yağ ve kirden arındırılmış olmalıdır. Spatula veya benzeri bir aparatla, ayrı bir yerde 100 gr. macuna 2-3 gr sertleştirici (1 çorba kaşığına 1 nohut iriliğinde sertleştirici) karıştırılır. Yapıştırılacak yerlere sürülür. Hazırlanan karışım, ortamın ısısına bağlı olarak 4 - 7 dakikada donar. Uygulamadan 30 dakika sonra malzeme taşlaşır. Kalıntıları karışım sertleşmeden önce aseton veya tinerle temizlenebilir. Sertleştikten sonra sonra ise aletin üzerinden yakılarak, yüzeyden mekanik olarak temizlenebilir. Uyarılar: Kullandıktan sonra artan karışım, tekrar kullanılmak üzere pakete eklenmemelidir. Yanıcıdır. Çalışma alanı iyi havalandırılmalıdır. Çocukların ulaşması engellenmelidir. Göz ve ciltle teması halinde su ile yıkanmalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar