SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Bu aralar çok sardım bu mevzuya. Çok hoş bir iki örneğini gördüm, güzel duruyor. Fakat bazıları sürekli yanan tipte yapıyorlar, o hem rahatsız edici -gece sürüşlerinde tavşan gibi olur insan-, hem de abartı duruyor. En güzeli tavan aydınlatmasından paralel alarak yapmak. Böylece hem kapılar açıldığı zaman/araç kilidi açıldığı zaman yanıyor, hem de yavaşça yanıp yavaşça sönüyor. Yapmadan önce hem bi fikir alayım dedim, -belki de o kadar güzel durmuyordur, sonuçta beğeniler farklı-, hem de yaparsam bi tutorial olsun deyü açtım konuyu. Belki aranızda daha önce yapmış olanlar vardır, fikir alışverişi olur. 2 seçenek var, biri oem aydınlatma kitini almak. Fiyat olarak elbette diğer seçenekten pahalı olsa da aman aman bi ücreti yok. Asıl sorun, vagcom kodlaması gerektiriyor, kablo masrafı açacak. Kablo alsam her kabloya güvenemiyosun vs. Ayrıca oem kit için yer bırakmamışlar araçta. Montajı için biraz kesip biçme işi olacak ki istemiyorum. Diğeri de çok kısa şerit led kullanarak düşük ışık elde etmek. Bunda da problem tavan lambasından paralel almak için sürücü tarafı direk trimlerini sökmek gerekiyor. Hiç sevmiyorum plastik aksama sök tak yapmayı, tırnakların kırılmasından korkarım hep. Bunun dışında vagcom gerektirmiyor, şerit ledin montajı kolay. Birde renk olayı var. Gösterge paneli beyaz ışık veriyor, gövdedeki düğmelerin ışıkları kırmızı. Kırmızı yapsam direk pezo arabası gibi olacak ahahah. Beyaz ledler de parlak olduğu için sıcak bakmıyorum. Bu da böyle bi topik işte. Mesela şu bile çok parlak olmuş bence. http://farm3.static.flickr.com/2707/4032717327_5236bccee7_b.jpg Şu güzel gibi, http://c1552172.r72.cf0.rackcdn.com/183067_x600.jpg Şunun daha düşük ışık şiddetlisi panel ışıklarıyla uyumdan ötürü güzel durabilir. http://img801.imageshack.us/img801/5816/img6678p.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 abi astradaki model acayip güzeldi kırmızı kırmızı kapı kollarında falan vardı çok hoş görünüyordu. ama sonradan yapılmış olanları kurcaladım ilk gördüğümde, çok afedersin buzdolabı ışığı gbii duruyordu. vazgeçtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 abi sağdaki gaz otomatikse soldaki fren değilse soldaki debriyaj ortadaki fren çok zor olmasa gerek istersen direksiyona filan yazı yaz bi tane şu gaz şu fren diye her seferinde bakmak zor olur ışıklara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 şerit led 10 lira falan. direksiyon altı buattan çekersiniz 12 volt sıkıntı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 MrLevie said: abi astradaki model acayip güzeldi kırmızı kırmızı kapı kollarında falan vardı çok hoş görünüyordu. ama sonradan yapılmış olanları kurcaladım ilk gördüğümde, çok afedersin buzdolabı ışığı gbii duruyordu. vazgeçtim. Ya tüm olay ışığı homojen dağıtabilmekte, ve ışık şiddetini çok düşük tutmakta. Belki çok ufak bi mercek kullanılabilir ışığı dağıtmak için. Mesela kırmızılı fotoda ışık direk bi yere yoğunlaşmış, direk buzdolabı ışığı betimlemene uyuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Esh said: şerit led 10 lira falan. direksiyon altı buattan çekersiniz 12 volt sıkıntı olmaz. 12V sıkıntı olmaz da o lambaya kaç amperlik sigorta bağlı onu bulamadım, aracın kılavuzuna bakıcam yarın. Gerçi totalde olsa olsa 15 cm'lik şerit led kaç amper yiyecek o da ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 http://www.bold-sport.com/store/image/cache/data/LED/t10/footwell-6LED-bulbs-6000k-640x480.jpg Şu oem ürünlerin benzeri. Sadece ledli bu. Önündeki mercek ışığı çok güzel kırdığı için noktasal yoğunluk olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 mili amper abi. ben bilgisayar kasasına 4x35cm led şerit taktım. hiçbişi çekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 mercek de değil de, sanki yansıma düşse daha iyi olacak gibi ama nası yapıcan lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Tümsek ayna mı koysam alta :P Ya böyle belli belirsiz bi ışık olsun istiyorum, pavyon gibi olmasın. Öyle bi yere takmak lazım ki ışık direk dağılsın, deneye deneye artık. Ön direğin kaplamasını sökmek nasıl olucak bakalım. Önce kapı fitilini çıkarmak şart herhalde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 hazır konu varken sorayım, leon'da default sarı gelen ayak aydınlatmasını sadece ampul değiştirerek beyaz lede kendimiz çevirebiliyor muyuz, bilgisi olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Çevirirsin abi. 12 volt ile besleniyodur o. Şerit ledler fln 12v zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 dışarıdan erişilebilen bişey mi acaba, farklı farklı yerleri sökmem gerekirse yapamam beceremem heralde :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 http://i62.photobucket.com/albums/h116/tmuscat/HPIM2310.jpg Şu tarz bişey onlar. Tırnaklı oluyor. Söker ayarlarsın muhtemelen. Erişilebiliyor evet, eğilince direk görcen zati. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 haftasonu bi bakayım bari. internetten de bulup söylerim ampülleri oh temiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 abi ben korkuyorum bu işlerden ya, bi kısa devrede cayır cayır tüm elektronik işleyiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Abi sigorta onu önlemek için var. Çat diye atar sigorta bişey olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 ginaly said: haftasonu bi bakayım bari. internetten de bulup söylerim ampülleri oh temiz. Ebay'de çok var. http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-volkswagen-golf-jetta-ayak-alti-aydinlatma-4-adet-136934679/detay Şurda da var da ebay'e göre pahalı biraz daha. Vag gubu araç oldukları için uyuyor diye biliyorum vw ile seat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 eyvallah bu link yardımcı oldu çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Selam, Bence ince kıl testere veya maket pıçağı ile alt kısımda yuva açıp o reno harita lambası gibi olan plastik mercekli hedelerden alıp tak. Eğer warm white seçersen de rahatsız edici durmaz. Ben o şekilde yapmayı düşünüyordum. Yığınla şerit led aldım ve kullandım; bir süre sonra özellikle sıcağın etkisiyle (aracın yazın iç sıcaklığını düşün) yapışkan bırakıyor. 3M falan yalan, en dakdik/sahte 3M kullanıyorlar. İlla ki LED şerit dersen de üstü silikon kaplı olanları kullanırsan bir miktar ışığı dağıttığını göreceksin. Zevkine bağlı olarak RGB led şerit alıp uzaktan kumandayla istediğin rengi falan yapabilirsin; welcome pezoboyz! Tabi tek renk LED içinde kumanda kullanıp dimmer yaparak istediğin ışık yoğunluğunu yakalayabilirsin. Bunların ufak buat kutusunda olan modeli(bende mevccut) veya arzuna göre RF kumandalı (ondan da var) modeli kullanabilirsin. Aslında elwire çok güzel bir ürün ama ayak boşluğunu aydınlatmayacak, sadece trimlerde farklılık yaratırsın : Tek LED kullanan, geniş açılı rün de kullansan mesafe kısa olacağı için noktasal aydınlatma gibi duracak. En uygulama her bölüm için en az 2 LED aydınlatma elemanı kullanmak veya klasik ampül seçmek. Şerit LED'i küçük çaplı bir silindire sarıp yayılan ışık da yapabilirsin ama yine dimmer kullanıp(kesin değeri bilirsen girişe direnç de olur) ışık yoğunluğunu azcık azaltman iyi olur. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Bu konuda tuto yazabilecek kıvamdayım. Dur akşama vaktim olunca karalayayım buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Serit led aldim dun kuzenlerin is yerinden. VIP servis araclarinin dizaynini fln yapiyolar, bol miktarda kisa parca vardi. Arada rgb seritler de denk gelmis. Oglen yemeginden erken cikip elektrik bakim atolyesine girdim fabrikanin. Rgb nin uc renk ayagini kopruledim. Pozitif kutba da pot bagladim. Verdim 12 voltu. Benim istegim beyaz rengin pot ile siddetini ayarlamakti. Tabi uc rengin calisma voltaji farkli oldugundan potu cevirdikce hem parlaklik azaldi, hem renkler arasinda gecisler oldu. Mukemmel bi sonuc cikti ahaha. Direk canim sikildikca renk ayari yapabilirim sdf. Bi de kablo makaronlarindan gecirdim, direk orjinal kablo takimi gibi oldu. Aksam fotolari atarim. Once her iki ayak bolgesi icin 3 er tane led olacak sekilde kestim seritleri ama deneyip az gelirse isik uzun serit takicam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 renk ne? bir de arka koltuktan karanlıkta çek=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Bu arada guc kaynagindan amper olcumu de aldim, 0.02 amper cekti sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Potu sifira getirince renk beyaz. Arttirdikca once beyazin siddeti dusuyo, sonra maviye donuyo, sonra mavi kirmizi arasi oluyo, en son kirmiziya donuyo sonra kirmizinin siddeti azaliyo, en sonunda sifirlaniyo gibi. Gerci direnci max a cikarinca akim arttigindan bi yerden sonra guc kaynagi kesiyo elektrigi. Zaten o bolgede isik fln kalmiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar