Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zeka sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
120$ ahmet 80$ mehmet alır. conku ortaya 100 er dolar koymuslar yani yapar 200 dolar toplam 5 el oynamıslar buda oluyoki el basina 200/5=40 dusuyo ahmet 3 el aldıgı icin 3x40=120$ mehmette 2 el aldıgı icin 2x40=80$ kazanmis olurlar. :-D :-D :-D[signature][hline]Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına
Türk Milleti denir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.Kemal ATATÜRK
Mesaj tarihi:
50$ dolar nası alıyorlar ki? ortada 200 $ var zaten..
sanırım 50 yazanlar esit paylasırlar demek istemisler ama oyun 100de bitseydi durum 99-1 olsaydı gene böle mi diceklerdi..

Parayı kazanma şanslarıyla orantılı olarak paylasacaklar demişim..
99-1 de ikisinin de kazanma oranları %50 dien arkadaslar ciddi deil harelde..

öle diolarsa 99 ben olayım, ortaya istedikleri parayı koyup oynayalım??
Mesaj tarihi:
42/64 nasıl bulunuyor?

ben şöyle bişi düşündüydüm;
yarışmanın sonuca bağlanması içün, en fazla 6 tane daha atış yaparlar, farzedelimki bu adamlar yarışma bitse bile 6 ya atış yapana kadar devam etsinler, mehmetin kazanması için bu 6 atıştan en az 4 ünün Tura olması lazım, 6 atış 7 farklı şekilde olabilir, 6 yazı 0 Tura, 5 Yazı 1 Tura, 4 Yazı 2 Tura,.... 0 Yazı 6 Tura,

bu 7 ihtimalden üçünde (4T2Y veya 5T1Y 6T0Y) mehmet kazanır. => 3/7 mehmet kazanır. 1-3/7=4/7de de ahmet kazanır.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 25 Aralık 2004 00:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
o 7 ihtimalin her birinin olasılıkları farklı..

en fazla 6 kere daha atılması gerek, burası dogru.
3+ yazı gelirse ahmet kazanıyor.
[C(6,3)+C(6,4)+C(6,5)+C(6,6)]/2^6

(20+15+6+1)/64=42/64
Mesaj tarihi:
said:
CEDAY, 25 Aralık 2004 00:07 tarihinde demiş ki:
50$ dolar nası alıyorlar ki? ortada 200 $ var zaten..
sanırım 50 yazanlar esit paylasırlar demek istemisler ama oyun 100de bitseydi durum 99-1 olsaydı gene böle mi diceklerdi..

Parayı kazanma şanslarıyla orantılı olarak paylasacaklar demişim..
99-1 de ikisinin de kazanma oranları %50 dien arkadaslar ciddi deil harelde..

öle diolarsa 99 ben olayım, ortaya istedikleri parayı koyup oynayalım??

Ben de katılıyorum %50 fikrine ve gayet ciddiyim. Para atılması ve yazı yada turadan olaylarından birnin gerçekleşmesi koşulsuz olasılıktır yani daha önce çıkan sonuçlara bağlı değildir.

p(x) e yazı, q(x) e de tura gelmesinin ihtimali dersek ve n deneme sayısı olursa : n-> sonsuz, p(x) = q(x) = ilgilenilen sonuç sayısı karşılaşılabilinecek sonuç sayısı = ½ dir. İspatlamak için 1.000.000, sonra 10.000.000 deneme yapalım. Sonuçlar bu şekilde çıkacaktır. Milyonlarca defa para atmak çok zor olduğundan 1 ve 2 arasında seçim yapan bir bilgisayar programının 1, 10, 100... milyon defa çalıştırarak analizini yapan bir simülasyonla bu görülebilir. 100 milyonda 50 milyon +- 50 gibi bir olasılık tahmin ediyorum yazı ve tura olaylarının gerçekleşmesine ki bu 100 milyon için tamamen görmezden gelinebilinecek bir hata payıdır.

Hatta şöyle meydan okuyorum sana : Öyle bir gerçeklik oluşturalım ki 100 defa para atmış olalım ve 99 defa yazı, 1 defa da tura gelmiş olsun öncesinde. Daha sonra bahse girelim, sen ortaya 20 ytl koy ben de 10 ytl koyayım. Sen yine yazı de, ben de yine tura. Dördüncü yada beşinci denemenden sonra para kaybettiğini görüp vazgeçeceksin :) Evrensel kümeyi trilyon adet deneme kabul edersek (karışmasın diye sonsuz demiyorum) 99 yazıdan sonra bir kez daha yazı gelme olasılığı tura gelme olasılığına göre 2^1.000.000.000.000 elemanlı bir küme de daha azdır. Sanırım programcılıkla uğraşıyordun, bununla ilgili basit simülasyonlar yaparak sonuçları kendin de görebilirsin.

Ooof off bunlar vize konuları, finaller geliyor hiç bakmadığım Chebyshev e Bernoulli ye çalışmam lazım daha. Bi gaz verin bana :)

edit : limit? ne limiti be. sildim onu[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .

[Bu mesaj axedice tarafından 25 Aralık 2004 03:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
hoca 99 yazı 1 turadan sonra atılacak paranın yazı/tura gelme olasılıgı %50 dir bu tartışılmaz..

ama 100 puanı tamamlayıp oyunu kazanma olasılıklarına nasıl eşit diyorsunuz..ya da sorulan soruyu halen anlayamadınız??

soruda 6 puanı toplayan kazanacak diyor.
durum 5-0 iken iki tarafın oyunu kazanma ihtimalleri bariz bir sekilde nasıl aynı deilse, 3-2 iken de deildir. Sadece oranlar değişiyor, o kadar..

[Bu mesaj CEDAY tarafından 25 Aralık 2004 03:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
O zaman ben idda etmediğin bişeyin aksini kanıtlamaya çalışarak rezil oldum. Neyse.
Yatayım ben en iyisi. Bi daha daha dikkatli okurum artık :)[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Mesaj tarihi:
said:
CEDAY, 24 Aralık 2004 18:57 tarihinde demiş ki:
iki arkadas yazı tura atıyorlar habire. yazı gelince ahmet, tura gelince mehmet 1 puan alıyor. toplam 6 puan alan kazanacak,

3-2 ahmet öndeyken iddiayı bitirip, ortadaki parayı macı kazanabilme şanslarının ile orantılı sekilde paylasmayı kabul ediyorlar. 100er $ koymuslarsa ortaya kim ne kadar almalıdır?

ahmet işini bilmio...[signature][hline]Hepimiz aynı pürenin parçasıyız.
AAL'05
Mesaj tarihi:
bende şansımı deniyeyim walla parayı paylasmak icin bi daha yazı tura atarlar yazı gelirse ahmet tura gelirse craftedbymalibu dik gelirsede ben alırım bütün parayı bu kadar basit ne olasılıgı bu bes pelli sokak oyunu KUMAR cok yanlıs bişidir!!!

Yazı | Dik | Tura
--1--|--0--|--2--
2.05 |20.5| 1.05

ilk yarı ikinci yarı yapamıcam idaya giren kazanır...

edit : 1|0|2 :)

[Bu mesaj Werb tarafından 25 Aralık 2004 07:03 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Werb tarafından 25 Aralık 2004 07:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
CEDAY, 25 Aralık 2004 01:50 tarihinde demiş ki:
o 7 ihtimalin her birinin olasılıkları farklı..

en fazla 6 kere daha atılması gerek, burası dogru.
3+ yazı gelirse ahmet kazanıyor.
[C(6,3)+C(6,4)+C(6,5)+C(6,6)]/2^6

(20+15+6+1)/64=42/64

Bu durumda matematik sorsuna giriyo zeka sorusu dedin sen bize. mesela "Ahmet delikanlıdır. kazanma ihtimali yüksek olsada eşit paylaşır" yada "mehmet şerefsizdir ortadaki parayı alıp kaçar." gibi bi cevap bekliyodum açıkçası.[signature][hline]?????????????????Bugün Alomatik için ne yaptın?????????????????
Mesaj tarihi:
Aslen soru biraz değişikti ben türkce versiyonunu sordum size.
Orjinal hali:

Pascal ve Fermat Fransada bi cafede böle bi oyun oynuolar, oyun 10 da bitecekken Fetmatın acil işi cıkıyor. Bu sırada Fermat 8-7 öndedir.

Daha sonra, ortadaki parayla hesabı ödüolar kimse hiçbişi alamıo :p
  • Yeni Oluştur...