Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Müzik grubu için fotograf çekebilecek biri aranıyor (yarı profosyonel)

sehzade

Öne çıkan mesajlar

her taksimde siyah beyaz resim çeken kendini fotoğrafçı sandığı için kaliteli adam bulmak zor, kaliteli adam da parasını hakediyo. bir işin değeri sadece saatle ölçülürse anlamsız olur, adam ister 1 dakikada bitirir ister 1 saatte o adamın yeteneği, becerisine falan kalmış. bizim yeğen 50 liraya websitesi yapıyoculardan farkı yok bazılarının :/
Sosyal ağlarda paylaş

verdiğimiz emeğe göre belirliyorum fiyatı aslında. 2 kişi 2 gün harcayacağız bu iş için ki bunun üstüne de geridönişlerle birsürü revize falan olacak.
arka plan daha koyu olsa, grup logosunu da şuraya iliştirsek
bi tane de facebook cover için ayarlasanız. ahmetin yüzü fazla parlamış gibi gibi..

bence çok makul ki geçen gün aldığımız lens de bu
http://www.amazon.com/Nikon-24-70mm-2-8G-Nikkor-Angle/dp/B000VDCT3C

dediğim gibi pati dışı 1500den aşağı imkanı yok zaten
Sosyal ağlarda paylaş

ben röportaj başına 80 kağıt alıyodum ayda 2 kere denk geliyordu yıllık baza vurduğumuzda, olduğu gün de maksimum 2-3 saatimi alıyordu üstüne afiyet güzel bir de röportaj dinlemiş oluyodum zaman zaman (mete çubukçu, mücella yapıcı, tolga özkalfa kariyerimin altın noktaları mesela sdf)

çatlayın patlayın cahiller sdfsf

istanbul'da olsaydım müziğinizi de beğenseydim yardımcı olurdum ama maalesef şimdi uzaklardayım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben kimsenin çantasını taşımaya girişmedim abi, yakın bir tanıdığın ajansı vardı beni de bilir ilgiliyim diye ordan bağlamıştık. yoksa sidik yarıştırmıyorum kazanç konusunda. kongre oluyor senede bir kerede (meslek odası dergisi) orda zibidinin biri takmış beline lensleri 2-3 makine boynunda gelmiş ben bugün buraya gelmek için 50 cent konserini geri çevirdim saatim en az şu kadar 5 dk boş vaktim yok aylık en az 5bin kazanıyorum bu işten (düz şipşakçılık iş bu arada) diye hava atıyordu. pek sevmiyorum o muhabbetleri, zaten fotoğrafçı muhabbetinden dolayı fotoğraftan da soğudum sayılır.

öte yandan nitelikli bir iş, çok pahalı ekipman kullanıyorsun (sermaye) hem zanaat kısmı var hem sanat kısmı var yaptığın işe göre hem de amelelik kısmı var. burdaki boş tiplerin vıdıvıdılarını görünce dedim bi didişeyim.

kazanan sağlam kazanıyor, sağlam çene lazım netwrok lazım yavşak falan olmak lazım biraz da işte, herangi bir piyasa işi gibi tıpkı.
Sosyal ağlarda paylaş

fotoğrafçılıkta şey var anlamadıgım
mesela slow motion çeken saniyede 15000 kare çeken bi video kamera alsak çekecegimiz sahnenin fotosunu 4-5 saniye boyunca videoya kaydedip

60-70bin foto arasından mükemmel olanı bulsak zaten diger sidik yarıştıran fotorafcılardan daha iyi bir foto yakalamış olmuyor muyum ?

yani o mak 10-15 tane çekerken ben 70-80bin foto çekmiş oluyorum

yani istedigin kadar götüm götüm geril istersen kabız ol şöle fotocuyum böle fotocuyum diye
ben gidip 30-40 milyara saniyede 20-30k fps çeken bi kamera aldıgımda

sen şöle bi foto çekemezken ben çekebilirim hemde sıfır bilgiyle demek istiyorum haksız mıyım

http://img266.imageshack.us/img266/3966/image007fp.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

ya bişi sorucam neden 1000 tl? neye göre belirliyorsun fiyatı?

meraktan soruyorum

prodüksiyoncu değilim,
ama sana basit kaşe hesabı:

makina
beyaz fon
softbox
ışık ayakları
tripod
+
makina+ekipman kirası
asistan kaşesi
araba kirası (tek araba yetmicek)

sorular:
kaç kareye ihtiyaç var?
after'ı siz mi yaptıracaksınız?
Sosyal ağlarda paylaş

Somon said:

fotoğrafçılıkta şey var anlamadıgım
mesela slow motion çeken saniyede 15000 kare çeken bi video kamera alsak çekecegimiz sahnenin fotosunu 4-5 saniye boyunca videoya kaydedip

60-70bin foto arasından mükemmel olanı bulsak zaten diger sidik yarıştıran fotorafcılardan daha iyi bir foto yakalamış olmuyor muyum ?

yani o mak 10-15 tane çekerken ben 70-80bin foto çekmiş oluyorum

istediğin kadar çek
fazla fotoğraf çekmek demek fazla mesai demek çünkü en iyisini bulmak için eben öpülüyor. saçma bir mantık netice itibariyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Somon said:

sen şöle bi foto çekemezken ben çekebilirim hemde sıfır bilgiyle demek istiyorum haksız mıyım

haksızsın o kadar basit olsa zaten :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tek çekimden 1.5k x Ayda 10 çekim yapsan = 15k

Sorularım:
1- Biz niye mühendislik okuduk ?
2- Biz niye mühendislik okuduk ?

Yok lan, inanmadım tabii ki.

Altı üstü adam Canon 350D, 400D gibisinden giriş seviye öğrenci işi bir DSLR'la foto çekilmesini istemiş.

Gidersiniz 100-150 TL alırsınız, üstüne 2-3 bira içersiniz dönersiniz. Akşamda lightroom'da 1-2 saat oynarsınız.

Sanki adam EOS Mark'la çekin demiş sdfsdfs. 4 rakamlı fatura çıkartmışsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

ne istediğini bilmiyorsan kaç kare çektiğinin önemi yok. yani öle random fotoğraf çeken adamların arada bir güzel fotoğraf yakalaması tesadüf değil ayrıca, yani soyle durum bilinaltı bir süre sonra seçmeye başlıyor gelişiyor kendi kendine bunu çok fazla çekerek değil ama çok fazla fotoğraf inceleyerek geliştirebiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Deathblade said:

muhendissen foto yorumu yazma abi,
küçük görme fotoğrafçıları,
ciddi emek var foto/video işinde..

standart kalitede iş için yukarda kaşe hesabını yaptım.

şimdi sağlam DSLR olmadan:

reflektör/softbox/ışık vs + asistan olmadan albüm kapak çekimini dış mekanda saat 14-16 arası ocak ayında yapma ihtimalini sana yazıyorum:

%5-10

ışık yetersizliğinden başka makina alman gerekir

başa dön şimdi tekrar hesapla
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

Deathblade said:

muhendissen foto yorumu yazma abi,
küçük görme fotoğrafçıları,
ciddi emek var foto/video işinde..

standart kalitede iş için yukarda kaşe hesabını yaptım.

şimdi sağlam DSLR olmadan:

reflektör/softbox/ışık vs + asistan olmadan albüm kapak çekimini dış mekanda saat 14-16 arası ocak ayında yapma ihtimalini sana yazıyorum:

%5-10

ışık yetersizliğinden başka makina alman gerekir

başa dön şimdi tekrar hesapla

Küçük görmekle alakası yok.

Mühendissen vs. demişsin.

Bir mühendis olarak fren balatası isteyen müşteriye, disk + kaliper + balata üretip fiyat vermek bu.

Adam bariz fotoğraf kulubüne giden üniversite öğrencisinden yardım istemiş. Olay bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...