Esnaf Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 ya bişi sorucam neden 1000 tl? neye göre belirliyorsun fiyatı? meraktan soruyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 her taksimde siyah beyaz resim çeken kendini fotoğrafçı sandığı için kaliteli adam bulmak zor, kaliteli adam da parasını hakediyo. bir işin değeri sadece saatle ölçülürse anlamsız olur, adam ister 1 dakikada bitirir ister 1 saatte o adamın yeteneği, becerisine falan kalmış. bizim yeğen 50 liraya websitesi yapıyoculardan farkı yok bazılarının :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 verdiğimiz emeğe göre belirliyorum fiyatı aslında. 2 kişi 2 gün harcayacağız bu iş için ki bunun üstüne de geridönişlerle birsürü revize falan olacak. arka plan daha koyu olsa, grup logosunu da şuraya iliştirsek bi tane de facebook cover için ayarlasanız. ahmetin yüzü fazla parlamış gibi gibi.. bence çok makul ki geçen gün aldığımız lens de bu http://www.amazon.com/Nikon-24-70mm-2-8G-Nikkor-Angle/dp/B000VDCT3C dediğim gibi pati dışı 1500den aşağı imkanı yok zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 D-SLR var ancak profesyonel değilim bu işte. fotoğrafı çeker fotoşok yaparım para falan istemiyorum. maksat paticik community feeling. sadece cumartesi-pazar müsaitim, izmirde ikamet ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 yarı profesyonel : işten anlayan ama karşılığında ücret talep etmeyen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 ben röportaj başına 80 kağıt alıyodum ayda 2 kere denk geliyordu yıllık baza vurduğumuzda, olduğu gün de maksimum 2-3 saatimi alıyordu üstüne afiyet güzel bir de röportaj dinlemiş oluyodum zaman zaman (mete çubukçu, mücella yapıcı, tolga özkalfa kariyerimin altın noktaları mesela sdf) çatlayın patlayın cahiller sdfsf istanbul'da olsaydım müziğinizi de beğenseydim yardımcı olurdum ama maalesef şimdi uzaklardayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 apple time capsule 3tb karsiliginda yaparim taksitle alabilirsin negzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 yav said: ben röportaj başına 80 kağıt alıyodum ayda ben pro fotoğrafçı asistanlığı yaptım (n. odabaşı ayarı) set / çekim başına 250tl alıyordum ps/aftercı da değilim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 yav said: çatlayın patlayın cahiller sdfsf neyine catliyalim olm euashd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 ben kimsenin çantasını taşımaya girişmedim abi, yakın bir tanıdığın ajansı vardı beni de bilir ilgiliyim diye ordan bağlamıştık. yoksa sidik yarıştırmıyorum kazanç konusunda. kongre oluyor senede bir kerede (meslek odası dergisi) orda zibidinin biri takmış beline lensleri 2-3 makine boynunda gelmiş ben bugün buraya gelmek için 50 cent konserini geri çevirdim saatim en az şu kadar 5 dk boş vaktim yok aylık en az 5bin kazanıyorum bu işten (düz şipşakçılık iş bu arada) diye hava atıyordu. pek sevmiyorum o muhabbetleri, zaten fotoğrafçı muhabbetinden dolayı fotoğraftan da soğudum sayılır. öte yandan nitelikli bir iş, çok pahalı ekipman kullanıyorsun (sermaye) hem zanaat kısmı var hem sanat kısmı var yaptığın işe göre hem de amelelik kısmı var. burdaki boş tiplerin vıdıvıdılarını görünce dedim bi didişeyim. kazanan sağlam kazanıyor, sağlam çene lazım netwrok lazım yavşak falan olmak lazım biraz da işte, herangi bir piyasa işi gibi tıpkı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 yok ben parasina demedim zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 yok ben de sana demedim zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 simdi cok kirildim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 fotoğrafçılıkta şey var anlamadıgım mesela slow motion çeken saniyede 15000 kare çeken bi video kamera alsak çekecegimiz sahnenin fotosunu 4-5 saniye boyunca videoya kaydedip 60-70bin foto arasından mükemmel olanı bulsak zaten diger sidik yarıştıran fotorafcılardan daha iyi bir foto yakalamış olmuyor muyum ? yani o mak 10-15 tane çekerken ben 70-80bin foto çekmiş oluyorum yani istedigin kadar götüm götüm geril istersen kabız ol şöle fotocuyum böle fotocuyum diye ben gidip 30-40 milyara saniyede 20-30k fps çeken bi kamera aldıgımda sen şöle bi foto çekemezken ben çekebilirim hemde sıfır bilgiyle demek istiyorum haksız mıyım http://img266.imageshack.us/img266/3966/image007fp.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Esnaf said: ya bişi sorucam neden 1000 tl? neye göre belirliyorsun fiyatı? meraktan soruyorum prodüksiyoncu değilim, ama sana basit kaşe hesabı: makina beyaz fon softbox ışık ayakları tripod + makina+ekipman kirası asistan kaşesi araba kirası (tek araba yetmicek) sorular: kaç kareye ihtiyaç var? after'ı siz mi yaptıracaksınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Somon said: fotoğrafçılıkta şey var anlamadıgım mesela slow motion çeken saniyede 15000 kare çeken bi video kamera alsak çekecegimiz sahnenin fotosunu 4-5 saniye boyunca videoya kaydedip 60-70bin foto arasından mükemmel olanı bulsak zaten diger sidik yarıştıran fotorafcılardan daha iyi bir foto yakalamış olmuyor muyum ? yani o mak 10-15 tane çekerken ben 70-80bin foto çekmiş oluyorum istediğin kadar çek fazla fotoğraf çekmek demek fazla mesai demek çünkü en iyisini bulmak için eben öpülüyor. saçma bir mantık netice itibariyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Somon said: mesela slow motion çeken saniyede 15000 kare çeken bi video kamera alsak çekecegimiz sahnenin fotosunu 4-5 saniye boyunca videoya kaydedip sen şöle bi foto çekemezken ben çekebilirim hemde sıfır bilgiyle demek istiyorum haksız mıyım haksızsın o kadar basit olsa zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Tek çekimden 1.5k x Ayda 10 çekim yapsan = 15k Sorularım: 1- Biz niye mühendislik okuduk ? 2- Biz niye mühendislik okuduk ? Yok lan, inanmadım tabii ki. Altı üstü adam Canon 350D, 400D gibisinden giriş seviye öğrenci işi bir DSLR'la foto çekilmesini istemiş. Gidersiniz 100-150 TL alırsınız, üstüne 2-3 bira içersiniz dönersiniz. Akşamda lightroom'da 1-2 saat oynarsınız. Sanki adam EOS Mark'la çekin demiş sdfsdfs. 4 rakamlı fatura çıkartmışsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 ne istediğini bilmiyorsan kaç kare çektiğinin önemi yok. yani öle random fotoğraf çeken adamların arada bir güzel fotoğraf yakalaması tesadüf değil ayrıca, yani soyle durum bilinaltı bir süre sonra seçmeye başlıyor gelişiyor kendi kendine bunu çok fazla çekerek değil ama çok fazla fotoğraf inceleyerek geliştirebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Deathblade said: Sanki adam EOS Mark'la çekin demiş sdfsdfs. 4 rakamlı fatura çıkartmışsınız. muhendissen foto yorumu yazma abi, küçük görme fotoğrafçıları, ciddi emek var foto/video işinde.. standart kalitede iş için yukarda kaşe hesabını yaptım. şimdi sağlam DSLR olmadan: reflektör/softbox/ışık vs + asistan olmadan albüm kapak çekimini dış mekanda saat 14-16 arası ocak ayında yapma ihtimalini sana yazıyorum: %5-10 ışık yetersizliğinden başka makina alman gerekir başa dön şimdi tekrar hesapla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 + bu çekimi kimse provasız/keşifsiz dış mekanda yapmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 ekipmanda ve çekimden önce ilk olarak müzik türü albüm içeriği gibi özneler incelenmesi lazım sonra ona göre bir komposizyon yaratılıp onu takip etmek lazım yoksa al fotoğrafçıyı çık sokağa çek olmaz, olurda onu kendine yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 ya alın bi makine basın gitsin şak şak autoda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 tripod / ışık ayağı bile taşınmaz oraya 100-200 lira için, tanesi min 800 lira o ayakların Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Goering said: Deathblade said: Sanki adam EOS Mark'la çekin demiş sdfsdfs. 4 rakamlı fatura çıkartmışsınız. muhendissen foto yorumu yazma abi, küçük görme fotoğrafçıları, ciddi emek var foto/video işinde.. standart kalitede iş için yukarda kaşe hesabını yaptım. şimdi sağlam DSLR olmadan: reflektör/softbox/ışık vs + asistan olmadan albüm kapak çekimini dış mekanda saat 14-16 arası ocak ayında yapma ihtimalini sana yazıyorum: %5-10 ışık yetersizliğinden başka makina alman gerekir başa dön şimdi tekrar hesapla Küçük görmekle alakası yok. Mühendissen vs. demişsin. Bir mühendis olarak fren balatası isteyen müşteriye, disk + kaliper + balata üretip fiyat vermek bu. Adam bariz fotoğraf kulubüne giden üniversite öğrencisinden yardım istemiş. Olay bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar