Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UFO Gerçeği

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

atlantis EFSANE olarak sonradan büyümüş bişi. o kadar ahım şahım bişi yok ortada. eldeki tek belge denebilecek şey de platonun diyalogları. neyse, hakkaten bilgi edinmek istiyosan yollıyım sana kararını ver. olabilecek 3-4 tane ihtimal üzerinde durdum. ben şahsen santoriniye karar verdim. bakarsın.[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex...
Sosyal ağlarda paylaş

abi.

KANARYA ADALARI gibi dunyadan tamamen izole olmus kucucuk yerli topluluklarini barindiran bir yere efsane nasi BUYUYECEK. telepati yoluyla mi. taaa santoriniden oraya gelecek efsane. ha durmayacak, dahasi guney amerikaya, tupilere, hispaniolaya kadar gidecek. o da kesmeyecek bazi guney kuzey amerikan kabilelerinin de efsanelerine girecek.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

bahsettiğin mu kültürü.

yahu kardeşim merak da mı etmiyosun. ulan belki doğru bilmiyorumdur. veya en azından "bi bakıyım bu denyo ne diyo" tadında bi yaklaşımın da mı yok. herşeyi mi biliyosun anlamadım ki :lol:[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex...
Sosyal ağlarda paylaş

*e bugun de artik bilim bir din,* {diyosun peki (komik)}
*kendine ait bir camiasi var,*(bazıları hurafelerine kaynak göstersin diye çalışıyolar) *hosa gitmeyen sey goruldugunde direk afaroz ediliyorsun.*(bilimsel çalışmalarda hoşluğa bakılmaz yanlış bilgilendirilmişsin)
*aynen hipnoz deme cesaretini gosteren psikologlara 50 yil once yapildigi gibi. ne fark var arada sadece din degismis.*
{şimdi einstein (genel rölativite); merkürün yörüngesi ile ispatlanana kadar doğruluğundan şüphe etmiş ve ispatlanıncada şaşırmış ise o zamanlar teoreme şüpheyle bakanlar [kısmen einstein da ] bağnazmış yani öyle mi?}

*bu arada amerikan donanmasinin daha 1950 lerde nautilus - meshur denizalti, kuzey kutbu gecis olayindan - ve donanma usleri arasinda telepati deneleri yaptigini, ve bunun donanma tarafindan baslatilan kagidiyla formalitesiyle resmi bir proje oldugunu goz onunde tutarsak, sanirim bati ulkeleri de pek ipin ucunu birakmamis*

(eh bir araştırma yapılırken bir sürü prosedürden geçiyor,resmi kağıtlara yazılıyor diye her türlü araştırma sonucuna bakılmadan bilim mi oluyor? ispatlanmış mı oluyor nedir? adamlar bunu araştırmak istemiş telsiz dalgası geçmiyor telepati deneyelim demiş ise bunda ne var ben de olsam deneyelim derim maliyeti ne ki? bunda ne var. bu kadar önem veriyorsunuz.)

*dunyanin yuvarlak oldugu da bir zaman bu sekilde konusulan bir olaydiiii, aya gidilip gidilemeyecegi dee, uzak yildizlarda gezegen olayi da. evrenin siniri diye birsey birak hesaplanmayi, dusunulemiyordu bile.*

(bir öküzün bounuzunda olduğu , güneşin dünya etrafında dödüğü falan filan. bunlarda bilimin olmadığını ispat etti şeyler. şimdi doğruların veya yanlışların ne olduğunu ya da aya nasıl gidileceğini söyleyen yine o bilim ve bilimsel yaklaşım. ne yani tarot falına bakanlarla ne alakası var)

hipnotik ilaç yazacak biri olarak söylüyorum. kimyasal-biyolojik bir hadise uzaylıların , cinlerin felan işi değil .olaya böyle mistik şeyler yüklemeyin boş yere. ne olduğu az çok biliniyor.

*senin farkinda olmadan, ve dogru oldugunu dusunerek sergiledigin dunyayi algilama bicimi, ilhamin, dehanin ve yeniligin onunu keser bir sekilde bugunun bilim dinciliginin izlerini tasiyor. bu yuzden konusuyoruz su an bu konuyu. *

senin dehanın farkına varcak kadar bilgili ve bilimselim .
senin ilhamına ,dehana ,yenilikçiliğine zeval gelmesin biz böyle toplanıp kedi kesiyoz bu da bizim dinimiz işte.
aya nasıl gildi, hurafeler , cehalet bir bir nasıl yıkıldı sanıyorsun kedi kanı.

vallaha almışsınız psikoloji-(hipnozu ben söyledim :) felan ver ayarı takılın iyi bakalım zaten zuzaylı meraklıları metafiziğe kaynak bulur diye bunlardan vazgeçilecek değil bilimsel konu bunlar. zuzaylı boku gördüm inanmayan bağnazdır hepsi bu aslında

ne o ,ne şu , ne bu hepsi bir yalanın parçası.
sanılanın aksine ne ispat ,ne kanıt ,ne gerçek çok uzak galaksilerden gelmedi.
bazı insanlar aklının almadığı konuları deforme ediyorlar hepsi bu.

akşama kadar ne insanlar, ne hastalar, ne cehalet , neler neler görüyorum sıkıldım artık cevap vermiyeceğim neye inanırsanız inanın.
bilime hakaret etmeyin cebinizdeki tlf, bilgisayarınız, şu an ki sağlığınız say say bitmez.
kimse görmüyor daha doğarken aşılanıyor , okullarda eğitiliyor, teknolojinin dibine kadar bilime boğuluyor sonrada hakaret ediyorsunuz.
bunları da ,piramitleri de, uzaya çıkmamızı da, denizin dibine inmemizi de, ne biliyim herne halt diyorsanız onları da hep zuzaylılar yapıtı. insanlar hiç bir şey yapamaz aferim. şu an zuzaylı olmaya çalışan biri ile konuştunuz. evet onlar varmış şimdi fark ettim ,sizden farklılar .[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 15 Mayıs 2004 18:30 tarihinde demiş ki:
bahsettiğin mu kültürü.

yahu kardeşim merak da mı etmiyosun. ulan belki doğru bilmiyorumdur. veya en azından "bi bakıyım bu denyo ne diyo" tadında bi yaklaşımın da mı yok. herşeyi mi biliyosun anlamadım ki :lol:

abi mu efsaneleri pasifikte sen atlantige tasidin helal.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

bak anlatamıyorum ki. sen bana göster öyle bişi, atlantis ile ilişki içinde olunduğuna dair şeyler, tamam diyim. ama yok işte. yorumlar var sadece. ve o kadar geniş bi spektrumda ki bunlar. ama anladım ben sen doğrusunu biliyosun mutlak doğrusun. konuşmaya gerek yok fazla. yannız bu denli gurur zararlı unitycan.[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 15 Mayıs 2004 18:32 tarihinde demiş ki:
*e bugun de artik bilim bir din,* {diyosun peki (komik)}
*kendine ait bir camiasi var,*(bazıları hurafelerine kaynak göstersin diye çalışıyolar) *hosa gitmeyen sey goruldugunde direk afaroz ediliyorsun.*(bilimsel çalışmalarda hoşluğa bakılmaz yanlış bilgilendirilmişsin)

hostan kastin ne oldugunu sen de biliyorsun. radikal, varolan literaturde halihazirda yeri olmayan hicbirseye hos gozle bakilmaz. kelime oyunu yaparak tartisacaksak bunun sonu gelmez.

ornegin bir jeolog ve bir arkeolog misir sfenksinin 10 bin yildan eski olmasi gerektigini sfenkste varolan asinmalara ve jeolojik etkilere bakarak varolan bilimsel birikim ve olaylar vasitasiyla one surdu, BUNA ragmen adamlar neredeyse afaroz oldu.

evet bilim bir din, aynen kilise nasil eskiden inanci tekeline almissa bilim de sanki dusunmeyi tekeline alma durumunda.

bir konuda bir bilim adami cikip ot bit etti mi tamaaaaaaammm bitti is. bunun bir insan oldugu, bunun da yanilma ihtimali oldugu, dunyada eger 3-5 yilda bir teorem ortaya cikiyorsa milyonlarca hipotezin aksi ispatlanip buhar oldugu dusunulmeden sanki psikoposa boyun egilir gibi boyun egiliyor.

meksikada koskoca bir sehir, 10 bin kisi saatte 3 bin km hizla gidip 90 derecelik ani donusler yapan bir cisim gorur 1 saat boyunca, bir DANGALAK - ozellikle bilim adami demiyorum ustune basa basa - cikar psikolog diye, olayi toplu halusinasyon yapiverir. BU KADAR KOLAY. bir tek cumle bu toplu halusinasyondur. dedin mi, ON BIN Kisiyi sildin sen zaten. ya da bir meteorolog cikar, diyiverir bu bir hava balonudur, jet stream yuzunden oyle hizli hareket ediyor, 90 derece donusler de GOZ YANILGISI. bak ne kadar kolay oldu bilimsel. goz yanilgisi dedi olayi bitirdi herif. aslinda ben de o sahis icin "sizofreni geciriyor' diyiveririm, adami cizerim ne olacak. ama dur, cizemem, cunku o METEOROLOG. bak format ne kadar uydu, o psikopos ben inanan olayina.

said:

*aynen hipnoz deme cesaretini gosteren psikologlara 50 yil once yapildigi gibi. ne fark var arada sadece din degismis.*
{şimdi einstein (genel rölativite); merkürün yörüngesi ile ispatlanana kadar doğruluğundan şüphe etmiş ve ispatlanıncada şaşırmış ise o zamanlar teoreme şüpheyle bakanlar [kısmen einstein da ] bağnazmış yani öyle mi?}

20 lerde de, genel olarak fizik dunyasinda da hickimse bir digerinin teoremine kaciklik gozuyle bakmadi. SUPHE vardi, ama fizik dunyasinda hicbir yogun tartisma - ki einstein ve zamandaslari arasinda cok hararetli tartismalar olmustur - hicbir zaman bir bilim adaminin karalanip, itibarinin zedelenmesi ya da birinin digerine sayginliginin azalmasi, hele hele hicbirinin isgal ettigi akademik pozisyondan uzaklastirilmasiyla sonuclanmadi.

yine kelimeler uzerinde oynuyorsun, bu ornek de bu oynamayi destekleyecek sekilde degildi sanirim farkindasindir.

said:

(eh bir araştırma yapılırken bir sürü prosedürden geçiyor,resmi kağıtlara yazılıyor diye her türlü araştırma sonucuna bakılmadan bilim mi oluyor? ispatlanmış mı oluyor nedir? adamlar bunu araştırmak istemiş telsiz dalgası geçmiyor telepati deneyelim demiş ise bunda ne var ben de olsam deneyelim derim maliyeti ne ki? bunda ne var. bu kadar önem veriyorsunuz.)

resmi bir arastirmanin olmasi konunun hokkabazlik olmayip ciddiye alindigini gosterir. daha 1-2 post once HURAFE ve INANC statusune sokuyordun. simdi ispatlanma/ispatlanmama olayina dondurdun.

hurafeler ve inanclar donanma tarafindan savunma komisyonlarina onaylatilan butceli planlarla arastirilmaz.

said:

(bir öküzün bounuzunda olduğu , güneşin dünya etrafında dödüğü falan filan. bunlarda bilimin olmadığını ispat etti şeyler. şimdi doğruların veya yanlışların ne olduğunu ya da aya nasıl gidileceğini söyleyen yine o bilim ve bilimsel yaklaşım. ne yani tarot falına bakanlarla ne alakası var)

1950 yilinda dunyanin ilk nukleer denizaltisinda telepati kartlarina bakanlarla ne alakasi varsa o alakasi var.

said:

hipnotik ilaç yazacak biri olarak söylüyorum. kimyasal-biyolojik bir hadise uzaylıların , cinlerin felan işi değil .olaya böyle mistik şeyler yüklemeyin boş yere. ne olduğu az çok biliniyor.

hipnotik ilac yazacak biri olarak bilmen lazim ki telkin yoluyla insanlarda YANIK olusturmak, kollara, bacaklara su toplatip deriyi kaldirmak mumkun. ve bunlar fotografiyla arastirmasiyla denenmis, belgelenmis olaylar.

burada sen olaya kimya, biyoloji onceligi vererek olayi varolan literaturde cozmeye calisiyorsun, ve bu literature gore - aslinda artik literaturde bile boyle degil - bilinc biyolojik olaylardan etkilenir, bazen de sinirli olarak uzun sure zarfinda biyolojik dinamikler bilincten. ama hipnoz olayinda 20 dakika icerisinde bir insanin kolunda yanik yaratmak kavrami senin bu 'istegini' bertaraf ediyor. cunku ONCE telkin SONRA fizyolojik degisiklik goruyoruz. tum insanlarda var olan, ve ilk universite 13. yuzyilda kurulmadan once de tezahur ettirilmekte ola
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar simdi bilim din degildir. bi defa bilimde dogmanin yeri yoktur, gozlemin, deneyin yeri vardir.

onun icin bilimsel dusunceyi savunan bir insanin herseyi tek kalemde reddetmesi kendisiyle celismesi olur.

ben sahsen bilimsel yontemle ispatlanmayan birseye inanmam (buna dinler de dahildir), inanirim diyen olursa da "iyi aferin" derim, baska bisey demek haddime dusmez. (ha ufolarmis atlantismis gibi vildirivizziklara "tra$" tanimini uygun goruyorum, o ayri)[signature][hline]templars of steel
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada, bulunabilecek hersey bulunmustur, herseyi bilim aciklar demek dupeduz ahmakliktir. ayni sey 1900'lerin basinda da soylenmisti, hem de unlu bilim adami lord kelvin tarafindan. 100 yilda neler degisti, bakiyoruz haddi hesabi yok, neler bulundu, yine haddi hesabi yok. bu 100 yil icinde bazi aciklanamayan seyler yine bilimle aciklandi, bazilari hala aciklanamadi, ve bazi yeni aciklanamayan seyler bulundu.[signature][hline]templars of steel
Sosyal ağlarda paylaş

clarification (tam karsiligi aklima gelmedi):
2 onceki mesajimda "tra$" deyimini "bilimsel kaniti olmadigi icin varligini kabul etmiyorum" anlaminda kullandim, "tek kalemde reddetme" olarak algilamayiniz.

-not: varligini kabul etmedigim yok dedigim anlamina gelmez, sadece var diyenler tra$ yapiyor dedigim anlamina gelir-[signature][hline]templars of steel

[Bu mesaj wanderer1985 tarafından 15 Mayıs 2004 19:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bilimde kastlaşma var doğru. ve yine aslen bilimin doğasına aykırı hareketler de var, septik düşünce yapısının terki gibi. bilimin kendi içinde çelişkileri de var psikanaliz, psikoloji ve taksonomi içinde olduğu gibi ki bu aslında bilimin yararınadır. malesef yine bilim de güç odaklarının etkileriyle yoğurulmakta. ve yine bilimde de üst derece mevki sahipleri kendi fikirleri, alternatif diye adlandırılan fakat gayet saygıdeğer dergilerdeki yerin dibine batırılmış, adeta itin kötüne sokup çıkarılmış teorilerini, iddialarını tam bir "ipse dixit" mantığıyla savunmakta, karşı çıkanları "alternatif" olarak bırakmaya devam etmektedir. bu yüzden aşağı yukarı bir nesil içerisinde bilim dünyasında değişiklikler olabilmektedir. armra sen bunun böyle olmadığını düşünüyor musun gerçekten?[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex...
Sosyal ağlarda paylaş

Bende insanlığın yaşının 1.7 milyar yıl olduunu izlemiştim Discovery Channel'da.. Yani asla kanıtlanmış, ortak bi birlik yok bence bu konuda..

said:
Slat, 15 Mayıs 2004 12:06 tarihinde demiş ki:
Yoğunluğu sıfıra düşen suda yüzebilme özelliğini kaybeden gemi,

Bermuda şeytan üçgeni hakkında pek fazla bilgim olmasa da bu olayın imkansız olduunu biliorum..

Bi de bu unity ile armra ne hakkında tartışıo? İlk baştan beri dikkatle, ilgili bi şekilde okumama raamen artık son mesajlarda zaten düzgün deilde karmaşık yazmalarından, kullandıkları terimlerin Türkçe olmamasından ve olayı birbirlerini bozma olayı haline getirmelerinden dolayı konuyu kaçırdım..
Cidden neyi tartışıodular?[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

yoğunlupu "0"a düşen su (!) ilginç tabii :lol: ama bazılarını hayal kırıklığına uğratıcak bişey sööliyim şimdi:
Bermuda şeytan üçgeni dediimiz yerde okyanus dibinde oldukça fazla donmuş metan kütlesi var ve bu zamanla serbest kalıyor, (özellikle global ısınma ile, ama kısa sürelik olağan sıcaklık artışları da buna sebep olabiliyor) ve bildiğiniz gibi metan yanıcı bi gaz... o sırada yakından geçen uçağın motorları yanabiliyor. Gemilerin kaybolması olayını da şöyle açıklayayım size, suda üzen bir cismin altında su değil de gaz durursa, cisim aşağı iner gayet mantıklı inanmayan denesin (suya ufak yüzebilen bişey koyup altından bi hortumla basınçlı hava üfleyin) :) Yani o yıllarca "bermuda şeytan üçgeni uuuuu-aaaaaaaaa" dediimiz şey kek bi metan kütlesi yüzünden oluyo :D[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ouz_UFO, 15 Mayıs 2004 22:53 tarihinde demiş ki:
yoğunluğu "0"a düşen su (!) ilginç tabii :lol:

Dikkatli okuduysan bu metan gazının etkisi senin yazdığının daha açık hali. Sanırım metan gazının etkilerini tam olarak bilmiyorsun.. Burda metan gazının yoğunluğu suyun yoğunluğunu geçiyor demek istenmiş...
Sosyal ağlarda paylaş

bu şekildeki bir yaklaşımla hiç bir şeyi değiştiremezsiniz.
ipini koparmış gibi herşeye saldırarak nereye kadar?
adeta dogma olmuş.
ben ufo yoktur demedim , yarın biri çıkıp bsdssfsfsd diye bişey var derse ona dahi yok demem.
ben sadece olana var derim, yoluma devam ederim.

horas kim yazdıklarına eyvallah der?

uslüp ,yöntem , yaklaşım bilemiyorum çok uzak geliyor bu yazılar , kelime oyunu felan nedir? örnek sorarlar ,alternatif sorarlar adama. ben yaptım olduyla yürümez bu işler.

daha geçenlerde bir profesörle ishalin savunma refleksi olabileceği üzerine tartıştım. (savunma refleksleri psikiyatrinin en önemli konularındandır. sözümün altının dolu olduğunu o da biliyordu.)
literatürde yok felsefi bir yaklaşım dedi.
ne var dedi, ne yok dedi, ne de olabilir bu kadardı cevabı (literatürde yok felsefi bir yaklaşım) ''sende bi acaiplik var'' der gibi bakıyordu bana.
benden başak da görmedim herkes kitapta yazanları ezberliyor.
ama burada bağnaz oluyorum orada uçuk bu da güzel.

muhatap almamak lazım herkesi buradan bu çıkıyor sanırım. üslup önemli bir şey benim için, tasvip etmiyorum.[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

ben kimseyle tartışacak değilim , metafizik bilim değildir .
gidin araştırın bilimle uzaktan yakından alakası yoktur.
isteyen istediğini düşünür.
kimsenin düşüncesine ipotek koyulacak değil.
ama bunlara bilim denmez.
başka bir şey diyin bilimi karıştırmayın.
yalan yanlş insanları bilgilendirmeyin.
yavuz hırsız gibi davranmayın ayıptır.[signature][hline]Show No Mercy

[Bu mesaj armra tarafından 15 Mayıs 2004 23:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 15 Mayıs 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
ben sadece olana var derim, yoluma devam ederim.

bu UFO yok demek olmuyo mu? Yoksa anlatmak istediini mi yazamadın, ya da ben yanlış anlıyorum?...

Ayrıca biz kimiz ki bilimi kirletelim ya da sen kimsin ki bilimi koruyabiliyorsun? (no offence) Yani hayatımızı bilime adadık mı ki bu konuda bişeyleri değiştirebilelim?...

[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 15 Mayıs 2004 23:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

uçan bi cismi tanımlamadan önce her biri birer UFO'dur.
uçan daire, diğer gezegenden gelen canlıların gemisi gibi şeyler daha açıklayıcı olur..

bi de sonuçta uçan daire yoktur diyorsun.
ha oldu diyelim, o zaman vardır dersin, bu senin doğal hakkın.
kimse sana çıkıp da "sen uçan dairelere inanmamıştın, al işte çıktı, ama sen bunlara inanma hakkına sahip değilsin" felan demez..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...