forgiver Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 kurtarmıyor 6000 deseydin forgiver.yavercik.com u açmıştım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Sequo said: monoscope said: Sequo said: monoscope said: Etikligi konusunu bilmem de anonim olarak sikayet ettim hak istemiyorum bi inceleyin dedim. Bastan nie asgari sigortayi kabul ediyim maasim neyse sigortam odur para kazandiriyoruz sanki hayrina calistirio beni. Zaten muhtemelen bisey olmaz dusunmustur boyle bi durumu ona gore onlrm almistir. Olm neden askere gitmeyi bekledin madem hak hukuk bu kadar zaman çalıştın problem olmadı sgk nı 1 ay once kesip sana vermediği için mi sıkıntı oldu? Bunu merak ediyorum 350 tl lik adam olmayın ya başından büyük oynayın yada sonsuza kadar küçük kalın. şikayetimi kişisel bilgilerimi gizli tutmaları yönünde yaptım, hiçbir hakkımı geri istemedim çünkü muhattap olmak istemiyorum çünkü 350 lira? için değmez. sadece bazılarının işletme sahibi olup 350tl'lik? adam olmamaları işlerini hak ve hukuka uygun bir şekilde yapmaları için şikayet ettim. Hayırlı olsun diyeyim o zaman. Madem rahatsızdın bu kadar süre neden çalıştın o zaman. Delikanlı gibi cevap ver. Kendi isteğinle çalışıp çalışıp şimdi beni kullanmaya calıştılar diye ağlamak bence çok ama çok saçma ve ahlaksızca. Başından çalışmayacaktın. Mantıklı düşününce adam sana bir iş şansı verdi, ekmek yedin şuana kadarda orada kaldığına göre mutluydun. Hani bir laf vardır yediği kaba sıçmak diye. Şuan senin yaptığın aynen budur. yediğin kaba sıcmak ne ya koy agası mısın? Kımse kımseye ısı acıdıgı ıcın vermıyor, kımsenın kımseye vefa borcu falan yok. Bunca zaman orda çalışarak yanlış yaptıysa da nerden donerse donsun o ıhbarla senın benım devletın herkesin hakkını koruyacak onemlı olan bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Cahil cahil konuşuyosunuz hala ya. Sanki işe girereken sigortanı neyden yatırcağın üzerine bi tartışma yaşıyosun da kabul ediyosun. İşverenin ibneliği, başka bişey değil. Bunu yapan işverenlerden de bi bok olmaz zaten. Şark kurnazı kafasıyla anca lokal zenginlik yaşanır. Büyük şirket olunmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 sequo'da allahsız gibi mobing yapan işveren tam ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Sequo bence adamı haklı buluyo işvereni haksız buluyo ama sırf feed için bunları söyluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mithat said: Sequo bence adamı haklı buluyo işvereni haksız buluyo ama sırf feed için bunları söyluyor. Olm işveren haksızda o şartları kabul edip sonra şikayet eden adam daha haksız. Yanlış bir iş yaptığını düşünen anında işi bırakır şikayet etmez. Eğer sana adam vaad verir derki sgk nı şundan ödeyecem 1 ay sonra kontrol edersin bir bakarsın en düşükten ödemiş anında şikayet edersin anlarım. Mono denen adam askere gitmeyecek olsa orada çalışmaya devam edecekti anlamıyorsunuz. 10 . ayda yada 2. senede kimse anlamaz asgari maaşdan sgk yattığını biliyordu kabullendi. İtiraz etmedi. Askere gidecem ayağına şikayet ediyor şuan başka bir olay değil. İşveren haklımı değil ama bu şartı kabul eden adam hiç ama hiç haklı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Adam bu şartları kabul etmemiş zaten , sonradan farketmiş , söylesem mi söylemesem mi arasında kalmış . Hazır çıkıyorum söyliim kurtuliim demiş , tüm durum bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Mithat said: Adam bu şartları kabul etmemiş zaten , sonradan farketmiş , söylesem mi söylemesem mi arasında kalmış . Hazır çıkıyorum söyliim kurtuliim demiş , tüm durum bu., Abi şaka mısın? 1 ay önceden sgk sını ödemeyi kesmiş bu arkadaşda nakit istemiş parayı vermemiş adam bu yüzden ayar olmuş baştan kabul ettiği şeyi şikayet ediyor şuan. Sadece 1 ay önceden kestiği sgk yı alamadı diye. monoscope said: geçenlerde canıma tak etti fakat hala ahlaki ikilemler yaşıyorum. 1 yıldır falan bir firmada çalışıyorum. maaşım 2 katı olmasına rağmen sigorta asgari ücret üzerinden yatırılıyordu tabi bütün çalışanların öyle ki zaten 3-4 kişiydik maksimum. Bak biliyor muş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Sen şikayetini ettin. Asgari dışındakini elden veriyorlarsa gider makbuzlarını incelemelerini iste. Hoş müfettiş zaten bilir işini de kimse ses çıkartmıyorsa o sıkıntı. Sequo bir noktada haklı yalnız. Sana da tecrübe olmuştur. İşe girerken yapın pazarlığınızı. Asgari ücret üzerinden sigorta kabul etmediğinizi baştan söyleyin. Bir de neden çekiniyorsunuz ki maaş iyileştirmesi istemeye? İşinizi iyi yapıyorsanız adamlar sizi kaybetmemek ve daha çok motive etmek için yapar artışı. Neyse, maaşlarınızı elden aldığınız gün ve saatte gelmelerini söyleyin müfettişlerin. Vuvuzela diz çöker tövbe ister adamların ötüşüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2014 çok büyük tecrübe oldu zaten bana bir daha tüm şartları masaya yatırcam. bir de sequo, işe girdikten 2 ay sonra sigortam yapılmaya başlandı hadi dedim ilk işim ilk tecrübem dedim bazı şeyleri sineye çektim. amme hizmeti yapmadı sonuçta benim çalışmalarım sonucu adam para kazandı ha başkasını alsaydı belki o benim düşündüklerimi düşünmeyecekti ama işte hayat okulu napcan hepimiz birşeyler öğreniyoruz. ben işimi iyi yapıyorum hakkını vererek yapıyorum üstüne benim yapmayı beceremediğim şeyleri bile diğer asalak çalışanlar bekletmesin uğraşmayalım diye öğrenip yapıyorum. ben çok fazla yüzyüze kavga ve tartışma seven bir insan değilim üstüne çekingen bir insanımdır çoğu şeyi isterken utana sıkıla isterim ama bana tecrübe oldu işte dediğim gibi. askerden geldikten sonra iş arayışlarımda bu yaşadıklarımı göz önüne alıp gidicem görüşmelere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Mithat said: Lan troll cevap yazmışım herkeste atlamış oğlum manyak mısınız azıcık şurada yazdıklarımı bilen 39.2 derece ateşle günde 13 saat çalıştırılan biri olduğumu bilir , patronunu al at polisin önüne 'bu adam hem gezi parkı destekçisi hem izmirli hem ateist' falan de geberene kadar dövsünler ondan sonra 'he bi de sigorta işi vardı' de aradan o da çıksın. Bi de inanıp yazmış hepsi ya. heheheh valla inandım.Çünkü yakın çevremde bu tarz adamlar milyon tane.Aksi istisna oluyor Ne bilelim abi forumdaki adamların profillerini, yeriz biz bunları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Sigorta müfettişiyim. Şikayetin sonuçlanması min 1 yıl. İşveren eğer sana verdiği ücreti maaş bordrosunda az olarak gösterip, bankayada az olarak ödüyorsa durumun sıkıntılı. Yani işverenin sana verdiği tutar ile prime esas tutar arasındaki farkı , resmi defter veya evraklarda bulunmalı. Adam yevmiye defterine sana maaş olarak 2000 yazıp bankaya ve sigortya 1000 tl üzerinden ödeme yapması lazım. Diğer türlü şikayet ettiğin konunun tespit edilmesi zor. Ayrıca işyerinden ayrıldığın için , durum tespiti yapılmasıda imkansız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 şimdi bugün geldiler bu arada, herkesi kontrol ettiler tabi stajyer ve birkaç arkadaş vardı onlar misafiriz falan dediler. böyle böyle bugün sigorta yaptırıyoruz seni akşama kadar patronun sigortalı yapmazsa 2 asgari ücret ceza yiycek dediler gittiler tutanak tutup. işin trajikomik tarafı şahıs şirketinden ltd'ye geçildi tabi gelenler şahıs şirketi üzerinden bu tutanağı yaptılar ama yok öyle bir şirket artık ltd oldu. Bu aşamadan sonra nolucak bilmiyorum muhasebecisi tamam sigortalı yaparız olur hallederiz diyo da ltd'ye sigortalı yapabilirler öteki kısımla ilgili nasıl bir bildirim düzelttirme yapcaklar bilmiyorum. Beni ilgilendiren birşey kalsın istemiyorum artık yani maaşı aldıktan sonra basıp gidicem ekstralar falan umrumda değil ama oturup sigorta yaptırıpta bu herif sigortalıyken çıktı gitti haber vermeden diye bi durum oluşur mu diye düşünüyorum ne dersiniz. Benim derdim artık bana bişey dokunmasın ben düşünmiyim kafa yormiyim yoluma gidiyim 30 40 gün askerliği bekliyim evde istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2014 Çok iyi yapmışsın. Bizim ülkede saçma bir duygusallık var bu konuda. Sen işe girerken biliyor dahi olsan mecburiyetten kabul etmek zorunda kalmış olabilirsin. Bu gayet normal. Normal olmayan sana öyle bir teklifin yapılması; hırsızlığa alet edilmek zorunda bırakılman. Zamanında gidip de sigortamı düşük yatırın onu maaşıma ekleyin diye sen gidip söylemediysen hiç vicdan yapma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
traptorex Mesaj tarihi: Şubat 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2014 Direk basıp gitme önce ver istifanı sonra toparlıyacığın belgeleri toparla, sonra git şikayete. Ama bu durum her yerde aynı abi, burda mesela atıyorum adam 3000tl maas alıyor bakaya asgari ücret yatırıyor geri kalan kısmıda elden verip resmiyette asgari alıyomus gibi göstermiş olur böyle sigorta asgari ücretten yatıyor. Bu sahtekarlık çok dönüyor çalışanlar ses çıkarmadığı sürece ki bu adamlar okumuş insanalar oluyor genelde bu devran böyle sürer gider. Devlet işçiyi sadece iş kazası olduğu zaman tutuyor diğer türlü hep patronların yanında devlet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 monoscope said: Benim derdim artık bana bişey dokunmasın ben düşünmiyim kafa yormiyim yoluma gidiyim 30 40 gün askerliği bekliyim evde istiyorum. Yanlış ülke :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar