Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürt Sorununun En Önemli Nedeni Nedir?

Mithat

Öne çıkan mesajlar

Sparkcaster said:

eğitimsizlik. toplumun %90 ı karacahil.

buna yargı vesayetini kaldırıyoruz hacı diyen yetmez ama evetçiler de dahil.

eğitimle olcak bi iş de değil ya, toplumun kumaşı elverişli değil modern dünyaya. sağolsun atatürkün son dönemleri ve ismet inönünün bütün gerçek solcuları bir şekilde bastırmayı başarması, köy enstitülerinin işlevsiz hale getirilmesi falan o dönemde başlamış.

ondan sonra gelen sağcılar da zaten halkı oy deposu olarak görmekten başka bir bok yememiş.

+1

kesinlikle eğitim. ayrıca özelde bireyin, genelde toplumun özgürlük ve insan gibi yaşama ihtiyaçlarını kendilerinin istemeleri gerekli. aslında bu da yine eğitime dayanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Black_Lupin said:

Kürt sorununun temel sebebi bir problem varmış gibi davrananlar. kürt türk diye ayırıyor isen sana insanı birak hayvan muamelesi bile fazla.

(tu)

abi ilk bakışta çok güzel geliyor şu paragraf. ama bir de gerçekler var, olan durum var. bunu tabandan tavana tüm halka benimsetmek gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen bu ülkede herkes acı çekiyor bunun etnik kökeni yok ki. Etnik köken hiç bir zaman insanların üzerinde hakimiyet kurmak için bir baskı unsuru olamadı. Çünkü güç ile alakalı bir şey değil. Hepimiz hep birlikte düzülüyoruz abi vatandaş olarak bunun türkü kürdü lazı bimmnesi yok. Kullanmayın artık şu salak lafları.
Sosyal ağlarda paylaş

ya olay hakikaten kürt sorunu değil. yani belli bir millet şemsiyesi altında toplamayın şu problemi ya. olay direk ekonomik. fakirlik. devlet eliyle yapılan teşvikler ne yeterli ne de verimli. ucundan bile geçmiyor. şiddetin en yoğun yaşanacağı yerler ekonomik koşulları zorlu yerlerdir.

ne kültürlerinin farklılığıyla ne de karakter yapılarıyla (ne biçim bi argüman bu zaten) alakası var. batı illerinde yaşayan, iyi eğitim almış kürt arkadaşlarınıza bakın. senin benim kadar milliyetçiler haricinde hayatları normal seyrinde devam.

parası olan, ekonomik yönden rahat insanın ne milliyetçiliği ne dinciliği kalır arkadaşlar bunlar hep fakir tesellisi. tabi herkesin hala bi fikri olur her konuda ama radikal bir sosyal hareket haline gelmez özel bir ateşleyici sosyo-kültürel sebep olmadığı müddetçe.

çerkes gibi laz gibi bişey olur kürt de. tabi manyak insan her yerde manyaktır onları indikatör olarak almıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

evvela ülkedeki bu büyük sorunun yapısal bir sorun olduğu ve ülke kurulduğundan beri -ve hatta çok öncesi de var da biz muaf tutalım ordan kendimizi, TC vatandaşı olarak,- uygulanan aşırı yanlış politikalar neticesinde vuku bulduğunu bir kabul etmek lazım. kimse durduğu yerde bu türk bu kürt bu kavga ediyo bu sorun çıkartıyor bu yaramaz demesin. aşırı primitif bir yaklaşım. okuyan yazan adama yakışmaz.

kürt sorunu demek başlı başına muktedir dili kullanmak demek ve birebir problemin beşiğini ifade ediyor örneğin. bu cümleyi mesela şöyle bir beş kere okuyun. belki gene anlamayacaksınız bu da problemin ne kadar derin olduğunun bir başka kanıtı. yani bundan şundan ibaret bir şey değil.

mesela bir gün de kalkıp türk sorunu diye yaklaşın tüm olaylara, hakikaten de öyle değil mi, bu coğrafyada bir dolu pislik var bunların hepsi türklerin hakimiyetinde gerçekleşen şeyler. Hadi bakalım kim karşı çıkabilir buna? ha ben bu türk sorunudur da demiyorum, sadece projeksiyon geliştirmek istedim kafanızda. ne bileyim şimdi yine bir tırnak içinde sünni türk ortaüst sınıf konformist olarak kürtlerin avukatlığını yapmak istemiyorum olaydan aşırı habersiz kocamn bir ahaliye karşı ama gene yazdım bak üçüncü paragraf oldu.

ben bi çıkıp hava alayım, insanlar da ne bileyim bir reset atmaya çalışsın kafalarına bi denesinler yani ne güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

darkwingduck said:

çerkes gibi laz gibi bişey olur kürt de.

ama rahat bırakmıyorsunuz ki

çerkez gibi laz gibi olur işte kürt de diyorsun mesela, çerkez ve lazların problemlerinden bi habersin demek ki -ya da toplumda artık çerkez ve laz'lardan bahsedilmemesinden hastalıklı derecede hoşnutsun- ve bu durumda kürtlerin tek suçu mücadele bilinci geliştirip haklarını araması oluyor. (bu level'da bu dediğimi sadece siyasi mücadele olarak algılayalım mesela ama, kck'sı bdp'si diyelim tamam mı)
ha şimdi diceksin ne hakkı canım kürtler zengin olmuyor mu millet vekili olmuyor mu

ay ben kaçıyorum valla ya
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle kürt sorunu isminin talihsiz bi betimleme olduğu konusunda temelde aynı sebeplerden dolayı hemfikiriz.

Laz çerkes sorunlarına gelince, çerkes bir birey olarak milletimin tarihinden haberdarım. dediğim gibi her milletin çeşitli hassasiyetleri vardır çeşitli konularda, ortak sosyal hafızasında kayıtlı olan.

ancak ortalama bi insan, global bir dünyada millet fikri ve idealinde direnmeye calısan diğer tüm topluluklar kadar yaşar bu durumun stresini. hakkını aramak ve mücadele etmek için kullandığı yöntemler de bunun en bariz göstergesidir. doğal olarak türkiyedeki kafkas halklarında terör eğilimleri bulunmazken çeçenistanda hırla gürle insanlar çarpışmaktadır. (bkz çeçenistanın varolmayan refah seviyesi)

burada insanlar anca dilimiz gidiyor biz de ana dilimizde eğitim alsak iyi olur deyip demokratik yöntemlere başvurarak her yerdeki haklı demokratik çabalar gibi başarısızlığa uğruyorlar. kilit konu bahsedilen normalleşme durumu

olay kürt bireylerini de ortalama bir insan statüsüne çekmek genel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

sonra tartışılacaksa yine tartışılsın tabi geriye kalan tüm konular ama hep hobi olarak tartışılır kimsenin başına ciddi bir olay gelmeden, kan dökülmeden. yoksa emin ol herhangi bir devlette yaşayan hiçbir azınlık halinden memnun değil. hele diasporada yaşayanlar hiç hiç memnun değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...