Art Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 tablo Beceremediğim kısım şu.Tabloda "status" u def yada ten olan satırın total revenue kısmını, aşağıdaki tabloda "ten-def" kısmındaki revenue satırına toplayacak :) uğraştım ama beceremedim.çokta bilmiyorum zaten exceli.Yardımlarınızı esirgemeyin.Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Resimde "E" gibi bir işaret göreceksin. Toplanmasını istediğin alana mouseun sol tuşu ile bir kere tıkla, daha sonra sana gösterdiğim işarete bas ve toplamak istediğin alanı seç. Eğer doğru anladıysam, istediğin şeyi bu şekilde. Yok istediğin bu değilse, biraz daha açıklayıcı anlatabilirsin ne istediği ve özellikle bu tarz sorularda soldaki A1 A2 A3 ü filanda görebilirsem, A1 i al A4 le topla tarzinda cevapta verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Art Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 tablo1 http://u1312.hizliresim.com/1j/z/w238j.png Evet tam istediğimi anlatamamışım.Zaten mevcut tablodaki toplama işlemini yaptırabiliyorum.İstediğim yeni ekleyeceğim satırlarda C sütunundaki "status" kısmı TEN yada DEF olduğunda B41 daki hücreye f sütunundaki TEN yada DEF e denk gelen veriyi toplayacak.C sütunundaki status TEN yada DEF değilse toplamayacak.Umarım istediğimi anlatabilmişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Anladım, tabi senin şu söylediğini toplatmakta bişey yokta, sen sanıyorum bu tablo böyle aşağıya doğru devam etsin, TEN yada DEF ise toplasın, OPT ise toplamasın istiyorsun ama bunu kendin tek tek elle yapacaksın +F1+F2+F3+F4+F5+F6+F7+F8+F9+F10 Ha formülle otomatik yapılabilinir belki ama beni aşıyor o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Art Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Aynen öyle istiyorum.Gene de yardımın için sağol :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Biraz uraşınca buldum toparlayıp cümleleri yazıcam şlimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 =if(C3="TEN"; A1 + A2 + A3; if(C3="S"; B1 + B2 + b3)) gibi birşeyler olur herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Sağ tarafta boş bir yere git tıkla, sonra biraz önce gösterdiğim "E" yani otomatik toplama tuşundaki kulağa bas. Oradan "Diğer işlevlere" gir, TOPLA ya tıkla sana bir boş forum çıkartıcak "TED" yaz oraya. Aynı şekilde DEFi de yaparsın fakat tabi bu yöntem TED ve DEF karşısında ne varsa topluyor, ona tablosal bir çözüm bulabilir yada -D -F şeklinde bir çözüm üretebilirsin ama soruna cevaben evet böyle birşey yapılabiliyormuş onu açtim buldum şimdi formülü: =TOPLA(TED) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 filter yap sadece def ve ten yazanları seç sonra istediğin hücreye gelip toplama işlemi yapıp istediğin kolondaki filtrelenmiş değerleri toplayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 B41'deki hucreye bunu yaz (C4'de "DEF", C9'da "TEN" yazdigini varsayiyorum).. =SUMIFS(F4:F36;C4:C36;C4;C4:C36;C9) yalniz bu ingilizce formul.. sumifs'in turkce karsiligi "ÇOKETOPLA".. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 SUMIF(A1:A10,"def",B1:B10) A1:B10 senin ten def falan yazan hücreler olcak B1:B10 toplamak istediğin hücreler olcak Ama bu sadece def yazanları toplar, ortadaki def'i değiştirip diğeri için de yapabilirsin ama ikisi aynı anda olamadı. 1'den 10'a kadar olan satırlarda A kolonunda def yazanların B kolonundaki değerlerini topluyor üstte yazan formül. tam istediğin için şunu yapabilirsin: SUM(SUMIF(A1:A10,"def",B1:B10),SUMIF(A1:A10,"ten",B1:B10)) ama daha kolay bi yolu olmalı sanki şöyleymiş: SUM(SUMIF(C4:C13,{"ten","def"},F4:F13)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Spyro said: B41'deki hucreye bunu yaz (C4'de "DEF", C9'da "TEN" yazdigini varsayiyorum).. =SUMIFS(F4:F36;C4:C36;C4;C4:C36;C9) yalniz bu ingilizce formul.. sumifs'in turkce karsiligi "ÇOKETOPLA".. bu 0 verir sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 hayir.. F4-F36 arasina bakar, DEF veya TEN yazanlari toplar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 türkçe excel den bir bok anlam1yorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Spyro said: hayir.. F4-F36 arasina bakar, DEF veya TEN yazanlari toplar.. benim excel bozuk o zaman, yenisini istiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 he dogru lan yanlis yazmisim.. sorry.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Art Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Teşekkürler arkadaşlar.Spyro yapmak istediğini boş bir hücrede DEF ve TEN için ayrı ayrı yapıp istediğim kısma toplattım.Çok teşekkür ederim yardım etmeye çalışan herkese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar