Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi kartı ile taksitli ürün alanlar dikkat

Dworgian

Öne çıkan mesajlar

yani sen Amerika'da kazanıp burada yiyorsan al tabi ayfonu. Bana ne abi burada 2k ise. Mecbur musun almaya? Yetmiyorsa paran veya kendini sıkamıyorsan, borçlanıyorsan, kredi kartların patlıyorsan git ucuz telefon al. Ama sorun 3k maaşla hem ayfon alırım, hem beluga havyarı yerim, hem de 200 inç televizyon alırım diyenlerde.

Örnekler ekstrem oldu. Bunu asgari ücret aldığı halde ona göre harcamayanlara göre de değiştirebiliriz.

25 yıldır kredi kartı kullanıyorum. Bir tek ay bile taksitlendirmedim. O ay borcum neyse ödedim. Cebimde dört tane kredi kartı var ama bankalara tek kuruş borcum yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

25 yıldır kredi kartı kullanıyorum. Bir tek ay bile taksitlendirmedim. O ay borcum neyse ödedim. Cebimde dört tane kredi kartı var ama bankalara tek kuruş borcum yok.

seninki esas mantıksız. taksit yoksa ve sabit gelirin varsa niye karttan harcarsın ki? nakitten harca geç.

yani her ay 4k alıosan o 4k dan bu ay 1k kk na ödemenle gelecek ay 1k ödemen açısından fark yok. ciddi yok. niye kart o zaman?

taksit dediğinde ise atıyorum o 1k yı 5 ay 200 200 biriktirip ürünü 5 ay sonra almak yerine "o an" alıyorsun.

taksiti kullanmayı bilince çok faydalı bence.

ya da 200 200 5 ürün alıyorsun bir anda mis gibi işte
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

Abi kusura bakma ama sen teknoloji üretmeden teknoloji kullanan bir ülkeysen, her türlü ezilmeye mahkumsun. Biz bir üçüncü dünya ülkesiyiz ama kendimizi Norveç'li sanıyoruz. Mesele burada.

sana çok açık ve basit soru;

"Sence Türkiye'de alınan maaşlar adil ve yeterli, vergi politikası düzgün, ve ürün fiyatları olması gerektiği gibi mi?"
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

abi kıstasın bu mu? ciddi misin?

lütfen kıstas yapacaksan x bir ürünü baz al.

mesela dışarıda da olan bir ürünün yurt dışı ve türkiye fiyatını baz al, yurt dışı ortalama gelir tr ortalama geliri baz al öyle konuş

bak sana örnek de verdim. benzin. 47 kat diyorum. hadi abarttım unuttum diyelim ama 40+ kat bir fark var. türkiye'de orta gelirli bir insan abd li vatandaşa göre 47 kat pahalı benzin kullanıyor. sence benzin şu an oldugundan 47 kat ucuz olsa, abi hadi 20 kat ucuz olsa, arabalar şu an oldugu gibi değil yarı fiyatında olsa, vs vs vs

bu kadar şikayet edilir miydi?

benzin 47 kat ucuz nerde varmış ya çok merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi vatandan birşeyler almıştım. sırf indirim olabilmesi için 10 taksit yaptırdım. hala taksit ödüyorum lan.

insanlar nasıl dayanıyor buna bilmiyorum.a cayip rahatsız edici birşey.

ayrı bir nokta da indirim olması için taksit zorunluluğu. bu bile bayaa bir şey anlatıyor ülkemiz açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Dworgian said:

abi kıstasın bu mu? ciddi misin?

lütfen kıstas yapacaksan x bir ürünü baz al.

mesela dışarıda da olan bir ürünün yurt dışı ve türkiye fiyatını baz al, yurt dışı ortalama gelir tr ortalama geliri baz al öyle konuş

bak sana örnek de verdim. benzin. 47 kat diyorum. hadi abarttım unuttum diyelim ama 40+ kat bir fark var. türkiye'de orta gelirli bir insan abd li vatandaşa göre 47 kat pahalı benzin kullanıyor. sence benzin şu an oldugundan 47 kat ucuz olsa, abi hadi 20 kat ucuz olsa, arabalar şu an oldugu gibi değil yarı fiyatında olsa, vs vs vs

bu kadar şikayet edilir miydi?

benzin 47 kat ucuz nerde varmış ya çok merak ettim.

sonra yazdım yanlış hatırladığımı. hesaplamasını da yaptım 9 kat ucuz abd de

Hatta;

Dworgian said:

Bu aada 47 kat diye sallamışım. hesapladım 9 kat çıkıo. 47 rakamı neyse acaba. neyse,

bak;

USA 1 galon benzin 3.409 dolar. 1 galon = 3.78 litre (kabaca)

USA 1 litre benzin 0.92 dolar

USA yıllık gelir 47.000 dolar

USA 1 kişi 1 yılda 51.086 litre benzin alabiliyor.

TR 1 litre benzin 2.5 dolar

TR yıllık gelir 13.500 dolar

TR 1 kişi 1 yılda 5.400 litre benzin alabiliyor.

Şimdi bana birisi "parası olan alsın" ı bir daha izah etsin ltfn.

Sosyal ağlarda paylaş

Para kirli, benim takıntılarım var. hastalık kaparım diye korkuyorum.

Şaka bir yana. Kredi kartı taşımamın sebebi taksitler. taksitli alışveriş bana da cazip geliyor. Ama benim aylık gelirim 1k tl ise, o ayki kredi kartı borcum en fazla 999 tl oluyor. Taksitler dahil.

Milletin anlamadığı bir şey var. Taksit yaptırınca onu bütçesinin dışına çıkarıyor. Yok kardeşim. Sen yılda 50k tl kazanıyorsan ona göre harcayacaksın.

La kardeşim bukadar mı zor?

Muhasebedeki basit Borç-Alacak hesabı. Benim gibi matematikten zerre anlamayan adam bile bunu yapıyor.

yıllık gelirim ne: 50k

Mutfak masrafım ne: 20k

Eğlence, şu bu: 20k

zorunlu haller: 5k

Böyle listele. Kalanına da al ne alacaksan. tabii kaldıysa. eğer illa almak istiyorsan, o kalemlerden birinde kısıntıya gideceksin. Buna mikro ekonomi diyorlar. çok basit ya, gelir-gider dengeni kuracaksın. Zorunlu bir durum çıktığında da, yine o kalemlerden birinden kısacaksın.

Çok basit örnek. Eşimle evlendiğimizde önceliğimiz bir ev sahibi olabilmekti. Üç yıl aynı paltoyu, aynı kışlık ayakkabıyı giydim, haftada bir sinemaya gidiyorsam ayda bir gittim. Üç yıl sonra evimizi almıştık. Hem de kredi çekmeden.

İnanın herkes yapabilir bunu. hele ki sizin gibi mürekkep yalamış insanlar haydi haydi yapar.

Reklamları zaplayın televizyonlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

exodous, ona lafımız yok. halkımız o konuda beceriksiz. adamın maaşı 1k kk taksidi 6k ee sora?

ama bu uygulama ile senin benim gibi bilinçli taksitlendiren insana da balta vuruyor işte.

ben aylık x tutarı karta taksit diye ayırıyorum çünkü o kadarını ödeyebiliyorum. geçen ay ekstra bişey oldu ödeyemedim ama gelecek ay düzeleceğini bildiğim için sorun yok.

ama şu andan itibaren sen ve ben de taksit yapamayacağız ve bu da problem bence
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Exodous said:

Abi kusura bakma ama sen teknoloji üretmeden teknoloji kullanan bir ülkeysen, her türlü ezilmeye mahkumsun. Biz bir üçüncü dünya ülkesiyiz ama kendimizi Norveç'li sanıyoruz. Mesele burada.

sana çok açık ve basit soru;

"Sence Türkiye'de alınan maaşlar adil ve yeterli, vergi politikası düzgün, ve ürün fiyatları olması gerektiği gibi mi?"

valla burada bana sürekli söylüyorlar ya, ya sev ya terk et diye, bir gün bunu birine söyleyeceğim aklıma gelmemişti.

O konu ayrı Dworgian. Böyle bir ülkede yaşıyorsan, o ülkenin gerektirdiği gibi yaşayacaksın. yani ben az maaş alıyorum, vergiyi çok veriyorum, çekerim emaneti sikerim adaleti diyemezsin. O şartlar düzelene kadar o şartlara uyum sağlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Meanwhile at BDDK;

BDDK'nin bugün Resmi Gazete'te yayımlanan kredi kartları ve tüketici kredilerine taksit sınırı getiren düzenlemesinin, cep telefonları ve bilgisayarları kapsayıp kapsamadığı sorusuna net bir yanıt bulunamadı.
BDDK, yılın son günü olması nedeniyle ilgili kişilerin yerlerinde olmaması nedeniyle; açıklamasını 3 Ocak Cuma gününe bıraktı.

BDDK yetkilileri, 'cep telefonları' ile 'bilgisayarların' telekomünikasyon kapsamına girip girmeyeceği sorusuna bugün yanıt veremeyeceğini bildirdiler.

Ancak yetkililer, telekomünikasyona getirilen sınırlamanın asıl hedefinin 'kontör' adı altında kredi kartından yapılan 'nakit çekimlerin' engellenmesi olduğunu anımsatırken, cep telefonu ve bilgisayarlara taksit sınırı olup olmayacağının daha sonra netleşeceğini kaydettiler.

lol
Sosyal ağlarda paylaş

taksit yapamamak seni aşırı tüketimden uzaklaştırdığında, cebindeki parayı görüp sevineceksin merak etme. ya da yatırım araçlarını kullanarak yatırım yapıp, sonra alacaksın istediğin şeyi.

Hep aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum.

Biz ne yazık ki, hiç bir şeyden tecrübe edinmeyen bir ülkeyiz. Başımıza gelen tüm felaketleri unutuyoruz. Örnek vermeye gerek yok.

Elin Amerikalısı 1920'li yıllarda ekonomik kriz yaşıyor, bir daha öyle bir duruma düşmemek için yasalar çıkarıyor, halkını eğitiyor ve gerçekten de olmuyor bir daha.

Elin Almanı, bir daha ülkesinde faşist bir iktidar gelmemesi için yasalar çıkarıyor ve bunları uygulayıp, dünyanın en demokratik ülkelerinden biri olmayı başarıyor.

Elin Fransız işçisi, oy hakkı alabilmek için 100 yıl boyunca savaşıyor, kanını döküyor ama o demokrasi hücrelerine işliyor.

Peki ya biz?

Paramız hayali, demokrasimiz hayali, hayatımız hayali...
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

taksit yapamamak seni aşırı tüketimden uzaklaştırdığında, cebindeki parayı görüp sevineceksin merak etme.

Herkesi kendiniz kadar çok kazanıyor zannetmenizin hastasıyım. kendi at gözlüklerinizle bakıp insanları yargılamaya devam edin abi. ne diyeyim.

o kadar çok para kalacak ki aslında iyi maaş alıyormuşum aptal kafam diyeceğim. tabii taksitle porsche alırsan oturur ağlarsın
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

"roket adam" said:

Süper karar bence. Ayfonsekiz ve galaksiesonbeş tayfası üzülecek ama olması gereken buydu. Ne kadar kazanıyorsan o kadar harca.

taksitle alışveriş yapan herkesin borcunu ödeyemeyeceğini varsaydığın için tebrik ederim.

yok vahim olan şey ödemesi değil, ödememesi durumunda başına gelecekleri bildiği için köleleşmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen öyle. Taksit insanı öldüren bir şey, mutsuzluk yaratan bi olay. Kesinlikle, acilen sınırlanmalı. Abi berbere gidip onu bile taksitlendirebiliyorum lan böyle saçma şey mi olur. Kuaför faturalarını taksitle ödüyor karılar. Sonra aylarca, yıllarda kölesin işyerinde, şikayet eder durursun.

Kredi kartı kullanımı kesinlikle acilen sınırlandırılmalı. KK sınırlandırılınca alamayacağım şeyleri zaten ALAMAMAM gerekiyor, demek ki İMKANIM YOK ki alamıyorum. KK sadece hemen benim oldu illüzyonu yaratıyor ama aslında BANA AİT DEĞİL bu malların hiç biri.

Bizdeki kadar gerçekten hiç bir yerde rastlamadım kredi çılgınlığına, abi böyle bir şey olamaz, hiç bir ekonomiye sığmıyor. 2002-2013 arasında yedik, takside girdik, deli gibi satın aldık, ekonomi iyiye gidiyor zannettik. Şimdi ödeyeceğiz işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...