Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATI HD 5650 ve anormal sıcaklıklar

Nazca

Öne çıkan mesajlar

Evet, benim bu arkadaşla ilgili ciddi sorunlarım var.

Kartın yüklü durumda programın ölçtüğü sıcaklığı 225 fahrenheit, yaklaşık 107 dereceyle eşdeğer bir sıcaklık. CPU'da bile 104 dereceyi görmüştüm ama bu gerçekten bambaşka. Exponential da artmıyor üstelik, son zamanlarda ani bir sıcaklık artışı oluyor 3d tasarım vs. yaparken, sonrasında aniden kapanıyor bilgisayar ben yaptıklarımı kaydedemeden. Bu arada kart ısısı idle'da bile minimum 70 derece civarında seyrediyor. Termal paste yeniledim yine fayda etmedi, herhangi bir sıcaklık düşüşü dahi olmadı, hala aynı oranda ısınmaya devam ediyor kart (GPU ram'leri boşta yalnız heatsink'le herhangi bir etkileşimleri yok bu arada), garantisi de bitmiş sanırım 2 yıl sonunda, kaldım böyle renderlarla bir başıma.

CPU max. yükte 50-60'ı geçmezken bunu ben açıklayamıyorum, anakart mı sorunlu, hatalı üretim mi, çözemedim.

Bu arada sadece birkaç haftadır bende laptop, ne olduysa son birkaç haftada olmaya başladı, bu kendini kapatmalar vs. Sorunun ısınma kaynaklı olduğu epey açık. Dizüstünde tasarım olmuyor cidden ama, şartlar işte.

Yetkili ilgili insanlar varsa forumda bir çözüm önerisi istiyorum kendilerinden son olarak.

HALP.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

E fan?

Flameoffear said:

Win 8.1 de sorunlu amd ler. Öyleyse yeni sürücülere bi bak.

Leopar said:

fan iyi durumda olsa bile gpuyle heatsink arasindaki macun kuruduysa sicakliklar yukselebilir

konuyla ilgili mesajlar. muneccimlik servisimiz yok, uzaktan bu kadar oluyor tahminle. geri kalani da senin itici mesajlarina gelen tepkiler. begenmediysen seni burada zorla tutan yok, git donanimhabere sor.
Sosyal ağlarda paylaş

HD 6970 ekran kartı ile stok fanda aynı problemi yaşadım hatta konusu da bu, gittim GPU soğutucusu aldım 200 lira verip ısı problemini bu şekilde çözdüm. Eğer salyangoz fan varsa (yani tekli fan) bu tarz problemler nadir de olsa gözükebiliyor belli bir kullanım sonrası ATI'lerde. Bunu bir kenara not al.

Ayrıca şunu da not al;

İnsanlar burada şaka yapabilir, forumun bu tarz bir kültürü var, malzeme bu yani elimizdeki, o nedenle daha sakin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...