Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir gitarin oldugunu nasil anlayabiliriz

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
akustikle sadece akor çaldıkları için etrafımızdakiler öyle yerleşmiş kafamıza. gayet uzun sustaini olan bi alet hertürlü solo atarsın, bend yaparsın. fingerpicking de çalabilirsin.

yeni aldım ben ufak boy hayvan gibi sustain var.
Mesaj tarihi:
abi siz e-gitarin verdigi drive-dis sesini gitarda nasil hissediyosunuz veya ne kafayla dinliyosunuz anlamiyorum sdfgh

akustik beginner degilimden kasti adam kotulemiyor sadece akorlari yeterince biliyorum ben slide solo adamiyim demek istiyor
Mesaj tarihi:
ben sanki yeni ogreniyorsun o yuzden al gibi anladim.

akustikte guzel teknik calisirsin orasi kabul, ama sogurum sadece akustik calsam, bi sure sonra gitardan.
evde biton processor/pedal var, gidip akustik almak garip olur biraz bir de.
Mesaj tarihi:
senko said:

akustikte guzel teknik calisirsin orasi kabul, ama sogurum sadece akustik calsam, bi sure sonra gitardan.

Almak değil, ben sana Hummingbird hediye edicektim. Madem istemiyorsun, yapabileceğim bi şey yok.

hummingb.

Bence elektro çalan birinde kesinlikle klasik gitar veya akustik gitar olmalı. Sesi direk müzik aletinden almak inanılmaz bi zevk çünkü. İnsan arıyor böyle bi şeyi.
Mesaj tarihi:
ne biliyim 3/4 boy aldım ben elimden bırakamıyorum 1 aydır. clean tonda elektro çalmaktan farkı yok. artısı daha dar klavye zorlar bu açıdan. birde doğal ses. aha fotosunuda koyuyum ufaklığın.

http://u1312.hizliresim.com/1j/w/vzftt.jpg

Mesaj tarihi:
yildirimokur said:

senko said:

Almak değil, ben sana Hummingbird hediye edicektim. Madem istemiyorsun, yapabileceğim bi şey yok.

hummingb.

Bence elektro çalan birinde kesinlikle klasik gitar veya akustik gitar olmalı. Sesi direk müzik aletinden almak inanılmaz bi zevk çünkü. İnsan arıyor böyle bi şeyi.

sen bana bunu hediye et
elektro kariyerimi bitiririm su anda
Mesaj tarihi:
evet işte akoruda arabesk pop akoru çalmış etraftakiler hep soumuşuz daha yeni akor basıyorum

şimdi kaydettim.

http://tindeck.com/listen/wign

telefon boğuk ve kesiyo sesi kaydederken. normalde iki katı sustain alıyosun. bide ufak kasa düşün
Mesaj tarihi:
o "dusunce" bolumunu kisaltmak icin 2 secenek var
ya bol bol gam calisilacak
ya da bol bol parca calisilacak

ben mesela gram nota bilmiyorum, hangi perde hangi notaya denk gelir hicbi fikrim yok, bi en ust tel mi onu biliyorum. ama simdiye kadar dinleye dinleye baska parcalari cala cala lan soyle yapsam guzel bisiler olur diyebiliyorum

ama gordugum kadari ile direk isin tekniginden gidersen acayip kisaltmis oluyorsun bu sureyi. onun icinde oturup calismak lazim ama iste.
Mesaj tarihi:
düşünce dediğim o an o havaya girmek. beyninle çalmıyosun gitarı o an o hisse girmen lazım. bide dizinin notalarına alışık olman lazım.

mesela bak çingene havası bu dinle

http://tindeck.com/listen/oneb

8 tane ayrı nota var şunda. oturup hmm bu nota la bu nota re diye ezberlemiyceksin. dizinin şemasını aklında tut yeter. git gel dizide yukarı aşşağı. 10 dakkada alışırsın. sonrası hissetmekle alakalı.
  • Yeni Oluştur...