Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Temizmama

souldarkorn

Öne çıkan mesajlar

Dişi kedimizi kısırlaştırdıktan sonra acana orijen tow n&d vb. %60+ et oranı içeren tahılsız/az tahıllı mamaları kullanmaz oldum. Hem deli gibi kilo alıyor olması hem de idrar yollarında taş oluşmasından tırstığımdan dolayı.

Geriye kalan RC Proplan Hills vb. kısırlaştırılmış mamalar ile aynı içeriğe sahip Temizmama.com bonacibo markalı mamalar.

İzmir de olduğu için fabrikayı görme şansım oldu. Facebook üzerinden başka illerde ki kullanıcılara da fabrikayı gezdirme etkinlikleri yapıyorlar.

Gayet temiz ve kaliteli üretim yerleri varmış. İnsan içeri girip yetkililerle konuşunca bir nebze olsun rahatlıyor.

Pet forumlarında inanılmaz derece de övgü almış durumda. Özellikle köpek mamalarında. Kedi mamaları da yeteri kadar çeşide sahip. Tavuk ve Kuzu etli yetişkin kedi, tavuklu kısır kedi ve yavru kedi mamaları var.

Bugünden itibaren kullanmaya başlıyorum. Umarım bir sıkıntı yaşamayız.

Ayrıca ince ve kalın taneli olarak kedi kumu da satıyorlar. 15kg+ alışveriş kargo beleş. Bazı kredi kartlarına taksit yapıyorlar.

Bonacibo markasını premium olarak tanıtıyor. Bir de 15kg Micho diye bir markası var. 50 TL civarı. Sokakta ki kedilere bütçesi kısıtlı olup yardım etmek isteyenler için iyi bir alternatif. 15kg olduğu için kargo da beleş.

Micho mamayı ev kedisine kullanıp memnun olan da çok.

Kum ve mama ile ilgili gelişmeleri buradan aktaracağım. İnşallah bir sıkıntı olmaz ve aynı içeriğe sahip diğer mamalara 3-5 katı para vermek zorunda kalmam.
Sosyal ağlarda paylaş

3 gündür bonacibo kısırlaştırılmış kedi maması kullanıyorum. Kusma yememe gibi bir şikayet yok. Gayet severek götürüyor mamayı.Pokları da gayet normal. İshal vb olumsuz durum yok.

Mamayı ayın 25'inde sipariş verdim. Ertesi gün hemen geldi. Üretim tarihi de ayın 21'iydi. Mamalar epey taze. Ayrıca gümrük bekleme gibi olayları olmadığı için taze kalması için ek sağlıksız ürünler kullanmadıklarını iddaa ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

4 farkli evde 6 farkli kedi ile (hepsi kisirlastirilmis disi/erkek) proplan somonlu kullaniyoruz ayda bir vet kontrolune tabi tutuluyorlar tuylerin parlakligi, dis sagligi vs tavan yapmis durumda.

http://arkenzoo.se/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/u/purina-pro-plan-sterilised-cat-salmon-1-5-kg_200110294_1.png

2 yildir cok memnunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Ya bu bonacibo tadına baktım Royal Canin'den güzel. %39 kuzu eti diyor. Nasıl oluyor batar bu adamlar 15 kilosu 73 lira. İçeriğide bayağı başarılı. Türk markası diye ucuz ama içeriğine göre bayağı ucuz. Ayrıca 5kg 3 ayrı poşet halinde gelmesi ve poşetlerin fermuarlı olması çok iyi. Diğerlerini elle kapatırken bozuluyordu yada zor kapanıyordu. Bunda bir aparatı bir taraftan öbür tarafa çekerek açıp kapatıyorsun. Şuana kadar bayağı başarılı. Birde kediler üzerindeki etkisine bakalım. Umarım oda iyi olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

Veteriner yine kafama girdi. Sürekli kullandığım Farmina'ya döndüm bende. Kısırlaştırılmış olan versiyonu 10 kg 140 TL.

Bonacibo ile yaklaşık 3-4 hafta besledim kedimizi. Kusma ishal vs. falan olmadı. Yememe durumu da olmadı. Ama veteriner uzun zamanda sıkıntı yaratır dedi. Elinde bir analiz vs. yok adamın ama insanın içi rahat etmiyor.

Sonuçta adam veteriner ve ısrar ediyor. Vardır bir bildiği. Bu zamana kadar da kedimiz ile ilgili bütün aşı kısırlaştırma vs. işlemlerini yaptı.

Sosyal ağlarda paylaş

Başka bir sitede, temizmama yetkilileri tarafından yazılmış eski tarihli bir yazı buldum.

TEMİZMAMA DUYURU!

Bizim Ülkemizde daima,

Mama satan dükkan daima en fazla kar ettiğini satmayı,

İthal eden ise en ucuz nasıl yaptırabilirsem ithal edip satabilirim diye düşünür!

Herkes rolünü çok iyi oynadığı için ise Memleketimize anormal bir şekilde köpek maması ithal edilmektedir.

Biz ise bu çarkın dışında kaldık.

mamalarımızı,
üretimden çıktığı gibi, ilk elden kimseye kar vermeden ve en taze şekilde;
Uluslar arası nakliye giderlerinden, gümrük vergilerinden, ithalatçı karlarından, toptancı karlarından, son satıcı karlarından, oradan buraya, buradan şuraya nakliye ve depo giderlerinden, temizleyip size ulaştırdığımız için bir çok kesimin tepkisini almaktayız.

Velinimetimiz müşterilerimizin sahiplerine önemle bildirmek isteriz ki;

Ekonomik seri mamalarımızı; ister veteriner hekim olsun ister petshop olsun sizlerle aynı fiyata almaktadırlar.

Türkiye geneline, Aylık 600 tonu geçen doğrudan satışımız herhalde mama ithalatçıları ve satıcılarını kızdırmış olacak ki;

Bizden mama alan müşterilerimizden 12 yıldır hiç duymadığımız şikayetler ve karalamalar,

Kendilerini beslenme uzmanı zanneden, fakat bu konuda, ithal mama pazarlayan vatandaşların eğitimi haricinde hiçbir eğitim almamış. MAMA SATICILARI tarafından petshoplarda, kliniklerde ve web sitelerinin forumlarda üretilmektedir.

Ülkemizde hekimlik görevini icra eden değerli Veterinerlerimizi tenzil ederek,

En çok promosyon ve kar aldığı 6 - 8 aylık bayatlamış ithal mamaları överken, yoktan var edilen bir Türk Sanayini düşmanca kötüleyen, hekimliğini unutarak ticaret adamlığına soyunmuş veterinerleri şiddetle kınıyoruz.

Bu tip insanlarla karşılaşmanız halinde lütfen söylediklerini YAZILI VE İMZALI olarak paylaşmasını, yaptırdığı analizleri ve dayanaklarını yazılı olarak size sunmasını isteyiniz ki, söylenenlere ne kadar itibar edileceğini biz size kanıtlayalım.

SİZE TAVSİYEMİZ MAMA ALIRKEN;
DOSTUNUZDAN BAŞKASINI DİNLEMEYİNİZ!

Bu vesile ile velinimetimiz müşterilerimizin sayın sahiplerine şunu iletmek isteriz;
Biz mamalarımızı vazgeçilmez dostlarımız MÜŞTERİLERİMİZE yapıyoruz.

Biz vicdanen huzur içindeyiz, yerimiz yurdumuz Türkiyede. Her zaman hesap vermeye, yaptıklarımızı göstermeye hazırız. Müşterilerimizin sahiplerinin de huzur içinde olmalarını temenni ederiz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi veteriner mama önerir tabi kendi satıyor sonuçta... veterinerlerin mama ve ilaç şirketleriyle anlaşmaları vardır, çoğunun var , ben köpeğimi tanıdık veterinere götürüyorum kendisi bosch mama satıyor bir gün olsun al bundan kullan vs demedi . sen o veterinere devam etmeyi bi gözden geçir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Deli gibi kilo aldıran yüksek et oranı değil yüksek tahıl oranıdır. Pirinç ve mısır köpek mamalarında en çok kullanılan tahılların başında gelmektedir. Hatta buğday, arpa, sorgum, gluten unu, kepek gibi tahıllar ve bitkiler de mamaya katılmaktadır. Bunlar glisemik indeksi yüksek tahıllardır. Glisemik indeksi yüksek tahıllar kan şekerinin hızla artmasını ve pankreastan insülin salgılanmasına neden olur. Kan şekerinin bu ani iniş çıkışları ise reaktif hipoglisemi, diyabet ve obeziteye yol açmaktadır.

İkincisi et oranı yüksek köpek mamaları böbreklerde taş oluşumuna neden olmaz. Böbreklerde taş ve kum oluşumuna karbonhidrat ağırlıklı beslenme neden olur. Tahıllı mamalarda da karbonhidrat en yüksek besin değeridir. Karbonhidrat ağırlıklı beslenme, köpeklerdeki üreyi alkali hale getirir. Protein ağırlıklı beslenme ise köpeklerdeki üreyi asidik hale getirerek idrar yolu kanalının iltihaplanmasını, bağırsaklardaki kum ve taş oluşumunu engeller.

Kalça çıkığıydı, kısırlaştırılmıştı, alman köpeğiydi, rotttu diye her naneye ayrı köpek maması almaya gerek yok. Nitekim bunların hepsi pazarlama stratejisinden öteye gidememektedir. Aldığınız mamanın içeriğini okuyun. İçeriği kaliteli mamalar alın markaya ve etiketine bakmak yerine.. Nasıl ki 2000-3000 liraya Casper marka bilgisayar almıyorsanız 150-200 liraya da 5 para etmez o veteriner markalarını almanıza gerek yok..

Ben köpeğimi 1 sene önce kısırlaştırdım. Normalde tahılsız mamayla besliyorum. Bir kere 5 kg Bonacibo kuzu etli mama denedik 2 kg aldı. Geri %60 et içeren tahılsız mamasına döndüğümüzde eski kilosuna geri düştü ve kilosu sabit..

Kısacası böbreklerinde taş oluşacak, kilo alacak diye et oranı yüksek mamalar almamak yanlış bir mantıktır.

Bilgi verdiğim konuların kaynakları:

Allison JB, Wannemacher RW: The concept and significance of labile and over-all protein reserves of the body. Am J Clin Nutr

Brenner BM, Meyer TW, Hostetter TH: Dietary protein intake and the progressive nature of kidney disease: the role of hemodynamically mediated glomerular injury in the pathogenesis of progressive glomerular sclerosis in aging, renal ablation, and intrinsic renal disease. New Engl J Med

Churchill J, Polzin D, Osborne CT: Influence of diet on morbidity and mortality in geriatric uninephrectomized dogs. Proceedings ACVIM

Wolfe RR: The underappreciated role of muscle in health and disease. Am J Clin Nutr
Sosyal ağlarda paylaş

Litminov said:

Kısacası böbreklerinde taş oluşacak, kilo alacak diye et oranı yüksek mamalar almamak yanlış bir mantıktır.

böbreklerinde taş oluşmuyor, idrar yolları tıkanıyor saçma ucuz mamalar yüzünden. sonuçları çok ciddi, ölüme kadar götürebiliyor hayvanları. bonacibomudur nedir onu denemedim hiç ama o kısırlaştırma sonrası tavsiye edilen mamaların olayı yalan değil yani .

bilgi kaynağı da bizzat kendi kedim
Sosyal ağlarda paylaş

ben zaten ucuz mama alın demiyorum. kalitesiz mamaların bir sürü problemi olur. içeriğe bakıp kaliteli olanı alın, etikete bakmak yetmiyor. kısırlaştırılmış etiketi altında %20 et oranı, geri kalanı ise mısır, pirinç, buğday, bezelye ile dolu olan mamalar satılıyor çok fahiş fiyatlara..
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

Tahıl oranı düşük mama mı alıyoruz şimdi nedir? Neye göre iyi-kötü diyoruz özellikle kedi maması için?

Tahıl oranı düşük olması gerekiyor. Ama kendi kedim de yaşadım bu tarz mamaları alıştıra alıştıra vermek gerekiyor. Ben 2 mamayı karıştırıyorum. (Royal Canin ve Orijen)
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

Tahıl oranı düşük mamalar hangileri peki, açık açık yazıyor mu oranlar? Royal canin alıyordum ben bu temizmamadan önce, onu da yiyorlardı bunu da yiyorlar bir şey farketmedi hiç. Sağlıkları, keyifleri falan yerinde.

Orijen, Acana, Farmina N&D ... Bildiğim kadarı ile en yüksek protein Orijen'de tamamen tahılsız.. Yaş mamada da Ultimates var gene düşük tahıllı. Mamalar arasındaki farkı uzun vadede görürsün.
Sosyal ağlarda paylaş

tahil icermeyen cogu mama karbonhidrat gene de icerir. cogu durumda tahilin yerine patates benzeri bir karbonhidrat kaynagi kullanilir. dolayisi ile ayni kapiya cikarsiniz.

tamamen protein iceren mamalar ise aslen diabetik kediler icin tasarlanmistir. sadece protein vermeniz durumunda insanlarda atkinson diyeti yapmak gibi, dusuk kalorili bir diyete hayvani zorlamaya baslarsiniz. kedilerin dogasi oncelikli olarake et yemektir, ancak zaman icinde tahil, patates ya da benzeri karbonhidrat kaynaklarini da hazmedebilecek sekilde evrimlesmislerdir.

ancak et agirlikli beslenmek demek sadece protein demek degildir. kedi bir hayvani avlayip, oldurup yediginde hayvansal yag ve karbonhidrat ile daha bir cok maddeyi beraber bunyesine alir. dolayisi ile dengeli bir beslenme saglanabilmesi icin kuru mamalar tum bu ihtiyaclardan biraz barindirmak zorundadir. sadece protein iceren mamalar malesef bu nedenle dengeli besin kaynaklari degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...