Jabba Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Ya yok abi inanmıyorum ben x devletler buna izin vermez bence.Göya bağımsız devletiz heh be..[signature][hline]Jabba ICQ:66198646 Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 ben de dünyayı yoketme makinası sandım bi an.[signature][hline]valandil ownz j0o! -emokid*- i don't want a teenage queen,i just want my m-14. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Abi Türkiye toprağında ne çıkarsa çıksın, o gavurundur. Sen zamanında heriflere kul köle olursan, adamlar da başına oturtur kendi adamını (Tayyeap diyorum, parti diyorum, Amerikan elçiliğinde kuruldu diyorum) sömürür seni. Biz o bordan bir hayır kısmet görmeyiz, hepsi Amerikan uçaklarında malzeme olmaya gider paşa paşa. Biz de IMFye, abi az daha para var mı deriz. ONlar da Kıbrıs bize yetmedi, İstanbul ve İzmiri yunanistana verin, o zaman bakarız derler. Böyle yürüyor bu işler.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Şu "bize yedirmezler" diyenler bu ülkede şu anda yapılan bor madeni ticaretinden haberdarlar mı acaba? Yattığınız yerden konuşmayn baylar/bayanlar... Bu ülke sizin gibi kaba kısmını kaldırmadan konuşarak, bu ülke için birşey yapmaktansa en azından yapmaya uğraşanları eleştirerek hayatını sürdürenler yüzünden çok kötü günler geçirdi. Uyanın artık... Kurtulun sürü mantığından... Bi halt olmaz bu ülkede demeyi bırakın. Eğer demeye devam edecekseniz, bu ülkede üretilen hiçbirşeyi yemeyin. Çekin gidin! Uyanın! Eğer memnun değilseniz değiştirmeye, düzeltmeye çalışın... Yayıp eleştirmeyi her zeka seviyesinden insan başarabilir. Bu ülkede iyiye giden şeyleri görün... Yurtdışı basınını takip edin. Kendi basınlarındaki Türkiye ekonomosi ile ilgili yazdıklarına bakın... Türkiye'ye akan yatırımlara bakın... Bakın, görün de ibret alın... Tekrar söylüyorum, isterseniz Bor ticaretini araştırın. Sonra basın açıklamasını tekrar okuyup bu ticaretle ilgili atılan yeni adımları kavrayın... OTURDUĞUNUZ YERDEN ELEŞTİRMEK YERİNE; HAVASINI SOLUDUĞUNUZ, EKMEĞİNİ YEDİĞİNİZ, EĞİTİMİNİ ALDIĞINIZ BU ÜLKE İÇİN BİRŞEYLER YAPIN[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StRencher Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Eno bu konuda sonuna kadar haklı. Türkiyedeki herkes potansiyel siyasetçi haline geldi. Bor konusu uzun yıllardır tartışılan bir konu. bir adım atılmaya çalışılıyorsa bunu eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur kanaatimce.[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Yıllarca Bor'u toz toprak diye satmışız ne olduğunu bile bilmeden. Bor ihtiyacımız olduğunda ithal etmişiz. Eğer bunca yıldan sonra bor ithal etmek yerine üretmeye gidiyorsak bu büyük bir adımdır. Aynı şekilde Dünyanın en büyük Perlit kaynağıda TR de olmasına rağmen onuda ithalediyoruz. Umarım medyatik Bor kadar medyatik olmayan diğerlerinide ithal etmek yerine üretiriz..[signature][hline]Atahost.net Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 said: Eno, 23 Aralık 2004 01:16 tarihinde demiş ki: Şu "bize yedirmezler" diyenler bu ülkede şu anda yapılan bor madeni ticaretinden haberdarlar mı acaba? Yattığınız yerden konuşmayn baylar/bayanlar... Bu ülke sizin gibi kaba kısmını kaldırmadan konuşarak, bu ülke için birşey yapmaktansa en azından yapmaya uğraşanları eleştirerek hayatını sürdürenler yüzünden çok kötü günler geçirdi. Uyanın artık... Kurtulun sürü mantığından... Bi halt olmaz bu ülkede demeyi bırakın. Eğer demeye devam edecekseniz, bu ülkede üretilen hiçbirşeyi yemeyin. Çekin gidin! Uyanın! Eğer memnun değilseniz değiştirmeye, düzeltmeye çalışın... Yayıp eleştirmeyi her zeka seviyesinden insan başarabilir. Bu ülkede iyiye giden şeyleri görün... Yurtdışı basınını takip edin. Kendi basınlarındaki Türkiye ekonomosi ile ilgili yazdıklarına bakın... Türkiye'ye akan yatırımlara bakın... Bakın, görün de ibret alın... Tekrar söylüyorum, isterseniz Bor ticaretini araştırın. Sonra basın açıklamasını tekrar okuyup bu ticaretle ilgili atılan yeni adımları kavrayın... OTURDUĞUNUZ YERDEN ELEŞTİRMEK YERİNE; HAVASINI SOLUDUĞUNUZ, EKMEĞİNİ YEDİĞİNİZ, EĞİTİMİNİ ALDIĞINIZ BU ÜLKE İÇİN BİRŞEYLER YAPIN +sonsuz Ya neden hep bize yar etmezler işte onlar süper güç zart zurt diyoruz , biz böyle olmaz orda amerika var bize yar etmez diye oturursak onlarda vurur ensemize alır lokmamızı izlememek lazım ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Enoya tamammen katılıyorum. Türkiyenin büyük kısmı kıçını kaldırmadan gazetelerin -ki onlar da gündem yaratmak için atıp tutuyorlar- sadece başlıklarını okuyarak ekonomi, siyaset ve dış ticaret uzmanı kesilip ahkam kesmeye bayılıyorlar. Zamanında ekonomistin birinin söyledigi bir şey vardır. Türkiyede her başlayan işe "bundan bir bok olmaz" demek yapılan en kolay iştir. Ama bunu dediğimizde o işin yapılacağı varsa bile baştan köstek olmuş oluruz. Kriz biteli yıllar oldu ama hala kriz olacak, kriz bitmedi diyenler yüzünden piyasaların açılmaması, halen pisikolojik enflasyonun yenilmemesi de bu yüzdendir. Millet hükümetin felaket haberciliğini yapa dursun adamlar çatır çatır çalışıp dünya kadar şeyi düzeltiyorlar. Evet belki biraz yavaş oluyor -ki sihirli değnek daha icat edilmedi- ama bu güne kadar hiç yapılmayanların yavaş da olsa yapılıyor olması güzel bir şey. Bor konusuna gelince yattığınız yerden "bizde bor var hem de trilyon dolarlarca var" demek kolay bakalım ona alıcı bulmak kolay mı. Biz ucuza satıyoruz ama adamlar işleyip pahalı satıyor demek kolay bakalım bizde onu işleyecek teknoloji ve teknolojik altyapı var mı? Bazı şeylerin teknolojik altyapısını kurmak bazen ondan edeceğiniz kardan daha yüksek olabiliyor. Biraz da birilerine güvenmeyi onların vereceği kararlara güvenmeyi en azından bilmediğimiz konularda ahkam kesmemeyi öğrenmemiz bu işleri bilenlere bırakmamız daha mantıklı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Eno'ya katılmamak elde değil, -daha hiçbir dersini vermemiş n00b- bir jeoloji mühendisi olarak diyorum ki ilerde uzmanların dediği gibi bor bize çok şey kazandıracak, orta okulda, lisede hangi tarih/coğrafya öğretmeni size bundan bahsetmedi ki? Sizin gibi "bize yedirmezler be, ohoyeeh" diyenler görenler tabii ilerisi için her konuda kötü düşünüyor ama bence bilinçli gençler giderek artıyor, azalarak artan parabol şeklinde oluyor bu ama yine de artıyor. Neyse saçmaladım biraz galiba ama o borları ABD'ye, Avrupa'ya yar etmem ben ulan! :hrr:[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Evet, sonunda ben de "onlar" gibi düşünüp yazınca, Eno gibi birileri çıkıp benim gerçekte düşündüğüm şeyleri söyledi. Güzellerim, geçen ben "eleştriceğinize kalkın bir şey yapın" diye kendimi yırtarken başka bir topicte neredeydiniz? Hemen sitem ederim. Sanırım bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı gençliğin görüşlerini az da olsa size gösterebilmişimdir. Üniversite son sınıfım ve siyasal tarih, politika gibi konularda insanların halini görseniz oturur üç posta utanırsınız. Benim "Bize yedirmezler" teslimiyetçi görüşü, o gruplardan çıkan en "yürekli" görüş. Kalanları "özel" bir şirkette çalışıp arabasını aldığı sürece annesini bile satacak gibiler. Bazen korkuyorum ne gibi bir gençlikle beraber yaşıyorum diye. En basitinden, gazetelerden, internetten 17 ARalıkta "hee peki" dediğimiz şeyleri öğrendikçe içim daralıyor. Bu konuları konuşunca "Boşversene abi, komünist misin, TKPliler düşünsün ehehehehe" diye üniversitedekiler, "Bırak dağınık kalsın" diye çevremdekiler bazen beni çaresizliğe itiyor. Bor üretip satacağız çok güzel. Peki, 10 sene sonra sizce onlara kim sahip çıkacak? Ben geleceğim için korkuyorum açıkçası. Eno gibi seslerin yükseldiğini duymak o yüzden beni mutlu ediyor.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_tyillustrious Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Ben Eno ya katilamiyorum çünki biz yıllardır Bor ticareti filan yapmıyoruz. Onun adı ticaret değildir kazık yemektir. Sen işlenmemiş boru satip işlenmişini aliyorsan ben buna ticaret diyemem. Işliycek teknolojin yoksa, imkanın yoksa satmıycaksın kardeşim yukardada kaç kere altını çizdim geri dönüşü olmayan bir kaynak bitdimi biter. Ya adam gibi işleyip saticaksin yada satmiycaksin. Ben bu madeni işlemeden satana vatan haini derim. Eleştirmek dişinda elimden bişey gelebiliyorsa lütfen banada söyleyin bende bileyim.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki: şopar sensin lan ben tinerciyim Ra member of AAL 'O5 [Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Biz bor u almışız yıllarca, yani ithal etmişiz. Yani kendi kaynağını az kullanmışsın ve zaten dışarıda az olanı yemişsin. Hür irade gösterirsen, sıkar o boru almaları senden. 1881 üzerinden 100 sene geçti, artık yakındır adam gibi bir devlet adamının Türkiye'de seçimlere girmesi. Öyle bir adam ve adam gibi bir kadro ile siee diyeceğiz bize şimdi dayılık yapanlara Ama nasıl, hep a evet haklısın diyeceksin, arkadan hazırlığını yapacaksın. Olay budur. Avrupa dediğin halkı oradaki Türklerden deli gibi çekinen, korkan ve evet iğrenen bir toprak bütünlüğü. Tey tey teyy amma aşağılık kompleksli yetişiyor amma ezik yetişiyor bu nesil. Tey tey tey[signature][hline]sonunda yeniledim. lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki: artik patideki abazalardan korkmaya basladim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Nihayet oldu mu yani? Çok sevindim. İnşallah bi bit yeniği yoktur. Ya da daha önce akılları nerdeydi?[signature][hline]I love you but, i love your butt. Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki: Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden. Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 yani yıllardır ortada olan türkiyede 3434753 zibilyon ton bor var dedikodusu dogrumuymus? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Uyuyan zenginlik Türkiye için büyük ekonomik olanaklar yaratacak olan, ama uyutulan, uyutuldukça da dost - düşman yabancıların ağzını sulandıran bor konusuna kaldığımız yerden devam edelim Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, "Borun önemini vurgulamak için yaptığınız 'Türkiye'nin petrolü' tanımının çok isabetli olduğunu düşünüyorum" diyor ve şu gerçeği vurguluyor: "Bugünkü üretim ve tüketim hızıyla 60 yıl sonra dünyada Türkiye dışında bor rezervi kalmayacaktır. Türkiye'nin ise bor rezervi bilinenlerle 200, potansiyel rezervlerle 300 yıllıktır. Türkiye bu üstünlüğü iyi kullanmalı ve bu stratejik maden konusunda dikkatli olmalıdır. Önümüzdeki 25 yılda Türkiye ekonomik, askeri ve siyasal açıdan güçlü olmazsa, petrol örneğindeki gibi, milenyumun ilk çeyreğinde bor savaşlarının odağında olabilir." ATO'nun bor konusunda hazırladığı bir de rapor var. Konunun önemine ilgi çekmesi umuduyla rapordan bazı bilgileri aktaralım. Türkiye dünya bor rezervinin yüzde 63'üne sahip olmasına karşın, pazar payı yüzde 31'dir. Amerika'nın ise, rezervi yüzde 13, pazar payı yüzde 41. Çünkü Türkiye işleme tesisi ve pazarlama olanakları açısından çok geride. Yılda ortalama 250 milyon dolarlık bor ihracatı, toplam maden ihracatımızın yarısını oluşturuyor. Türkiye bor madenini rafine olarak ihraç etmek için gerekli yatırımları yaparsa, ihracatı 800 milyon dolara çıkabilir ve dünya ihracatının yarısını kontrol edebilir. Bir başka ilginç nokta ise, yurtdışına tonu 140 dolardan satılan borun iç piyasaya 240 dolardan verilmesi. Bor konusuna ilgi gösteren okurlara teşekkür ederek ve sorunun öteki boyutlarını bir başka yazıya bırakarak, Sinan Aygün'ün mektubunun son bölümüyle şimdilik noktayı koyalım: "Bor enstitüsü kurulması, hükümetin 3 aylık vaatleri arasında yer alıyordu, yerine getirilemedi. Vaatler vadesinde yerine getirilemezse, Türkiye bor pazarını kaçırır."[signature][hline]Tarih Türkler'de başlarPontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 bor düğmesine basılması iyi oldu , jeofizik mühendisliğinin önü açıldı. sonunda iş bulabileceğiz.[signature][hline]valandil ownz j0o! -emokid*- i don't want a teenage queen,i just want my m-14. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 hidrojen enerjisiyle ilgili bi çalışma verdik geçen valla süper bi yakıt :)[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 said: Head, 24 Aralık 2004 00:34 tarihinde demiş ki: bor düğmesine basılması iyi oldu , jeofizik mühendisliğinin önü açıldı. sonunda iş bulabileceğiz. Bizim değilde daha çok maden mühendislerine ve bunu işliyecek elemanlara iş çıktı[signature][hline]Image is everything, so play with it. Ne mutlu Türk'üm diyene !! M. Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 yok be abi , boşuna sondaj yapmıyoruz biz de. zemin etüdü felan , bize muhtaç alayı. eheh[signature][hline]valandil ownz j0o! -emokid*- i don't want a teenage queen,i just want my m-14. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 oo biz mezun oluncaya kadar ne bor kalır ne maden çıkartırlar hepsini zaten yerlerini belirlemişlerdir kesin hem bize gelinceye kadar bir sürü prof var :)[signature][hline]Image is everything, so play with it. Ne mutlu Türk'üm diyene !! M. Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Gidin internet cafe neyin açın sizi hınzır jeofizikçiler, o borlar jeologların hakkıdır. Hadi bakayım zorluk çıkarmadan uzaklaşın buradan.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Jeologlar maden bulmak için her yere sondaj açmak zorundadır. Biz jeofizikçiler için ufak bir alet ve birkaç formulde biter olay . Sondajın metresi 50 milyon oldugunu düşünürsek baya pahalı oluyor sizin iş. Ucuz yöntemler varken neden size gitsin adamlar? :)[signature][hline]Image is everything, so play with it. Ne mutlu Türk'üm diyene !! M. Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Türkiye'nin başındaki "saygıdeğer" arkadaşlar böyle işte magecym. Adamlar aynı ürünü daha pahalı olan yerden alıyorlar ve "Türkiye olarak gelişemiyoruz." diyorlar. Çok kötü tabii bunlar ama sonuç olarak bize yarıyor.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Yok işte artık öyle olmasına izin vermiyeceğiz. Çıkar anlatırız böyle böyle diye basını ayaklandırırız gerekirse boşuna para gitmicek artık..[signature][hline]Image is everything, so play with it. Ne mutlu Türk'üm diyene !! M. Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Yok, aynştayn gelse yine de anlatamaz onlara. Onlar amcaoğullarından muz falan ithal ederler Arjantin'den 10 kat daha fazla paraya. Böyle işte bu işler.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar