roket adam Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Öyle ekstrem şeylere meraklı bi adamım ama hayatımda hiç kayak yapmadım. Ama yapmak istiyorum bu kış. Kafaya koydum. Bulgaristan'da güzel ve ucuz yerler var diyorlar. Yoksa Uludağ, Erciyes veya Kartepe daha mı ucuz olur? Minimum paraya maksimum keyif hedefliyorum. Ne önerirsiniz? Hiç bir fikrim olmadığı için her türlü fikre açığım :) Gerçi pahalı da olabilir ya. Yeter ki 'abi ben de hiç bilmiyodum, sonra şuraya gittim şöyle şöyle oldu, bunu ödedim, süper keyif aldım' deyin. Değsin yani.
xaty Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Direk Erciyes. Yeni basliyorsan zaten Kartepe'den uzak dur, dar ve kisa pistleri, kalabaligi ve yetersiz isletmesiyle seni kistan, kardan sogutur. Uludag, Kartalkaya guzel nispeten ama fiyatlar cok ucuz. Erciyes fiyat olarak hepsinden cok cok ucuz, hem oteli olsun, hem skipass olsun, hem kayak kirasi olsun. Her acidan ucuz hem de. Ulasim olarak da uygun, Pegasus ile rahatca guzel bir saatte gidip donulebiliyor. Erciyes'in bir avantaji da sehirde konaklamaya cok musait. Sehirden cok rahat kayak merkezine ulasabiliyorsun. Ayrica araba kiralarsan veya araban olursa orada aksamlari urgupe falan gitme sansin da var. Pist cesitliligi, isletme ve pist kalitesi konusunda da bence Erciyes. Kabaca fiyatlardan bahsetmek gerekirse bu yil 2 plan yaptik, birinde ucak gidis donus 50tl, digerinde 63tl. Biraz erken aldigimizdan kampanyali cok cok uygun oldu. Sehirde ibis otelde kaliyoruz, gecelik 2 kisi 90tl civari. 4 kisi gidiyoruz, araba kiraliyoruz orada, o da gunluk 45tl falan tutar heralde (gecen sene oyle bisey tutmustu). Skipass ogrenci 15tl, tam 25tl. Kayak kirasi da gunluk 15-25tl civari birseydi gecen yil, yine o seviyede olur muhtemelen. Secim yaparken fiyat disinda en cok dikkat etmen gereken pistler ve muhtemel yogunluk olacak. Yeni basliyorsan ozellikle genis ve yeni baslayanlara uygun pistlerin olmasina mutlaka dikkat et. Onun disinda 5-15dk'da inecegin pistler icin 10-15dk sira beklemek ve 20-30 dk cikis sureci yasamak istemezsin, o yuzden pistlerdeki tesisata da bakmani oneririm.
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 E abi çok iyiymiş ya. Hesapladığımdan daha bile ucuza geliyor. Direkt pist tavsiyen var mı peki? Hani sen gittin mi nereye gidiyorsun mesela? + kayak ekipmanın var sanırım, bizde yok sıfırız gibi düşün. Onun kirası ne kadar tutar?
noddle Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Ben Romanya'ya gitmiştim Snowboard yapmaya, hem de çok ucuzdu bizdeki kartalkaya, uludağa'a göre hem de çok profesyonel pistleri vardı. Lakin sonraki sene AB'ye girdiklerinden şimdi vize olayları falan sıkıntılı, insan uğraşmak istemiyor.
xaty Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 "roket adam" said: E abi çok iyiymiş ya. Hesapladığımdan daha bile ucuza geliyor. Direkt pist tavsiyen var mı peki? Hani sen gittin mi nereye gidiyorsun mesela? + kayak ekipmanın var sanırım, bizde yok sıfırız gibi düşün. Onun kirası ne kadar tutar? Kayak ekipmanım var ama Pegasus taşımak için para istediğinden ve Erciyes'te oldukça ucuz olduğundan oradan kiralamayı tercih ediyorum. Arlberg'den kiralamıştık biz; http://www.arlbergsport.com/ Kiralamadan çıktıktan sonra direk pistte oluyorsun zaten, dönüşte biraz hızlı gelsen içeri kadar girebiliyorsun nerdeyse. 5gün kiralicaz diye indirim falan yapmışlardı da tam ne kadara kiraladık hatırlamıyorum en son, 15-25 civarı bir şeydi. Gayet de güzel kayaklardı. Pistlerin haritası: http://kayserierciyes.com.tr/images/ski-map-big.jpg Sanırım tüm pistler birbirine bağlı zaten. Birinden diğerine geçip aralarında dolanabiliyorsun. Biz arabayı Develi Kapı'ya (Tekir Kapı da olabilir, çıkartamadım şimdi) park ediyorduk, Arlberg de orada zaten. Ama o taraf çok yoğun oluyor diye yukarı çıkınca Hisarcık Kapıya doğru kayıp oralarda devam ediyorduk. Ama sizin tercihiniz, değişik pistleri deneyip en beğendiğinizde, kar durumuna ve yoğunluğa bağlı olarak takılırsınız. Hacılar tarafına gitmedik hiç, bu sene o tarafa da gideriz muhtemelen. Bu yıl gondol ve kar makineleri kurdular bu arada. Baya yatırım yapıyorlar, iyi ve eğitimli bir ekiple çalışıyorlar ve fiyatları çok uygun. Böyle devam ettiği sürece her kış en az 2 kere giderim gibi geliyor.
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 26, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2013 Şu en son Sony action cam videosunda paylaştığın sürüşteki pist hangi pist oluyor mesela?
Öne çıkan mesajlar