Soris Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Esh said: abi adam sana şekeri kestim diyo. nerede bunun pilavı makarnası ekmeği kurufasulyesi patatesi havucu... Starchy carb ları kasında depo edebiliyorsun yakıt olarak bu endüstriyel gıdalardaki fruktoz şurubu direk karaciğere gidiyor ordanda yağa çeviriliyor. Makarnaydı fasülyeydi bunlarda lif oranı yüksek olduğu için bir anda şeker gibi ememiyor vücut onu. Daha doğrusu glisemik indeks ile alakalı bu. Yani ne kadar lifli olduğu ile alakalı yediğin carb ve içeriğindeki carb oranına bakar. Mesela bulgur pilavının glisemik indeksi düşüktür normal pirinç pilavının yüksektir o mesela çok insülin salgılatır. Birde enteresan bir şey var çinlilerde çok pirinç yer ama onların pirinci 55 filan gi si. Bizim pirincin yüksek. Tabiat şartları işte. Ama mesela salata yanında pirinç pilavı ye çok insülin salgılanmaz . Mesela makarna evet çok yersen yağ yakamazsın ama makarna yiyipte yağ da yakabilirsin kişiye göre değişir spor yapıyormu nasıl bir spor yapıyor vs. Ben önceden karblardan korkardım biraz kas yapınca gerekli oluyor ve de 2 senedir tahıldan karb almadığım için makarna bulgur filan yicek oldum mu enerjim düşüyor o yüzden full muz patates filan yiyorum onlarda problem olmuyor. Artık her türlü extreme diyete karşıyım high fat low carb high carb low fat vs hepsi olcak işte dengeli şekilde. Sadece gıdanın kaynağı olarak yani kalitesi ile ilgili sıkıntı var onda da marketlerden kesinlikle bir şey almayacaksın kafan rahat olacak. Ben genç yaşlı kaslı kassız ince zayıf her türlü insanın marketden bir şey almasına ve dışarıda adam gibi ne olduğu belli olmayan yerlerde yemek yemesine özellikle fast food yemesine karşıyım bu yavşakları zengin edecek değiliz şerefsizler bizi bağımlı yapıp zengin oluyorlar. Ben bile 1 senedir ciddi anlamda fast food yemedim geçen 1-2 ay arkadaşlarla çok gezdik dışarıda baya da fast food yedik benim bile canım çeker oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 abi bakican dalgana, yapican sporunu. bu yani. abartmadan ye istedigini iste. abartmadan. akillica. tadinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 aynen. az yiyin abartmayın takılın kafanıza göre spor da yapın hallolur zamanla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Benimn kilo almam tamamen piskolojik eheh Aç olmasamda yiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Önemli bulduğum kısımları not ettim burada da paylaşıyorum: What does exercise do? It causes muscle gain, and thats good because muscle have mitochondria, mitochondria burn energy so you stay insulin sensitive because you have a place to put your energy instead of in your liver where it causes problems so, exercise is the single best thing you can do for yourself, but if you think its gonna show up on the scale, think again So hunger reward and stress all reasons to eat and they all conspire against us all at the same time. So when we see a patient in our clinic thats the question we ask ourselves, is this patient obese because they are hungry? and i know what to do about that or is this patient obese because of the reward system, its defective and they are addicted? Thats a lot harder to deal with, but we know how to do that too or is this person eating because of stress? Which is enormous problem, especially in America, and that one is really a hard one, because its not the stress, its the response to stress so if you think you are stressed, you are stressed, whetever you are or not and most kids today are stressed like never before and you know what stresses them the most? Facebook. bottom line obesity means downregulation of dopamine receptors, which means you need more food to get the same level of reward, or you might as well crawl in a hole and die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Soris said: bottom line obesity means downregulation of dopamine receptors, which means you need more food to get the same level of reward, or you might as well crawl in a hole and die "downregulation of dopamine receptors" olayını 5 aydır kullandığım ilaçlar dolayısıyla yaşıyorum. normalde yemeği zevk için yemezdim, kas yapayım veya kas kaybetmeyeyim, sağlıklı olayım diye yerdim. fast food, abur cubur, tatlı ve çoğu karbonhidrat yoktu beslenmemde. şimdi dayanılmaz bir tatlı isteği var. çikolata yeme isteğim sonsuza gidiyor. sürekli reward almam lazım bu çikolata olmak zorunda değil. kahve sigara, dotada kill almak, karı kız resmine bakmak da olabilir. yemekleri hep geç bitirirdim şimdi ilk ben bitiriyorum. millet 1 bira içiyor o sırada ben 3. biraya geçiyorum. deli gibi tüketesim var. kahve sigarayla geçiştirmeye çalışıyorum. ilaçlar kilo yaptı diyenlerle dalga geçmeyi bıraktım. kiloyu yapan ilaç değil ama oburluğa neden olabildiğini gözlerimle gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2013 geçmiş olsun tili hayırdır ne ilacı abi bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2013 Bu leptin - insülin ilişkisini nette daha özet anlatan bi site tablo vs. var mı? Vidyo baya güzel millete de yollamak istiyorum ama 1.5 saat çok uzun bi özet lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2013 belki şu olabilir http://www.youtube.com/watch?v=mNYlIcXynwE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Soris said: geçmiş olsun tili hayırdır ne ilacı abi bunlar anti-psikotik, tca ve beta bloker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 one ya... naptin adamim.. sakin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 adamın duygularını ilaç yönetiyo lan. çok ilginç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 geçmiş olsun tili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 su olaydan sonra yemekleri duzenleyeyim dedim ama amerikada imkansiz ya. ulan izgara ama duz izgara et bulamiyorsun mutlaka bir sos. meyvesiz yogurt yiyeyim desen yok. sabah kahvalti icin go go go bacon egg&cheese... sonum kotu olcek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Kanuni said: one ya... naptin adamim.. sakin. ben de severek kullanmıyorum. doktorlara söyle. teşekkür ederim soris Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 anti psikotik lerin hepsi ciddi anlamda kilo yaparki. için her gün 0.5 mg xanaxla bile kilo manyağı olursunuz. risperdal, vs vs öbürleri de dahil buna. seratonin geri alımcılar ise herkesde kilo yapmaz, bazılarında kilo aldırır bazılarında verdirir. ben şu an ritalin/lustral kullanıyorum mesela, aşırı tatlı filan yesem de kendimi tutabiliyorum isteyince. fena kas kaybı var ama, ritalinden olsa gerek. bu arada umarım ciddi bir sorunun yoktur, o anti psikotikler resmen mala çeviriyor insanı. edit : baklava, çikolata, hamburger, şu bu ile yaptığım dieti jeager ya da perfect e sorabilirsiniz. çok mohteşem, yarın yine baklava yiyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 if it fits your macros haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 yani .. istersen nutellali baklava ustu iskender dokturup ye. it is your mikro makro. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 mal olmak dışında bi problem yaşamadım şimdiye kadar asdad, xanax anti-psikotik değil bu arada. çok istedim doktordan yazmasını da yazmadı bi türlü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Depresyondayım chok kötüyüm yhaa primiyle ekmek yiyorsan bence sorun yok (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 selam ben ruh hastasiyim bana aciyip sex yapar misin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 kilo alacaksanız en sevdiğiniz şeyi yiyip alın abi. öyle früktöz mrüktoz falan değil söylicen 2 porsiyon kebap öyle alcan sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2015 tiLi said: Soris said: bottom line obesity means downregulation of dopamine receptors, which means you need more food to get the same level of reward, or you might as well crawl in a hole and die "downregulation of dopamine receptors" olayını 5 aydır kullandığım ilaçlar dolayısıyla yaşıyorum. normalde yemeği zevk için yemezdim, kas yapayım veya kas kaybetmeyeyim, sağlıklı olayım diye yerdim. fast food, abur cubur, tatlı ve çoğu karbonhidrat yoktu beslenmemde. şimdi dayanılmaz bir tatlı isteği var. çikolata yeme isteğim sonsuza gidiyor. sürekli reward almam lazım bu çikolata olmak zorunda değil. kahve sigara, dotada kill almak, karı kız resmine bakmak da olabilir. yemekleri hep geç bitirirdim şimdi ilk ben bitiriyorum. millet 1 bira içiyor o sırada ben 3. biraya geçiyorum. deli gibi tüketesim var. kahve sigarayla geçiştirmeye çalışıyorum. ilaçlar kilo yaptı diyenlerle dalga geçmeyi bıraktım. kiloyu yapan ilaç değil ama oburluğa neden olabildiğini gözlerimle gördüm. gene aynı ilaca başladım gene aynı doyumsuzluk geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar