senko Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 simdi arkadaslar elimde 1 adet elektro gitar 1 adet roland cube 15x amp 1 adet line6 floor pod plus processor 1 adet m-audio audiophile usb ses karti 1 adet onboard ses kartli pc var napmak istiyorum usb ses kartini kullanarak fl studio uzerinden kayit yapmak naptim pc - usb ses karti baglantisi okey ses kartinin RCA left/right outputlarini roland cube'un input'una soktum (ses geliyor okey) gitari floor pod plus'a soktum, output cikisina da usb ses kartinin analog outputuna bagladim simdi burda sorunumuz var, ses cok cok az geliyor, normalde floor pod'a headphone cikisina kulakligimi taktigimda ses gayet volumlu geliyor ama ister normal outputa ister headphone cikisini usb ses kartinin analog girisine takiyim, amp'a gelen ses cok az. ki herseyi kokledim, usb ses kartinin volumu full processor'un volume full amp'in volumu yuksek, tabii sesleri bu kadar acinca igrenc bir dip gurultusu de eslik ediyor surekli bana. simdi bu volume knoblarini koklemeden gitarin sesini yukseltmenin bir imkani varmidir, sadece sesi yukseltmek icin processor - usb ses karti arasina bir amp koyarsam ise yarar mi? bir de usb ses kartinin headphone girisine kulaklik taktigimda ses ultra az geliyor, sanirim bunun icin de kulaklik amp'i lazim, bunu nasil ogrenebilirim, atiyorum su amper'den az veriyorsa o input amp lazimdir gibi bir kural/olay var mi veya bu kadar zahmete katlancagima, daha ozellikli bir ses karti almak daha mi akillica olur istedigim bir sey daha var, bu fantazi gerci biraz, ama bende gayet basarili bir plakcalar var, 2 tane de eh iste oparlor var, bir tanesi saglam fakat bir tanesi gg. fotoda gorceginiz gibi yirtilmis, babam da ascma sapan bisi yapmis oraya daksil gibi bir kimyasal ile ilk sorum bu aporlorun yapilma ihtimali var mi (orjinal parca gerekir derseniz yattara 1985 model fln) varsa ne kadar saglam olur yoksa bunlari kaldirip atip 2 tane duzgun aporlor almak daha mi mantikli ikinci sorum plakcalari kullanarak ses almak istedigimde phono girisi olan bir amp mi almam lazim, hatta benim usb ses kartimin cikislarini bi sekilde o alcagim amp'a baglayip pc'nin ve gitarin sesini ordan almam olasi mi muzik ekipmanlari noob'unun sorulari bu kadar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 line6'nin input/outputlari bu usb ses karti bu roland amp bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 format at Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 windows cd'si var mi sende? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 98 var ama fat istiyo o da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Gelip bakayim istersen hala Ankara'daysan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 hoparlorun ortasındaki yere parmaginizla bastırdınız mı? bastırmadım diyenler kim parmaklıyo lan o zaman bu hoparlorleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Sorun buyuk ihtimalle ses kartinda. RCA giris cikislar genelde m-audio'nun giris modellerinde cok kalitesiz oluyo, özelliklerine baktim unbalanced in/out girisler. Benim tavsiyem baska bi ses kartiyla denemen. Bu asamaya gelmeden önce su sekilde bi deneme de yapabilirsin; Gitar > floor pad > amfi seklinde baglayip, amfinin kulaklik cikisindan kulaklikla bi dinlemen ve ses seviyesine bakman, eger o noktaya kadar ses yukseligi iyiyse sorun ses kartinda olabilir. Ses kartini denemek icin de su yolu izle; Gitar > floor pad > ses karti Su yollari da dene; Gitar > amfi > kulaklik cikisi Gitar > ses karti > kulaklik cikisi Sinyal hangisinde dusuk geliyosa sorun ondadir. Hepsinde gitarin volume'unu sabit tutki farki anla. Amfi'den ya da processor'den ses kartina baglarken araya preamp takmana gerek yok, amfinin görevi sinyali yukseltmek zaten, keza processor'un de ters bi etki yapmamasi lazim sinyali dusurmek gibi. Amfide recording out dedigi yerde sinyali özellikle dusuk olarak gönderiyo da olabilir, o da bi ihtimal, dedigim degisik kombinasyonlari uygulayarak nerede sorun oldugunu cözebilirsin. Bunun disinda kulaklik amp falan kasmana gerek yok, iyi bi ses karti hepsini kökten cözer. Buarada Behringer FCA 610 bakabilirsin tavsiye olarak deyim hemen. Behringerden nefret ederim aslinda, ama son cikardiklari urunler hakkaten guzel. Preamp'ler falan midas bu ses kartinda cok basarili ayrica hem firewire hem usb olmasi da ayri bi guzellik. Hoparlör olayina gelince; Patladiktan sonra yapilma ihtimali yok, yapilsa da eskisi gibi olmaz. Benim tavsiyem, patlayan hoparlöru kabinden sök, koy posete ankaradaysan dogru konya sokaga git. Ayni özelliklerde bi hoparlör al(orjinal olmasina gerek yok), eve gel, tak calistir oldu bitti gitti. Nekadar kaliteli bilemiyorum, netekim fantazimi surdurmek istiyorum dersen mantikli. 2. soruna gelince, hoparlörler buyuk bi ihtimalle pasiftir(built-in amp yoktur yani icinde). Dolayisiyla o girisleri direk ses kartina baglarsan ses alamazsin, amfi olmasi lazim. Hoparlör tamiri + amfiye bi 500-600 lira vermek yerine gidip 2 tane 5" falan studyo monitöru veyahut multimedia hoparlör falan alirsin, enazindan daha profosyonel bi kayit ortamin olmus olur. Monitör icinde behringer'in truth serisine bakabilirsin, fiyatina göre cok basarililar bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Fistan said: hoparlorun ortasındaki yere parmaginizla bastırdınız mı? bastırmadım diyenler kim parmaklıyo lan o zaman bu hoparlorleri Genelde eve gelen veledik lifeformlar tarafindan yapiliyor o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Ses kartini denemek icin de su yolu izle; Gitar > floor pad > ses karti su durumda dedigim gibi cok cok az ses geliyor ses karti outputundan ki o da amp'a takili Gitar > amfi > kulaklik cikisi cayir cayir ses aliyorum Gitar > ses karti > kulaklik cikisi gitari ses kartina taktigimda bir sinyal yollaniyor fl studio'nun dedigine gore ama ses kartini amp'a da baglasam, kulaklik cikisindan kulaklikla baksam da ben duyamadim, ultra az ses veriyor demekki sorun m-audio'da gibi duruyor ama anlamadigim napiyor bu kart kendine gelen sinyali dusurup mu veriyor sdf hadi gitari direk ses kartina taktigimda belki amp istiyor dedim o yuzden araya processor'u koydum zaten fakat bu seferde eh iste volume'de bir ses alabilmek icin tum volume knoblarini fullemek zorunda kaliyorum, oysa gumbur gumbur vermesi lazdim diye dusunuyordum. Bunun disinda kulaklik amp falan kasmana gerek yok, iyi bi ses karti hepsini kökten cözer. Buarada Behringer FCA 610 bakabilirsin tavsiye olarak deyim hemen. Behringerden nefret ederim aslinda, ama son cikardiklari urunler hakkaten guzel. Preamp'ler falan midas bu ses kartinda cok basarili ayrica hem firewire hem usb olmasi da ayri bi guzellik. nerden bakabilirim buna mydukkan'da bulamadim, turkiye de bulmak mumkun mudur? oparlor konusunda da asil istedigim pikabi kullanabilmek, ki onu kullanmak icin hersekilde bir amp almam gerekicek. bana yetcek kadar bir amp aldiktan sonra phono ile pikabi baglayip ona da operlorleri sokusturup + bi sekilde de ses kartindan aldigim sesi oparlorlere verdirebilirsem sukela olur simdi konya sokaga gidip uyan bi hoplarlor alsam bile sol tarafin ses karakteristigi degiscektir kesin, sol sag farkli karakterde ses vercek onu gectim konya sokakta kaliteli bisi bulabilecegimi sanmiyorum. sanki bana yeni bir cift aktif veya pasif hoparlor alma yollari gozuktu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 ha bir de 5-6" referans monitor alsam, bu muzik dinleme keyfimi ne kadar torpuler hoparlor alcakken ilk kriterim, muzik deneyimi benim icin, o yuzden acaba multimedia bir stereo almak daha mantikli mi olur referans monitor almak yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Dusuk butceye alacagin referans monitöru zaten multimedia gibi olur assagi yukari, yamaha H serisi bisey almadigin surece. Oyuzden behringer demistim. Ben f/p icin Behringer B3030A Truth aldim, 30 gun icerisinde gidip sorgusuz sualsiz geri verebilme sansim oldugu icin bi deniyim diye aldim aslinda. Sonra cok hosuma gitti, nerdeyse adam monitörler gibi soundu, 2" ribbon tweeter, 7" bas hoparlör 110 watt. Bi Adam kadar kaliteli degil tabiki ama adam'da 700 euro pahali olacak kadar kaliteli degil bence. Neyse tavsiye ederim ama butceni asarmi bilemiyorum, keyifle muzik dinleyip kayit olayina girebilecegine eminim. Bunun disinda amfi olayina hic girme derim. "Beni kurtaracak kadar bir amfi" diye bisey yok cunku, cok dandik bisey alirsanda isini görmez. Sinyali ordan oraya nekadar dolastirirsan okadar cok etkilersin. Bi de amfi alirsan baglanti olayi iyice karisicak, ses karti cikislari ona, gitar ses kartina, o ona bu buna derken. En mantiklisi herseyi ses karti uzerinden alip, aldigin referans monitörleri de ses kartina baglamak. Konya sokakta illaki farkli karakterde bi hoparlör bulursun, ama su da varki o hoparlörun icinde olandan daha kaliteli bi hoparlör bulabilme sansin da var. FCA 610'a ucuzu.com dan bi bak derim, heryerden arama yaptiriyor gecen bulmustum galiba ben o site uzerinden. Buarada aklima son bisey daha geldi. Sinyal bilgisayara ulastiginda az oluyosa ve arada ne kullanirsan kullan fark etmiyosa, ya ses kartinda bi problem var, ya da FL studio ayarlarinda bi sorun var. Netekim extreme dusuk olmamasi lazim, FL studio icinde audio device ayarlarini yaptinmi? Bide cubase uzerinde dene derim bence, cubase daha cok live kayit icin, fl biraz daha aranje icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 biraz okudum arastirdim soyle bir durum var hakikaten adamlar ses kartinin ne kulaklik girisine ne de inputlara bir pre-amp koymamislar, o yuzden direk gitari taktigimda azcik sinyal gelmesinin sebebi bu (guitar rig ile yazilimsal olarak sesi yukselttim ama cok tatli bir dip gurultusu bana eslik ediyor bu durumda da, veya fl ile ekolayzirla ses aldim ama yine dip gurultusu de artti.) neyse kulaklikla kullanmak icin kulaklik amp'i istiyor, line in'ler icin de yukseltilmis sinyal istiyor ve nasi oluyorsa benim processor bu karti beslemek icin yeterli yukseklikte sinyal uretemiyor, veya benim ses kartinin line-in'leri gg durumda. dedigim gibi eh istelik sesi processorun volumlerini fulledigimde alabiliyorum sonuc olarak her sekilde yeni bir ses karti + hoparlor cifti alicam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 korax sen senin behringer monitorleri turkieden mi almistin, onlari da bulamadim cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Kulaklik girisinde preamp olmamasi kötu bi mevzu, netekim rca ve line girislerde preamp olmaz genelde, balanced olmalari lazim. Tabi kullandigin cikis/giris aletinde balanced girisi olmasi lazim vs. farkli bi konu o aslen, neyse. Isin özu mikrofon girisinde olur preamp. Line giris icin öyle kombinasyon olmaz demiyorum, netekim ses kartlarinda preamp olmaz genelde line/rca giris icin. Processor yeterli sinyal uretemiyo demek at cöpe demek o processor'u ben öyle bi ihtimal oldugunu sanmiyorum. Halen FL studio'dan supheleniyorum aslen. Cubase sx3 bile indirip bi deneyebilirsin. Degilse de suphem ses karti, baska bi kart dene derim. Ben benim hoparlörleri thomann'dan almistim, tr icinden almadim yani. http://www.batimuzikmarket.com/BEHRINGER-TRUTH-B-3030A-Aktif-,PR-1198.html Su sayfada var netekim bu tekinin fiyati, cifti 1000 lira gibi bi para ediyo sadece hoparlörlerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 baska bi ses karti olsa direk denerdim zaten :) bi tek elimde onboard var, onun line'inine sokayim yarin bakalim o napcak dedigim gibi fl'nin eko' ile oynayinca ses geldi ama rahatsiz bir dip gurultusu ile guitar rig'te de durum ayni yarin cubase yukleyip bir de oyle deneyeyim o zaman. bu arada bu onerdigin behringer monitor, giris seviyesi bir aletmidir? yani senin gibi pro degilim sonuca, kendimi eglendirmek disinda bir amacim da yok, gidip hakkini veremiyecegim bir aleti almaya gerek yok o yuzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2013 Tamamen giris seviyesi diyemem, netekim high end bi alet de degil. Muzik zevkine hitap edebilecek bi hoparlör, ama profosyonel bi mix/mastering engineerin sececegi bi urun degil, amma velakin mix/mastering yaparken kullanan adamlar da var gearslutzdan baktigim kadariyla. Ben sahsen muzik dinleyip, film izleyip, oyun oynayip, oturup mix vs. ugrasip hepsinde guzel sonuc aliyorum, fiyatina göre bence cok iyi monitörler dedigim gibi. Cubase ile dene dememin olayi su; FL studio'da audio input/output routing olayinda hep bi sikinti cekmistim ben bizamanlar. Cubase'de daha rahat enazindan routing olayi. Direk gitari ses kartina takip denersin, yani aslen o ses kartindan okadar az ses alman da ilginc. Oyuzden acaba diyorum routing kismindami bi problem var diye. Edit: Guitar rig'de de durum ayni demissin, atlamisim. Yani suphem o vakit halen arada sinyalin gectigi zimbirtilardan birisi dusuruyo sesi, ya da ses kartinda bi sorun var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar