Feamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 miyaw33 said: Üniversitede Trabzon lu bir arkadaşım vardı,adam tavukçuluk yapıyordu, sattıkları tavukların en büyük özelliği helal kesilmiş olmasıydı. Birgün anlattı derste bu işin nasıl başarıldigini. Babası kesim ünitesinin hemen yanına pioneer Teyp koymuş, kasete besmele vs çekmiş, sabahtan akşama kadar Teyp çevirip çevirip okuyormus. Bütün sınıf yerlere yatmistik, helal sertifikasıda eminim bunun gibi bisidir pioneer önemli, başkası olmaz o marka olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HotLine Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 KuddusiMavra said: JestersTear said: yıl olmuş nerdeyse 2014 hala HELAL kesim konuşuluyor ya. İnanılır gibi değil. ama yurtdışında yediğim etlerin tadı ile türkiyede yediğim etlerin tadı acaip farklı.mevzunun helal olması falan değil yani.alıştığımız damak tadı da böyle. abi allah askina ya ne sacma bi yorum bu ya haha. helali gectimde simdi bi hayvan rusyada otlamis, buyumus butun sulalesi burdan 100senedir bu pis havada buyumus sen bu hayvani helal kessen nolcak? haram helalin disinda nasil kestigin olayiysa bilelim yani lol. tabiki hayvanin cografyasi farkliysa tadida farkli olcak yani cinside deisodur o yuzden biton nedeni var etin lezzetsiz olmasinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 sakin ol şampiyon. yazdıklarımı da beyninle anlamaya çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HotLine Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 senin dediginden konunun haram helal olmasi disinda kesiminin helal kesim ile lezzetinin geldigini anliorum ne anlamam lzm bakska bu konunun icinde bunu yazmandaki amac ne olabilir baska? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 ya etin kanının akıp akmaması etin tadını çok değiştiriyor anlamında yazdım. yoksa elbette pis memlektte beslenen hayvanla, ter temiz memlekette beslenen hayvanın tadı bir olmaz. ya da hayvanın türü de değişir. ama çok fazla seyahat edip çok fazla yerde et yediğim için çok rahat bir şekilde helal kesim ile şoklama ve diğer hayvan öldürme biçimleri nedeni ile et tadında fark olduğunu söyleyebilirim. edit: ayrıca lezzette çok göreceli bir kavram. bana lezzetli gelen bir başkasına lezzetli gelmeyebilir. kendi adıma bizim alıştığımız damak tadının bu ülkede yaşıyor olduğumuz için helal kesim etle ilgili olduğunu söylemek istedim.katılmazsın,o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HotLine Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 KuddusiMavra said: ya etin kanının akıp akmaması etin tadını çok değiştiriyor anlamında yazdım. yoksa elbette pis memlektte beslenen hayvanla, ter temiz memlekette beslenen hayvanın tadı bir olmaz. ya da hayvanın türü de değişir. ama çok fazla seyahat edip çok fazla yerde et yediğim için çok rahat bir şekilde helal kesim ile şoklama ve diğer hayvan öldürme biçimleri nedeni ile et tadında fark olduğunu söyleyebilirim. edit: ayrıca lezzette çok göreceli bir kavram. bana lezzetli gelen bir başkasına lezzetli gelmeyebilir. kendi adıma bizim alıştığımız damak tadının bu ülkede yaşıyor olduğumuz için helal kesim etle ilgili olduğunu söylemek istedim.katılmazsın,o ayrı. abi sonucta turkiyede herkezin ortak alistigi bi damak tadi var bunu yurtdisina cikinca farkediosn mesela bana fransada yedigim etler nedense turkiyeden daha lezzetli gelio fakat rusyada yediklerim resmen hayatimdan sogutuo. bunun biton nedeni var en onemlisi nasil pisirildigi. doga cevre tabiki bi sekilde buna dahil oluo. ayrica aldigin guzel bi steaki mesela catalla delmeden dogru bi metodla pisirip yedigin zaman tadi lezzeti icinde kalir kalkip shoklanmis eti firina atip yemee calisirsan o etten ne beklersin bunu etin nasil pisirildigine cinsine vs vs tabiki kesimide cok onemli ama hayvanin kesimi deil bence ben fransiz culinary uzmani degilim tabiki ama hayvanin helal kesim seklinin onun etin'e lezzet katicagina kesinlikle inanmiyorum fakat mesela hayvanin sirtindan cikcak steakin kesim metodu vs vs gibi biton onemli sey var hayvanin kesiminden once lezzet icin onemli olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 https://pbs.twimg.com/media/BaoNqj2CEAAyppc.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HotLine Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 ama onlar cehennemde yanacak. kadin ney ile neyin beklentisine girio ya sanki gidip gelmis'de herseyden haberi var. bu kafadaki insanlarin oldugu bi toplumdan tabiki mutsuz bi ulke cikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 hani ignorance blissdi? hepsi yalanmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 HotLine said: KuddusiMavra said: ya etin kanının akıp akmaması etin tadını çok değiştiriyor anlamında yazdım. yoksa elbette pis memlektte beslenen hayvanla, ter temiz memlekette beslenen hayvanın tadı bir olmaz. ya da hayvanın türü de değişir. ama çok fazla seyahat edip çok fazla yerde et yediğim için çok rahat bir şekilde helal kesim ile şoklama ve diğer hayvan öldürme biçimleri nedeni ile et tadında fark olduğunu söyleyebilirim. edit: ayrıca lezzette çok göreceli bir kavram. bana lezzetli gelen bir başkasına lezzetli gelmeyebilir. kendi adıma bizim alıştığımız damak tadının bu ülkede yaşıyor olduğumuz için helal kesim etle ilgili olduğunu söylemek istedim.katılmazsın,o ayrı. abi sonucta turkiyede herkezin ortak alistigi bi damak tadi var bunu yurtdisina cikinca farkediosn mesela bana fransada yedigim etler nedense turkiyeden daha lezzetli gelio fakat rusyada yediklerim resmen hayatimdan sogutuo. bunun biton nedeni var en onemlisi nasil pisirildigi. doga cevre tabiki bi sekilde buna dahil oluo. ayrica aldigin guzel bi steaki mesela catalla delmeden dogru bi metodla pisirip yedigin zaman tadi lezzeti icinde kalir kalkip shoklanmis eti firina atip yemee calisirsan o etten ne beklersin bunu etin nasil pisirildigine cinsine vs vs tabiki kesimide cok onemli ama hayvanin kesimi deil bence ben fransiz culinary uzmani degilim tabiki ama hayvanin helal kesim seklinin onun etin'e lezzet katicagina kesinlikle inanmiyorum fakat mesela hayvanin sirtindan cikcak steakin kesim metodu vs vs gibi biton onemli sey var hayvanin kesiminden once lezzet icin onemli olan. iddialaşmak için söylemiyorum.yazdıkların doğru yalnız ben şunu kastediyorum. burger king...dünyanın her yerinde burger kingte yedim. müslüman ülkelerdeki burger kinglerde ki köftenin tadı ile müslüman olmayan ülkelerdeki burger king köftelerinin tadı çok farklı.ve müslüman ülkelerde yediklerim daha lezzetli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 hiç bir şeye inanmamak da bir inançtır ve belli açılardan bakarsak dinden bir farkı yoktur. daha doğrusu, dine inanmamak için dayanak oluşturduğunuz şeylere zaten inanmış oluyorsunuz, buda şeklen inançsız olan kimselerin özünde bir şeylere inandığını gösteriyor. ayrıca ateistler veye her ne derseniz diyin, kendi inanç sistemleri olan "inanmama" kavramını en yobaz dindar kadar şiddetle ve skolastik olarak savunduklarını da göre bilirisiniz hal böyle olunca inan veya inanmayan arasında "bir şeylere inanma" ki konu itibari ile din diyoruz, bağlamında farklılıkta bulunmamaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Feamer said: hiç bir şeye inanmamak da bir inançtır Telefondayım. Gereken imajları arkadaşlar yapıştırsın lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 said: HotLine said: KuddusiMavra said: ya etin kanının akıp akmaması etin tadını çok değiştiriyor anlamında yazdım. yoksa elbette pis memlektte beslenen hayvanla, ter temiz memlekette beslenen hayvanın tadı bir olmaz. ya da hayvanın türü de değişir. ama çok fazla seyahat edip çok fazla yerde et yediğim için çok rahat bir şekilde helal kesim ile şoklama ve diğer hayvan öldürme biçimleri nedeni ile et tadında fark olduğunu söyleyebilirim. edit: ayrıca lezzette çok göreceli bir kavram. bana lezzetli gelen bir başkasına lezzetli gelmeyebilir. kendi adıma bizim alıştığımız damak tadının bu ülkede yaşıyor olduğumuz için helal kesim etle ilgili olduğunu söylemek istedim.katılmazsın,o ayrı. abi sonucta turkiyede herkezin ortak alistigi bi damak tadi var bunu yurtdisina cikinca farkediosn mesela bana fransada yedigim etler nedense turkiyeden daha lezzetli gelio fakat rusyada yediklerim resmen hayatimdan sogutuo. bunun biton nedeni var en onemlisi nasil pisirildigi. doga cevre tabiki bi sekilde buna dahil oluo. ayrica aldigin guzel bi steaki mesela catalla delmeden dogru bi metodla pisirip yedigin zaman tadi lezzeti icinde kalir kalkip shoklanmis eti firina atip yemee calisirsan o etten ne beklersin bunu etin nasil pisirildigine cinsine vs vs tabiki kesimide cok onemli ama hayvanin kesimi deil bence ben fransiz culinary uzmani degilim tabiki ama hayvanin helal kesim seklinin onun etin'e lezzet katicagina kesinlikle inanmiyorum fakat mesela hayvanin sirtindan cikcak steakin kesim metodu vs vs gibi biton onemli sey var hayvanin kesiminden once lezzet icin onemli olan. fransadaki etlerin daha lezzetli gelmesi eğer sen pişirmiyorsan sos ve baharat gibi etkenlerden kaynaklana bilir, yok sen pişiriyorsan dediğin gibi hayvanın parçalanması ve bunların belli bir düzen içinde satılmasından kaynaklanır. misal yemeklik parça et alıyorum, -ki lokantacılardan da duydum aynı şeyi hazır kolay diye öyle alıyorlar- eti satan adam hayvanın neresi denk gelirse onları kesip doldurmuş hal böyle olunca yemekte biri yarı pişmiş olurken diğeri çoktan pişmiş olabiliyor. bu gibi esnaf etiğine ve özünde kuran ve islama aykırı şeyler asıl çok yapılıyor, ki aranan "hela" kavramı ise buradan harama geçiliyor zaten kesim konusunda ise zaten hayvanı 2-3 farklı şekilde kesebilirsin- daha doğrusu öldüre bilirsin mezbahanede. kanını akıtarak kesmek bunlardan biri, ve bunu eleştirirken bu uygulamanın neden kabul gördüğünü araştırmak lazım, ha, muhammet yatmış kalkmış demiş bundan sonra hayvan böyle kesilecek diye emir buyurmuş diye inanıyorsanız zaten bence bu kafayı bir değiştirin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Marty said: Feamer said: hiç bir şeye inanmamak da bir inançtır Telefondayım. Gereken imajları arkadaşlar yapıştırsın lütfen kelimelerden anladıklarımız arasında ciddi farkları olduğu kanısı uyandı bende, inanç nedir? ve inanmanın şartı nedir? ayrıca en az 25+ yaşında adamlarsınız, orta okul bebesi gibi imajla cevap verme derdindesiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Etin helal olması için, hayvanın kanının akması ve sakat/hasta olmaması dışında kasabın da tanrıya inanıyor olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 onlar işin savunma mekanizması, "adam müslümansa doğrusu yapıyordur" sanrısı, tabi öyle bir dünya yok malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Bunun acı çekmeyle ve hormonlarla alakalı olduğunu okumuştum bir yerde ama düzgün kaynak bulamadım, nerede okuduğumu da hatırlamıyorum. Ölmeden önce/ölürken acı çeken hayvanlar ölüm esnasında adrenalin gibi hormonlar salgılıyormuş, bu hormonlar dokularda değişiklik yapıyormuş o yüzden acı çekerek ölen hayvanların eti daha sert daha lezzetsiz oluyormuş falan filan. Arattığımda hep avcılık forumlarından filan sonuçlar çıktı, onda da hep bundan bahsetmişler de doğru düzgün açıklayan bir kaynak bulamadım. /edit: araya başka konu girmiş, ayrıca yeni sayfa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar