Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

doğal seleksiyon ve YHT


forgiver

Öne çıkan mesajlar

"bu artık azalmaya başladı. çünkü kuşlar da yht’ye alıştı ve göç yollarını değiştirmeye başladılar. ancak zaman zaman göç eden kuş sürüleri yht’ye çarpıyor. kuş sürüsü yüzünden yht hızını düşürmeyecek, 250 kilometre hızla seferlerine devam edecek. zaman içerisinde kuşlar yht’ye alışıp göç yollarını tamamen değiştirecektir."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kuşların göç yolları ve zamanları bellidir. Bunları gözetleyen kurumlar da var. Adam çıkıp bunları takip etmeliyiz, duruma göre seferleri ayarlamalıyız vs demiyor da önüme geçene bir tekme diyor işte. Kuş sürüsü dediğin çarşıya pazara inmiyor ki. Geçecek gidecek. Aksayacak sefer 5dk bile değil. Hani ayarlarsın istasyondan 5dk geç kalkar. Erken uyarı sistemi kurarsın. Hayır yani belki treni rayından çıkartmaz ama risk sonuçta, hiçte belli olmaz makinist panik yapar birşey olur. Veya kendi yaralanır.


Ulan memlekette birisi de çıkıp desin ki bilimsel yaklaşacağız sorunlara, çözüm üreteceğiz vs vs. Hep bir odunluk, hep bir dar kafalılık. Ondan sonra millet uzaya çıkıyor, şunu yapıyor bunu yapıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya illa vardır çalışmalar. radar vardır, onu geçtim bu göçleri izleyen doğal yaşam kuruluşları, üniversiteler, doğa bilimciler falan var.

Şimdi hızlı tren de arabalarda olduğu gibi ön tarafında vakum oluşuyor. dolayısıyla kuş bir kere kapıldı mı o vakuma kaçamıyor zaten. Ama en azından bu göçler bilimsel olarak takip edilebilir, belli frekanslarda seslerin kuşları ve canlıları kaçırdığı biliniyor. Bu doğrultuda çalışma yapılabilir. Hayır burası Türkiye tamam da insan arada bi bekliyor bir insan evladı çıksın da akla mantığa ve bilime uygun açıklama yapsın. En azından gayret etsin.

Havacılıkta en büyük dert bu kuşların göç olayı. Çok zarar veriyorlar ve ciddi risk oluşturuyorlar. 1 tane kuş motor bozuyor, uçak indirtiyor. Rotaları ve uçuş zamanlarını ona göre ayarlıyorlar.

Bak arcane hemen bulmak koymuş linki. 10 sene sonra RTE çıkar milli kuş radarı projesini açıklar. Biz böyle hayvan severiz!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Hızlı tren hattında kuşlar kullanılarak trafik yaşanmaz hale getirilecek... Bu konuda ayrıca baronların finansesi ile kuş sürüleri kiralanacak ve seçime kadar tren trafiği bunalımı en üst seviyeye çıkartılacak... Eskişehir bu iğrenç taktiğe hazırlanmalı..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...