Ceday Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 spherede zaten yazılmaz onlar, bosuna kasma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delinquent Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 onun bahanesiyle matematik tekrarliyorumi, bosver :D arada da olabilecek bir seyler bulursam eklerim :)[signature][hline]Young enough to feel an earthquake, too cool to even care. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 said: Math-, 10 Aralık 2004 19:04 tarihinde demiş ki: [Matematik ogrenceksen soyle beraber kasalim, benim de pek sevip & bildigim soylenemez :D :))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 said: TheCoder, 17 Aralık 2004 03:42 tarihinde demiş ki: said: CEDAY, 17 Aralık 2004 00:32 tarihinde demiş ki: spherede zaten yazılmaz onlar, bosuna kasma.. Bu kadar karamsar olma.. revisionda double var mı? 55i de yazılmayagı asikar..revisionda yoksa onda da yazılmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delinquent Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 double'dan kasit?[signature][hline]Young enough to feel an earthquake, too cool to even care. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 5.35 gibi bir sayıyı tutabiliyomusun? sadece 5 olarak deil, küsüratıyla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delinquent Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 decimal diyorsun yani, eheh double ne dedim ben de :D bir sekilde yapiliyor olmasi lazim, hatta taran aciklamisti zamaninda yanlis hatirlamiyorsam. ama ben bilmiyorum yolunu su an.[signature][hline]Young enough to feel an earthquake, too cool to even care. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 100 ile (veya virgulden sonra kac basamak olacaksa) carparsiniz, ilk sayfada soyledigim usulle bolme yaparsiniz, kalani da virgulden sonrasi olarak yazarsiniz, olabilir :)[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Iki kisinin cektigi, tombala degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 o sekilde olmaz baggio. yani o sekilde tutarsın da islem yapabiliyor olman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 aslında baggio'nun dediği gibi olur gibi. ama sol kulağı sağ elle tutmaktan beter bir yöntem :) o yöntemle işlemde yapılır ceday. mesela 1*2,5 = (1*2)+[(1*50)/100] gibi. baggio bunu demek istemiş sanırım. sphere scripting'den anlamam ama bunu da yapar herhalde ??[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 orda sag taraf 0.5 deil 0 cıkıodu 55i de..sadece integer type destekledigi icin.. işlem yapamamıs oluosun bu durumda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 ne işim var benim sphere conferansında.. ama sen yaz logaritma fonksiyonunu, ben veririm seninkini.. yalnız silo yapabilirse, o zaman gelirim conferansa ahaha [Bu mesaj CEDAY tarafından 18 Aralık 2004 05:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 said: CEDAY, 18 Aralık 2004 02:02 tarihinde demiş ki: orda sag taraf 0.5 deil 0 cıkıodu 55i de..sadece integer type destekledigi icin.. işlem yapamamıs oluosun bu durumda.. yaw sphere da double yok mu? kıl oldum :) ama yine de ben mantığını buldum galiba, başta saçmalamışım zaten, hem "double yoksa şöyle şöyle yapılır" demişim, hem de o önermenin içinde double kullanmışım, parlak zekam benim :) şimdi şöyle oluyor, misal; 75*5,5 = (75*5)+[(75*50)+(aşağıda yapılacak işlem)] normalde 75 ile 50'yi çarpıp 100'e bölmemiz lazım. ama sphere double hesaplayamıyor. bu durumda bölme işlemini sphere değil, bir nevi biz yapacağız. nasıl mı? sayıları 100'e nasıl böleriz? eğer bölünen sayının sonunda 0 var ise atılır, eğer bir sayı var ise virgül atılır. anlatayım: yapmamız gereken işlem (75*50)/100. ben bunu nasıl yapıcam; 75*50=3750. şimdi 3750 sayısını 100'e bölmek lazım. burada sphere'a bölme işlemini yap demiyoruz (çünkü yapamıyor manyak) onun yerine bölme işlemi ne gerektiriyorsa onu yap diyoruz. bu da nedir? eğer sondaki sayı 0 ise sil. eğer sondaki sayı tam sayı ise depoya at. (depo tanımlanmış olacak tabii) bu mantıkla bölünen sayının arkasından iki basamak sayacak(çünkü 100'de iki sıfır var). örneğimiz de sayı şöyle ayrılıyor: 37 ve 5 olarak. sonra 37 yeniden 75*5 işleminin sonucuyla toplanacak. [(75*5)+37)]=412 sonra da efendim bu sayı integer'dan string'e çevrilecek, yanına bir virgül konup önceden depoya attığımız sayıyı koyacağız. örneğimizde şöyle oluyor: 412,5. e zaten bu da bizden en başta istenen işlemin sonucu :) sphere bunları yapar herhalde? [oha ne biçim bir anlatım tarzı, anlarsınız inşallah][signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 bu mantıkla birisi yazarsa script, pay isterim :P *!coder'a bakar*[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 o basit bir carpma islemi.. o mantıkla kimse script yazamaz, sen korkma :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 yaf niye yazılamıyor ki? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 bence trigonometrik oranları , karmaşık sayıları ve kök almayı da yapın serverlara matematik skill i koyarız sonra daha daha artar coğrafya , tarih , fizik , kimya[signature][hline]Dust in the wind, all we are is dust in the wind ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 abi hersey bi yana logaritma hesaplaması zaten öle kolay birsey degil. en basiti 3 tabanında log 412.5 hesaplamak istesen. 4125 ve 10 un loglarını ayrı ayrı hesaplayıp bölmen gerekecek. ancak bu diger ikisisinden herhangi birini hesaplayabilmek icin senin tekrar iki rakamın logaritmasını hesaplaman gerekecek. yani sonsuza kadar gider bunun sonu. cünkü sen aslen her sayıyı (integer hali:x fraction sayısı : y ) seklinde tutuyorsun.. [Bu mesaj CEDAY tarafından 18 Aralık 2004 12:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SirAnubis Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mat iyide scripting kötü :) şimdi napcıaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SirAnubis Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 said: Aradhell, 18 Aralık 2004 12:29 tarihinde demiş ki: bence trigonometrik oranları , karmaşık sayıları ve kök almayı da yapın serverlara matematik skill i koyarız sonra daha daha artar coğrafya , tarih , fizik , kimya Hahaha En iyisi eskilerden olan Beden Eğitimi olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delinquent Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Sayinin virgulden oncesi ve sonrasi icin iki textbox yapabiliriz diyecem ama abeci olacak oyle de. :) Taran anlatmis bir seyler ama kullanimi pek acik degil, oturup denemek lazim onlari.[signature][hline]Young enough to feel an earthquake, too cool to even care. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 sphere'da rasyonel/irrasyonel sayılar kavramı olmadığına göre demekki bazı şeyler imkansızmış[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delinquent Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Biz neyi tartisiyoruz bu kadar mesajdir, taran anlatmis falan diye? :) Rasyonel sayilar 17milyona kadar saklanalilabiliyor sphere'de, oyle oldugunu biliyorum; yalnizca nasil oldugunu bilmiyorum.[signature][hline]Young enough to feel an earthquake, too cool to even care. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 said: Delinquent, 18 Aralık 2004 13:37 tarihinde demiş ki: Sayinin virgulden oncesi ve sonrasi icin iki textbox yapabiliriz diyecem ama abeci olacak oyle de. :) Taran anlatmis bir seyler ama kullanimi pek acik degil, oturup denemek lazim onlari. yok yok, ceday onun cevabını vermiş zaten :) [yani bizim ürettiğimiz mantıkta, taran daha adam gibi bir yol söylemiş olabilir] yani kullanılır aslında ama o sayılarla karmaşık işlemlere girilmez. bu durumda çıkan şey bu (?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delinquent Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Yok bizim dusundugumuz gibi degil, direk sabit fonksiyon anlatmis adam :) mulfix, squarefix falan gibi islevler var ama kullanislari acik degil.[signature][hline]Young enough to feel an earthquake, too cool to even care. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar