Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lightbox için ışıklandırma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ürün resimleri (cep telefonu kılıfı, saat vb.) çekmek için bir lightbox yapacağım.
http://www.wikihow.com/Create-an-Inexpensive-Photography-Lightbox

şöyle bir düzenek çok basit gözüküyor. canon 600d var makine olarka.

yanlarda kullanma amaçlı ışıklandırma için ne alabilirim?

şöyle şeyler var ama 350tl veremem şuan için. daha ucuz bir çözümü var mıdır
http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/surekli-isik-45-w-2-li-set-56038649
Mesaj tarihi:
neyse şunu alayım uğraşmayım dedim :d

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/63-cm-urun-cekim-cadiri-isiklar-dahil-89951516

tenks
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
DynamicK said:

oo DIY forumunda kolaya kacmak falan.

*uyenin puanini dusurur.

kolaya kaçmaktan da vaz geçip kendim yaptım bu arada :d
karton, tülbent, 25tl lik 3 tane lamba, beyaz ışıklar vs derken
70tl ye oldu gayet de iş görüyor.

puanımı geri alayım.

Mesaj tarihi:
kutu hangi amcadan bilmiyorum çin'den geldi içinde ürünlerle, "aa bu iyiymiş lan" diyip direkt yaptım gitti.

beyaz ışık tasarruflulardan 24w 3 tane.
2 tane ikea lamba 25tl, 1 tane pazar masa lambası 20tl.
bir de okunmuş anane TÜLBENTi kesip o deliklere getirdim, onları bir de zımbaladım şimdi mis oldu.
Mesaj tarihi:
Selam,

İMÇB'den perdeciye gidilir, beyaz stor perde kumaşı alınır.

CFL tipi lambalar titreme yapabilirler. Bundan dolayı ebay'den beyaz led paneller alınır, ucuzdur, korkulmaz.

Limon kasasından küp frame'i yapılır, stor perede kumaşı zımbalanır gerdirilip.

Benim de kurma hayalim var ama hanım çok pis dalar bana. Ortada bıraktığım anda da ufaklıklar 3D'den 2D formuna getirirler onu :(

Saygılar.
Mesaj tarihi:
ahahah

ebay'den CFL lamba almıştım zaten :> ocak ayında gelecekler. bir de vinyl aldım şu kullandığım kötü karton yerine koymalık, perde olayına bakayım evet tülbentten çok ışık geçiyor açılı koymak zorunda kalıyorum. eski beyaz tişörtlerden de kesip denedim onlardan da hiç geçmedi falan.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

update edeyim dedim bunu diy'in krali oldu bildiğin :D
CFL ampüller rekor ışık veriyor (150w diyor bu aldıklarım 60w çekiyor) light box'a gerek bile kalmadı.
gümüş renk çekerken siyah, diğerleri için de arka tarafı beyaz vinyl ile harika oldu.

bi kaç da çektiğim raw foto (paintle açıp ufaltıverdim atmak için kaliteler cortingen oldu) daha photoshop falan dokunmadı.

Mesaj tarihi:
ışıkla oynamak pek iyi değil ya bazen göze batan farklılıklar oluyor tabii ne kadar sallarsın orası sana kalmış :). Bence en güzeli, en standartı 2 yana 2 ışığı 45 derece bakacak şekilde koyup ürünü crop almak olur istediğin fona yapıştırırsın sonra.
Mesaj tarihi:
tülbent deneyim vardı hazır üflenmiş lightboxtan kalma :d

ışıklarla ilgili pek bilgim yok aslında tutoryıl izleyim madem ben azcık daha. dediğin şekilde deniyorum yarın 45°
bir de aslında 6 tane var ışıklardan ve lambalardan hepsini kullanmıyorum bile 3 tane yetti
  • Yeni Oluştur...