Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ogun sanlısoy - o gün


gokkkan

Öne çıkan mesajlar

album kapagina eblek suratini niye bu kadar buyuterek koymuslar anlamadim. zaten pentagramdaykende genelde arka planda kalirdi surati, herhalde icinde kalmis portre gibi bastirmis albumu.

ama sarkilari ve album geneli fena diyil. bir tek sonlardaki rap sarkisi bozmus albumu.

"saka maka degil ulan, ellediysem elledim." lol[signature][hline]there is nothing in this world worth to believe in
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pentagramı bırakıp da, piyasa popçusu olan bir adamdan fazla birşey beklemiyorum ben.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Ra_tyillustrious, 14 Aralık 2004 12:11 tarihinde demiş ki:
Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Penth, direk önyargıyla yaklaşma adama. Bence gayet güzel. Sonuçta Profesyonel Müzisyen bu, hertürlü müzik yapmalı, dinlemeli, sadece metal, sadece rock ile fazla bi adım atıcağını zannetmiyorum. O yüzden Albümü gayet başarılı bululyorum[signature][hline]Deniz, Yıldızlar, Yakamoz ve bir kupa nescafe...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SABAH Röportajı

Ogün Sanlısoy, yeni albümü "O Gün"de deneyimlerini müzikseverlerle paylaşıyor. Rock müzik dinleyicilerinin yakından tanıdığı Sanlısoy'un çıkış şarkısı ise Ferdi Tayfur'un "Ben de Özledim"i Pentagram'ın eski solisti Ogün Sanlısoy, rock müzikle ilgilenenlerin yakından tanıdığı bir isim. Geçtiğimiz haftalarda çıkardığı ikinci albümü "O Gün" ile uzak kaldığı müzik piyasasına hızlı bir dönüş yapan Sanlısoy'un albümü rock'la çok haşır neşir olmayanların bile ilgisini çekiyor.

* İllk albümünüz "Korkma"yı beş yıl önce çıkartmıştınız. İkinci albüm neden bu kadar gecikti?
Aslında çok uzun hikaye bu. 1999'da albüm çıktıktan sonra deprem oldu, ardından ekonomik kriz çıktı, bağlı bulunduğum şirket iflasın eşiğine geldi. Tüm bunların üzerine ben kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalıştım.

* Bu arada plak şirketinizi de değiştirdiniz. Yeni şirket bulmak zor oldu mu?
Biliyorsunuz Türkiye'de alternatif müzik yapanlara değil de satış garantisi olan sanatçılara yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Gerçi bu yavaş yavaş değişiyor, onun da farkındayım ama benim için yeni bir plak şirketi bulmak uzun zaman aldı doğrusu.

* İlk albüm sizin için bir hayal kırıklığı mı oldu?
Hayal kırıklığı olmadı. Çünkü ilk albümden bir beklentim yoktu. O albümün çıkmış olması bile benim hayallerimi gerçekleştirdi. Fakat tam konserlerde dinleyiciyle buluşmayı beklerken ülkenin genelinde bir sürü aksaklıklar yaşanması biraz üzüntülü bir dönem geçirmeme neden oldu. Albüm çıktığı gibi kendi kendine yok oldu diyebilirim.

* Pentagram'daki dinleyicinizi beraberinizde bugüne taşıdığınızı düşünüyor musunuz?
Ben profesyonel anlamda müziğe başlayalı çok uzun süre oldu aslında. O zamanlar beni dinleyenler şimdi neredeyse 28-29 yaşında. O dönemde benim müziğimi sevenler bu albümü alırlar, "Ogün'ün albümü çıkmış, bir dinleyelim" derler diye düşünüyorum. Ama aynı zamanda çok yeni bir kitleyle tanışacağıma da inanıyorum.

* Şarkı sözlerinize bakınca dinleyicilere deneyimlerinizi aktardığınız, onlara tavsiyelerde bulunduğunuz görülüyor...
Aslında benim kendime söylediklerimi; mutlu olduğum, sinirlendiğim, kızdığım, aşık olduğum dönemlerdeki kendimle konuşmalarımı yazıp dinleyiciye sunuyorum. Bir anlamda "Bak bunlar bana iyi geldi, senin de işine yarayabilir" diyorum. Yani yaptığım, yaşadıklarımı insanlarla paylaşmak aslında.

* Albümde rock müziğin birçok versiyonu var. Bunu özellikle mi tercih ettiniz?
Repertuvarı hazırlarken birçok duygu içinde var olsun diye düşündüm. Ayrıca rock dinlemeye alışık olmayanlar da bu albümü dinlesin istiyorum. Sonuçta, belki soslar değişik ama esasta hepsi rock.

* Albümün sürprizlerinden biri de Ferdi Tayfur'un "Ben de Özledim" adlı parçası. Neden bu parçayı seçtiniz?
"Ben de Özledim" bizim onlu yaşlarımıza denk gelen ve o müzik türüne uzak olanların bile bir şekilde kulağına yerleşen bir şarkı. Bunu fark edince "Acaba rock versiyonunu yaparsak nasıl olur?" diye düşündüm ve bir demo hazırladım. Sonra da arkadaşlarla sahnede çaldık. İnsanlar hem çok şaşırdı hem de çok sevdi. O enerjiyi yakalayınca "Albüme de koysam mı?" diye düşünmeye başladım. Bunun üzerine menajerim aracılığıyla Ferdi Bey'e ulaştırdım. O da dinleyince beğenmiş ve bu işe olumlu baktığını ifade etmiş.

* Siz bu parçanın cover'ını dört yıl önce yaptınız. O zamanlar arabesk parçaların rock tarzında yorumlanması pek alışık olduğumuz bir durum değildi...
Aslında bir dönem rock ve arabesk birbirine çok uzak iki müzik türü gibi gözüküyordu. Şimdi arabesk parçaların rock, rock parçaların da arabesk tarzında yorumlanmasına çok sık rastlanıyor ama o dönemde böyle bir şey olmadığı için bana çok ekstra bir fikir gibi gelmişti. Şimdi ise ben albümü hazırladım, o parça da fiyongu oldu diye hissediyorum.

Sabah - Eylem Bilgiç
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Albümün çıktığı günden beri dinliyorum.
Pentagram başka, bu ikinci albüm başka.
Ogün ü ben zaten uzun zamandır takip ediyordum, ilk albumunde şansızlıkları oldu, ama orada ki parçalar da gayet başarılı.
Dinlemeyenlere tavsiye ederim.
Ikinci albumu ise her sanatçıdada oldugu gibi 1-2 satış amaçlı parçalar yer alıyor.
Amaç elbette kaliteli müzik yapmak, ancak bunu unutmamalıyız : bu insanlar paralarını kazanmak zorunda, kısaca tutacak bir album yapmaları şart.

Sitesinde ise albumu kendisi ile alakalı bir cok bilgiye ulaşabilirsiniz.

http://www.ogunsanlisoy.com[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Energizer tav$ani
Gizli Ninja2
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çarşamba bizim okulda (Sakarya üni) çalıyo. Sırf trailblazer'ın hatına gidicem, belli mi olur bi Fly Forever çalarlar belki.
Son albümünün klib şarkısından nefret ettiğimi söyleyebilirim ama.[signature][hline]Küfre sapanlar ve ayetlerimize yalan diyenler, işte onlar ateşin arkadaşlarıdır. Kuran 2/39
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olmamış.. tamamen maddi ve ''aman abi şöhret gibi oliyim''a yönelik bir albüm.. beklemezdim şahsen.[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi sanatçı dediğin adamlar genelde bi duyguda o kadar kayboluyolar ki sadece o duyguyu annatmak istiyolar (mesela rock mesela jazz fln) Bence öle olunca güzel oluo ne bakımdan diceksiniz. Adam o konuda takılıo ona çalışıo. Yani pek çok konuda ii olma şansı yok bence. Hem rap hem numetalimtrak şeyler yapıp ben bu işi iyi yapabiliorum diyemez bence bi insan[signature][hline]Her zaman saf sandığımız güneş doğarken bazen bizi kirletmemek uzaklaşır... Her uzaklaştığında yediğimiz darbeler saf olmayan bir ışıkla bizleri aydınlatır...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

duygu dediğimiz şey aslında müzik türü değildir öyle değilmi..:)
popta da rock ta da hip hop ta da her duyguyu anlatabilir insanlar:)[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Numb, 17 Aralık 2004 12:24 tarihinde demiş ki:
olmamış.. tamamen maddi ve ''aman abi şöhret gibi oliyim''a yönelik bir albüm.. beklemezdim şahsen.


dikkatle bakınca bi de röportajlarını okudum tekrar...sanırım haklısın...[signature][hline]Penguen dergi kapağından alıntı-
Chirac:Hepimiz Bizans Çocuğuyuz
Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir!


[Bu mesaj Mandooo tarafından 17 Aralık 2004 19:18 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Mandooo tarafından 17 Aralık 2004 19:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ewet biraz artistçe bi albüm olms kapaa fln da öyle ama sarkılar iyi ya her türden de sarkı war.ben düsmez kalkmazın bağımlısı olmstm..kimdi diye bi sarkı var.Ferdi tayfur cover ı da war ama klibi iyrenç olmus anadoludan gelip ünlü olmaya çalısan ismail yk görünümlü adamlara benzemis ki bi rock çıya yakısmıyo tabe :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ogün şanlisoy un 16 sında konseri vardı Çanakkale de
gittik ama pek bekledigim gibi olmadı daha çok punk gibi geldi şarkıları bana en iyi parçasıda pencereydi mimikleri , hareketleri falanla sahne performansı güzeldi ama.[signature][hline]Image is everything, so play with it.

Ne mutlu Türküm diyene !!

M. Kemal ATATÜRK
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa boylu maymun gibi bişi. Konser sırasında bi ara sahneden kayboldu. Biz arkadaşlarla birisi üstüne felan bastı sandık.[signature][hline]Being Optimized for Nullification and Zealous Infiltration/Biomechanical Unit Designed for Destruction and Yelling

[Bu mesaj Bonzi_Buddy tarafından 19 Aralık 2004 12:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...