KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2013 Pakistan'da motorlu sütçüler geziyor. Pakistan'da otobüslerin camları diz altına kadar açık...Havadar geziyorlar yani. Uzak Doğuda özellikle Tayland'da en yaygın kullanılan ulaşım aracı TUK TUK'un Pakistan(Hindistan,Bangladeş)versiyonu...RICHA... Pakistan'dan sonra Hindistan(Bombay)'da alkol özgürlüğü. Bombay'da gittiğimiz restaurantın GURU'su. Bombay'da sokakta bulaşık yıkayan çocuk... Hintlilerin hazmı kolaylaştırması için özellikle balıkla birlikte yaygın olarak tükettikleri bir içecekmiş.Hindistan cevizi sütü,adını bilmediğim bir meyve,sarımsak ve başka bir kaç baharatın karışımı ile hazırlanıyormuş.Onlar büyük bardaklarda içiyorlar.Bana tatmam için küçük bardakta getirdiler ama 1-2 yudumcuk alıp bıraktım. Balık güzel,soğan da var ve hem de limonlu...Ne eksik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2013 yesillik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2013 medeniyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2013 vardı da korkumdan isteyemedim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Bang Kok-1 Bang Kok-2 Bang Kok-3 Bang Kok-4 Bang Kok-5 Sokakta balık ızgara-Bang Kok Bombay havaalanında Budist rahipler Bang Kok'a inerken Buranın saati ile 05:55(Türkiye saati ile 00:55)'te odamdan görüntü bu.Hava aydınlandı Bang Kok'ta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 tengri afffetsin ama hintlileri hiç sevmiyorum ya. şu tütsüleri var ya bi de mutfakları, abi iğrenç kokuyor ya. bi hafta önce birkaç günlüğüne hintlilerin yoğun olarak kaldığı bi otelde kaldım, anasını satayım bavula sinmiş koku, çıkmıyor. baksan çok temiz yer. ama o koku işte. bin metreden tanırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 sonuç hintliler kokuyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 o senin beyaz burnunun marifeti olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Az önce yaptığım kahvaltı. Çeşit çoktu ama bana göre değildi arkadaşlar.Proşitolar(domuz pastırmaları),sucuklar,salamlar,sosisler...Kapışıyordu millet. Tabii tavuk,et yemekler,fasulye ve binbir çeşit sebze yemekleri de ayrı. Domatesli-peynirli omletimi yaptırdım,2 parça peynir aldım,baktım kavun-karpuz-ananas da var,onlardan da aldım.Portakal suyumu aldım,sıcak çikolata...Mis... O görünen krosan ve diğer hamur işlerini de gün içinde (dün gece olduğu gibi)yiyecek bir şey bulamazsam diye yanıma alıyorum.Yemedim yani :) Dün uzun bir uykudan sonra restauranta gittim,çok güzel,dayalı,döşeli,garson kızların süslü-püslü olduğu,ahçıların camın arkasında yemeği yapışlarını izlediğiniz şıngır mıngır,otelin en üst katında tüm Bang Kok'u seyredebildiğiniz bir mekandı.Fakat öyle kokular vardı ki ortamda o an çok mu hassas anımdaydım,bilemiyorum,öğürmeden kendimi zor attım dışarıya.Otelin etrafını turladım.Hemen yanında Domino's vardı,piza yemeyeyim(bu ara biraz kg verdim de ayıptır söylemesi)dedim ve biraz daha gezdim ama yok,benim yiyebileceğim bir şeyler bulamadım.Çaresiz 7 ELEVEN'dan gidip 4 Heineken,pringles cips ve mars çikolata aldım,odama geldim. Havuz başında kahvaltı sonrası kahve keyfi yaptım. Havuzdan manzara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Bangkok'un downtownu yok diye duymuştum doğru mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 ayıp edionnnnn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 River City bot iskelesi Chau Paya Nehri-1 Chau Paya Nehri-2 Chau Paya Nehri-3 Chau Paya Nehri-4 River City'de sokakta enteresan kokulu yiyecek satan seyyar satıcılar... River City'den ayrıldıktan sonra anlaştığım taksiciye beni bir tapınağa götürmesini söyledim.Çünkü bunların en ünlü Altın Tapınak bugün kapalıymış.Beni bu tapınağa getirdi.Adını sormadım :) Tapınağın Budası...Buda heykelinin üzerinde tapınağın ait olduğu vakfın adı yazıyor. Sistem gözlemlediğim şekli ile şöyle işliyor... Tapınak önündeki sunular(adaklar)satın alınıyor... Yağ,su,meyve,tütsüden oluşuyor sunular. Örnekte ablamız sunuları alıyor... Tapınağa giriyor... Sırası ile adaklar sunuluyor,tütsüler yakılıyor,uzun tahta çubuklar ellerde sallanarak dualar ediliyor... Tapınak içi-2 Tapınak içi-3 Tapınak içi-4 Kaplana da aynı şekilde adaklar sunuluyor ve dua ediliyor.Az önceki fotoğrafta da sütunlarda ejderhalar vardı.Ejderha ve kaplan demek ki dinlerinde de önemli figürler oluşturuyor Uzak Asyalıların. Tapınak içi-6 Tapınak içi-7 Duasını bitiren bu çanları çalıyor-1 Tapınak çanları-2 Bang Kok inanılmaz değişmiş 10 sene önceye göre.Tam olarak 11 sene önceye göre.O zamanlar 5 kez gelmiştim 2001-2002 arasında.Şehir merkezi hariç virane yapılar,sefaletin her yerde göze battığı bir şehirdi.Şimdi şehrin genelini sarmış bir metro ağı var.Hemen her taraftan gökdelenler yükselmiş.Dwontown tabii ki var ve oralarda sefalet hala devam ediyormuş(gitmedim,arkadaşa sordum,o söylüyor)ama kesinlikle 11 sene önceye göre gelişme var. Adamların huyları da değişmiş.Çakal olmuşlar.Önceki geldiklerimde güleryüzlü,harbiden içten gülen insanlarla doluydu Bang Kok.Zaten dünyanın en güler yüzlü milleti diyorlar bu Taylandlılara.Ancak şimdi, en azından dünden beri gördüğüm herkes çakal olmuş.Herkes düdüklemenin peşinde,"şu adamı nasıl kazıklarım?" 'ın peşinde olmuş. Havaalanı yenilenmiş.Ne zaman yenilediklerini bilmiyorum ama son derece büyük ve modern bir havaalanı yapmışlar.Beni havaalanında kazıkladılar.Şöyle ki havaalanı çıkışında LİMUZİN tabir ettikleri Pasaat ve Camrylerden oluşan taksi filosu var.Normal taksiyi sordum,çok yürümen lazım ve hem de seni dolandırırlar.Bizimkisi 4-5 Dolar daha pahalıdır ama rahat edersin dediler. 950 Baht(yaklaşık 33 Dolar)karşılığı paraya anlaştık.Aslında biraz da şehir merkezindeki gösterilerden dolayı güvenli bir şekilde gitmeyi de istememin de etkisi oldu normal taksi arayışımdan vazgeçmemde. Neyse.Otele 45 dakikada geldik.Havaalnı şehirm merkezine,özellikle SUKHUMVIT bölgesine gerçekten uzak. Bugün 2 saatliğine bir taksi tuttum.Öğrendim ki havaalanında çıktığımız yerden alt kata inmem gerekiyormuş ve oradan bulacağım taksi beni aynı yere 400 Baht(yaklaşık 13 Dolar)'a götürüyormuş.Neyse,bugünkü taksi ile 2 saatlik beni gezdirmesi karşılığında 200 Baht(yaklaşık 7 Dolar)verdim.Yarın da beni otelden havaalanına 400 Baht'a götürmesi konusunda anlaştık. Yemeklerini eskiden yanımda müşterimle denemiştim ve koku konusu o zaman da canımı sıkmıştı.Şimdi kaldığım otel son derece lüks bir oetl ama daha önce ki mesajda da anlattığım gibi dün akşam restaurant kısmına girmemle çıkmam bir oldu. Muhtemelen sabah kahvaltısında fazladan aldığım korsanları,tatlı hamur işlerini yiyeceğim; Heineken biralarımla birlikte... Yeni bir şeyler olduğunda paylaşacağım. Bu arada videolarım da var ama burada paylaşmak için en kolay nedir(youtube ya da facebook üzerinden paylaşmak istemiyorum)? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Şunu unutmuşum :) Galatasaraylı dostlara gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 iyi yolculuklar daha daha, o koku konusu yağlardan kaynaklanıyor. farklı çeşit yağ kullanıyorlar, "canola oil" kullanıyorlardı hatırladığım kadarıyla... yine de midene çok güvenmiyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 yok,valla güvenmiyorum.zaten rahatsız midem.bu sıralar fena değil.şimdi burada bir şey yerim,beni süründürür.daha Çin'e gideceğim kardeş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Şangaya geldim.2 saat trafikte bekledim.Otele valizi bırakıp star bucks arayıp buldum.kahvaltımı yaptım.otele geri döndüm.duşumu aldım.bu satırları yazdıktan sonra saatlerce uyumak üzere yatıyorum.selamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 çeto 2 saat trafik nedir ya istanbuldan betermiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Sorma gözüm.günlerdir uyku diye bir şeyim kalmamıştı,dibim düştü trafikte.sabahın 7sinde her yaştan ama her yaştan binlerce kişi her yana doğru yürüyor,koşturuyor,arabalar binlercesi trafikte...inanılmazdı...istanbul trafiğini senelerdir çekiyorum ama onun gibi dseğil.bu başka bir şey.bizde sabahın köründe her yaştan insanı sokaklarda göremezsin.yaşlıların hepsi yürüyüşe,yoga,vsye çıkmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 "roket adam" said: tengri afffetsin ama hintlileri hiç sevmiyorum ya. şu tütsüleri var ya bi de mutfakları, abi iğrenç kokuyor ya. bi hafta önce birkaç günlüğüne hintlilerin yoğun olarak kaldığı bi otelde kaldım, anasını satayım bavula sinmiş koku, çıkmıyor. baksan çok temiz yer. ama o koku işte. bin metreden tanırsın. lan senin otel yine iyiymiş benim şantiyede konteyner arkadaşım hintliydi adamın kokusunu tee yüz metre öteden alırdım aaa uday geliyor falan derdim dasda.. en kötüsü panjablar tecrübe ile sabit bütün gününü berbat etmesi için bir kere önünden geçmesi yeterli emenike.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Bizim geçen haftaki toplantıda hintli vardı, tertemizdi lan? Ama bahsettiğim adam kalite müdürü, yaşam standartları yüksek diyedir belki. Vegeteryandı bide. Galiba hintlilerin çoğu öyleymiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 bizim santiyeye de gelmisti bi tane hindu acaip aci bir cips gibi bisey getirmis ben de bi avuc alip atmistim agzima 2 gun genzim yandı bi de beni kariya goturun demisti eleman ajhsgdhjad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar