Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telefon Kaydettirme Tutosu


bingildak

Öne çıkan mesajlar

Günaydın,

HTC One aldırmıştım Amerikadan aylar önce. Benim giriş çıkış yapmamdan beri 5 ay geçtiği için kayıt ettirememiştim, başka birinin pass'iyle uğraşmak istemedim. Neyse bayramda ailemden birileri gitti geldi onun pasaportuna kayıt yaptırıcam. E-Devlet şifresini de aldım.

Biri adım adım ne yapılması gerektiğini yazabilir mi? Çok fazla kaynak var nette çoğu çapul siteler güvenemedim.

1. Vergi Dairesine X tutarı yatırılacak ,
2. E-devlet girişi yaparak kayıt ettireceksiniz diyor.

Yaptığımız ödemeye dair dekontu e-devlet tarafından kayıt yaparken nasıl gösteriyoruz ki? Dekont üzerinde ödemeye dair bir numara falan oluyorda onu mu giriyoruz? Veya başvuru yapıyoruz adamlar ödeme yapılmış mı diye check mi ediyor? E-devlet üzerinden yapacaksak hard copy dekonta ihtiyacımız var mı? Giriş çıkış yapan kişinin hangi bilgileri isteniyor e-devlet üzerinde kayıt yapılırken?

Teşekkür ettim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse silklememiş.

İleride birine gerekirse diye paylaşayım:

1) E-Devlet şifresini alıyorsunuz pasaport sahibinin,
2) Vergi Dairesine şubeden (internet şubesinden olmuyor) "9151" kodu ile "YolcuCepTel" e 115 TL'lik ödemeyi yapıyorsunuz. Ödeme yapılırken pasaport sahibinin TC kimlik no'su, adı ve soyadı ayrıca telefonun IMEI'si bilgi olarak ekleniyor (çok önemli)
3) https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet sayfasına girip login oluyorsunuz. bilgileri dolduruyorsunuz, eski pass'ler için "belge numarasına" "X123456" (harf ve 6 rakam) şeklinde giriş yapıyorsunuz.

eklenme yapayım: burada sorulan "giriş tarihi", "pasaport numarası", "kimlik no" ve "imei" çok önemli. birindeki hata sonradan -kontrolden sonra- kapanmasına sebep oluyormuş. sonra uğraş dur.

4) gönderdikten sonra bana "bu tc kimlik no ile bir ödeme yapılmamış" diye uyarı yaptı, 3 saat sonra denedim "Başvurunuz alınmıştır. Başvuru Numarası:" yanıtı geldi sistemden.

Anladığım kadarıyla vergi dairesine bir inquiry düşüyor, ödeme yapılmış mı diye, diğeri de emniyete gidiyor "bu pasaport numarası ile bu kişi verilen tarihte ülkeye giriş yapmış mı" diye.

İşlem sonrası IMEI sorgulama sonucum:

"IMEI NUMARASI KAYITLI"
"Yolcu beraberi kaydedilen cihaz"

Kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...