Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Burnunu Çeken Kedi

Shaklaban

Öne çıkan mesajlar

bahçeli evde oturuyoruz 1 yaşında falan kedimiz var. bahçede yaşıyor arada dışarı çıkıp geziyor falan. 2-3 aydır sürekli burnunu çekiyor, hapşurup sağa sola sümük saçıyor.

bir ay önce salak bi veterinere götürdük karma aşı yaptı bi ilaç verdi ama fayda etmedi.

netten baktım çocuk antibiyotiği falan verin diyodu bir defasında zorla şırıngayla ağzına verdik ama debeleniyor tırmalıyor falan. sütüne kattık içmiyor bu sefer de.

napsak buna?
Sosyal ağlarda paylaş

sürekli burnunu çekip hapşırması kötü bir şey. soğuk algınlığı bile başlı başına ölüm tehlikesiyken bir de enfeksiyon ciğerlerine inip öksürmeye başlarsa durum çok çok daha kritik hale gelebilir. antibiyotik tedavisi gerekiyor büyük ihtimal. veteirner karar versin.

antibiyotiği şırıngayla vermek en kolay yöntem ama ilacı verirken kendinizi çizdirmemek için biraz deneme yanılmayla tecrübe edinmek gerekiyor.

karma aşı bu hastalanma vakası hiç gerçekleşmesin diye yapılır. yani aşının mevcut hastalığa hiç faydası yok. ayrıca hastalık varken pek aşı yapılmaz. başka bir veterinere gidin.
Sosyal ağlarda paylaş

Su an karma asi falan yapmazlar. Antibiyotikli, vitaminli 5-6 gun suren bir asi serisi var. Ustune de bunyesi kuvvetlensin diye sarilik hastalarina verilen bir tipte serum ve bir sey karisimi var, unuttum adini. Ondan vererek hayvani tamamen iyilestirirsin. Diger hayvanlara bulasma ihtimali var ama. Evde boyle bir kediye 3 aydir bakiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

gençlik hastalığı gibi bişey bu.benim kedimde de var aynısı.çok da bulaşıcı bişey.dışarda başka kediden falan kapmış olabilir.bi de geçti sanılıp sık sık nükseden bişey.o sümük koku almalarını engellediği için çok sakat, hayvanlar yemek yemiyor.izmirdeysen veteriner tavsiye edebilirim, tek iğneyle halletmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...