Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tez konusu

masa

Öne çıkan mesajlar

Bu sene mezun oluyorum. Tez benzeri bitirme projemiz var. Psikoloji okuyorum, madde bağımlılığı konusuna ilgi gösterdim geçen yıllarda projeyide böyle yapıyım diyorum.

Şimdi hocadan iki tane ölçek aldım.
2 tane ölçek var ikiside oyun gibi(Hanoi kuleleri gibi) ikisi de farklı şeyleri ölçüyor ikisinden birini seçicem. Bu ölçeklerden birini farklı madde bağımlıları gruplarına veya kronik içicilerine uyguluycam ve anlamlı bir farklılık olup olmadığına bakıcam. Madde gruplarını şöyle düşündüm; uçucu maddeler, eroin, kokain, esrar, halüsinojenler, ektazi

Şimdi ilkinde forumun junkieleri bana özel mesajla ulaşabilir.

İkincisinde madde gruplarından 10ar kişi bulmam çok çok iyi 7-8 kişi de olur ama ancak şuan bile 6 grup var bunu azaltmalıyım.
Madde gruplarını seçerken şuna dikkat edicem. Eğer kişi uçucu madde grubundaysa ağırlık olarak onu kullanıyor olucak eğer eroin grubundaysa ağırlık olarak eroin içiyor olcak. Ancak halüsinojen ekztazi gruplarında bunu sağlamak zor onun için ekztazi grubunu çıkarabilirim. Ya da gönüllü bulması zor grubu çıkarabilirim. Ya da uçucu madde grubu çok uğraştıracağı için çıkarabilirim.

Son olarak soracağım şey: Son yıllarda sentetik esrar kullanımı yaygınlaştı, bonzai adıyla insanları zehirliyor acaba esrar ve sentetik esrar diye iki gruba baksam mı diye düşünüyorum.

Fikirlere önerilere açığım.
Sosyal ağlarda paylaş

psikedeliklerin bağımlılıkla ilgisi hiç yok aslında*
en fazla güncel kültür ve ideolojiye katkıları tez konusu olabilir
keza esrarın da öyle

bu arada tez konusu demişsin bağımlıları araştırıcam demişsin de, olayın ne yani, tezin nedir? hangi noktaya çıkma gayesindesin? onlar anlaşılmıyor yazdıklarından.

*

*: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/Drug_danger_and_dependence.png

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...