Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Calisanimla Ciddi Sorunum var

hunty

Öne çıkan mesajlar

Olay avrupa da geciyor.
Ben cok buyuk bir mallik yaptim ve bir elemanimdan gunluk verdigim yevmiye, maasi karsiligi imza almadim. Yillardir bir suru calisanim var kimseden almamistim ama aradan boyle biri cikti.
Hanfendi hastayim diye isi birikti ve sonradan ogendikki 10 aydir calisiyorum maas alamiyorum diye Komisyona basvurmus.
Simdi bu kayitli eleman, her ay vergisini falanda yatirdim ama her aksam verdigim maas karsiligi imzasini almadim.
Komisyona gittik avukatla falan. Komisyonun basi ben ugrasmam mahkeme karar versin diye konuyla ilgilenmeden isciyi hakli buldu.
Yakinda mahkemeye cikicaz.
Benim elimde bu elemanin vergi beyanamesi var 10 aylik maasini alip vergisini odedigine dair. Nasil yaptiysa elimde bu belgenin oldugunu bildiginden gecmis beyannamesini degistirmis. Ben degistirmezler diye umuyordum ama degistirmis. Yine de elimde eski belge, kanit var ustelik degistirilmis olmasi daha da ilginc yapiyor beyannameyi.
Fazla detaya girmiycem.Gitmis hastaneden rapor almis maas alamadigimdan kafayi siyirdim diye, onun icinde ayrica para istiyor. 4-5bin euro bi mevla bana girecek gibi. O paradan iflas etmem ama boyle bir pisligin kazanmasi kanima dokunuyor.
Benim hatam buyuk ama imza belgesi disinda tum mantikli gercekler benim yanimda. Calisanlarin hepsi benim lehimde ifade veriyor. Bir tane tanigi yok bunun.
Akil verebilecek olan var mi? Bu sana mustehak diyip moralimi bozmayin ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk onu diyem zaten. 10 aydir maas alamadin niye bir kere bile sikayet etmedin? Ustune senden baska herkes aliyor sadece sen alamiyorsun! Ayrica maas alamasa insan isvereniyle bir sozlesme falan yapar bu kadar parayi bana borclu falan diye. Ne bir sikayet ne en ufak bir olay. Genc hatun, benim iki katim kadar kocasi var izbandud. Imzali belge disinda her sey ortada.
Ne biliyim simdi dusunsenize buyuk bir firmada maas alanlarin imza attigi belge caliniyor ya da kayboluyor. Ne yani simdi firma tum maaslari sifirdan odemekle mi yukumlu?
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

Ilk onu diyem zaten. 10 aydir maas alamadin niye bir kere bile sikayet etmedin? Ustune senden baska herkes aliyor sadece sen alamiyorsun! Ayrica maas alamasa insan isvereniyle bir sozlesme falan yapar bu kadar parayi bana borclu falan diye. Ne bir sikayet ne en ufak bir olay. Genc hatun, benim iki katim kadar kocasi var izbandud. Imzali belge disinda her sey ortada.
Ne biliyim simdi dusunsenize buyuk bir firmada maas alanlarin imza attigi belge caliniyor ya da kayboluyor. Ne yani simdi firma tum maaslari sifirdan odemekle mi yukumlu?

orada maaşlar elden mi ödeniyor?banka dan ödeme diye bir şey yok mu?oradan yırtarsın belki diye düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

Restoran isi. Elemanlar dedi ay sonunu cikaramiyoruz gunluk alalim. Bana da uyar tabi ay sonununda o kadar elemana birden maas vermek zordu. Gunluk kasadan verince isler kolaylasti. TAbi elden veriyordum. Banka da falan gozukmuyor maas aldiklari.

diğer elemanlardan da "alacağım yoktur" kağıdı al
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi firma olarak tum haklari elimde tutuyorum. Avukatla falan yazdik hersey dokumanli gunluk maas oduyoruz ve aylik imza aliyoruz. Olaydan sonra maas konusunda falan hersey geregine uygun suan.
Elimde bir aylik kamera goruntusu var. Muhtemen maas oderken gozukuyordur ama avukat dedi ki ne icin para verdigin ne kadar verdigin goruntulerden belli olmaz. Kanit olmaz bu dedi. Avukati da hic sevmiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

kurtarırsın gibi geliyor bana.

öncelikle sistem ne bilmiyorum da senin imza almaman (alamaman demiyorum özellikle) sana sorun cıkarır mı yasal olarak? yani yasadışı mı oluyor imza almaman yoksa böyle sorunlar çıkmasın diye mi imza atıyorsunuz?

hunty said:

Benim hatam buyuk ama imza belgesi disinda tum mantikli gercekler benim yanimda. Calisanlarin hepsi benim lehimde ifade veriyor. Bir tane tanigi yok bunun.

şu zaten senin en büyük avantajın. avukat ne diyor bu duruma? avukatlar bu pisliklerden anlıyor kafadan biz alırız diyebilmesi lazım.

ayrıca 10 ay ne ya. 3 ay olsa neyse.. kadın gerizekalıya benziyor bence. ciddi bir durum yok ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...