Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ad hominem'i öğreniyorum


moncici

Öne çıkan mesajlar

ya off kharon, fikrini savunmak için internetten bulduğun her şeyi yazıyorsun buraya. önce relevant olması gerekmiyor oldu, şimdi kişinin konu olduğu bütün tespitleri (response olmasa bile, kendi kendine argument olsa bile) ad homineme dahil ediyorsun.

circumstantial ad hominem ile ad hominem'in farkları, circ.'ın ad hominem sayılması konusundaki sıkıntıları ve olayın tarihsel boyutu şurada anlatılmış: (evet ben okudum) http://www.dougwalton.ca/papers%20in%20pdf/04historical.pdf


birinin mantıksız olduğunu iddia etmeyi falan ad hominem sanıyorsunuz. hayır mükemmel paralel evrende belki birinin mantıksız olduğunu söylemeye gerek kalmaz, ben size neden gravity'i beğendiğiniz için kültürsüzsünüz bunu sadece filme vurgu yaparak anlatabilirim. ama bu evrende de, ad hominem olmuyor yaptığım. denyo diyebilirsiniz mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tu quoque bir ad hominemdir. ad hominem bi tane değildir bir sürü alt türü var. tu quoque de bi tanesi işte.

adamın şişman olmasının sana iyi bir tavsiye vermesiyle aslında hiçbir alakası yok. hatta birisine şişman oldugunu yüzüne vursa bile yine mantıken sorun yok. söylediği kişi şişman mı şişman. bitmiştir. kendi şişmanlığıyla bunun alakası yok.

sigara içen birinin birisine sigara içme sigara zararlıdır demesi mesela. sonuçta mantıksal olarak hata yok ama sosyal iletişim anında sigara içen birisi kime gelip sigara içme derse herkes aynı tepkiyi verip siktir len önce kendin bırak diyecektir. ama aslında bunu demesi bir mantık hatası doğurur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...