Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gaming PC

Netcafe

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şimdi bi gaming PC alma düşüncem mevcut.
Bunun içinde 2000TL gibi bir bütçe ayırdım, ha nedir 2500 lere kadar çıkabilitem mevcut. Ancak çıkmak istiyormuyum? Hayır!

Şimdi arar ederken bir an durdum dedimki, neden alienware almıyım?

http://www.dell.com/us/p/alienware-x51-r2/pd.aspx

burda görebileceğiniz Alienware X51 $1,079.10 versiyonu gözüme kestirdim. İlk olarak düşünceleriniz nelerdir?
Şimdi dell Türkiyeye gönderim yapmıyor ancak ordan biri alıp bana gönderebilir, bu durumda gümrükte vsde falan takılma etme olayı nasıl oluyor? Vergi vs? Bilgisi olan varmı?

Hadi bunu geçelim... Güzel konfig tavsiyelerini yada olm git asus rog al gibi tavsiye verebilecekler olursa çok sevinirim efendim
Sosyal ağlarda paylaş

Monster'ı öneririm. Hem aylarca beklemeyeceksin Alienware falan için, hem de servisidir cartıdır curtudur daha kolay hallediliyor. Arkadaşım ile beraber uzun süre araştırdıktan sonra en mantıklı seçeneğin o olduğuna karar vermiştik. 3 aydır kullanıyor ve gayet memnun. Bi gözat derim.
Sosyal ağlarda paylaş

O model yanlış görmedi isen i3 çift çekirdkli , i5 den aşağısına gaming pc demem şahsen .Ayrıca o dell makine türkiyeye nasıl gelecek ? Sana bir kargo çıkarırlar aklın şaşar sonra birde UPS/DHL/ vb kargo şirketleri ile gelirse onlarda bir güzel ardiye /güümrük hizmeti vb takar aklın aya uçar üstünede 20% gümrük ödersin hala cesaretin kaldı ise dene.HA gelen bir tanıdığın vardır atar uçağa getirir amenna .

i5 işlemci (K serisi şahsi tercihim olur ) /uygun anakart/ 8Gb ram minimum / isteğe göre SSD +HDD kombosu + /içinde ekaliteli bir poewer supply olan bir kasa ( vatanda Cooler master /corsair /xigmatek ler var model beğen power için fikrimizi yazarız ) /ekran kartı R290X ler çıkacak 25'ine doğru ondan sonra bir fiyat ayarlaması olabilir o beklenebilir.

Gir vatana bak kafana göre , bu nasıl iyimi kötümü dersin fikrimizi beyan ederiz en kolayı.
Netcafe said:

http://www.dell.com/us/p/alienware-x51-r2/pd.aspx

burda görebileceğiniz Alienware X51 $1,079.10 versiyonu gözüme kestirdim. İlk olarak düşünceleriniz nelerdir?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi benim dediğim version i3 degil, i7li olan, neyse beni baya soguttun zaten :D

Ben araştırmaya devam edip bir iki konfig yazıp gene fikir istiyim o zaman

Ha birde
Parliamert said:

Monster'ı öneririm.

Görebildiğim kadarıyla sadece laptop ürünleri var? Benmi yanlış görüyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışı alışverişlerde özellikle ABD den yapılacak olanlarda en büyük sorun bu kargo , en güzeli amerikan postanesini kullanmak +tracking ( Postane ile gelenlerde direkt 20% vergi ile kurtuluyorsun, ardiye + gümrük hizmeti olmuyor ),oda 40$ gibi bir paradan başlıyor en ufak paket için bile. Trackingsiz iki paketim kayboldu bugüne kadar. Kargo şirketlerinde ücret konusuna gelince onların hesabı karışık hem hacim/hem ağırlığa bakıp ona göre yazıyorlar , PC kasası ciddi bir meblağ tutar üstüne kargo şirketlerinin ardiye/gümrük hizmeti vb eklenince cidden düşünmek istemezsin .Sırf bu yüzden istediğim şeyleri alamadığım çok oldu benimde malesef .

Tekrar baktım sen i7 deyince aslınd aişlemci güzel ama dandik bir anakart koymuşlar H61 nedir öyle ? İşlemci ile ekran kartı iyi rakam tutuyor türkiyede onuda itiraf edeyim .
Bu arada http://inventus.com.tr/ yede bakabilirsin ,iyi firmadır , satış sonrası hizmeti de iyidir.
http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/intel-bx80646i54670k-core-i5-4670k-soket-1150-34ghz-6mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=66045
http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-gtx760-dc2oc-2gd5-gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=66600
Olabilir gibi anakart konusunu fazla izlemedim 1150 soket için , birde kasa +ram + HDD tamamdır.

Netcafe said:

Abi benim dediğim version i3 degil, i7li olan, neyse beni baya soguttun zaten :D

Ben araştırmaya devam edip bir iki konfig yazıp gene fikir istiyim o zaman
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemcinin fanını çıkarttırıp birde ekran kartı kutusuna koydurursan olabilir yalnız ekran kartı kutusu kadar bir kargo olur ,gümrüğe takılırsa 20% vergisi olur sadece.Türkiyeye gönderirken USPS (amerikan postanesi , ups ile karışmasın ) kullanacaksın +tracking
Ama türkiyedede yurtdışından gelme işlemciler satılıyor forumlara bakarsan görürüsün ,ekran kartı tabii boyut nedeniile sorun.

Dworgian said:

ya da cidden sadece işlemci ve ekran kartını yurt dışında getirtsek yeterli derecede fiyat uygunluğu sağlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer arkadaşın amerikada ise getirttir tabii ,zaten en ucuz bulunabilen ülke amerika .Avrupada çoğu şeyde pek avantaj olmuyor ingiltere ise dahada pahalı olabilir .Avrupanın avantajı kargo parasının daha düşük olabilmesi illa lazım olan bir şey olursa.
Sosyal ağlarda paylaş

Islemci olarak su an amerikada ki en ucuz site http://www.microcenter.com/product/413251/Core_i5_4670K_34GHz_Socket_LGA_1150_Boxed_Processor#

Dun baya arastirdim. Newegg 240$, amazon 230$ bir tek bu adamlar 200$'a satiyorlar. Tek sorun store pick-up, online satis yapmiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mini ITX 'ler aslında çok fazla güç istemeyen işler için kullanılıyor ama bu alienware'a laf eden çarpılır . İ7 işlemci benim masaüstü sistemimde yok ,birde gtx760 ekran kartı ile geliyor .Mini ITX lerle ilgili sorun power supply bence; genelde 300w-350w civarı oluyorlar piyasadakiler ve ilerde bir upgrade olanağı olmuyor bu nedenle .İşin doğrusu i7 işlemci nerden baksan en az 3 sene götürür birde ilerde yetrsiz kaldığında ekran kartını değiştirme şansın olsa ...

Mini ITX sistem isterim illa yer sorunum var diyenler dün gördüm cooler master yeni seri kasa çıkarmış ,standart power supply takılabiliyor HAF 915F ve HAF 915R .Hem alienware isteyip alamayanlara hemde güçlü sistem kurmak isteyenlere alternatif.
http://www.techpowerup.com/192576/cooler-master-releases-the-haf-stacker-series-pc-cases.html
915F de power supply ön tarfında , 915R de ise standart şekilde arkaya konmuş .

Manve microcenter candır ayrıca CraigsList ede gözat.
Dworgian said:

ok sağol. bir de şu mini itx ler efektf mi onu araştırayım
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika kepenk falan kapatıyor biz memleketçe abdden ürün alamıyoruz diye üzülüyoruz. Aslında gidip konsolosluğa şikayette bulunsak bizim hükümetimiz sizden ürün almammızı böyle böyle imkansız yaptı

2 höt zötlesinler kolaylaşsın falan bak bakalım amerika nasıl ayağa kalkıyor. Sırf kadınlar klübü ve donanım haberden gelenler parfüm ve bilgisayar sektörünü ayağa kaldırır
Sosyal ağlarda paylaş

Çok yüzeysel bir yaklaşım olmuş, sorun ABD den ürün alamadığın için üzülmek değil ;
1-İstediğin ürünü bulamamak
2-Bulunan ürün için ödeyeceğin paranın yüksekliği ;en basitinden sen burada dandik TV lere 1000$ bayılırken ABD 'de aynı paraya uber TV modelleri satılması sencede garip değil mi (hemde onlarda yabancı marka sony/panasonic /sharp vb ) ?
Bunu alanda para vardır mantığıyla kazıklanmak hoşunamı gidiyor ?

scorch said:

Amerika kepenk falan kapatıyor biz memleketçe abdden ürün alamıyoruz diye üzülüyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...