Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bayram ikramiyesi hk

Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

Selam millet,

Biraz gaz alayım, ama da açok akıl alayım diye açtım topiği:
Şimdi çalıştığım şirket daha önceki dönemlerde hep yılda 13 maaş vermiş. Yani her bayram yarım maaş ikramiye yatırmışlar sağolsunlar. Ben de öğrendim tabii bunu derke geçen bayram sağolsunlar yatırdılar felan, "Ha ne güzel işte, atarım kenara ya da ekstralarımı karşılar" mantığı ile devam ettim yola. Bu bayram da aynı beklenti var tabii, yatmadı. Ben de merak ettim ve sordum "Belki biraz ayıp olacak ama, merak ediyorum bu bayram ikramiye ile ilgili bir durum mu var? Ona göre kendimi ayarlayacağım" diye bir cümle kurdum. Cevap şu; "Biraz ayıp oldu ama açıklayayım: Maalesef bu ay mümkün olmadı".

Şimdi buraya kadar her şey normal ancak bendeniz "Biraz ayıp oldu" kısmına takıldım. Zoruma gitti açıkcası. E be adam, usülen "ayıp olacak ama" dedik burda mahcubiyetimizi kondurduk. Ne diye "ayıp oldu" diyorsun? Ego mu yapıyorsun? Yani sen şimdi bi rutin döndürüyorsun ve bunu hiç bozmuyorsun. Şirketin ne kazanıp ettiğini de gelirini de giderini de biliyoruz. Allah'a çok şükür maddi sıkıntıda da değilsin ve geri kafalı bir adam da değilsin yönetici olarak. Her şey şeffaf ve açık bu şirketde. E peki? Bu cümle niye? Yakıştı mı?

Burda fikirlerinizi almak istedim.

Tenk yu.
Sosyal ağlarda paylaş

Patronun gözünden düşme gibi bişey söz konusu değil gibi. En azından benden vazgeçmesi için iş mabında hiçbir sıkıntısı yok. Opsiyonu da yok gibi şuan.

Yazın abi, yani ben özellikle sizin düşündüklerinizi öğrenmek için açtım konuyu. Yani terbiye sınırıında yazdığınız sürece sıkıntı yok. KEndim çözmediğim için düşünce ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Soru yöneltebilirsiniz, hani ona göre yorum da yapabilirsiniz, verdiğim cevaplara göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

zırt pırt sorman ayıp oldu demiş işte daha bi ay önce aldın ikramiye.

Ciddi bir yorum ise, ilk kez sordum. Böyle şeyleri de arayan birisi değilim. Dediğim gibi, eğer yatırmadığı parada olsaydım başka türlü tavsiye isterdim.

Sadece tavrı ile ilgili doğru yorumu arıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

Ben boyle bir cevapla karsilassam, maasim 10k bile olsa hesap sorardim. Ama aninda sormak lazim iste ama statu geregi insan sinebiliyor, sonradan akil ediyor, sonra da yapacak bir sey kalmiyor.
Boyle denyo insanlara prim vermemek lazim

sdasd
anladığım kadarıyla bu sözleşmede olan işe girerken konuşulan bi para değil. tamamen herifin keyfi ödediği para, hani bi bayram hediyesi, bir jest. şimdiye kadar sürekli bu jesti yaptı diye her bayram yapmak zorundaymış gibi sormak olmaz. kaldıki kalkıp haddini bildirmek falan lel yani.

eğer direk ödemesi gereken bi maaş gibi primse farklı tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Tavrının hesabını ufaktan sordum, tatilde diye üstelemedim ama pazartesi dönüşte konuşmamız lazım diyip mesajı verdim zaten.

Kesinlikle ne olursa olsun düşündüklerimi kendime saklayıp sinen yada karşımdaki kim olursa olsun statüsüne göre hareket eden birisi değilim. Fikirlerimi ve düşüncelerimi aktarmak mecburiyeti hissediyorum.

Dediğim gibi mevzuu "para" değil arkadaşlar. Para için boşuna yorum yapmayın o yüzden. Ona hiç tartışmadım, ben tavrındayım.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

moncici said:

Ben boyle bir cevapla karsilassam, maasim 10k bile olsa hesap sorardim. Ama aninda sormak lazim iste ama statu geregi insan sinebiliyor, sonradan akil ediyor, sonra da yapacak bir sey kalmiyor.
Boyle denyo insanlara prim vermemek lazim

sdasd
anladığım kadarıyla bu sözleşmede olan işe girerken konuşulan bi para değil. tamamen herifin keyfi ödediği para, hani bi bayram hediyesi, bir jest. şimdiye kadar sürekli bu jesti yaptı diye her bayram yapmak zorundaymış gibi sormak olmaz. kaldıki kalkıp haddini bildirmek falan lel yani.

eğer direk ödemesi gereken bi maaş gibi primse farklı tabi.

Az önce de belirttim. BU şirket geleneğiymiş ama benim asıl hesabını sorduğum "para" değil olamaz da. Dediğin gibi bir jest şirket içi. O yüzden "para neden yatmadı lan" diye hesap sormam zaten söz konusu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...