Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sony QX100 - QX10


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Hatırlayan var mıdır bilmiyorum, mirrorless SLR modası ilk çıktığında NEX serisiyle alakalı topiği ilk ben açmıştım yine patide, zira DSLR kullanmak isteyip de aletlerin ağırlığından şikayetçi olan bi benim herhalde. Aradan geçen zamanda NEX de almadım çünkü 'ikinci bir cihaz' kafasından nefret ediyorum. Çıktığı ilk zamandan beri şu QX100'ü takip ediyorum, tüm olayın telefonda toplanması konsepti çok hoşuma gidiyor. Ne dersiniz sevgili fotoğraf sanatçıları.

http://www.dpreview.com/previews/sony-cybershot-dsc-qx100

http://www.youtube.com/watch?v=EFvjVRiSNpY

Arkası bulanık portreler ve basit instagram fotoğrafçılığı yapan birini tatmin eder mi, yoksa kendimi mi kandırıyorum? Fiyatı 500 dolar bu arada, az bişi değil yani. O paraya öküz alınır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
QX100 aldım. Çok garip bir alet. Hayatımda satın aldığım en garip form faktörlü zımbırtı olabilir. Telefonun arkasına DSLR lensi tutturmuşsun gibi. O kadar büyük değil ama öyle duruyor. Doğal değil yani. Wi-fi üzerinden bağlanması biraz zahmetli, net 10 saniyeyi ilk açılmaya harcıyorsun. Ama güzel çekiyor gerçekten.

Yazılımın daha olgunlaşması lazım. Benden başka bu ülkede bu salak şeyle ilgileneni ya da para harcayan biri olduğunu sanmıyorum ama eğer varsa ve bu satırları okuyorsa da, sevgili dostum, bir sonraki nesli bekle derim. Ya da al gitsin ya. Atla deve değil yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

400 küsür dolar. Kafamışeyedeyimemenikehemmenieğ

AMA OLSUN GÜZEL ÇEKİYOR

Sıkıntı şu, çıkar-çek yapman 1 dakika falan. Telefonu aç, cihazı aç, cihazı telefona tak, telefonun wirelessını cihaza bağla, uygulamayı aç, uygulamanın tanımasını bekle, görüntüyü bekle, odaklama bekle. net 40 saniesi var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neden Bluetooth ile bağlanmadığını ben de ÇOK merak ediyorum. NFC sadece ilk auth için kullanılıyor, yani iphoneda

telefonu aç, cihazı aç, wifiı aç, o wifia gir, uygulamayı aç, algılamasını bekle

olurken, android telefonda

lensi telefona yaklaştır, her şey otomatik olarak başlasın mantığı var. Ama başladıktan sonra yine wifi. Gerçekten anlamsız.

Güzel fotoğraflar çekiliyor evet, alet şahane, ama neden Sony. Mac app'i de yüklenmiyor bile. Şaka gibi. Sony'e ne olmş böyle. Yani donanımhabere konu açsan nasıl yapalım diye bundan daha iyi bir ürün çıkar. Fikir süper, görüntü kalitesi süper, execution berbat.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...