Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtalya vizesiyle Hollanda'ya gitmece

r3quiem

Öne çıkan mesajlar

Şirket İtalya'dan vize aldı(ordan firma davetiyle) Belçika'ya gideyim diye ama sonra iptal oldu bizim Belçika muhabbeti, şimdi bende 6 aylık schengen var, Amsterdam'a uçak biletlerimi aldım 3 ay sonrasına.

Olay bu şekilde, aklıma takıldı bu durumda Hollanda'ya girişte sıkıntı çıkar mı?

Özet :İtalya'dan firma daveti ile alınan schengen vizesiyle kafama göre Hollanda'ya gidebilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Yok oyle bisi, direk gidersin ama memur sorar kapida.

Bana sormustu en azindan. Neden fransiz vizesiyle giriyon diye, ben de toplantim vardi ama iptal oldu tatilimde buraya gelmek istedim demistim.

Aynen ben de öyle demeliyim, toplantım vardı firmayla iptal ettik zamanında şimdi de öyle 4 gün takılmaya geldim gezip gidecem.Otel rezervasyonu, uçak bileti falan yanımda olacak zaten.

İçim ferahladı.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bir de şimdiye kadar okuduğum her yerde "sıkıntı çıkarırlar" gibisinden bir terim kullanılıyor henüz bir tane "almadılar abi geri döndük paşa paşa" gibi birşey okumadım.Sıkıntı çıkarsa çıksın çözülür elbet sadece sıkıntıysa öyle değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Vizenin açılmış olmasını (kullanılmış, mühürlü olmasını) tercih ediyorlar farklı ülkeden girişte. Sebebi de o kişinin sorumluluğuyla ilgili tamamen. Kapıdaki memur seni tavırlarından dolayı ülkeye almayabilir, ama Schengen'i başka ülkeden aldın diye geri çeviremez.

Çok kez yaşadım, çok da insanla tartıştım bu konuyu, o yüzden de biraz araştırmışlığım da var. Memur %90 sorar niye ordan aldın da buraya giriyorsun diye, hatta direk giremezsin bile diyebilirler başta. Ama güzelce açıklarsın sebebini burada anlattığın şekilde. Onun dışında acil bir iş durumunda oraya gitmek için bile alınmış olabilir o vize, illa planlı bir şey için alınıp planın iptal olmasına gerek yok. Senin pasaportunda Schengen vizen varken zaten gidip başka yerden tekrar Schengen almaya kalksan vermeyeceklerdir, verebiliyorlar mı bilmiyorum da arayıp sormuştum ben de ilk seferinde 'sıkıntı olur'u duyduktan sonra. Girebilirsin o vizeyle denilmişti net bir şekilde.

'Sıkıntı çıkarırlar'dan kasıt, memur orada yokuş yapcak, sinirini bozmaya çalışcak, seni almayacağını söyleyip zorlicak seni. Sinirlenme, ters bir şey söyleme yeter. Mantıklı olan sebebini açıklayıp Schengen'in zaten var diye ikinciyi almak istemediğini, kapısında olduğun yerin de Schengen ülkesi olduğunu bildiğin için sorun olmayacağını düşündüğünü söylersin tekrar tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Vizenin açılmış olmasını (kullanılmış, mühürlü olmasını) tercih ediyorlar farklı ülkeden girişte. Sebebi de o kişinin sorumluluğuyla ilgili tamamen. Kapıdaki memur seni tavırlarından dolayı ülkeye almayabilir, ama Schengen'i başka ülkeden aldın diye geri çeviremez.

Çok kez yaşadım, çok da insanla tartıştım bu konuyu, o yüzden de biraz araştırmışlığım da var. Memur %90 sorar niye ordan aldın da buraya giriyorsun diye, hatta direk giremezsin bile diyebilirler başta. Ama güzelce açıklarsın sebebini burada anlattığın şekilde. Onun dışında acil bir iş durumunda oraya gitmek için bile alınmış olabilir o vize, illa planlı bir şey için alınıp planın iptal olmasına gerek yok. Senin pasaportunda Schengen vizen varken zaten gidip başka yerden tekrar Schengen almaya kalksan vermeyeceklerdir, verebiliyorlar mı bilmiyorum da arayıp sormuştum ben de ilk seferinde 'sıkıntı olur'u duyduktan sonra. Girebilirsin o vizeyle denilmişti net bir şekilde.

'Sıkıntı çıkarırlar'dan kasıt, memur orada yokuş yapcak, sinirini bozmaya çalışcak, seni almayacağını söyleyip zorlicak seni. Sinirlenme, ters bir şey söyleme yeter. Mantıklı olan sebebini açıklayıp Schengen'in zaten var diye ikinciyi almak istemediğini, kapısında olduğun yerin de Schengen ülkesi olduğunu bildiğin için sorun olmayacağını düşündüğünü söylersin tekrar tekrar.

ya ben araştırmaya devam ediyorum ama Hollanda bu konuda biraz ciddiymiş geri çevirme ihtimalleri çokmuş ama hala "ben gittim geri çevirdiler" diyen birine rastlamadım.Şimdi 3 seçenekle karşı karşıyayım :

1- Gidiş biletini yakıp İtalya'ya bilet alıp ordan Amsterdam'a geçicem.Fazladan 250TL falan harcayip İtalya'yı da görmüş olacağım.

2- Ya kısmet diyip direk gidicem Holladan'ya.

3- Hollanda için vize başvurusu yapacağım, bu da ekstradan 230TL gibi bir masraf olacak, gitti geldi olayları falan da cabası.
Sosyal ağlarda paylaş

Geri çevirilen kimse duymadıysan geri çevrilme ihtimalinin çok olduğunu nerden çıkardın ki? % kaç geri çevirmişler o durumdaki?

3.'den git o zaman, hatta ara konsolosluğu başvuru için, Schengen vizem var ama başka ülkeden, hollandaya gelicem, o yüzden vize istiyorum sizden de Schengen istiyorum de.

ha bir de şöyle bişeye rastlayabilirsin araştırırken; "en uzun süre kalınacak ülkenin vizesi gereklidir" şeklinde. örn. sen seyahatine hollandadan başlayıp sonrasında italyaya geçecek ve orada daha uzun süre kalacaksan bu durumda hollanda yerine italya vizesinin gerekli olduğu söylenebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
hocam 26'sında slovenya - ljubljana'ya gitmem gerekiyor ancak ne pasaportum ne de vizem var. bugün saat 15.30'a pasaport randevusu aldım, slovenya konsolosluğuyla görüştüm, ankaraya gidip 15 takvim gününden önce başvurmamız gerekiyormuş. uçak biletlerine falan baktım da baya masraflı görünüyor. benim en ucuz yoldan buraya gitmem için ne yapmam gerekiyor? izmirde yaşıyorum. ayrıca şu soruyu sorayım bu konuyla alakalı olan asıl soru;

izmirde italya konsolosluğu var oradan italya vizesi alsam, o vizeyle giriş sağlayabilir miyim slovenyaya?

bir öneri geldi; belgrada uçak bileti 49 euro, oradan da ljubljana'ya 25 euro masrafın olur diye. ne yapacağım ben?
Sosyal ağlarda paylaş

r3quiem said:

xaty said:

ya ben araştırmaya devam ediyorum ama Hollanda bu konuda biraz ciddiymiş geri çevirme ihtimalleri çokmuş ama hala "ben gittim geri çevirdiler" diyen birine rastlamadım.Şimdi 3 seçenekle karşı karşıyayım :

1- Gidiş biletini yakıp İtalya'ya bilet alıp ordan Amsterdam'a geçicem.Fazladan 250TL falan harcayip İtalya'yı da görmüş olacağım.

2- Ya kısmet diyip direk gidicem Holladan'ya.

3- Hollanda için vize başvurusu yapacağım, bu da ekstradan 230TL gibi bir masraf olacak, gitti geldi olayları falan da cabası.

geri çevrilen eski çalıştığım şirketten bi arkadaşım var benim bu şekilde. pasaportuna kaçaklar için vurulan mühürden vurup geri yollamışlar ülkeye şu an nereye gitse o mührün nedenini açıklamak zorunda kalıyo.

hollanda'dan vize alıp şirket almanya'ya mı göndermiş ya da tam tersi mi hatırlamıyorum ama true story.
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

hocam 26'sında slovenya - ljubljana'ya gitmem gerekiyor ancak ne pasaportum ne de vizem var. bugün saat 15.30'a pasaport randevusu aldım, slovenya konsolosluğuyla görüştüm, ankaraya gidip 15 takvim gününden önce başvurmamız gerekiyormuş. uçak biletlerine falan baktım da baya masraflı görünüyor. benim en ucuz yoldan buraya gitmem için ne yapmam gerekiyor? izmirde yaşıyorum. ayrıca şu soruyu sorayım bu konuyla alakalı olan asıl soru;

izmirde italya konsolosluğu var oradan italya vizesi alsam, o vizeyle giriş sağlayabilir miyim slovenyaya?

bir öneri geldi; belgrada uçak bileti 49 euro, oradan da ljubljana'ya 25 euro masrafın olur diye. ne yapacağım ben?

slovenya etrafında çok alternatif var değerlendirebileceğin. hepsine bak ayrı ayrı. uçak biletlerine bakarken de ucuz yollu olanların sitelerini kurcala.

avusturyaya bazen çok uyguna bilet bulunabiliyor, balkanlara kampanyalar olabilir, venedik'e uygun bilet olabiliyor. zagreb veya budapeşte deneyebilirsin.

bi şekilde o tarafa uçtuktan sonra tren ile ljubljana'ya ulaşırsın

bu arada belgrad'dan tren de var otobüste ama otobüs 30€'un üstündedir bence, tren de 25€'dan pahalı olabilir.

100€'nun altına biraz zor ayarlayabilirsin bu kadar yakın tarihe
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

nisan ayında gittim bende iş için ljubljana'ya. istanbulda, macaristan konsolosluğuna başvurabiliyosun slovenya vizesi için. başvuru merkezi metrocity'nin plaza girişlerinin yan tarafı. kolay vize verdikleri için fazla evrak istiyorlar sadece. eğer davetiye fln varsa ıslak imzalı olmasına dikkat et.

izmirde olduğunu sonra farkettim. izmirde macaristan konsolosluğu varsa araştır derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...