Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işle alakalı tecrübeniz gerek

KidLazer

Öne çıkan mesajlar

öncelikle makinayı kullanmayı firmada sırf senin biliyor olman çok bir şey değiştirmez. eninde sonunda biri öğrenir veya bir bilen bulunur bunu pek kullanmaya çalışma.

ara müdürünü iyi niyet çerçevesinde kibarca konuş halini hatırını sor hiçbir şey yokmuş gibi. sonrasında yea bizim bonuslar ne oldu de... üstüne öbür iş konusunu o çıtlatır zaten sana sende çok zorlanmıyacaksan gider yaparsın veya telefonda falan destek olmalık birşeyse yardım edersin uzaktan olur biter.

aam sırf senin biliyor olmanı fazla önemli görme kimse yeri doldurulmaz değildir :)
Sosyal ağlarda paylaş

@rewendor

aynı fikirdeyim seninle

elesso said:

öncelikle makinayı kullanmayı firmada sırf senin biliyor olman çok bir şey değiştirmez. eninde sonunda biri öğrenir veya bir bilen bulunur bunu pek kullanmaya çalışma.

ara müdürünü iyi niyet çerçevesinde kibarca konuş halini hatırını sor hiçbir şey yokmuş gibi. sonrasında yea bizim bonuslar ne oldu de... üstüne öbür iş konusunu o çıtlatır zaten sana sende çok zorlanmıyacaksan gider yaparsın veya telefonda falan destek olmalık birşeyse yardım edersin uzaktan olur biter.

aam sırf senin biliyor olmanı fazla önemli görme kimse yeri doldurulmaz değildir :)

tabiki yerim doldurulmaz değil ama gitmeden tam kıvamına getirdim koltuğumu öyle ayrıldım. vazgeçilmez eleman olma kıvamı yani. maaş müdürlük vs teklif ettiler razı olmadım.

bana verecekleri para belli ha almanyaya gidelim ogrenelim diyolarsa eyvallah bişe demem ama şu var ki ben almanyada eğitimini aldıktan sonra bile aylarca uğraştım üstünde çünkü alman pek sallamıyor işlerinden ötürü. almanyaya bu dönemde uçak bileti 600 700 euroyu buluyordur tahminim. en az 3 gün sürer eğitimi ki günlük 200 euro koy otel ulaşım yemek için. e almana da günlük saat ücretini ödeyeceksin bedavaya yapmaz çünkü mastarı alırken bi kereye mahsus ücretsiz eğitimi bana verdiler. o iş çok rahat söylüyorum onlara 3bin eurodan fazla paraya ve zamana mal olur. kaldı ki dün gitmişler yapamadan gelmişler izmirden. 2. bir yapamadık bahanesi olmaz yani müşterinin.
Sosyal ağlarda paylaş

KidLazer said:

@rewendor

aynı fikirdeyim seninle

elesso said:

tabiki yerim doldurulmaz değil ama gitmeden tam kıvamına getirdim koltuğumu öyle ayrıldım. vazgeçilmez eleman olma kıvamı yani. maaş müdürlük vs teklif ettiler razı olmadım.

bana verecekleri para belli ha almanyaya gidelim ogrenelim diyolarsa eyvallah bişe demem ama şu var ki ben almanyada eğitimini aldıktan sonra bile aylarca uğraştım üstünde çünkü alman pek sallamıyor işlerinden ötürü. almanyaya bu dönemde uçak bileti 600 700 euroyu buluyordur tahminim. en az 3 gün sürer eğitimi ki günlük 200 euro koy otel ulaşım yemek için. e almana da günlük saat ücretini ödeyeceksin bedavaya yapmaz çünkü mastarı alırken bi kereye mahsus ücretsiz eğitimi bana verdiler. o iş çok rahat söylüyorum onlara 3bin eurodan fazla paraya ve zamana mal olur. kaldı ki dün gitmişler yapamadan gelmişler izmirden. 2. bir yapamadık bahanesi olmaz yani müşterinin.

Sen gitsen İzmire KESİN yapabilir misin o işi? Meraktan soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

sp

KidLazer said:

@rewendor

aynı fikirdeyim seninle

elesso said:

evet çünkü daha önce iki müşteride yaptım hiçbir sorun yaşamadan.

aquila said:

once icerdeki parani al. sonra destek icin gitme, once konusun onun icin de bi odeme talep et. cunku, 2 dakka bakiver diye baslayip 3 ayini bile yiyebilirler, bastan da konusmazsan kalibre ettigin sey sana girer.

haklısın ben sadece yardım ederim ya da ücretini versinler yapayım bana girmez bildiğim bir iş çünkü izmiri de severiz malum :)

Sen gitsen İzmire KESİN yapabilir misin o işi? Meraktan soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılı olmayan hiçbir şeye asla ve asla güvenme. Yazılı olanı da mutlaka iyi oku ve sözleşme usulüne uygun olduğunu kontrol et.

Gelelim meseleye, ibnelerin götü sıkışıp seni arıyorlarsa eski maaşının %50 fazlasını istemen gerekiyor(Şayet yeniden işe almak istiyorlarsa). Dışarıdan destek istiyorlarsa onun fiyatını sen bilebilirsin.

İşe almadan evvel sana verilmeyen parayı isteyip yeni maaş üzerinden anlaşmayı imzaladıktan sonra işe başla. "Yavv sonra imzalarız sen gel hele" olayını yeme sakın.

Tabi tuzun kuru değilse daha ucuzdan satabilirsin kendini. Olmayacaksa da olmasın, sen kendinden ödün verme bence.
Sosyal ağlarda paylaş

AHAHHA bir mühendis olarak satış yapmaya karşıyım ne demek abi :)

kurumsal olmaya çalışan orta halli türk firmalarının genelinde süreç şöyle işliyor

teknik
proje / iş geliştirme
satış
yönetim

dolayısıyla gelmek istemesen de eninde sonunda ucundan bir yerden satışa bulaşmak zorunda kalıyorsun. keza kendin üretsen de aynı durum sözkonusu.

çocukluk hayali mühendisliği sürdürmek anca multinational bir mühendislik firmasında falan mümkün sanırım

KidLazer said:

Marty said:

Hafif offtopic ama
Teknik bilgisi olan satış elemanı olsan normalde kazanacağının en az 2 katını kazanmaz mısın?

bunu çok düşündüm. onun amacı da o kendi de dedi zaten tekniği bilirsen satışı daha kolay yaparsın diye. ama çok gözlemledim gerçekten hem şirkette hem piyasada. eğer satışa yöneliyosan birkaç yıl sonra mühendisliğin bitiyor. ben bunun için okumadım sevdiğin işi yapacaksın misali..satışa yönelirsem çocukluk hayalim olan mesleğime ihanet ederim meslekten koparsam da bir daha geri dönemem gibi düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Artı Türk patronlarını azıcık tanıyorsam dediğin 'lan almanyaya adam gönder x euro çarpı 5 gün çok masraf' mantığı yemez. Milyon dolarlarla oynayan adam, sırf sen keyfini kaçırdın diye yerine 5 milyar maaşla adam getirir, 5 yıldızlı otelde oturtur eğitim aldırtır.

Bence en temizi dediğin gibi mantık çerçevesinde oturup konuşmak

Bakın böyle böyle bi durum var, bana verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz, ben bu şirkete bugünümü ve geleceğimi yatırıyorum, fakat benim güvenimi sarsıyorsunuz. Sizin benim işi yapacağıma olan güveniniz sarsılsa benimle rahatça çalışabilir miydiniz? Bu sıkıntı tamir edilemeyecek bir sıkıntı değil, kaldığımız yerden devam edebiliriz diye düşünüyorum, kaldığımız yer ise ikramiye sözü verdiğiniz gün.
Borcunuzu ödediğiniz anda yeni işleri sizinle konuşmaya hazırım.
Roket Adam

Hem ılımlı hem agresif.
Sosyal ağlarda paylaş

@roket adam
ar-ge üzerine çalışmayı düşünüyorum o yüzden yanılıyorsun.

+

yine yanılıyorsun şirket sahibi kayserili sksen 5milyar verip adam getirmez 'malzeme bu napıyorsanız yapın' der ki adam bunun gibi ufak bir işe bakmaz hani şu kurtlar vadisinde bazı 'şato'lar vardı ya şimdi kimin olduğunu söylemiyim birkaçı bu abimizin. şirket müdürlere çalışıyor müdürler hep götürüyor çalışana da ağlıyorlar para yok diye o yüzden neyse parası veriyim gönderiyim demez bi amerikaya eğitime gönder adam gibi öğreniyim dedim ben işten ayrılırken anca denk geldi göndermesi.
Sosyal ağlarda paylaş

arge mi var Tr de :)

İşi yap ama çalıştığın sürenin saat ücretini masrafını iste.

Masrafı derken, maaşlı çalışan olarak alacağın parayı değil. Serbest meslek adamı olursan kaça yapardın o işi msl gibi...

Sigortası bilmeneyi herşeyi dahil saat ücreti
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

arge mi var Tr de :)

İşi yap ama çalıştığın sürenin saat ücretini masrafını iste.

Masrafı derken, maaşlı çalışan olarak alacağın parayı değil. Serbest meslek adamı olursan kaça yapardın o işi msl gibi...

Sigortası bilmeneyi herşeyi dahil saat ücreti

almanyadayım master için :)
Sosyal ağlarda paylaş

KidLazer said:

selam

öncelikle "evet Arda Bey!" onu belirteyim.

kısacas özetleyeceğim işi bıraktığımı anlatmıştım zaten ancak bir makina var bakım ve kalibrasyonunu sadece ben biliyordum. ben ayrıldıktan sonra birini aldılar benim aylarca uğraşıp anca çözdüğüm kalibrasyonu o 2 haftada çözmüş göndermişler bunu şehir dışına tabiki yapamamış. klasik müşteri ağzı 'burda oluyodu orda olmadı' çekmiş herneyse.

beni arayacaklarmış ancak bunlar işten çıkmadan önceki son 3aya tekabül eden bir maaş ikramiyemi vermediler. ekimde mail at ayarlarış 'bişeyler' dedi müdürüm. ben haklı olarak bişeyler ayarlanmasını değil hakkım olan bir maaşı istiyorum. daha hakkımı vermeden beni aratcakmış yardım için. sizce ne yapmalıyım aklımda bir plan var ama çabuk parlayan biriyim hata yapmak istemiyorum.

"Birikmişimi alayım.
maaşıma zammı yapın.
ondan sonra ne istiyorsunuz söyelin?" de...100% işe yarar yalnız en kısa sürede yerine senden daha deneyimli ve daha yüksek ücretli adam bulup seni çıkarır onu alırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sen direk benim yaptığım gibi yap bence.

beni de işten ayrıldıktan sonra aramışlardı. ayarlarız bişiyler dediler. tabiki yemedim.

direk pazarlığa giriştim işi yapmadan önce. 1 haftalık çalışma karşılığında bana zamanında verdikleri maaşın fazlasını istemiştim. tabiki veremediler sesleri kesildi.

ön pazarlığını yap önceden koşulunu belirle. hala sürekli ayarlarız diyorlarsa sen de salla en güzeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n said:

sen direk benim yaptığım gibi yap bence.

beni de işten ayrıldıktan sonra aramışlardı. ayarlarız bişiyler dediler. tabiki yemedim.

direk pazarlığa giriştim işi yapmadan önce. 1 haftalık çalışma karşılığında bana zamanında verdikleri maaşın fazlasını istemiştim. tabiki veremediler sesleri kesildi.

ön pazarlığını yap önceden koşulunu belirle. hala sürekli ayarlarız diyorlarsa sen de salla en güzeli.

Ya benim ana tarafı kayserili biliyomusun o yüzden seslerinin kesilmesini pek kabullenemem dedeme çekmişim biraz :) paramın üstüne yatarlarsa çok daha büyük maddi zarara ve itibar kaybına uğratırım firmayı. bunu yaparken geleceği düşünürmüyüm? düşünmem büyük konuşmak da istemem ama kesinlikle bir daha o firmada yer almak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

oldun said:

Harbıden ılgınc yedegı olmayan adamın maasını duzgun vermemek cıdden cok ilgınc ondan sonra yardım ıstemek direk 0-3 yas sevıyesı

maaşın sonu yok ki

işin kanunu zaten bu durum işi bilen restini çeker, anlaşamayınca yeni eleman alırsın, o da aynısını yapar döngüyle gider işte bu
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

oldun said:

Harbıden ılgınc yedegı olmayan adamın maasını duzgun vermemek cıdden cok ilgınc ondan sonra yardım ıstemek direk 0-3 yas sevıyesı

maaşın sonu yok ki

işin kanunu zaten bu durum işi bilen restini çeker, anlaşamayınca yeni eleman alırsın, o da aynısını yapar döngüyle gider işte bu

aynen. bu durumda kaybeden hep şirket olur çünkü yeni eleman almak baştan başlamak demektir baştan eğitime gönderme ve zaman harcama demektir. eski işimin bir handikapı da piyasada kalifiye eleman bulabilme sıkıntısı ve sadece o iş üzerinde çalışarak tecrübe edinebileceğin birşey yani bir fabrikanın prosesinde çalışınca başka bir fabrika için de benzer tecrübeyi edinebiliyorsun ancak bunda durum farklı.

mail atıcam bugün once para sonra güzellik diye bakalım ne cevap verecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...