Deltree Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Aşağıda Başladık... [Bu mesaj Deltree tarafından 25 Ekim 2004 14:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deltree Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 said: Deltree, 25 Ekim 2004 14:41 tarihinde demiş ki: Ultima Online Serverları genelde 3. party programlardan yakınırlar, buradan elimizden geldiğince bu programların çalışmasını engelleye bilecek bir connector yazmaya çalışacağız.Ancak bazı bölümler çok gizli olacağı için bu bölümleri ilgilenen kişilere mail olarak atacağım. Yazımız 3 bölümden oluşacaktır. Her hafta bir bölümü yayınlayacak ve tartışacağız. Evet vakit kaybetmeden connector yapımına başlıyılayım. Kısa Açıklama: Burada karıştırılmaması gereken bir konu var client ve connector. Client - Ultima Online`a bağlanmanıza yardımcı olan program (Oyun için zorunlu) Connector - Ultima Serverlarının client için hazırlamış oldukları ek program (Opsiyonel) Mantık: Connector neler yapar . - Server a ait bir görüntü taşıyabilir. - Kullanıcı Adı ve şifre yi client a gönderir. - Oyuna sadece client ile girmenizi engeller - Server sitesi için linkler verebilirsiniz. - İstemediğiniz programların çalışmasını engeller.. Connector neler yapamaz. - Oyuna client sız girmenizi sağlayamaz. Connector için Açıklama: Connector gelen kullanıcı adı ve şifreyi alıp şifreyi convert edip uo.cfg dosyasına yazıp daha sonra client ı çalıştırıp bir defa enter tuşuna basıp kendini gizler.(Kapatmaz) Connector şifreyi mutlaka convert etmelidir. Aksi taktirde client ile oyuna girmek mümkündür. Şifre convert olayı son bölüm olarak ele alınacaktır çünkü üyelik sistemi ile alakalı bir konudur. (Asp Üyelik sistemi bu konu bittikten sonra ele alınacaktır.) Ayrıca bir tanede connector ü takip edecek ``Açık Kapalı olduğunu`` program yazmamız gerekmekte.. Gerekli Programlar: Microsoft Visual Basic 6.0 (Enterprise Versiyon ``Res özelliği kullanılacaktır.``) Başlıyoruz: Vb i açıp Standart Exe oluşturacağız ve form boyutlarını isteğimize göre düzenleyeceğiz. (5715-9510 ideal boyutlar) Daha sonra forma 2 text box ve bir button ekleyelim. İlk yapacağımız uo.cfg dosyasına buraya yazılan bilgilerin gönderilmesini sağlayacağız.. 1. Text Box (username) 2. Text Box (sifre) Button (Command1 ) olarak isimlendirelim. `Username tex box a bunu yazıyoruz ( enter a basınca sifre text box ına geçsin diye) Private Sub username_KeyPress(KeyAscii As Integer) If KeyAscii = 13 Then sifre.SetFocus End If End Sub `Şifre text box ınada bunu yazıyoruz enter a basınca butona tıklamış gibi davransın diye Private Sub sifre_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer) If KeyCode = 13 Then Call Command1_Click End If End Sub `Giriş butonuna bunları ekliyoruz ( Adım Adım Açıklama Yazacağım) Private Sub Command1_Click() `Butona birdaha basılmasını engelliyor Me.Command1.Enabled = False `Username ve sifreyi görünmez hale getiriyorsunuz username.Visible = False sifre.Visible = False ` Anlaşılacağı gibi login.cfg içine ip yazıyorsunuz çıkarkende sildireceğimiz için ip bir nebze gizlenmiş olacaktır . Login.cfg yi projenin klasörüne koyun şimdilik Open App.Path & "login.cfg" For Output As #1 Print #1, "LoginServer=" 192.168.0.1:2593” Close 1 Şimdilik bu kadar buraya kadar olan kısımı yapalım ve takıldığımız yerleri paylaşalım Not: Daha önce burdan herkez ile exe yapımını paylaşacağımı söylemiştim ancak gecikmeler oldu herkezden özür dilerim... Saygılar… [signature][hline]- SlayerTr - - SlayerTr'ye Üye Ol- - SlayerTr'de Chat Yap- - SlayerTr Forumlarını Oku- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucas Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 eline sağlık..[signature][hline]Lucas hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör... hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 döktürmü$ yine lol =)[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Bonecrusher, 30 Ağustos 2004 03:13 tarihinde frp oynarken demiş ki: abi gobline espri yapsam ben, gülmekten yerlerde yatsa, o sırada vursam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 hazır oasis uo connectoru de kullanabiliriz aslında! http://forum.paticik.com/view.php?id=83550 gerçi bu forumdaki linkler çalışmıyor(baggio sağolsun :), siz aşağıdaki linkten çekin) Çekin Yapan: Oasis Oyun [signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 [Bu mesaj Sailor tarafından 25 Ekim 2004 14:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucas Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 hemen reklam yapıosunuz nedir yani bu hazır kıta bekliyomusunuz.yazıyı yazan deltreede slayertr ownerı merak etme anlattığı şeyde slayertr connectoru istese pekala konunu başına slayertr connectorunun yapılışı yazabilirdi.böyle küçük oyunlar peşinde koşmayın.[signature][hline]Lucas hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör... hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 lol.. noluya yani? ben o beceremez fln mı dedim? yapabilir isterse daha da güzel yapabilir belki.. ama daha önce yaptığım ve programlama gerektirmeyen sadece ini dosyası ile çalışan ufak bi program işte. herkeste illa vb mi olması lazım? ha tamam deltree de çok iyi yapmış ellerine sağlık, devamını bekleriz.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deltree Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 hey gidi koca coder herşeyide benden bekleme :)= onlarıda sen yaz :) Vb dersi değilki bu hem olsada yeri bura değil sadece connector dersi :) azbucuk vb görmüşlere :) ama sen dersenki ben yetkili olarak böyle bi bölüm açarım sen aç ben altını doldururum saygılar...[signature][hline]- SlayerTr - - SlayerTr'ye Üye Ol- - SlayerTr'de Chat Yap- - SlayerTr Forumlarını Oku- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
redouble Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 sanırım @Deltree bıktı (: "nasıl yaparız abi ya" ve "connector ünü versene vallla deniyceeem söööz" (: gibilerinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 e bu sadece login.cfg'yi değiştiriyor? hani nerde username, pass?[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathrack Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 said: Lucas1, 25 Ekim 2004 14:47 tarihinde demiş ki: eline sağlık.. Afiyet olsun..[signature][hline]-=YeK|Co-Acextar Lousiano|=- [b]|Ultima Online|Counter-Strike| |Need For Speed|Star Craft|[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucas Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 ben yazılan yazının açıklıyıcılığı için eline sağlık demiştim.demek sende biraz açlık var herşeyi yemek anlıyorsunuz lol[signature][hline]Lucas hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör... hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathrack Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Öle ya yemek anlıyoz.. lolliz..[signature][hline]-=YeK|Co-Acextar Lousiano|=- [b]|Ultima Online|Counter-Strike| |Need For Speed|Star Craft|[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Security Tool: Eğer ihtiyaç olursa cloxinia için yazdığım sec. tool'u indirebilirsiniz. Gerçi memory dump edebilen sürümü biraz hayal oldu ama hiç değilse çeşitli exe dosyalarını engelleyebilirsiniz. Client hook'u client.exe'ye bir exe binder programi ile bind etmeniz gerekiyor. http://www.solutiongear.com/training/sectool.rar Book of ethernass Ethernass için yazdığım connector paketi. Istediğiniz gibi kullnabilirsiniz. Yanlız copyright'ını değiştirmes ve emeğe saygı duyarsanız sevinirim. Eğer ilgilenen olursa server sided implamentasyonlarında yardımcı olabilirim. (Forum takipi, server durumu bilgisi, patching, oyuncu listesi vs vs) Çok uzun zaman alan ve güzel bi projeydi. http://www.solutiongear.com/training/bookofeth.rar [Bu mesaj Ametal tarafından 25 Ekim 2004 23:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deltree Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 said: Mum_Chamber, 25 Ekim 2004 22:22 tarihinde demiş ki: e bu sadece login.cfg'yi değiştiriyor? hani nerde username, pass? Canım arkadaşım yazıyı okumadın heralde buraya kadar bi tartışalım nasıl yapılıyor bakalım sonra devamını getirelim istedik pat diye tamamını vermenin ne alemi var ozaman projeyi zipleyip upload edelim daha kolay dimi.... ben coder a bilmiyorsun biliyorsun demek istemedim eminimki benden daha iyi biliyor msn de birçok konu hakkında bilgi alıyorum kendisinden sadece orda dile getirmek istediğim paticik forumun bu bölümü vb için uygun değil o yüzden yetkisini kullanarak bu bölümü vb diye bir konu açarsa altını doldururuz dedim okey.... Saygılar...[signature][hline]- SlayerTr - - SlayerTr'ye Üye Ol- - SlayerTr'de Chat Yap- - SlayerTr Forumlarını Oku- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loe Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Tebrikler gerçekten başarılı bir çalışma olmuş (beklendi gibi) devamını beklioruz...[signature][hline]|>Forgotten Realms<| Hepimizi yakan Havva diil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 ya okudum da 20 satır kod var topu topu. hadi end subları filan atsak sadece bir filestream var. bunun nesini tartışacaz yaw :D client'a pass ve username yolla hele sen bir onu tartışalım. :D[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deltree Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Bolum II Bu gölümde kullanıcı adı ve şifrenin uo.cfg ye yazılmasını öğreneceğiz… Burada dikkat edilmesi gereken kullanıcı adı aynen yazılacak ancak şifre convert edilerek yazılmalıdır. Şimdi şifrenin convert’ini inceleyelim. Daha önce sifre diye textbox koymuştuk ona istinaden Aşağıdaki koldları kullanacağız (Command1_Click in altına yazıcaz , bölüm birin devamı) Private Sub sifre_KeyPress(KeyAscii As Integer) Command1.Enabled = True If KeyAscii = Asc(Chr(110)) Then 'n KeyAscii = Asc(Chr(123)) '{ End If If KeyAscii = Asc(Chr(111)) Then 'o KeyAscii = Asc(Chr(124)) '| End If If KeyAscii = Asc(Chr(112)) Then 'p KeyAscii = Asc(Chr(125)) '} End If If KeyAscii = Asc(Chr(114)) Then 'r KeyAscii = Asc(Chr(127)) ' End If If KeyAscii = Asc(Chr(113)) Then 'q KeyAscii = Asc(Chr(126)) '~ End If If KeyAscii = Asc(Chr(115)) Then 's KeyAscii = Asc(Chr(33)) '! End If If KeyAscii = Asc(Chr(116)) Then 't KeyAscii = Asc(Chr(34)) '" End If If KeyAscii = Asc(Chr(117)) Then 'u KeyAscii = Asc(Chr(35)) '# End If If KeyAscii = Asc(Chr(118)) Then 'v KeyAscii = Asc(Chr(36)) '$ End If If KeyAscii = Asc(Chr(119)) Then 'w KeyAscii = Asc(Chr(37)) '% End If If KeyAscii = Asc(Chr(120)) Then 'x KeyAscii = Asc(Chr(38)) '& End If If KeyAscii = Asc(Chr(121)) Then 'y KeyAscii = Asc(Chr(39)) '' End If If KeyAscii = Asc(Chr(122)) Then 'z KeyAscii = Asc(Chr(40)) '( End If If KeyAscii = Asc(Chr(52)) Then '4 KeyAscii = Asc(Chr(65)) 'A End If If KeyAscii = Asc(Chr(53)) Then '5 KeyAscii = Asc(Chr(66)) 'B End If If KeyAscii = Asc(Chr(54)) Then '6 KeyAscii = Asc(Chr(67)) 'C End If If KeyAscii = Asc(Chr(55)) Then '7 KeyAscii = Asc(Chr(68)) 'D End If If KeyAscii = Asc(Chr(56)) Then '8 KeyAscii = Asc(Chr(69)) 'E End If If KeyAscii = Asc(Chr(57)) Then '9 KeyAscii = Asc(Chr(70)) 'F End If End Sub İkinci olarak bir modül kullanacağız bunun sebebi üstteki tuşlara basıldığı anda değişmesi örnek vererek açıklayayım ki daha iyi bunu anlayın şifremiz deneme olsun bunun karşılığı atıyorum 1dgd6d olsun şimdi direk yukardaki yöntem ile yaparsak 11g161 gibi bir sonuç alırız çünkü d , 1’e dönüştüğü gibi e de d ye dönüşecek ve d tekrar 1 e dönüşecektir… Bunu engellemek için modül yardımı ile ikinci bir convert yapılıyor… Aşağıdakileri module1.bas adı altına yapıştırın Sub KOCAMAN(FR As Form, TB As TextBox) With FR With TB .text = Replace(.text, "0", "=") .text = Replace(.text, "1", ">") .text = Replace(.text, "2", "?") .text = Replace(.text, "3", "@") .text = Replace(.text, "a", "n") .text = Replace(.text, "b", "o") .text = Replace(.text, "c", "p") .text = Replace(.text, "d", "q") .text = Replace(.text, "e", "r") .text = Replace(.text, "¤", "r") .text = Replace(.text, "f", "s") .text = Replace(.text, "g", "t") .text = Replace(.text, "h", "u") .text = Replace(.text, "i", "v") .text = Replace(.text, "j", "w") .text = Replace(.text, "k", "x") .text = Replace(.text, "l", "y") .text = Replace(.text, "m", "z") End With End With End Sub Unutmayın bu kodlama standart bir client ve sphere nin kodlamasıdır. Eğer siz şifreleme yöntemini değiştirirseniz her harfe karşılık gelen bilgide değişir… Son olarak Tekrar Command1_Click in altına bunlar yazılacaktır. '----Tuşa Basılınca Şifreleme----- KOCAMAN giris, sifre ad = "AcctID=" + username sifre = "AcctPassword=" + sifre + ???????? Evet bu seferde şifrelemeyi öğrendik soru işareti kısmı bir dahaki bölümde anlatılacaktır….[signature][hline]- SlayerTr - - SlayerTr'ye Üye Ol- - SlayerTr'de Chat Yap- - SlayerTr Forumlarını Oku- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Sana da dedigim gibi.. Guzel yazmışsın sabır işi filan da ben vb bilmiyorum (bu konu hakkında hiçbişey) :)[signature][hline]--- -- - Saygılarımla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arcadium Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 slayer tr komik server lan remotelarını bile dagıtıyorlardı eskiden :D sımdı adam gibi cıkmıs lar sanki peh peh[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucas Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 nicoda komik adam ya 2615415410 kere server açtı 21505410450 kere edit bastı şimdi adam olmuş gibi arcadium nicki ile 515410510 kere banlandığı dışlandığı patiye msj atıo peh peh[signature][hline]Lucas hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör... hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deltree Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 burası slayertr nin yeri değil slayertr için açılmadı... bu arkadaşta burdan kalkıp slayertr ye laf atmaya çalışıyorsa kendi medeniyetsizliğine verin ...[signature][hline]- SlayerTr - - SlayerTr'ye Üye Ol- - SlayerTr'de Chat Yap- - SlayerTr Forumlarını Oku- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Ufffffffffffffffffffffffffffffffffff ne dediiiii ....[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! | ©émååt Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim | " 8 " Day Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waffen Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 şşş seslenmeyin. ders dinliyoz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 deltree senden coder olmaz o kodlar ne ole select case diye bir olay var hadi onu geçtim elseif var hadi onuda geçtim sonuç itibari ile sadece tek if e uygun olabilir karakter orda birinci ifteki karakter olsa filan geri kalan kontrolleride yapıp performans kaybı bunun için exit sub var ayrıca encryption olaylarında ascii e carpma bolme cikarma turevi seyler olur bildiim ( beh ne elestirdim ) ya herneyse ii bişi yapıon sanırım[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar