Law Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Yani değişti ve olması gerektiği gibi oldu, zaten eski yasada da çek görüldüğü anda ödenir deniyordu, hani 3 ay sonraya tarih atsan bile bankaya ertesi gün alackalı ibraz edip karşılıksızdır damgasını vurdurunca olay bitiyordu. Çek senet gibi kullanılıyordu, çünkü alacaklı karşılıksız çek keişde etmenin cezai yaptırımı ile kendini daha güvenceye alıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Selam, Eskiden de o olay yürümüyordu. Mahkeme 'sen bu çeki o tarihte tahsil etmek amacıyla aldın ama kötü niyet ile tahsil etmeye kalkıyorsun... nah sana para' kararı veriyordu. Yasayla çelişki olmasın diye yasa düzeltildi. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 BonePART said: Law said: Senet ne yahu, karşılıksız çek keşide etmek bile suç olmakdan çıkmış. Senet ne ? Senette en azından adamın LTD şirketi varsa arkadaş kefil olarak kendinde imzala diyipo işlemi hızlandırma lüksün var. Çekin defterini aksarayda 2500 tl ye satıyolar. Git doldur piyasadan topla uç git. Ayda bir bizim sektörde birileri 100 150 patlıyo. ceki de cirolatirsin sahisa. sonra istedigin cirantaya istedigin sira ile gitme hakkin oldugu icin senet e kefalet imzasindan bir farki yok. 2009 da AKP cek yasasina duzenleme getirerek karsiliksiz ceke hapis cezasini kaldirdi. krizde alacagini toplayamayan cok adamin ceki karsiliksiz cikti da ondan. ha o zaman da cozumu vardi. veriyordu adamlar bankaya "rizam disinda elimden cikmistir" diye dilekce, sen sonra elinde tuvalet kagidi olmus cek, ugras dur. simdi gasp sonucu elden cikma, zorla adam alikoyarak cek imzalatma ya da cek kocanini caldirdiktan sonra tutanak tutturma disinda yazdigin ceki iptal ettiremiyorsun, mahkeme karari sarti var. yani sicili bozmadan karsiliksiz cek yazmak artik mumkun degil. ancak tabi karsiliksiz cekin bir yaptirimi kalmadigi icin adamin ustunde ya da cirantalarda mal mulk yoksa havayi alirsin. not: konu uzerine bilgilerim 2011 e kadardir, zira banka mufettisligini o donemde terk ettim. sonra mevzuatta bir sey degisti ise bilmiyorum. ben sahsen cek kullanmiyorum, vadeli nakit calisiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 çeki ciroluyo zaten adam ama limited şirketin resmi çekini adama cirolatamıyosun o zaman vergi mevzusunda sorun cıkıyo ama kefalet vergi mevzusuna girediğinden çok daha kolay imzalatıyosun yoksa cirolatmak kolay yane hem şirketi hem adamı borçlandırmak haciz işini çok daha hızlandırıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 BonePART said: çeki ciroluyo zaten adam ama limited şirketin resmi çekini adama cirolatamıyosun o zaman vergi mevzusunda sorun cıkıyo ama kefalet vergi mevzusuna girediğinden çok daha kolay imzalatıyosun yoksa cirolatmak kolay yane hem şirketi hem adamı borçlandırmak haciz işini çok daha hızlandırıyo ayak yapmasinlar, terane bunlar. yillardir ayni masallar. vergi sorunu cikar diyen adamlarin neredeyse tamami kayit disi kendi hesaplari altinda cek takip ettirip, tahsil ceklerini teminat ceki gibi blokeletip ticari rotatif kredi kullaniyor. catir catir veriyorlar o zaman ciroyu. cironun altina bir de tahsil ceki olmasina ragmen banka gidip teminat ceki kasesi vuruyor. kayit disi satislarini resmen kabak gibi gosteriyor yani adam. o zaman vergi akillarina gelmiyormus da 3. sahisa cirolarken mi geliyormus? maliyenin isi gucu yok ara cirantalari mi takip edecek? cirantanin alacagi gercek alisveris diye mi bakacak? vergi denetmeni dediginiz zaten nadiren ugrar ufak isletmeye, onda da geldiginde bakacagi illa tutarsa kesidecisine bakar, alisverisin belgesine bakar gercek mi anlamaya, defterlerde nasil muhasebelestirilmis dogru mu ona bakar, sirket vergileri dogru yatirmis mi ona bakar, gecer gider olay. cekin fotokopisini satis belgesinin arkasina cakiyorsun, klasorleyip kaldiriyorsun. bir daha yuzune bile bakmiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 galeria da natuilus mu var diye şaşırıyorum her seferinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar